Jump to content
Dogomania

Sara z urwanym ogonkiem jest w nowym domku;-)prosze admin o przeniesienie watku!!

Recommended Posts

Posted

Witajcie w nowym wątku, gdzie kolejna psiunia w potrzebie pilnie szuka kochajacego domku..!!!!
Mała czarna sunka z bialym krawacikiem ,śr. wielkości od wielu dnii błakała sie w wolominie przy wylotówce na Warszawe - bigając jak oszalała za samochodami..
widziałam ja poraz pierwszy w środę rano ale pomyslalam eee tamm pewnie okoliczny burek wyleciał za samochodem pana, pewnie wróci zaraz do domu... w CZwartek juz dojrzałam ja w Zielonce...przy trasie na Wawę.. noi jasne sie stało ,ze to nie byl okoliczny burek.. :shake: biegła za samochadami w strone wawy, potem z powrotem za jakąś babcia na rowerze... zatrzymałam auto zawolałam psa,przylecial od razu, zapakowałam do auta i przywiozałam do pracy.na miejscu okazało sie ,że ma pól ogonka a koncóweczka to żywe mieso, ropa, kośc na wierzchu... to cudo to sunia czarniutka jak smola..
w trzy sek. zasnęła mi w samochodzie i za nic niechciala wyjść. zdecydowałam sie wziąć ją na tymczas do domu.. trzeba ogonekwyleczyć. Wet powiedział,że niewyklucza amputacji.oczyscil ranę i dostała komara w kark-jakis antybiotyk chyba.. jutro znów zastrzyk..

przywiozłam sunie do mieszkania, kompletnie niekontaktowała , leżała bezwładnie i niechciala nawet chodzić, wraz padła i spała jak zabita przez 12 godz. nic nie było w stanie jej obudzić, moje koty wąchały ja z każdej strony.. i nic..;-) była taka wycienczona....jak ja sobie przypomne jak biegała oszalała z wywalonym jezorem .. miedzy autami..brrr:shake: :-(

sunka ma ok. 8 m-cy. po przebudzeniu rano PIES JAK NOWONARODZONY. wstała , przeciągnęła sie, i zaczeła machac do mnie kikutkiem ,uszka przykleiła do łebka, wypuscialam ja do kotów...nieśmiało.. a ta dawaj do mojej Mrysi i wylizywac jej pyszczydło.. rozkleiłam sie.. kot w szoku;-))hahha -przesłodka.. ale niezmienia to faktu ,że mnie nie ma po 14 godz,. w domu.. i psa zatrzymać nie mogę.. chociaz strasznie bym chciała.. :placz:

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gratuluje elainfo wrażliwości i poświęcenia:-(...
pomyśl ile ludzi mijało piesinkę i nikt nie zareagował...:angryy:
będę zaglądać i podnosić-szkoda że nie może u Ciebie zostać:-(
i jak ogonek?? jest lepiej??

fotki- fotki... wrzucaj fotki- może ktoś powystawia piesiure gdzieś jeszcze

Posted

zrób raz jeszcze fotki- te są strasznie "ziarniste" i niewiele na nich widać.
ulvhedinn zmniejszyła- ale niewiele da się zrobić jak rozdzielczość na oryginale jest do d... :razz:.
Dobra fota to połowa sukcesu i szansa na zainteresowanie ludzi psiakiem.
Pozdrówka..
p.s.
jak nie wiesz jak- zrób fotki- bez jakiegokolwiek przerabiania wrzuć mi je na maila a ja to wrzuce- ok? mój mail [email protected]

Posted

bedzie wiecej fotek!!! w poniedziałek- kolega pozyczył mi aparat- jutro w pracy wrzucę fotki;-)) ogonek jak na moje oko leczy sie.. mam wrażenie ,ze jest szansa ,ze jej naskórkiem obrosnie...przemywam riwanolem , co dwa dni dostaje zastrzyki u weta i ma oczyszczana ranke z ziarniny, ropy i niewiem czego jeszcze..trzymajcie kiuki i szukajmy jej wspaniałego domku!!!

Posted

Okazało sie że SArunia-(tak ja nazwałam ,gdyz wydaje mi sie że na to imie reaguje najlepiej.. )uwielbia nie tylko koty ale tez rwie sie do dzieci.. chyba była wychowywana z dziećmi..pozatym jest słodziutka.. grzeczna.. tylko na dworzu troche jej glupawka odbija i chce tarmosić rece i nogi.. skacze jak szalona;-)).. tak to chyba jest ze szczeniakami..:razz: w mieszkaniu nie brudzi, nie niszczy.. sama pieknie sie bawi- wyciaga sobie z kosza zabawki moich kotów.. lata za piłeczką, tarmosi myszki i szczurki noi ma nieokiełznany apetyt:crazyeye:

narobiłam jej mnóstwo zdjęć ..i czekam na kabelek od aparatu od kolegi wtedy je sciagne i wrzuce na dogo..mamnadzieje ,ze uda mi sie to zrobić dzis do 16.00

Posted

o czesc Anouk!! hmm.. tak tak wiem ,ze to wciaga..
ale najgorsze jest to ,ze zbliza sie zima... i teraz dopiero sie zacznie, ale na szczeście u mnie powtarza sie reguła..że niema sytuacji bez wyjścia i jak jjuz zdecyduje sie pomóc jakiejs bidulce to potem zawsze idzie jak splatka..;_)) i zawsze jest ten happy end:razz: naprawde niewielkim nakladem sił.. moze gorzej z nakładami finansowymi.. na ale cóż pusciej bedzie w lodówce.. za to kolejne stworzenie "oszczędzone"!!CHYBA WARTO, Nie???

całuje cie anouk!! trzymaj sie. bede miała do ciebie kilka pytań chodzi o te zakleszczona sunke z Zielonki- i jej sterylke..ale mamy jeszcze czas wiec jakoś zadzwonie to pogadamy;-))

Posted

szkoda tylko ,że tak niewielki odsetek zwierzat w potrzebie dostaje taka szansę od życia..ale dobre i to..:loveu: :loveu: :loveu: podaje tel do siebie : 0604 293 409 ela-- gdyby ktos te suczke chciał obejrzec.. i byłby zainteresowany jej adopcją....
szukajmy jej domku!!!!!

Posted

anouk wysłałam ci dzis maila - ale dostalam zwrotke ,ze nie mógł byc doręczony.. zaraz spróbuje raz jeszcze..;-))fotki maja byc wstawione przez CLOCKWORK.. mam nadzieje...:oops: