Murka Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Groszek jest trochę większy od naszego kota, próbuje go czasem sprowokować do zabawy, ale nie bardzo mu się to udaje. Scherman nie tylko nie daje się Groszkowi co czasem sam go zaczepia :eviltong: Czasem bywał złośliwe z niego kocisko. A że krzesła to miejsce Schermana, Groszek skapitulował i teraz jego ulubionym miejscem jest... Tam były pod spodem jabłka, ale zabraliśmy jak Groszek zaczął tam spędzać coraz więcej czasu... Ma oczywiście swoje wygodne legowisko... ale jakoś tu bardziej mu pasuje :) Quote
zolziatko Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Biedny Groszek ...w skrzynce mu każą siedzieć ;) A nowa koleżanka Groszka wygląda tak: I też była znaleziona na dogomanii :) Quote
rita60 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Wow,ale laseczka.....masz szczęście Groszku;) http://img254.imageshack.us/img254/379/foksia.jpg Quote
Reno2001 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Rzeczywiście! Piękną koleżankę będzie miał Groszek w domu :) Quote
Ra_dunia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Co za wspaniałe wieści :) Zolziatko - cudną masz teraz panienkę w domu. Będą ślicznie razem z Groszkiem wyglądali :D Quote
_Dunaj_ Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 To wszystkiego najlepszego na szczęśliwej drodze życia dla Groszka i nowej rodziny Quote
Murka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 A na żywo Foksia jeszcze śliczniejsza :) Groszek pewnie też zyska na urodzie po wizycie u fryzjera :) Tymczasem rozkręca się chłopak i zaczyna się bawić :) [video=youtube;kMgZqzYDxeo]http://www.youtube.com/watch?v=kMgZqzYDxeo[/video] A my mamy znów janowską znajdkę z ulicy... mix jamnisię w wysokiej ciąży :( jak się okaże, że nie można jej już wyciachać to nie nie wiem co będzie :( Quote
zolziatko Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Super, że Groszek zaczął się bawić. To znaczy, że czuje się u Was już pewniej. I niedługo znowu mu się w życiu pozmienia... ale potem to już tylko musi być dobrze :) A do fryzjera Groszek pójdzie jak już się zadomowi. Mamy bardzo fajny psi salon w Krakowie :) Z Foksią chodzimy tam z przyjemnością ... Quote
Reno2001 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Mureczko, ależ Wy macie szczęście do tych bezpańskich bid :( I jakie te bidy mają szczęście, że spotykają Was na swojej drodze. Jak już będzie wątek tak jamnisi to dawaj szybko znac. Brzuchol faktycznie wielki. Niedobrze by było, gdyby aborcyjna już nie wchodził w grę, alwe wysoce prawdopodobne, że tak będzie. Quote
Ciucik Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Brzunio jakiś taki duuży,na sterylkę chyba z późno:-( Młoda chyba i zadbana ,sierść gładka i błyszczącą. Wyrzuek? Quote
Murka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Sunieczka jest malutka... zaraz jedzie do lecznicy na rozeznanie. Przytargała ją wczoraj wieczorem szwagierka (w zamian za Macho chyba ;) ), sunia od dłuższego czasu była dokarmiana przez jej sąsiadkę, u niej się często kręciła. Myślały, że to piesek... aż tu pieskowi nagle brzuszek urósł i cycuchy się pokazały... Coraz zimniej się robi, schronienia zero, obie dokarmiaczki zapsione... co było robić. I tak Perełka (bo tak była nazywana przez ludzi) dobiła nasz dom do psów sztuk 10 - w życiu bym nie pomyślała, że tyle się zmieści... Sunia na razie przegrzeczna, łagodniutka, spokojna. Boi się trochę innych psów, zwłaszcza dużych... od razu ogonek podkula i przysiada na zadku... Ona jest mniejsza od Groszka więc pewnie nie miała lekko podczas cieczki... Tyle dobrego, że nie musimy się martwić o koszty sterylki... szwagierka z sąsiadką zobowiązały się pokryć te koszty. A tak w ogóle to zapomniałam zolziatku podziękować za smakołyki dla psiaków :loveu: I za piękną obrożę - jest tak piękna i nowa, że chyba wyląduje na bazarku :lol: Quote
bianka0 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Czyli Murko jamniczka znaleziona na ,, wichrowych wzgórzach" ? Już raz stamtąd zabrałam, bardzo podobną. Quote
zolziatko Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Murka']A tak w ogóle to zapomniałam zolziatku podziękować za smakołyki dla psiaków :loveu: I za piękną obrożę - jest tak piękna i nowa, że chyba wyląduje na bazarku :lol:[/QUOTE] Obróżka jest nowa, bo kupowałam ją na oko dla psiaka moich rodziców... i okazała się duuużo za duża :) więc na bazarek nadaje się w sam raz ;) A dziękować nie ma za co .. cała przyjemność po naszej stronie :) Jak się miewa Groszek? Wygojony już całkiem? Quote
Murka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Groszek wygojony i nadal bardzo grzeczny w domu. Czasem daje głos jak się coś dzieje za oknem, np. inne psy podnoszą larum. Ale póki co dziamgotliwy nie jest. Rozbrykał się natomiast i "pomaga" mi w czynnościach wszelakich. Dzisiaj np. jak czesałam Daisy to gryzł mnie w piętę, ciągnął za rękaw i wpychał się na kolana ;) Ale trzeba przyznać, że jeśli bawi się w gryzienie to robi to niezwykle delikatnie i z wyczuciem. Strasznie lubi kontakt z człowiekiem. Tak się rozbawił sznurkową zabawką, że babcia Daisy mu pozazdrościła i też sobie pomamlała ;) Na ogrodzie Daisy próbuje złapać Groszka jak koło niej przebiega ;) Co do Perełki, to sunia ma 3-4 latka. Ciąża wysoka, do tygodnia czasu rozwiązanie :( Ale wet podjął się zabiegu, robił usg, jest minimum 5 szczeniaków i nie są małe... Jutro sterylka aborcyjna ok. 13.00 trzymajcie kciuki... bianko, może to jakaś rodzina tej naszej zgarniętej... sunia ma dużo z jamnika, tylko uszka mniejsze i ogonek skundlony. Jutro jak będzie już po zabiegu to założę suni wątek... Quote
Murka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Z mojego bazarku przekazuję na konto Groszka 50,30 zł - czyli na szczepienia :) Quote
bianka0 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Nie wiem Murko, ale jesienią zeszłego roku z tego osiedla zgarnęłam już bardo podobną suczkę, miała niewiele ponad rok. Też tam się parę miesięcy plątała, może ktoś ma tam psy, nie zabezpiecza suk, a potem wywala. Quote
Murka Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Czy obiad już gotowy? Muszę pochwalić Groszka - coraz mniej interesuje się płotem i coraz bardziej cieszy się przestrzenią na ogrodzie i psiakami, które mu towarzyszą :) A Poniżej Perełka w całej krasie Została na noc w lecznicy na obserwacji, jutro ją odbieramy. Quote
Reno2001 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Matko, jak ja się cieszę, że zdążyliście z Perełką. Jedno wielkie UFFFFF! Kciuki za jej szybki powrót do formy. Quote
rita60 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 http://img846.imageshack.us/img846/7699/groszekz.jpg Ogarnij się kobieto i podawaj wreszcie.....:evil_lol::lol: Quote
Murka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Zapraszam na wątek Perełki, będę wdzięczna za obecność i pomoc w ogłaszaniu... http://www.dogomania.pl/threads/216120-PERE%C5%81KA-JANOWSKA...-czyli-uliczna-znajdka-malutka-mix-jamnisia-szukamy-domku!?p=17809664#post17809664 Quote
Murka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Kolejna dobra wiadomość dla przyszłego pańciostwa: Groszek NIE jest agresywny ani zaczepliwy wobec psich chłopaków :) Jakimś cudem zdołał rozbawić babcię Daisy :) Nie ma szans, żeby Foksia się mu oparła ;) Groszek to taka słodka pchełka ;) [video=youtube;K0aNgoxi23M]http://www.youtube.com/watch?v=K0aNgoxi23M[/video] [video=youtube;1ecNQmtCoxk]http://www.youtube.com/watch?v=1ecNQmtCoxk[/video] [video=youtube;MqH95Y11aQ4]http://www.youtube.com/watch?v=MqH95Y11aQ4[/video] Quote
zolziatko Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 To dobre wieści, powolutku zbliża się dzień zamieszkania Groszka z nami. Mam nadzieję, że Foksia szybciutko zaakceptuje fakt, że nie jest już ta jedyna ;) Rozpuściliśmy ją trochę. W naszym domu trwają przygotowania do zamieszkania Groszka. Świnki wyemigrowały do kuchni, żeby psy nie miały powodów do kłotni. Będzie dobrze :) Daisy odmłodniała na tym filmiku. Ona ma swój wątek? Szuka domu? Piękna z niej staruszeczka. Quote
Murka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Oczywiście szuka domku :( Już drugi raz... A tu jej wątek (kiedyś nie była taka piękna jak teraz): http://www.dogomania.pl/threads/194584-DAISY-starsza-sunia-COLLIE-Z-TATUA%C5%BBEM-zn%C3%B3w-BEZDOMNA-( Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Co ten Groszek wyprawia, zamęczy nam babinkę! Jak się doopką na nią pcha - no kosmos! :D Quote
Recommended Posts