Becia66 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 barb napisał(a):Myslisz, ze mogę napisać do nich PW. jasne że możesz. Quote
figa33 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 bardzo się cieszę :loveu: bądź szczęśliwy Pakuniu !!:loveu::loveu: Quote
Becia66 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Od Pakunia same dobre wieści. Przespał noc spokojniie na kocyku koło łóżka, uwielbia spacerki i grzecznie chodzi na smyczy. No i pani mówi że żarłok straszny, dostał dzisiaj gotowane serduszka z kaszą i momentalnie wmłócił. I jest w kuchni przy każdym otwieraniu lodówki bo już wyczaił do czego ona służy. :diabloti: Sucha karma stoi, jakoś nie jest nią zainteresowany i wcale się nie dziwię . Quote
majuska Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Super, dobrze, że bez ekscesów, ostatnie adopcje dostarczyły wystarczająco emocji, to niech Pakulec teraz gładziutko się aklimatyzuje i wszystko niech sie ukłąda jak po masełku!! :) Quote
Agula99 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Przecież naszego Pakusia to do rany przyłóż, taki fajny jest, ani chwili w niego nie wątpiłam :) ale się cieszę!!! :) Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Czy mozna Was prosic o pomoc psom z Klébowa? Nie majá co jesc... Zaglosujcie pls. Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina. Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 05-205 Klembów ul.Słoneczna2 Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287, Email:[email protected] [email protected]; http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina. W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera. W tej chwili przebywają tam 2 spanielki, które wkrótce pojadą do domowego hoteliku koło Kielc, ale problem nadal zostanie... Wątek spanieli z Klembowa: http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303 http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina Jaki jest problem tego schroniska? Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd. Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz... Skąd się wziął ten problem? Może skopiuję z wątku schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/1235...-wolontariusze "W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa." "No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké." Jak można pomóc? 1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku): http://www.dogomania.pl/threads/2208...do-17.01.2012r. 2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk". W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie! Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii): http://www.dogomania.pl/threads/2207...ta-na-styczeń Liczy się każdy głos! Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania. 3. Można dołączyć do wydarzenie na FB, udostępniać i zapraszać znajomych. Wydarzenie powstanie wieczorem, wtedy wrzucę tu linka. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA. Quote
karolciasz28 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Pakuniu szczęścia!:loveu: Zagłosowałam,kolejna tragedia:-( Quote
Becia66 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 ja tez zagłosowałam i na razie prowadzą. Quote
barb Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Becia66']ja tez zagłosowałam i na razie prowadzą.[/QUOTE] Tez zagłosowalam. Nadal prowadzą. Quote
karolciasz28 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='barb']Tez zagłosowalam. Nadal prowadzą.[/QUOTE] Oby im się udało. Quote
barb Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dziś dostalam info o konieczności odnowienia ogłoszenia Pako na Jaroslawiaku. Juz nie odnawiam. Ale te, ktore są jeszcze trochę zostawiamy ? Quote
karolciasz28 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='barb']Dziś dostalam info o konieczności odnowienia ogłoszenia Pako na Jaroslawiaku. Juz nie odnawiam. Ale te, ktore są jeszcze trochę zostawiamy ?[/QUOTE] Ja zawsze ogłoszenia usuwam jak dziewczyny zmienią tytuł wątku, wtedy jestem pewna że mogę :) Quote
Becia66 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='barb'] Ale te, ktore są jeszcze trochę zostawiamy ?[/QUOTE] barb sama nie wiem, domek wydaje sie być idealny ale poczekajmy jeszcze parę dni. Quote
Roszpunka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dobrze, że Pakuś już nie czeka :) A ja dostałam wczoraj taki oto radosny prezencik: http://www.dogomania.pl/threads/220890-3-SZCZENIAKI-porzucone-w-PARKU-jak-%C5%9AMIECI-DT-lub-DS-na-CITO-%21?p=18370949#post18370949 Zajrzyjcie ;) Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Pakuniu, ciągle strasznie się cieszę!!! :) Quote
barb Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Roszpunka']Dobrze, że Pakuś już nie czeka :) A ja dostałam wczoraj taki oto radosny prezencik: http://www.dogomania.pl/threads/220890-3-SZCZENIAKI-porzucone-w-PARKU-jak-%C5%9AMIECI-DT-lub-DS-na-CITO-%21?p=18370949#post18370949 Zajrzyjcie ;) Zajrzalam. Będziesz mieć kolejnego tymczasika ? Quote
Roszpunka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='barb']Zajrzalam. Będziesz mieć kolejnego tymczasika ?[/QUOTE] Kochana, dostałam awaryjnie wszystkie trzy w pakiecie. Żeby było weselej, kilka dni wcześniej przyjechała do mnie sześciomiesięczna sunia - zwrot z adopcji. Pobiłam swój życiowy rekord - jest teraz u mnie 6 psów. W sobotę ubędzie jeden szczeniak, w niedzielę wyjeżdża do innego DT suczynka. Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 No to nieźle Roszpunko, teraz to masz mały kramik, a co na to sąsiedzi??? :) Quote
Roszpunka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']No to nieźle Roszpunko, teraz to masz mały kramik, a co na to sąsiedzi??? :)[/QUOTE] Cieszą się :diabloti: Quote
Agula99 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Roszpunka']Cieszą się :diabloti:[/QUOTE] Jak zwykle??? ;) Quote
Roszpunka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Agula99']Jak zwykle??? ;)[/QUOTE] Nawet bardziej, bo mają gratisowe koncerty o 2-giej nad ranem :cool3: Quote
Agula99 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Roszpunka']Nawet bardziej, bo mają gratisowe koncerty o 2-giej nad ranem :cool3:[/QUOTE] Muzyka klasyczna, czy jakieś bardziej wyszukane nuty ??? ;) Quote
Roszpunka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Agula99']Muzyka klasyczna, czy jakieś bardziej wyszukane nuty ??? ;)[/QUOTE] Zazwyczaj opera... A trio posiada wokal donośny ;) Quote
Recommended Posts