Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Barb nie denerwuj się, to nie jest tak, że ja wogóle nie odbieram telefonów, 90% odbieram, więc jeżeli coś jest na mnie to nie jest tragedia, po prostu na przyszłość będzie bezpieczniej na inną dziewczynę

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agula99']Ja myślałam, że Pako na Becie jest!!!Daj na Becią, bo jak na razie przepełnienia nie ma, a ona najprędzej odbierze!!! Kurcze z tym Pakusiem!! Becia, zgadzasz się, żeby Pakuś był na Ciebie?? [/QUOTE]

Agula czy ja kiedyś protestowałam że ogłoszenia na mnie ? jestem wdzięczna że sama nie muszę ich robić / w końcu i za to sie wezmę/, a moja praca to głównie prowadzenie adopcji więc co mam się zgadzaać czy nie zgadzać. Większośc może być na mnie bo wiem Agula że ty do 15 nie możesz, a wlaśnie niecierpliwi najczęściej dzwonią z rana :cool3:. Majuska jak szczenię odkarmi to tez coś pomoże , chociaż dzięki bogu tłoku nie ma póki co i mam nadzieję że nie będzie w najbliższym czasie.
Ty Agula i tak ogrom czasu i serca poświęcasz psiakom bezpośrednio więc kontakty w większości mogą być na mnie z wymówieniem Kai z wiadomych względów. Toć ona Twoja !!!:cool3:
Przyznaję że miałam załamkę po Blondi, kompletny dół i wydawało mi się wtedy ze to koniec, że nie dam rady, no ale jak je tak zostawić z dnia na dzień bez pomocy ?
Sami wiemy jak wygladają adopcje z terenu i trzeba szukać dla nich innej alternatywy.

Posted

Mikołaju!! Przywieź prezencik dla Pakusia!!!! No niech ktoś o niego zapyta!!! Jak widzę, jak on smutno patrzy jak człowiek wychodzi, to mi się serce kraje!! Od razu przypomina mi się Waluś!!! Nooo, domku odezwij się!!!

Posted

[quote name='Roszpunka']Jest na pewno, po prostu ciągle się szukają... Domku, pospiesz się, Pakuś czeka...[/QUOTE]
Roszpunko, my już jesteśmy załamane tą głuchą ciszą!!! :(

Posted

Dziś wrzuciłam Pakusia na jeden wątek, gdzie ludzie szukają psa, który będzie łagodny dla 3 letniego dziecka. Ale jak potem zaczęli pisać jaki ma byc pies i, że nie może miec podszerstka, bo wtedy śmieci w domu i ma być cichy i jeszcze Bóg wie co, to sie wkurzyłam i napisałam, ze nie ma psów ideałów i że lepiej żeby psa nie brali po po miesiącu napiszą modną wymówkę, że dziecko ma alergie i oddadzą psa. Tacy to lepiej niech kupią pluszową maskotkę. Wrrr....

Posted

Co za bałwany!!! I potem dziwota, że psy wyrzucane!!! Jak się nie wie co się chce, to lepiej nie brać!!! Wrrrr masz rację Lucyja wrrr i jeszcze kilka "miłych słów".....ech

Posted

[quote name='Lucyja']Dziś wrzuciłam Pakusia na jeden wątek, gdzie ludzie szukają psa, który będzie łagodny dla 3 letniego dziecka. Ale jak potem zaczęli pisać jaki ma byc pies i, że nie może miec podszerstka, bo wtedy śmieci w domu i ma być cichy i jeszcze Bóg wie co, to sie wkurzyłam i napisałam, ze nie ma psów ideałów i że lepiej żeby psa nie brali po po miesiącu napiszą modną wymówkę, że dziecko ma alergie i oddadzą psa. Tacy to lepiej niech kupią pluszową maskotkę. Wrrr....[/QUOTE]

Tez staram sie wklajać psiaki na wątki ale coraz trudniej znaleźć jakieś sensowne. (wątki oczywiście nie psiaki).

Posted

[quote name='barb']Tez staram sie wklajać psiaki na wątki ale coraz trudniej znaleźć jakieś sensowne. (wątki oczywiście nie psiaki).[/QUOTE]
Poprosiłam rozio o nowe fotki, więc liczę, że jak będzie w przytulisku to coś fajnego strzeli! A wtedy może coś ruszy!!!! Ciotka Barb oczywiście pomoże w ogłoszeniach??? ;)

Posted

Ja się zastanawiam czy wogóle jest sens wklejać pieski w takie wątki. Jak ktoś chce psa, to sam przegląda wątki czy ogłoszenia na różnych portalach. A jak ktos zakłada wątek i zaczyna opisywać jakiego psa chce i ludzie wklejają kandydatury, a tu żaden pies nie pasuje. Ludzie dalej wklejają i dalej nie pasuje żaden i w końcu na wątku nastaje cisza i tyle.
Ech ! W ogóle jestem ostatnio cięta na takich poszukiwaczy psów, bo tydzień temu zawiozłam kolaka do nowego domu. Rodzinka przewitała pieska ze łzami w oczach. Była miłośc od pierwszego wejrzenia. Przez cały tydzień pisali jaka jest sielanka, że pies z nimi śpi w łóżku, że to pies na którego czekali i wogóle wszystko co najwspanialsze. A nagle pan mi w sobotę wieczorem dzwoni, żeby psa zabrała i to najlepiej juz dziś i zaraz, bo im pies wyskoczył z zębami jak jakiś babsztyl znajomy wlazł do domu pewnym krokiem. Nie kumają, że pies im pilnuje juz domu i ich broni ! Od razu wyrok - zabrać psa.

Posted

[quote name='Lucyja']Ja się zastanawiam czy wogóle jest sens wklejać pieski w takie wątki. Jak ktoś chce psa, to sam przegląda wątki czy ogłoszenia na różnych portalach. A jak ktos zakłada wątek i zaczyna opisywać jakiego psa chce i ludzie wklejają kandydatury, a tu żaden pies nie pasuje. Ludzie dalej wklejają i dalej nie pasuje żaden i w końcu na wątku nastaje cisza i tyle.
[/QUOTE]
Niestety bardzo często jest tak jak napisalaś.
Ale zdarza się, chociaż coraz rzadziej, że zakladający podchodzą do sprawy poważnie i jakiś pies znajduje domek.

Posted

Ja też nie widzę sensu w tych wątkach, tam się każdy prześciguje we wstawianiu fotek, zachęcaniu, a przecież to wcale nie musi być dobry dom, tylko jakieś oszołomy!! Mam nadzieję, że zdjęcia będą lada dzień i ruszymy z nowymi ogłoszeniami!! Pani, która wyadoptowała Felusia mówiła, że on taki kochany -mowa o Pakusiu jak go zobaczyła, ale że na zdjęciach wygląda na ogromnego psa, a przecież wcale nie jest, to trzeba się postarać o takie co odzwierciedlają jego urodę i przymilność :)

Posted

Tiaaa... Niektórzy ludzie są wspaniali i odpowiedzialni :shake: Pierwszy problem z psem i natychmiastowy zwrot - jak zepsutą zabawkę :angryy:
Ja swoich musiałabym się chyba już ze sto razy pozbyć...

Posted

[quote name='Agula99']Poprosiłam rozio o nowe fotki, więc liczę, że jak będzie w przytulisku to coś fajnego strzeli! A wtedy może coś ruszy!!!! Ciotka Barb oczywiście pomoże w ogłoszeniach??? ;)[/QUOTE]

Agula a zaglądalaś na ogloszenia, ktore ostatnio zrobilam ?
Wkleilam tu linki, kontakt jest na Ciebie a te foty Pakusia sa ladne.
Ale oczywiście jak będą nowe zdjecia to cos się dorobi.
I Karolciasz pomoze, no nie ?

Posted

[quote name='Roszpunka']Tiaaa... Niektórzy ludzie są wspaniali i odpowiedzialni :shake: Pierwszy problem z psem i natychmiastowy zwrot - jak zepsutą zabawkę :angryy:
Ja swoich musiałabym się chyba już ze sto razy pozbyć...[/QUOTE]
Baaaa, a ja swoich z dwieście :)

Posted

[quote name='barb']Agula a zaglądalaś na ogloszenia, ktore ostatnio zrobilam ?
Wkleilam tu linki, kontakt jest na Ciebie a te foty Pakusia sa ladne.
Ale oczywiście jak będą nowe zdjecia to cos się dorobi.
I Karolciasz pomoze, no nie ?[/QUOTE]
Nie, nie widziałam! No to czekamy....bo co innego możemy zrobić, no nic zobaczymy jakie będą te nowe fotki! :razz: