Jump to content
Dogomania

Yeti, prawie akita - tyle czasu jak więzień...(W-wa) MA DOMEK!

Recommended Posts

Posted

*zaba* napisał(a):
Moge tylko podniesc i trzymac kciuki.

Mam do Was ogromną prośbę. Ponieważ cierpię na chroniczny brak czasu to bardzo prosze o zebranie do kupy wszelkich informacji na temat tego mixa (co to mi akite troche przypomina) wszystkiego tego co wiecie o nim lub co mozna przypuszczac na podstawie jego zachowania, jego najbardziej chwytajacych za serce zdjec oraz aktualnych namiarow i warunkow adopcji.
Wrzuce go na swoja strone do dzialu akity w potrzebie i postaram sie rozreklamowac wsrod akiciarzy - moze ktos pomoze - przeciez on nie moze tak czekac w nieskonczonosc.

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wiem tylko to co napisał Elurin.

Teraz ma ok 8 lat. Dwa lata temu zabrany z ciasnej klatki ( bez dostępu do wody, pozywienia), od tamtej pory przebywa w hoteliku dla zwierząt "Bazyli" w Łomnej k. Łomianek pod Warszawą. Lgnie do ludzi , zna podstawowe komendy. Z psami się raczej nie dogaduje ( oczywiście z sukami nie ma problemów:evil_lol: ,chętnie się z nimi bawi na spacerach).
Yeti nigdy nie żył w mieszkaniu i będzie mu trudno sie do niego przyzwyczaić, najlepiej więc znaleźć mu domek z ogrodem, gdzie będzie miał swoją ciepłą budę i zawsze pełną miseczkę jedzonka.
Kontakt do opiekunki Yetiego 608 608 023
kontakt meilowy [email protected]

inormacje te musi potwierdzić i uzupełnić Elurin

Izis , dziękuje:modla:

Posted

agamika napisał(a):
Ja wiem tylko to co napisał Elurin.

Teraz ma ok 8 lat. Dwa lata temu zabrany z ciasnej klatki ( bez dostępu do wody, pozywienia), od tamtej pory przebywa w hoteliku dla zwierząt "Bazyli" w Łomnej k. Łomianek pod Warszawą. Lgnie do ludzi , zna podstawowe komendy. Z psami się raczej nie dogaduje ( oczywiście z sukami nie ma problemów:evil_lol: ,chętnie się z nimi bawi na spacerach).
Yeti nigdy nie żył w mieszkaniu i będzie mu trudno sie do niego przyzwyczaić, najlepiej więc znaleźć mu domek z ogrodem, gdzie będzie miał swoją ciepłą budę i zawsze pełną miseczkę jedzonka.
Kontakt do opiekunki Yetiego 608 608 023
kontakt meilowy [email protected]

inormacje te musi potwierdzić i uzupełnić Elurin

Izis , dziękuje:modla:

Na podstawie danych z tego wątku wydaje mi się, iż wysoce prawdopodobne jest iz jest to mieszaniec akity np. z ON albo innym owczarkiem.

Wrzuce go wiec na strone jako mix akity.
Prosze tylko o przeslanie zdjec wraz ze zgoda na ich wykorzystanie.

------------
Prowadze tez dzial adopcje na www.czworonogi.com
Gdyby ktos chcial cos tam opracowac do wrzucenia to prosze o maile
ale z 1 zdjeciem i tekstem krotkim i tresciwym o kazdym psie.
Tam mozna wszystkie biedy zglaszac

Posted

Izis, dzięki!
Ja wiem tyle, co napisałem. Pies nie ma dużego kontaktu z ludźmi, więc nie wiem jaki jest np. do dzieci. Z psami i suczkami - już wiecie, choć pewno ma swoje typy, i niektóe psy mógłby polubić.
Ludzi uwielbia!
Wszystkie dobre fotki są na początku wątku. Więcej nie mam, dawno nie byłem w tym hotelu, ale mam stały kontakt z opiekunką pieska.

Posted

Elurin napisał(a):
Izis, dzięki!
Ja wiem tyle, co napisałem. Pies nie ma dużego kontaktu z ludźmi, więc nie wiem jaki jest np. do dzieci. Z psami i suczkami - już wiecie, choć pewno ma swoje typy, i niektóe psy mógłby polubić.
Ludzi uwielbia!
Wszystkie dobre fotki są na początku wątku. Więcej nie mam, dawno nie byłem w tym hotelu, ale mam stały kontakt z opiekunką pieska.

Potrzebuje je w miarę duże do obróbki no i zgodę autora

No i przy okazji WIELKIE DZIEKI dla EDYTY, która jest stałą milczącą czytelniczką dogomanii i zwraca moją uwagę na akitowych pechowców.
Tak jak na MASUMIEGO - którego być może przygarnie jeden z właścicieli moich akitek.

Posted

Yeti jest w hotelu w Łomnej pod Warszawą, tak, jak napisano. Jeśli ktoś by chciał go obejrzeć, niech się skontaktuje z p. Beatą, tel. w informacjach o piesku.

Posted

Elurin napisał(a):
Yeti jest w hotelu w Łomnej pod Warszawą, tak, jak napisano. Jeśli ktoś by chciał go obejrzeć, niech się skontaktuje z p. Beatą, tel. w informacjach o piesku.

O rany ale gapa ze mnie :oops: sorki to przez ten pośpiech...

Posted

Izis napisał(a):
O rany ale gapa ze mnie :oops: sorki to przez ten pośpiech...

A nie ma sprawy:lol: Ja też czasem nie łapię rzeczy oczywistych:evil_lol:

Posted

Edyta zrobiła Yetiemu bloga, którego podłaczyłam pod stronę "Akity w potrzebie".
Bardzo proszę osoby znające temat o przeczytanie bloga i wyłapanie ewentualnych nieścisłości, gdyż Edyta bazowała na informacjach wyłąpanych w wątku tylko, więc jakby trzeba było coś dodać czy zmienić to prosi o sugestie. Banerek obiecała zrobic jak wroci z wyjazdu.

Posted

Dzięki Izis!!!! Jesteś wielka (oczywiście tylko w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;))!!! :lol::multi:
Elurin chyba najwięcej wie o Yetim, więc mam nadzieję, że niedługo przejrzy zrobionego przez Ciebie bloga :razz:

Posted

[quote name='Justynak']Dzięki Izis!!!! Jesteś wielka (oczywiście tylko w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;))!!! :lol::multi:
Elurin chyba najwięcej wie o Yetim, więc mam nadzieję, że niedługo przejrzy zrobionego przez Ciebie bloga :razz:

Wielka to jest Edyta ;-) ona zrobiła bloga. Ja tylko podłączyłam go do tekstu na www.akita.pl w dziale "Akity w potrzebie".

Posted

No to obie jesteście WIELKIE ;)!!! Wydaje mi się, że można by zmienić tytuł wątku z "prawie jak szpic" na "prawie jak akita", bo chyba Yeti faktycznie znacznie więcej ma z akity i ON-ka niż ze szpica... :roll:
Aga a czy Yeti ma aktualne allegro, bo jakoś nie pamiętam... :oops:

Posted

[quote name='Justynak']No to obie jesteście WIELKIE ;)!!! Wydaje mi się, że można by zmienić tytuł wątku z "prawie jak szpic" na "prawie jak akita", bo chyba Yeti faktycznie znacznie więcej ma z akity i ON-ka niż ze szpica... :roll:
Aga a czy Yeti ma aktualne allegro, bo jakoś nie pamiętam... :oops:
Podpisuję się - jesteście WIELKIE!
Yeti ma Allegro, non stop od tamtej jesieni. Właściwie aktualne, bo nic się nie zmienia...
Rzućcie na nie okiem, może coś powinienem zmienić?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=225431848

Posted

[quote name='Elurin']
Rzućcie na nie okiem, może coś powinienem zmienić?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=225431848

Ja bym napisala tam, że to mix akity i owczarka z raczej akitowym charakterem - czyli dominujacy do innych psow i posiadajacy silny instynkt terytorialny. Słowo kundelek to ludzi często nawet nie zajrzą. Ale mieszaniec albo mix takiej a takiej rasy (przeciez wszystkie kundelki się wywodza z krzyzowek międzyrasowych)

Posted

Można sprobować. Jeśli on ma taki charakter jak opisano to nawet jest to wskazane bo akita to nie pies dla kazdego i czlowiek, ktory zdecyduje sie na taka adopcje musi byc tego swiadomy, zeby psiak za chwile nie wyladowal na bruku albo przywiazany do drzewa.

Dzis dzwonila do mnie Pani z Krakowa ze tam tez w schronisku pojawil sie akita. Dokladne info mam dostac na maila.

Wiec wściekam sie jak ludzie pisza do mnie, iż kupili akitę bez papierow (bo na papierowa nie bylo ich stac) i od razu widze czarny scenariusz iz ta akita wylądować moze niedlugo w schronisku. Moze byc niedozywiona, bo skoro ich nie stac to jak ma byc ich stac na zywienie dorastajacego psa o ogromnych potrzebach, na jej szczepienia, odrobaczenia, zabezpieczenia na kleszcze itp. a co jak nie daj Boze zachoruje - wywioza do lasu bo nie bylo ich stac na leczenie...?
Jeśli kogos nie stac na akitę to nie powinien jej kupować to bardzo kosztowny pies w wyżywieniu i wychowaniu. Wtedy chyba lepiej wziąć mniejszego pieska, którego łatwiej bedzie wyżywic odpowiednio za niewielkie pieniadze niż dużego szpica o rownie duzych potrzebach (zwłaszcza w okresie rozwoju).

Posted

Witam :)
Czy Yeti jest tylko na Allegro?
Wydaje mi się, że aby zwiększyć jego szanse na znalezienie domu warto ogłosić go jeszcze na innych portalach internetowych np:
4łapy
gumtree
gratka

Czytałam w wątku, że macie zrobiony plakacik. Ja ze swojej strony mogę zawiesić go na tablicy ogłoszeń u swojego weta, w zaprzyjaźnionym sklepie zoologicznym i w pracy. (Jestem z Warszawy). Prosiłabym tylko o przesłanie go na mój email.
Pozdrawiam
Edyta&Hiro

Posted

Ja wcześniej zrobiłam ogloszenia Yetiemu na :kupiepsa, eoferty, animalia, i moj pupil. Dzis je zaktualizuje, ( byl jeszcze na psy.pl ale chyba wygasło). Plakat zaraz prześle ;)