Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aaa,Sunia :(

Hop robi się juz za gruby. Wiecei,że musialam przy kąpieli założyc mu jednak kaganiec? kochane psisko. Nie gryzł,nie ciskał się,ale zaczął buczeć przy kąpaniu brzucha.Wiem,że by mnie nie ugryzł,ale mógłby postraszyc. Kaganiec na pyszczek i piesek zrobił "Uffff,nie moge straszyć,jest OK". I milcząco przeżywał szorowanie.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może coś mu dolega i stad ta nadwaga też -tzn. wygląda na nadwagę a może być brzuch powiększony przez jakieś problemy zdrowotne ? Chyba ,że to tylko niechęć do szorowania brzucha jednak ..No i wiadomo -brzuch psa jest bardziej wrazliwy i delikatny i psy nie lubią tam szorowania..

Posted

[quote name='akucha']Hop to CUDO, bezdomne i niewidzialne.

Z pozdrowieniami dla wszystkich cioć:

Taki piękny jest ten Hop -aż trudno nam uwierzyć ,że nie ma dotąd swego kąta i ludzi -choć jest już lagodniejszy i przystępniejszy niż przedtem ..Może ta pielęgnacja futra Hopa też przeraża i zniechęca ludzi do jego adopcji -nie tylko wiek ,choć nie jest on przecież starszym psem ..:shake:

Posted

[quote name='olga7']Taki piękny jest ten Hop -aż trudno nam uwierzyć ,że nie ma dotąd swego kąta i ludzi -choć jest już lagodniejszy i przystępniejszy niż przedtem ..Może ta pielęgnacja futra Hopa też przeraża i zniechęca ludzi do jego adopcji -nie tylko wiek ,choć nie jest on przecież starszym psem ..:shake:

nie jest stary??? W 2006r miał 8lat, czyli teraz lekko licząc ma 12 a pewnie i więcej...

Posted

Gameta,prosze natychmiast opuścic wątek.Stara to może jestes Ty,Hop co najwyżej może zostac nazwany; DOJRZAŁYM.

Guby jest , gruby jak beka,bo ma teraz duzo mniej ruchu plus ta karma.

Olga,jeszcze dwa lata temu,Hop potrafił wyskoczyc z zębami przy czasaniu,to jaki teraz jest grzeczny przy pielegnacji,to trudno uwierzyć. Dziś jego rzadki warkot przyjmuję z usmiechem rozczulenia,że stary wariat jeszcze pamieta,jak to kiedyś było.Gdy był postrachem schronu.

Posted

brazowa1 napisał(a):
To siedź, ale CICHO. Bo za obrażanie Hopa, nikt tutaj z Tobą nie będzie rozmawiał.

ale to jest forum DYSKUSYJNE - ja muszę się odzywać a wy musicie odpowiadać :diabloti:

Posted

Napisał brazowa1
To siedź, ale CICHO. Bo za obrażanie Hopa, nikt tutaj z Tobą nie będzie rozmawiał.

[quote name='gameta']ale to jest forum DYSKUSYJNE - ja muszę się odzywać a wy musicie odpowiadać :diabloti:

Błagam nie kłóćcie się:bigcry:

P.S brazowa1 proszę powywalaj te koty, bo jak je widzę, to aż zawodzę....

Posted

Kasia25 napisał(a):

P.S brazowa1 proszę powywalaj te koty, bo jak je widzę, to aż zawodzę....

Oj, Kaśka, Kaśka :D

Też jej powiedziałam, że te koty są khm, przynajmniej dziwne ;)

Posted

W czwartek wyszlam z hopem,,,potem podkradlam puszke dla niego od Brazowej ,,,,:)okropna wiewiorka :)
Wyglada przecudownie ,,,grubasny ,pieknie wyczesany radosny ,,az siadal mi na kolanach ,,,na prawde ze starosci i z grona dobrych ludzi dookola zrobil sie kochanym miziakiem ,,,,,Byl az 2 razy ze mna ,,,pozegnalam sie z nim tak od serca ,,Mam nadzieje ze jeszcze znajdzie dom ,,,,bo jest piekny ,czysty ,kochany itp,,,,,dostal najlepsze i najcieplejsze szmatki po mojej kochanej babulce :):)
Trzymaj sie hopie :)chlopie :)

Posted

gameta napisał(a):
nie jest stary??? W 2006r miał 8lat, czyli teraz lekko licząc ma 12 a pewnie i więcej...

Nawet jesli to dojrzaly pies i ma ok. 12 latek już -to i tak ten Hop jest bardzo urodziwy i może jeszcze pożyć z ladnych kilka lat na pewno .Tylko nie stary !:razz:
Tym bardziej ,że nie jest już taki nerwowy i nabył więcej zrozumienia i cierpliwości chyba wobec tego ,co mu tam cioteczki wyprawiają .:roll:
Ja na jego miejscu i z taką powlóczystą ,jedwabistą siercią -a raczej wlosiem -też bym tak nie dala sobą tarmosić i szargać oraz szorować szczotą po delikatnym brzuszku ...Podziwiam Hopa ,że daje się wam kąpać i czesać ,bo to katorga nieco dla niego w tym futrze ,choć jedwabistym.;)
Pewnie dlatego też malo kto lubi taką ciężką pracę przy pielęgnacji takiego psa jak on i trudno doczekać się mu domu ...

Posted

Olga, ja Ci gwarantuje, że jeśli ktoś weźmie Hopa do domu to Brązowa będzie go czesać i kąpać za free do końca jego dni. Hopa, znaczy się ;) Więc pielęgnacja włosa to nie problem :)
Brązowa, widzisz jak ślicznie umiem zorganizować ci czas wolny?

Pinki, jakie ZNOWU ??!!

Posted

Ciocia Brązowa to i kotka wykąpie, jak zajdzie potrzeba...A jak się kotek będzie bał to mu pośpiewa, o!

Chacha zwariuje, Wiolka błagam zlituj się!
Gameto ja się boję, że Ona jeszcze coś gorszego znajdzie....

Posted

gameta napisał(a):
Olga, ja Ci gwarantuje, że jeśli ktoś weźmie Hopa do domu to Brązowa będzie go czesać i kąpać za free do końca jego dni. Hopa, znaczy się ;) Więc pielęgnacja włosa to nie problem :)

Pinki, jakie ZNOWU ??!!

No,proszę ,proszę -takiej promocji to chyba Hop się nie spodziewal? A czy to niezaleznie ,dokąd i gdzie Hop trafi -mam rozumieć ? Nawet jesli spory kawalek od waszych stron ? To może wpisać ten "walor" do ogloszeń Hopa i wtedy prędzej znajdzie się dobry domek dla pięknego Hopa ? ;)
Z takim walorem i obslugą -szanse Hopa powinny wzrosnąć o 50 % chocby .:p:razz:.

Posted

[quote name='gameta']Olga, ja Ci gwarantuje, że jeśli ktoś weźmie Hopa do domu to Brązowa będzie go czesać i kąpać za free do końca jego dni. Hopa, znaczy się ;) Więc pielęgnacja włosa to nie problem :)

Pinki, jakie ZNOWU ??!!

A czy Hopa można by jednak ostrzyc nieco znów ? Bo może to jego powiewne ,b.piękne futro odstrasza od adopcji ludzi ? Bo piękny ma ten wlos -ale duzo pracy przy pielęgnacji wymaga : codzienne wyczesywanie ,częste kąpiele .... nabiera śmieci i blota a zimą -kulki lodu na nim się trzymają -i męczyć potem psa i siebie trzeba ,by po kazdym takim spacerze doprowadzić do ladu Hopa ...Może po skróceniu tego obfitego futra -prędzej ktoś porządny Hopa przygarnie ..?
Tak dla porownania - piękny ,uroczy Teodor -też po ostrzyżeniu wygląda ślicznie a nie ma tylu dredów i kupy futra -no i mlodszy jakiś nawet ..
http://www.dogomania.pl/threads/189908-Uciekinier-ze-schronu.-Cudny-kosmaty-TEODOR.-Poszukajmy-mu-domu-pom%C3%B3%C5%BCmy-w-DT.

Posted

[quote name='agata51'] Tak było przed rokiem -Hop :

Może by tak znow przystrzyc Hopa -jak rok temu ? Wygodniej mu ,chlodniej i może kogoś zacheci predzej to krótsze futro Hopa?

Czy sluch Hopa jakiś wet sprawdzał może -bo ponoć niedoslyszy albo wcale nie slyszy -jak pisze wcześniej na wątku brązowa ..?

Posted

Jest głuchy. Może jakies wysokie dziwięki chwya,ale nie zaobserwowałam.

Wet nie musi mu sprawdzac,bo my go znamy najlepiej.

Olga,jeżeli komus przeszkadza futro Hopa,to na bank bedzie mu przeszkadzało,że pies siknie w domu.Takich ludzi dla niego nie chcemy.Dla mnie porost jego długiego,lśniącego futra jest oznaką zdrowia.Jeżeli ktos chce psa bez kłopotliwej sierści,to najlepiej,aby wziął pieska gładkowłosego,bo psa z długą sierścia trzeba tak czy siak pielęgnować,chyba,żeby ktos co dwa miesiace strzygł na króciutko,ale wtedy po co komu PON?