elainfo Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Witajcie w nowym wątku, gdzie kolejna psiunia w potrzebie pilnie szuka kochajacego domku..!!!! Mała czarna sunka z bialym krawacikiem ,śr. wielkości od wielu dnii błakała sie w wolominie przy wylotówce na Warszawe - bigając jak oszalała za samochodami.. widziałam ja poraz pierwszy w środę rano ale pomyslalam eee tamm pewnie okoliczny burek wyleciał za samochodem pana, pewnie wróci zaraz do domu... w CZwartek juz dojrzałam ja w Zielonce...przy trasie na Wawę.. noi jasne sie stało ,ze to nie byl okoliczny burek.. :shake: biegła za samochadami w strone wawy, potem z powrotem za jakąś babcia na rowerze... zatrzymałam auto zawolałam psa,przylecial od razu, zapakowałam do auta i przywiozałam do pracy.na miejscu okazało sie ,że ma pól ogonka a koncóweczka to żywe mieso, ropa, kośc na wierzchu... to cudo to sunia czarniutka jak smola.. w trzy sek. zasnęła mi w samochodzie i za nic niechciala wyjść. zdecydowałam sie wziąć ją na tymczas do domu.. trzeba ogonekwyleczyć. Wet powiedział,że niewyklucza amputacji.oczyscil ranę i dostała komara w kark-jakis antybiotyk chyba.. jutro znów zastrzyk.. przywiozłam sunie do mieszkania, kompletnie niekontaktowała , leżała bezwładnie i niechciala nawet chodzić, wraz padła i spała jak zabita przez 12 godz. nic nie było w stanie jej obudzić, moje koty wąchały ja z każdej strony.. i nic..;-) była taka wycienczona....jak ja sobie przypomne jak biegała oszalała z wywalonym jezorem .. miedzy autami..brrr:shake: :-( sunka ma ok. 8 m-cy. po przebudzeniu rano PIES JAK NOWONARODZONY. wstała , przeciągnęła sie, i zaczeła machac do mnie kikutkiem ,uszka przykleiła do łebka, wypuscialam ja do kotów...nieśmiało.. a ta dawaj do mojej Mrysi i wylizywac jej pyszczydło.. rozkleiłam sie.. kot w szoku;-))hahha -przesłodka.. ale niezmienia to faktu ,że mnie nie ma po 14 godz,. w domu.. i psa zatrzymać nie mogę.. chociaz strasznie bym chciała.. :placz: Quote
dusje Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Podniesc maluszke nalezy bo w potrzebie sie znalazla Quote
clockwork Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 gratuluje elainfo wrażliwości i poświęcenia:-(... pomyśl ile ludzi mijało piesinkę i nikt nie zareagował...:angryy: będę zaglądać i podnosić-szkoda że nie może u Ciebie zostać:-( i jak ogonek?? jest lepiej?? fotki- fotki... wrzucaj fotki- może ktoś powystawia piesiure gdzieś jeszcze Quote
Roxana Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Podnoszę bidulkę :-( Ale fotki trzeba zmniejszyć... Quote
ulvhedinn Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Zaczyna mi w myslach brakowac inwektyw pod adresem tzw. "ludzi"... Zmniejszyłam trochę foty- śliczna sunia!!! Quote
dusje Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Toz to dzieciak cudowny:lol: i juz skrzywdzony:angryy: Kuruj sie malenstwo szybko i tylko patrzec jak ludziska o twe wzgledy beda zabiegac:lol: Quote
mama_Dorota Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Do góry biedny maluszku, Piniusiu mój kochany! :multi: Quote
clockwork Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 zrób raz jeszcze fotki- te są strasznie "ziarniste" i niewiele na nich widać. ulvhedinn zmniejszyła- ale niewiele da się zrobić jak rozdzielczość na oryginale jest do d... :razz:. Dobra fota to połowa sukcesu i szansa na zainteresowanie ludzi psiakiem. Pozdrówka.. p.s. jak nie wiesz jak- zrób fotki- bez jakiegokolwiek przerabiania wrzuć mi je na maila a ja to wrzuce- ok? mój mail [email protected] Quote
elainfo Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 bedzie wiecej fotek!!! w poniedziałek- kolega pozyczył mi aparat- jutro w pracy wrzucę fotki;-)) ogonek jak na moje oko leczy sie.. mam wrażenie ,ze jest szansa ,ze jej naskórkiem obrosnie...przemywam riwanolem , co dwa dni dostaje zastrzyki u weta i ma oczyszczana ranke z ziarniny, ropy i niewiem czego jeszcze..trzymajcie kiuki i szukajmy jej wspaniałego domku!!! Quote
elainfo Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Okazało sie że SArunia-(tak ja nazwałam ,gdyz wydaje mi sie że na to imie reaguje najlepiej.. )uwielbia nie tylko koty ale tez rwie sie do dzieci.. chyba była wychowywana z dziećmi..pozatym jest słodziutka.. grzeczna.. tylko na dworzu troche jej glupawka odbija i chce tarmosić rece i nogi.. skacze jak szalona;-)).. tak to chyba jest ze szczeniakami..:razz: w mieszkaniu nie brudzi, nie niszczy.. sama pieknie sie bawi- wyciaga sobie z kosza zabawki moich kotów.. lata za piłeczką, tarmosi myszki i szczurki noi ma nieokiełznany apetyt:crazyeye: narobiłam jej mnóstwo zdjęć ..i czekam na kabelek od aparatu od kolegi wtedy je sciagne i wrzuce na dogo..mamnadzieje ,ze uda mi sie to zrobić dzis do 16.00 Quote
anouk92 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Oj Ela widzę że na dobre psiaki Cię wciągają - uważaj to uzależnia:evil_lol: Mała cudo:loveu: Czekamy na nowe zdjęcia - koniecznie daj ją na allegro. Quote
elainfo Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 o czesc Anouk!! hmm.. tak tak wiem ,ze to wciaga.. ale najgorsze jest to ,ze zbliza sie zima... i teraz dopiero sie zacznie, ale na szczeście u mnie powtarza sie reguła..że niema sytuacji bez wyjścia i jak jjuz zdecyduje sie pomóc jakiejs bidulce to potem zawsze idzie jak splatka..;_)) i zawsze jest ten happy end:razz: naprawde niewielkim nakladem sił.. moze gorzej z nakładami finansowymi.. na ale cóż pusciej bedzie w lodówce.. za to kolejne stworzenie "oszczędzone"!!CHYBA WARTO, Nie??? całuje cie anouk!! trzymaj sie. bede miała do ciebie kilka pytań chodzi o te zakleszczona sunke z Zielonki- i jej sterylke..ale mamy jeszcze czas wiec jakoś zadzwonie to pogadamy;-)) Quote
basia0607 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Świat od razu staje się leprzy,gdy są ludzie tacy jak Ty elaifo. Chylę czoła. Quote
elainfo Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 szkoda tylko ,że tak niewielki odsetek zwierzat w potrzebie dostaje taka szansę od życia..ale dobre i to..:loveu: :loveu: :loveu: podaje tel do siebie : 0604 293 409 ela-- gdyby ktos te suczke chciał obejrzec.. i byłby zainteresowany jej adopcją.... szukajmy jej domku!!!!! Quote
anouk92 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 No to czekamy na zdjęcia. (Ela napisz mi w mailu co z tą sunia z zielonki) Quote
elainfo Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 anouk wysłałam ci dzis maila - ale dostalam zwrotke ,ze nie mógł byc doręczony.. zaraz spróbuje raz jeszcze..;-))fotki maja byc wstawione przez CLOCKWORK.. mam nadzieje...:oops: Quote
clockwork Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ZDJĘCIA PSINY- ELA ZAŚ POMNIEJSZYŁA I MI WYSŁAŁA DO WRZUCENIA- TAK WIĘC NIE MIAŁAM WIELE ROBOTY:cool3::evil_lol: Quote
Recommended Posts