elainfo Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Lord&Churchill napisał(a):Jeśli sunia trafi do mojej cioci i jej córki, to oczywiście zostanie natychmiast wysterylizowana ze względu na Fredka, który choć ma 10 lat, to jednak jest to samiec. Mieszkają w Warszawie na Woli. Na spacerki jeżdżą na Pola Mokotowskie lub do Powsina. Mieszkanie jest 100m na I piętrze z windą. Fredek do dzisiaj nie wyzbył się psot i czasami kradnie bezkarnie skarpetki lub poduszki swoich pań.:lol: Ciocia wykonuje wolny zawód i w dużej mierze pracuje w domu. Tam gdzie może zabiera psa ze sobą. Bardzo kocha psy i jest bardzo odpowiedzialną osobą. Postanowiła uratować od schronu jakąś suczkę. Być może będzie to wasza podopieczna (jeśli na pierwszym wspólnym spacerku nie zamęczy Freda :evil_lol: ). Nie chcę wyprzedzać faktów, ale jeśli Sara trafi do mojej ciotki, to obiecuję zdjęcia i relacje z nowego domku. dzis bede dzwonic do twojej cioci.. zeby umwić wspolny spacerek z fredkiem. Sara jest obecnie u mnie wiec zorganizujemy spacer na Dabrowskiego (górny mokotów) . tak tylko informuje jakbys miała kontakt z ciocia to możesz ja uprzedzić;-))moze dołaczysz do spacerku?? Quote
Lord&Churchill Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 elainfo zadzwonię dziś do Joli i powiem jak sprawy się skąplikowały. Ona jest na 100% zdecydowana na uratowanie jakiejś suńki ze schronu. Los Sary jest pod znakiem ? tylko i wyłącznie ze względu na relację z Fredkiem. Miej przy sobie umowę adopcyjną na sobotnim spotkaniu. Jeśli mi zaufacie, to procedurę można będzie skrócić o element sprawdzania domu. Wiem, że mało udzielam się na dogo. Jestem znana na molosach jako Lord głównie u bullmastiffów. Quote
elainfo Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Lord&Churchill napisał(a):elainfo zadzwonię dziś do Joli i powiem jak sprawy się skąplikowały. Ona jest na 100% zdecydowana na uratowanie jakiejś suńki ze schronu. Los Sary jest pod znakiem ? tylko i wyłącznie ze względu na relację z Fredkiem. Miej przy sobie umowę adopcyjną na sobotnim spotkaniu. Jeśli mi zaufacie, to procedurę można będzie skrócić o element sprawdzania domu. Wiem, że mało udzielam się na dogo. Jestem znana na molosach jako Lord głównie u bullmastiffów. dodam tak na marginesie (choc nie znam sie zbytnio) ze Sara ma cos z bullkowatych, to widac po oczach, faflach i krepej budowie cialka... ale jest naprawde milasta i przekofana jak nie wiem co.. ja gwarantuje ,ze napewno z fredkiem bedzie zabawa na całego.. ona uwielbia wszystko co sie rusza.. nie ma w niej żadnej agresji..jest strasznie poirytowana faktem ,ze moje koty nie chca sie z nia bawic..podsuwa nosem im piłeczke i czeka na reakcje.. za chwile zaczyna brykać i zachecac je do zabawy.. ojjj.. jest naprawde niesamowita.. ale moja Mrysia wczoraj pzrywaliła jej łapa po łbie...Sara była zawiedziona i zrezygnowała z namawiania do wspolnej zabawy...noi ten nieokiełznany temperament chyba tez po bulkach... jej pozostał..;-))) pani agnieszka mowi ,ze lubi jeździc samochodem.. opiera sie ooparcie pleckami i sobie siedzi.. albo przykleja nos do tylnej szyby i obserwuje auta które za nia jadą..hihihi.. Quote
Lord&Churchill Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Fredek uwielbia piłeczki. O przyjazne relacje między nimi to się nie martwię wcale. Quote
elainfo Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Lord&Churchill napisał(a):Fredek uwielbia piłeczki. O przyjazne relacje między nimi to się nie martwię wcale. wiem wiem chodzi o to żeby fredek nie został przytłoczony przez małą i nieczuł sie zdominowany, odsuniety.... Quote
elainfo Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Lord&Churchill napisał(a):Fredek uwielbia piłeczki. O przyjazne relacje między nimi to się nie martwię wcale. to bedzie musial tezpolubic nietoperze:razz: , sara ma nietoperza z Ikei, hehehe,którego tarmosiła z druga Sarą.. przez prawie m-c czasu.. u pani agnieszki, trzeba było przyszywac skrzydełka......:evil_lol: :evil_lol: Quote
elainfo Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Sarka była wczoraj bardzo grzeczna, noi potwierdza sie fakt ,ze u mnie w domku nie sika..:lol: wiec jej posikiwanie u p. agnieszki musiało miec zwiazek chyba z ta drugą suczka... o matko a jaka to przylepa.. oczy robi jak maślak pospolity:evil_lol: .. umówiłam sie z ciocia Lord & Churchil.. na spacer na polach Mokotowskich jutro o 13... trzymajcie kciuki aby mala zdała egzamin... Quote
elainfo Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 clockwork napisał(a):TRZYMAM!!! :kciuki: jutro miedzy 13.00-14.00 trzymaj jescze mocniej!!!:happy1: :happy1: :happy1: :evil_lol: Quote
clockwork Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 jest 13:40... już prawie godzinę trzymam kciukasy- mam nadzieję że nie na darmo:cool3:... wiem że w weekand nie masz elu dojścia do kompa- więc czekam na nowinkę...dobra nowinkę! w poniedziałek!!! ale, ale... zerkam na szczeniorki bo tam chyba podałaś nr.tel do siebie- więc zara piszę do Ciebie esa...:handy: Quote
clockwork Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 i tu podnoszę... elainfo- wysłałam Ci esa- czemu nie odpisujesz??!!:lmaa: myślałam że napisze cudowną nowinę na forum, ale już kończę pracę... więc do poniedziałku!! Quote
clockwork Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Sarko... przyleciałam do robioty w niedziele!! m.in. dla Ciebie!! Słuchajcie!!! sesemesowałam wczoraj z elainfo!! Sytuacja beznadziejna!!! jej TZ (co właściwie znaczy ten skrót TZ??:oops:) niestety jest zdecydowanie przeciwny aby Sarka została u nich nawet "przejściowo"!!! niestety- czasami tak jest że nasze dobre chęci nie starczają a kompromis nie wchodzi w grę!! NIE I JUŻ!!! Sarka może niestety trafić do schroniska i to niebawem!!! Elu- mam nadzieję że się nie pogniewasz- przekazuję info po spotkaniu z ciocią... Ciocia zakochana w Sarce!! zostałaby u niej gdyby... gdyby nie to że jej piesek Fredek- nieustannie próbował zgwałcić nam sunie... i lipa... zawsze jakieś ale.. nawet jeżeli ciocia z sympatii do Sarki- wykastrowałaby Freda, a sarka zostałaby wysterylizowana, to i tak to potrwa!!! a czasu nie mamy!! A do tego Sarka tęskni za p. Agnieszką u której była terroryzowana przez jej suczkę przez co właśnie psina została oddana Eli! [SIZE=4]SZUKAMY DOMKU SARZE!!! [SIZE=4]NA JUŻ!!!!!!!!!! [SIZE=4]INACZEJ GROZI SCHRONISKO!!!!!!! [SIZE=3]ALE KTO MA SZUKAĆ jak tak mało ludzi tu zagląda!!!???:angryy: Quote
pidzej Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 oj niedobrze...kto weźmie małą na stałe albo chociaż tymczas? ja DTA- max. 3 dni jakby co:-( TZ- towarzysz życia;) Quote
Lord&Churchill Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Rozmawiałam z ciocią. Sara jest młodą, piękną, uroczą i bardzo inteligętną suczką. Niestety jej staruszek Fredek natychmiast postanowił zrobić jej 5cioro dzieci.:shake: Jego zapędy były nie do opanowania.:cool1: Jola jest też pod wielkim wrażeniem elainfo, która sarkę uratowała. Trzeba uszanować decyzję jej TZ. Ze względu na wrażliwość elainfo i beztroskiej, nieświadomej niczego młodej sary, śmiem twierdzić, że jesli ktoś nie uratuje tej małej, to pękną wkrótce dwa serca. Nie dopuśćmy do tego.:-( Uratuj SARĘ przed schronem. Ona jest bezbronnym psim dzieckiem. Quote
pidzej Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 kurcze czemu te TZety takie bez serca:-( a sterylizacja? przeciez zabieg da się szybko umówić, potem 10 dni pielęgnacji i może problem z popędem Freda by zniknął? może te 10 dni da się ubłagać? nie oddawajcie jej do schronu... Quote
Lord&Churchill Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Sara potrzebuje domu. clockwork napisał(a): Quote
clockwork Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 pidzej napisał(a): TZ- towarzysz życia;) o ja głupia!!! że ja na to nie wpadłam:oops: czyli ja mam dwóch TeZetów- mój facet i mój pies Clockwork... ;) Quote
elainfo Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Pani CIOCIA;_)) anioł człowiek.... Ale sara ma pecha.. chyba totalnego.. rozmawialam wczoraj z wetka na temat sterylki małej na już! . gdyz niewiadimo czy mała miała juz pierwsza cieczkę..wetka powiedziała że najlepiej dac jej dojrzec do konca i wtedy wyciiąc co trzeba.. (czyli poczekc do cieczki..). a ja czytałam w ksiązce p. Suminskiej ,ze mozna to zrobic przed pierwsza cieczka .. ale w zasadzie wskazane jest po...;-)) wiec nie wiem zabardzo co robic.. Moj TZ( własnie co oznacza ten skrót..??)zawziął sie na nas obydwie i nie zamierzał popuscić.. wiec wczoraj pojechałam z sara do rdzicow- zgodzili sie ja przechowac.. tymczasowo.. :loveu: ale pilnie potrezbny dom na stałe dla małej.. jeszcze dzis porozmawaim z druga wetja i moze zabiore ja na ogledziny ( ale nie dzis.. nie dam rady) w sprawie sterylki juz..Ciocia mogaby poczekac na sarę az ja wysterylizujemy ale nie daje to gwarancji ,zeFredek sie uspokoi.. nagle..bo sara niema jajników.. ale w sumie i tak i tak ja trza wysterylizować.. ponad to Fredek Cioci.. ma powiekszona prostatke (sorry Fredziu ,ze tak na forum publicznym..;-)) i byc moze wet zaleci wyciąć jajka.. tylko sporo czasu pewnie minie zanim Fredkowi hormony przestan a buzowac.. Sara zas wciąz teskini za p. Agnieszka , jest troszke osowiała i nie ma apetytu.., teraz jeszcze dodatkowo bedąc u moich rodziców teskini i za p. Agnieszka i za mna... biedna psina ,.. z rak do rąk.. Quote
elainfo Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Sarusiu kochana hopaj do góry !! moze ktos cie zauważy...zakocha sie i przygarnie.. Quote
elainfo Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 hooooooop do góry maleńka !!! CZemu nikt cie nie chce.. moja ty psia bido.??:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( jutro nowe foteczki wstawimy.. ciocia Klokwork pomoze je umieścic;-)) prawda?? Quote
clockwork Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 elainfo napisał(a):hooooooop do góry maleńka !!! CZemu nikt cie nie chce.. moja ty psia bido.??:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( jutro nowe foteczki wstawimy.. ciocia Klokwork pomoze je umieścic;-)) prawda?? wiadomo!!! zawsze do usług!! Quote
pidzej Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ale sara ma pecha.. chyba totalnego.. rozmawialam wczoraj z wetka na temat sterylki małej na już! . gdyz niewiadimo czy mała miała juz pierwsza cieczkę..wetka powiedziała że najlepiej dac jej dojrzec do konca i wtedy wyciiąc co trzeba.. (czyli poczekc do cieczki..). a ja czytałam w ksiązce p. Suminskiej ,ze mozna to zrobic przed pierwsza cieczka .. ale w zasadzie wskazane jest po...;-)) a po cieczce można najprędzej po 3 tygodniach sterylizować... mój pies po kastracji jeszcze z połtora tygodnia zjadał drzwi, tak go ciągnęło do suczek. Kastrowany był w "czasie cieczek" i ani my ani on nie mogliśmy już wytrzymać wycia i lamentowania. Teraz jest ok. Sarciu szukaj domku na pierwszej.... Quote
Recommended Posts