Jump to content
Dogomania

Yeti, prawie akita - tyle czasu jak więzień...(W-wa) MA DOMEK!

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yeti już na stronce
Tak się zastanawiam, co można jeszcze zrobić. Dziwna sprawa, bo z ogłoszeń, które rozwiesiłam ludzie zrywają karteczki. Czyli jakby są zainteresowani (bo chyba nie biorą kartek dla zabawy). W internecie Yeti też ma kilka swoich "miejsc" i ogłoszeń.
I nikt go nie chce........Jak jeszcze inaczej można dotrzeć do jego Człowieka?.
Może spróbować z jakimś ogłoszeniem pieska w TV?

Posted

Kacedy napisał(a):
Może spróbować z jakimś ogłoszeniem pieska w TV?

Yeti był chyba 2 czy 3 razy w WOT. Spróbuję namówić opiekunkę i ojca, żeby go razem pokazali, może, jeśli szkoleniowiec się wypowie...

Posted

Namówiłam kalendarz z akitami do włączenia sie do akcji szukania domu dla akitek w potrzebie. Bedzie link na okładce tego kalendarza do www.akity.pl - sądze, że to zwiększy szanse Yetiego i pozostałych potrzebujących biedaków na adopcję...

Posted

Elurin napisał(a):
Dziękuję Ci, Izis.
Nie rozumiem, jak wszyscy, czemu ten piesek czeka...Może dlatego, że jest w hotelu, psy "z ulicy" budzą współczucie...

To możliwe :-(

Posted

Zawsze kiedy tu zaglądam, mam nadzieję przeczytać, że znalazł swój domek.. I nic :-(
Naprawdę zaczynam wierzyć, że ten pies ma pecha. Jest taki śliczny, idealny stróz na podwórko. Czy to jego wiek odstrasza..?

Posted

Czy wiadomo jaki jest stosunek Yetiego do dzieci? O ile pamiętam Yeti nie toleruje psów samców, a jak reaguje na wszelkiej maści zwierzęta gospodarskie typu kury, kaczki, koty? W dziale "Poszukuję psa" jest kilka zapytań o psa stróżującego, gdzie wiek nie ma znaczenia lecz właśnie- albo są dzieci, albo zwierzęta na podwórku, które pies musi tolerować.
Wydaje mi się, że może warto również zmienić tytuł wątku na bardziej "wołający o pomoc". Np. coś w stylu podpisu, jaki ma Martens.