Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hop jest na tylach ,koniec spacerow ,,koniec glaskania ,,,w przeciwnym razie czekac go moze zazdosne zagryzienie ze strony mlodych samcow,,,
Kiedy ja sie dowiedzialam chcialam bookowac bilet i rozwiazac cala sprawe,,ale czasem to nie takie proste,,Brazowa tez walczyla ,ale trzeba myslec o innych psach ,dla ludzi ktorzy nie znaja realiow schronisk,jest to nieezrozumiale ,ale sorki nie czas tu na tlumaczenie,,,,,
Brazowa to tak boli ,ze nie moze nawet zachodzic na jego strone,,,bo co ma pisac,,widzialam go przez krate,,,,
Hop zdechnie w schronie ,,nie ma nadziei ,ze dom sie znajdzie,,,Brazowa szukala od 3 lat i nic z tego , wiem ze dalej dba o niego i nie da mu zrobic krzywdy ,,,ale jesli dom sie nie znajdzie ,,,,hop odejdzie sam na tylach ,,,,,
Wiec jesli ktos szuka takiego staruszka po przejsciach ,,,ale tak na powaznie a nie tylko z litosci ,,,,,dajcie znac,,,,,,
I nie obwiniajmy razowej ,ze znikla z jego watku,,,,bo czasem bol przerasta i ja,,,amen,,,,,,
A my zamiast teraz ,rozmyslac co by tu zrobic ,,o co zapytac ,,,zrobmy jedno ,,zastanowmy sie czy my albo ktos z naszych znajomych nie szuka kudlacza ,,,,

Posted

Hop juz byl oglaszany od 3 lat ,,wszedzie gdzie sie dalo,,Brazowa umiszczala go prawie wszedzie ,,wolontariusze dzialali,,,i nic,,,,,,ok ,,pewnie ze moze stac sie cod,,,,,,ale

Posted

Dzieki:):):):)
Tylko jedno musimy pamietac ,,ze Hop to nie byl nigdy mis przytulanka ,,i trzeba ze wszystkim ostroznie ,,,nie mozna go wyslac daleko i nie pewnie ,osoba powinna przyjechac do schronu i zobaczyc go ,,,Ja nie jestem w stanie pomoc na miejscu ,bo nie mieszkam w polsce i pole dzialania mam ograniczone ,,,pozatym kazdy ruch trzeba konsultowac z Brazowa ,,bo nikt nie wypusci Hopa od tak sobie ,,
wiem ,ze tu jest wiele zastrzezen,utrudnien itp ,,ale Hop spedzil cale zycie w schronie ,,nie byl najlatwiejszym psem,nie wiemy jak sie bedzie zachowywac w domu ,,dlatego wszyztko musi byc cacy,,,,bo wole chyba zeby zdechl ktoregos dnia w schronie niz gdzies poniewierany,,,ok ok,,sorki czarna wizje pisze ,,,ale Hop moze czasem pokazac rozki zwlaszcza obcym ludziom,,,,,,wiec trzeba uprzedzac,,,,,

Posted

nie jest w tylnich,jest w "sadzie".Teraz o tyle lepiej,że po roszadach dostał dwa spolegliwe psy.

Z ludzmi dzieja sie coraz gorsze rzeczy-jeden z nowych psów,nie ma..połowy zuchwy,młode zwierzę. Dwa tygodnie temu ktos przywiążał do bramy psa bez łapy. Kikut zawiązany w worek foliowy,martwica,smród. Po operacji goi sie wspaniale,pies jest wesoły,fajny,tylko co dalej.jak znaleźc domy.

Co do adopcji Hopa,to wiem dokładnie tyle samo,co Wy :(

Posted

Od ponad roku już chyba podczytuję wątek PONka HOPA i po cichu życzę mu doczekania już niedlugo swego domu . Taki piękny pies jak Hop - aż dziwne ,że do tej pory nie wpadł w serce dobrym ludziom .Dlaczego nie widzą jego piękna i dobrego serducha ? :loveu:

Posted

Hopku - trochę mnie nie było, trochę bałam się spojrzeć brązowej w oczy. Tobie też. Hopaku, uwierz, naprawdę nie chodziło o twoje podsikiwanie ścian i mebli. Piesku, Teresa Borcz zjawiła się u ciebie. Bądź dobrej myśli. Ja jestem.

Posted

brazowa1 napisał(a):
dlatego,że przez lata był trudnym psem.A to PON, on każdą krzywde pamieta.
Na starośc zelżał.I zrobił sie fajny,tylko teraz to nikt go już nie chce.

Podczytuję czasem wątek Hopa ,lecz nie zawsze szczególowo. Pamiętam,iż w Trójmieście jest taki urodziwy i nieco wcześniej trudny HOP -nieraz podsuwam komuś jego wątek ,jak jest okazja . Wiem , że cioteczki też robią ,co mogą od kilku lat ,by tam przetrwał i wyrwać Hopa ze schronu -a teraz Teresa Borcz też dolączyla do nich ,to może i domek jakiś lada m-c Hopa przygarnie -chocby dt ,jesli nie staly . Mocno trzymam kciuki za lepszy los Hopa.

Posted

Cud! Udało się za pierwszym razem! Klikam, klikam i za cholerę odpowiedzieć nie mogę - ani z cytatem, ani bez. Po 15 próbach odechciewa mi się. Znów rewolucja na dogo? No, Hopku, skoro już jestem, to na spacerek skoczymy, co?