monika55 Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Szafro, dziękuję ale jednak nigdzie nie pojadę. Nie mam sumienia ją tak oddawać na te dni. TZ też pod nosem mamrocze że to okrutne tak psa na "poniewierkę" dawać. Oczywiście że nie Ciebie ma na myśli. To tak zebyśmy w domu zostali. Rodzina też mnie zmiękczyła: no bo jak to - gdzie pójdą, sieroty jedne. I w ten sposób jak zwykle , cieszę się jak cholera bo tłum w domu, a ja mam zapiernicz. Normalka. A juz sobie marzyłam o górach w śniegu. No i mam. Ale faktycznie Mufinka by się zatęskniła. A to takie biedne psiatko. Quote
shanti Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Moniko, brak mi słów, naprawdę. :shake: Quote
Atrisko Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 No i kciuki nie pomogły....buuu...i co zrobić z tą psinką...a czy wet nie proponował podawania jakiś minerałów, wspomagaczy... przecież z samego żarełka to może być mało... a zanik mięśnia w tej nóżce...nie wiem nie znam się doświadczenia nie mam ale jak to mówią na chłopski rozum musi być jakieś wyjście... Oj no to nam Cioteczka pełna poświęcenia ugrzęzła...niedobrze, bo czasami odskocznia w postaci "jakiejś tam zmiany" pomaga psychicznie odpocząć i podładować akumulatory...a tak...Monika da radę ale jakim kosztem... Quote
Jarosław Lesiewicz Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Serdecznie pozdrawiam i bardzo mocno wierzę, że będzie wszystko dobrze !!! Pomalutku, powolutku Mufinka z tego wyjdzie :) Quote
Mona1991 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Kciuki chociaż troche pomogły bo faktycznie zrost jest... Ale duże palce u stóp zawiodły... Takich ludzi jak Pani K. ze świeczką szukać... Tyle poświęcenia dla małej paskudy... Cierpliwość i siła... Dalej. Quote
DT Iwa Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Mimo tego wszystkiego nadal trzymamy bo zaczyna się coś dziać w tą dobrą strone pomalutki i do celu :kciuki: Quote
monika55 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Musicie wiedzieć że Mufinka to dziewczyna pracująca. A to wymyje miche po Dropsie, a to usiłuje mu uszy umyć. On się denerwuje i warczy ale ogonem macha. To znowu paproszki z bandaza porozrzuca a potem zbiera. Urobi się dziewczyna , a potem jak dziecko padnie i śpi. Nie widać po niej choroby, gips obszczekuje i warczy na niego ale o dziwo nie rusza. Tyle w niej energii, zachowuje się jak szczeniaczek. Nie wiem dlaczego ale tak śpi Quote
DT Iwa Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wieczorną porą dobranoc Mufinko i Dropsiku :loveu: Quote
malawaszka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 no chciałaby się w kłębuszek zwinąć a z tym gipsem się nie da więc sobie wykombinowała pozycję - mądra dziewczynka :loveu: Quote
Lobaria Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 W sumie to odetchnęłam z ulgą, że Mufinka spędzi Święta z ukochaną Rodzinką. Co tam góry, śnieg, wyjazdy, gdy zobaczy się szczęście w jej ślepinkach. Quote
Mona1991 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Dzięki Panie Boże żeś tą kobiete tu zesłał... :) Quote
DT Iwa Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ogromne poświęcenie szacun i ukłon po same pięty:modla: Quote
szafra Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Niech i tak będzie Moniko55. A może u mnie znajdzie się ciepły kącik dla innego psiaka w potrzebie przez ten czas :cool3:! Quote
Iljova Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Słodka Mufinko witaj w mroźną i białą środę :-) Quote
Iljova Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa, stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości. a spedzone wspólnie z rodziną godziny najwazniejszym prezentem. Piękna jest radość lecz nie każdy ją zna Piękne są święta i każdy z nas je ma. Jedni w oddali inni przy jednym stole Nieważne kto, gdzie, lecz ważne byśmy zawsze pamiętali o sobie. Wesołych Świąt. Quote
monika55 Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Dziękujemy Iljova. Piękne. A co ja takiego robię, nie przesadzajcie. Zaniedbałam schronisko i jest mi z tym źle. Ale po świętach już będę mieć luz to się poprawie. Mufince dobrze z moim TZ, mnie buzi na dzień dobry nie daje, zołza jedna, a jemu i owszem. A on tego nie lubi. Ze mna się wita rano radośnie ale buzi nie ma. To może z nim zostawać. Niech siedzi w domu z facetami. Quote
Mona1991 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Oooo to widzę, że tu się dzieje tak jak z Inez. :) Przykleiła się do TZ i kuniec pieśni... :) Pani K, niech Pani się nie obwinia o coś czego Pani nie zrobiła, bo bardzo Pani pomogła i pomaga. ;) Dzień dobry! Quote
Iljova Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Witaj Mufinko kochana :-) W czwartek z rana :-) Quote
monika55 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 I my witamy. Mufinka to taki szczeniak. Jak zobaczyła śnieg to jakiegoś szaleństwa dostała. W tym kubraczku po największym śniegu biegła. A jak się cieszyła. Tak mnie oplątała smyczą ze mało pierwszego upadku tej zimy nie zaliczyłam. Jaka radość na tym kochanym pycholu. Quote
Iljova Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 To są bezcenne chwile i cudowny widok :-) Quote
shanti Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Oj Moniko jak Ty coś powiesz:shake: Zaniedbałaś psy schroniskowe! A Mufinka to co, nie schroniskowiec? Dobrze wiemy jak jest i co by było jakbyś jej nie wzięła. Co do śniegu to chyba tylko psy się cieszą. Ja już mam dość odśnieżania, skrobania szyb w samochodzie itp. Byle do wiosny! Quote
monika55 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Wszystkim składamy piekne zyczenia świąteczne razem z Mufinka. Quote
DT Iwa Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Mikołaja bogatego, śniegu bielutkiego, choinki pachnącej i gwiazdki błyszczącej. Minimum stresu, maksimum miłości i tyle radości ile karp ma ości! Quote
Mona1991 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Witamy nasze dziewczęta i chłopaków również! :) Mój Żwirek też szaleje, a niby dziadzio stary... Wczoraj się bawiliśmy... O.o Iwona, polecam odmrażacz do szyb ;) Szybko, łatwo, bezproblemowo :) Quote
Recommended Posts