Noemi1 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Przyszłam tu za Marychą. Sunieczka śliczna. Nie wiem jak mogłabym pomóc, więc na razie będę podnosić psiaczki. Quote
sunia2000 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Przepraszam za offa ale potrzebuje kogoś do odbycia wizyty pa w Zgierzu, czeka tam dom dla wrocławskiego psiaka:http://www.dogomania.pl/threads/212838-Macho!!!-Komu-przystojnego-sznaucera-%29/page3?highlight=macho Będę wdzieczna za pomoc:) Quote
Marycha35 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Dziękuję wszystkim za przybycie:) Ritko to ja trochę nie rozumiem co się dzieje...Przecież tu czas się liczy bardzo, foty niezbędne!!! Quote
Marycha35 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Letosiu czemu foty nie przesłane??????? To podstawa do ogłoszeń!!! Leda i Reksio muszą mieć foty! Ja uważam, że sprawę powinno się zgłosić do TOZu w Łodzi, powinna być interwencja i odebrane zwierzaki wszystkie. Wtedy zrobimy akcję z ogłoszeniami na spokojniej już. Nikuś dałabyś radę zgłosić koty na miau, może jakiś DT na szybko by się skołowało? Letosiu zapytaj Mamę czy wyraża zgodę? Wtedy poproszę też o dokładny adres. Nie wiem czy TOZ pomoże, ale spróbować można. Jak coś dzwoń do mnie, uzgodnimy szczegóły:) Trzeba działać SZYBKO! Czy ktoś z wątku namierzył może jakiś DT????? Czemu tu cisza nastała????? To wyrok dla tych bid. Quote
rita60 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Już nie raz prosimy założycielkę wątku o napisanie paru słów...tak się nie robi:shake: Quote
nika28 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Marycha35']Nikuś dałabyś radę zgłosić koty na miau, może jakiś DT na szybko by się skołowało?[/QUOTE] Tak, ale muszę mieć zdjęcia... :( Quote
zioberek87 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 ja piernicze dawno mnie tu nie było i takie kiepskie wiadomości....masakra ale niestety czegoś takiego się spodziewałam...:( co za debil z tego chłopa, to po co im zwierzęta aby były jego workiem treningowym??? ciotki trzeba działać!!! ja widzę to w ten sposób... trzeba po pierwsze zabrać z tamtąd psy i koty to podstawa, zgłoście to do TOZ-uw Łodzi i powiedzcie jaka jest sytuacja, że zwierzaki trzeba zabrać na JUZ jak oni je zabiorą do siebie o ile istnieje taka mozliwość to sprawę zgłosić do prokuratury - to następny niezbędny krok, bo jak oni teoretycznie chcą mieć zwierzaki to będzie błędne koło, uratujecie te a wezmą inne i będą znowu je katować, muszą koniecznie dostać zakaz posiadania zwierząt najlepiej dożywotnio!!! a jak już Reksio i letosia z kiciami będą w miare bezpieczne to narobimy fotek i bedziemy ich ogłaszać.... Cioteczki same widzicie że właścicielki tych bid raz na jakiś czas tu zaglądają dlatego musimy działać same... niestety. I tak bardzo duzo robią bo dokarmiają i dały nam znać a teraz musimy radzic sobie same.... mam tymczasa u paji.... mozna do niej napisac o dt ale nie wiem czy da radę wziąć kolejnego bidaka... ale ona specjalizuje się w trudnych przypadkach wiec Letosia jak najbardziej by tam była zresocjalizowana.... dajcie znac jak moge pomóc z Opola, skzoda że do łodzi mam tak daleko... Quote
Marycha35 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Zioberku kochany dzięki za konkrety, tego tu trzeba:) Szkoda, ze daleko jesteś. Rozmawiałam z TOZem pomogą nam w odbiorze, karze, ale miejsc nie mają, wszystko zapchane:( Bez namierzonego DT dla całej czwórki dooopa. Do tego kompletnie nie rozumiem czemu nie mamy zdjęć jeszcze i czemu Letosia milczy?????? Bo sunia wabi się Leda, Letosia zaś to nick córki Pani;) Ale resocjalizacji nigdy dość;):):):) Nie wiem co mamy robić, jak beż zdjęć pomagać? Beta ata jeśli masz kontakt z Panią zapytaj proszę co się dzieje? Jak mamy działać w taki sposób??? Tu potrzebna totalna współpraca, szybkie ruchy i odbiór całej czwórki, a tak? Godziny mijają, pijus wraca do domu, denerwuje się, zwierzęta bez niczyjej pomocy... Quote
zioberek87 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 kurde a tak liczyłam na ten TOZ :( a schron chociaz na chwilę??? ja wiem że na dogo ma się złe odczucia doschronisk ale np moje opolskie jest naprawde fantastyczne, moze wasze wŁodzi tez jest wyjątkiem??? Quote
Marycha35 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Nie działam tam, czasami podjeżdżam z czymś, ale obawiam się, że Leda ma małe szanse w schronie. Nie wiem co mamy robić? Zero info, zero zdjęć, zero szans, jeden troglodyta. Quote
sylwiaso Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Marysiu czytam i serce się kroi psiaki i alkoholik! Quote
beta ata Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 O, kurczę, ale kicha! Zaraz cos pomyślę. Nie bardzo mam czas w tej chwili dzwonic gdzieś, ale spróbuję, jak sie nie dodzwonie, to będę wieczorem dzwonić. edit: Dodzwoniłam sie do pani Ledy, obiecała, że dziś jej córka wyśle zdjęcia. Quote
azalia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Biedne psy,może rzeczywiście lepiej by było umieścić je w schronie,przynajmniej nie będą bite ,przerażone i głodne,a Ledę może ktoś przygarnie. Quote
Drzagodha Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Łódzki TOZ ma teraz pod opiekom psy odebrane interwencyjnie od jakiejś kobiety, sami mają problem z miejscem. Ściągnął ktoś Amandę na ten wątek? Zaraz do niej napiszę. Quote
Kava Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 schron w Lodzi jest jak zwykle przepelniony, ale sprobojcie sie skontaktowac z Hanka....jakby ona wziela Leda pod swoje skrzydelka, to moze przeczekalaby tam w godnych warunkach na DT/DS, co myslicie o tym.... no i dawajcie jakies info o tym malym psiaku oraz oczywiscie te zdjecia... koniecznie... tego malego zapytalabym w BDT, ale potrzebne jakies konkrety... Quote
dycha Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 jestem zapisuję, również pomogę w ogłoszeniach, ale na raty Quote
Marycha35 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dziewczynki dziękuję za odzew:) Do Temidki pisałam, ciężko u nich też. Mam nadzieję, że teraz zdjęcia będą to walimy z ogłoszeniami. Mnie się też wydaje, że jeśli nie damy rady z DT lub DS najlepiej to trzeba zwierzaki zabrać jak najszybciej!!!! Nawet do schronu... Na pewno jak Ritka otrzyma zdjęcia to je tu wklei. Reksio jest kochany, nie mogę o nim zapomnieć, o tej opowieści jak go dziad katował...Fak!!!!!!!!!!!! Quote
Marycha35 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Kava']schron w Lodzi jest jak zwykle przepelniony, ale sprobojcie sie skontaktowac z Hanka....jakby ona wziela Leda pod swoje skrzydelka, to moze przeczekalaby tam w godnych warunkach na DT/DS, co myslicie o tym.... no i dawajcie jakies info o tym malym psiaku oraz oczywiscie te zdjecia... koniecznie... tego malego zapytalabym w BDT, ale potrzebne jakies konkrety...[/QUOTE] Kavo dzięki ogromne. Reksio spokojny, ok.6 lat ma, lekko kuleje na tylną nóżkę, tak prawie niezauważalnie. Wesołek i przytulas, zero agresji. Taka bida kochana zimą nie da rady w cholernej budzie co przypomina COŚ Z DZIURĄ OSMOLONĄ!!!! Łapczywie wcinał karmę od Pani, ale brzusio nie miał zapadnięte, podobno sąsiadka mu w kubełku przez płot jedzonko też spuszcza....Miski z wodą nie uświadczysz przy budzie, Pani mu przynosi!!!! Quote
Kava Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Marycha35']Dziewczynki dziękuję za odzew:) Do Temidki pisałam, ciężko u nich też. Mam nadzieję, że teraz zdjęcia będą to walimy z ogłoszeniami. Mnie się też wydaje, że jeśli nie damy rady z DT lub DS najlepiej to trzeba zwierzaki zabrać jak najszybciej!!!! Nawet do schronu... Na pewno jak Ritka otrzyma zdjęcia to je tu wklei. Reksio jest kochany, nie mogę o nim zapomnieć, o tej opowieści jak go dziad katował...Fak!!!!!!!!!!!![/QUOTE] marycha ja wiem, ze ciezko cos upchnac w dwoch malych pokoikach... i Temida chcialaby pomoc wiecej niz moze w takch warunkach... jak nic lepszego niz schron nie wymyslimy, to klatka z zarelkiem lepsza od klatki bez..... wlaczcie TOZ do akcji, zeby zwierzaki zostaly stamtad zabrane, a sprawe karna o znecanie niech zaloza.... Quote
Marycha35 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 TOZ oczywiście obiecał, że pomoże. Tylko chciałabym usłyszeć czy Pani wyraża zgodę, by organizować interwencję? Bo obawiała się o Ledę...Chyba rzeczywiście musimy najpierw Ledę zabezpieczyć, Reksiowi i kotom nagrać DT i działać:) Tylko gdzie te zdjęcia???????? Quote
rita60 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Fot małego nie dostałam. Niektóre zdjęcia Ledy się powtarzają,sa już na wątku. Quote
zioberek87 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 boshe ona taka piekna :( został tylko schron... Quote
Recommended Posts