Jump to content
Dogomania

malutki foxterier GROSZEK - koczował na ulicy - znalazł domek :-)

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Groszek wybył dziś do domku :loveu::loveu::loveu:
Mam nadzieję, że będzie się tam grzecznie sprawował :mad:
Na do widzenia obsikał nam dywan :eviltong:

Razem z Foksią cudnie się prezentują :D

Dziękujemy bardzo zolziatku za karton książek na bazarek :loveu:

Posted

Dojechaliśmy już do domu. Groszek w samochodzie był super grzeczny. Całą drogę podsypiał wyłożony na boczku. W pewnym momencie przytulił się do Foksi, a ona dyplomatycznie chwilkę się poprzytulała, po czym przeszła na wolne miejsce. W domu obwąchał wszystko. Zainteresował się świnkami...no ale to terier więc nic dziwnego. Foksia chodzi i go ustawia powarkując jak naruszy jej przestrzeń. I oczywiście .. Foksi bardziej smakuje woda z miski Groszka .... i posłanie też ma fajniejsze ;) ... zazdrosna jest. Groszek trochę popiskuje..

Posted

Popiskuje, bo pewnie chętnie by sobie zwiedził Kraków, tak samopas ;)
Fajnie, że dojechaliście i wszystko ok. Myślę, że za parę dni szorściaki będą brykać i tylko podłoga będzie dudnić :)

Posted

Noc minęła spokojnie... Groszek spał na posłaniu z kocykiem. Oczywiście pościelił je po swojemu :) Nad ranem pozazdrościł Foksi spania w łóżku .. i też się wepchał... Foksia go ustawia .. dla niej to szok, że w jej domu jest nowy pies i musi się czymkolwiek dzielić. Póki co więc chodzi obrażona .. A Groszek jak tylko nie zwraca się na niego przez chwilę uwagi zaczyna popiskiwać... ale jak chwile popiszczy i nie ma reakcji to przestaje... Tak więc trzeba będzie popracować nad realcjami między psami.

A wogóle to strasznie kochany pies. Cały czas by się przytulał. Jak tylko się na niego popatrzy to odrazu ogonek jest w ruchu. Rano domagał się strasznie głaskania jak wlazł do łóżka... przytulał się ..wywracał.. cuda robił.. ;)

Posted

Psy bawiły się już ze sobą dwa razy. :))))
Foksia ma chwile, że na Groszka warczy... było jedno spięcie na początku..trzeba było je rozdzielać.. bo Groszek też sobie nie pozwala w kaszę dmuchać. Groszek wciera się w dywan .... stąd taki śliczny włos na dywanie ... ;) żeby nie było ... odkurzane było w piątek ... a wczoraj nas nie było cały dzień. Trymowanko więc konieczne w trybie pilnym.

Z wieści niefajnych głaszcząc Groszka wyczułam coś pod skórą na łapie. Kształtem przypomina śrut :( W tym tygodniu wybierzemy się więc do weterynarza.

Posted

O, a na której łapie? Ja jak go czesałam to mi się wydawało, że na grzbiecie ma jakieś zgrubienie, ale stwierdziłam, że się po prostu dorobił fałdki tłuszczu ;)

Fajnie, że psiaki się bawią. Pewnie jeszcze nie do końca jest ustalone i zaakceptowane kto rządzi ;)

Posted

Dzisiaj Foksia już lepiej traktuje nowego kolegę. A Groszek dokazuje ile wlezie. Kradnie skarpetki... ciągnie za nogawki ;) i jest w tym wszystkim szalenie uroczy. Sporo trzeba będzie chłopaka nauczyć,bo póki co stosuje samowolkę ;) Z Foksią szaleją na dywanie.. Groszek co jakiś czas ją szczypie w zadek albo w łapę, żeby się z nim bawiła. Zostali dzisiaj na 15 minut sami. Było spokojnie... Foksia wyła jak zawsze...na szczeście Groszek jej nie wtórował :)

Posted

To jest Groszek???
Jakie ma oczka zdziwione ;) "kurcze, co teraz zrobiłem... najpierw jak uciekałem przez płot to mi jajka ciachnęli. Teraz obcięli mi włosy - a chyba grzeczny byłem..."

A łatka Groszka jest po tej samej stronie co łatka Foksi :D tylko Groszka jest większa.

Posted

Groszkowaty dziś zrobił pobudkę o 4.30... ale musiał chyba ktoś koło balkonu chodzić, że tak zareagował... Ogólnie psy bawią się zgodnie..jak tylko oczy otworzą... dziś od 6.30... i nie ma szans na pospanie przy nich ;))) Szaleństwa odchodzą cudne :) Chyba Foksia już się dogadała z Groszkiem ... myślałam, że dłużej jej to zejdzie... a dziś na łóżku leżała Foksia .. i Groszek wskoczył obok niej ..a ona ...zamerdała ogonkiem do niego :) Są chwile kiedy każdy pilnuje swego.. np. jak jedzą to jest powarkiwanie ale tylko wtedy jak w misce jest gotowane... Jak Foksia się nie chce dłużej bawić to też powarkuje...z kolei w aucie jak Foksia włazi na Groszka to on potrafi warkąć. ..albo jak się razem bawią i Groszek zaczyna warczeć to Foksia odpuszcza :)