Jump to content
Dogomania

INGA o pięknych oczach . Psie utrapienie ! Nieśpiesznie szukamy domu ...

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Smaczki dla małych i dużych psiaków, bazarek dla małej Rozi :-)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/220998-%C5%9Amierdziuchy-karma-RC-smaczki-dla-ROZI-na-sp%C5%82%C4%85t%C4%99-MEGA-D%C5%81UGU-do-20.01.12[/url]

Posted

[quote name='Atrisko']i co tam u blondyneczki....dalej Pana uwodzi??? czy aby nie pora domku jej szukać? a może trochę dłużej z Lolkiem zabawi...[/QUOTE]

A szukamy, szukamy.
Mamy swoje preferencje i fanaberie co do potencjalnego domku. Priorytetem jest duży , szczelny ogród do wybiegania i odpowiedzialni opiekunowie co by jej nie zgubili...
Strasznie się martwię o to jej uciekanie i wybiórczą "głuchotę " .

Posted

Nooo nareszcie Basiu się odezwałaś... a co do Ingi to głuchota zrozumiała- każdy psiak taką posiada, większe zmartwienie to te ucieczki...a może domek bez ogrodu? i tylko spacerki na smyczy?

Posted

Przepraszam, ale technika mnie zmogła...

Nie, [B]Iguni[/B]a całe życie na smyczy...!:placz: To byłoby dla mnie nie do zniesienia.
Jak ja widzę jak ona cieszy sie przestrzenią w domu, jak gna na przełaj przez ogród, jak buszuje pod drzewami. Cały czas w ruchu.
Do domu wraca ostatnia. Mimo krótkiej sierści, jest jak zaimpregnowana.
Nie marznie, nie narzeka, nie sterczy pod drzwiami by ją wpuścić. Zawsze ma cos do pogonienia czy obszczekania...
Nie ma najmniejszych śladów że przeszła tak poważny zabieg.. Jest lepiej 'naprawiona" od mojego [B]Pepela[/B] , który miał podobny uraz.

Przy jej łakomstwie, smyczka i leniwe spacerki momentalnie zamieniły by ją w tłustą fokę.
I bez tego tyje w oczach, bo wyżera kotom, z kompostu, z kosza na smieci, panu z talerza...
ech, szkoda gadać co to za ancymon...

Posted

No to już ...tłusta foka... perspektywa nieciekawa- ale założenie niekoniecznie dobre.
Martwi mnie Basiu,że ona coraz bardziej przywiązuje się do Ciebie i miejsca i jak nowy domek się trafi , to ucieczki powrócą...
Może jacyś aktywni państwo...tyle że to nigdy pewności nie ma...czasami na obiecankach się kończy...

Posted

Kochane, Inga wisi na mikropsach, ale bardzo mało info o niej.
Przede wszystkim - czy ona się jeszcze łapie w ramach - 6kg, 30cm w kłębie?

Jeżeli tak - wklejcie ją proszę według poniższego szablonu. Wyedytuję na wątku informacyjnym i na FB :)

[FONT=Georgia][COLOR=blue][SIZE=4][B]Foto:[/B][/SIZE]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][SIZE=4][B] Imię:[/B][/SIZE]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue] [B][SIZE=4]Płeć: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue] [B][SIZE=4]Wiek: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Waga: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Miejsce: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4] Numerek : [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Sterylizacja:

[/SIZE][/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Stosunek do dzieci: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Stosunek do innych psów: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Stosunek do kotów:

[/SIZE][/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Dodatkowe informacje: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Charakter: [/SIZE][/B]
[/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=blue][B][SIZE=4]Kontakt:

Wątek:
Wydarzenie na FB:
Lista ogłoszeń:
Tekst do ogłoszeń:[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[QUOTE]Martwi mnie Basiu,że ona coraz bardziej przywiązuje się do Ciebie i miejsca i jak nowy domek się trafi , to ucieczki powrócą...[/QUOTE]Ależ Ona bez względu na stan przywiązania ma taki mus 'nawiania z domu" że hej !
To nie jest nawet uciekanie a chęć gnania przed siebie ...
Tylko w domu jest posłuszną i nadzwyczaj ułożoną panienką.
W plenerze to zupełnie inny pies...
Zero zainteresowania właścicielem. Gna za ptakami, kotami,listkiem,papierkiem.. wszystkim co się rusza.W głowie ma tylko polować i pędzić przed siebie.....

Jutro pannę zważę . Zobaczymy czy sie załapie na mikropiesy ?. Z każdym dniem jej szanse na mikro-wagę maleją, bo wyżera kotom , przekopuje kompost , kuwetę i skutecznie żebrze u Pana ...;)
Niesłychanie cwane z niej stworzonko !

[IMG]http://img838.imageshack.us/img838/4506/sam7554.jpg[/IMG]

Posted

Ingusia jest typowym Biglem:-) Dlatego tyle ich jest zaginionych, bo jak daja w długa to juz koniec. Taka ich natrura, mysliwskie psy:-( a nasza Ingusia ma za duzo genów bigla:-(

Posted

[QUOTE]Kochane, Inga wisi na mikropsach, ale bardzo mało info o niej.
Przede wszystkim - czy ona się jeszcze łapie w ramach - 6kg, 30cm w kłębie?[/QUOTE]Zważyłam żarłoka. Nie załapie sie niestety,choć z niej kurdupel. (8 i 1/2 kg. ):shake:

Posted (edited)

[quote name='togaa']Zważyłam żarłoka. Nie załapie sie niestety,choć z niej kurdupel. (8 i 1/2 kg. ):shake:[/QUOTE]
No to faktycznie nijak nie idzie podpiąć... szkoda :(
Na FB ją zostawię ;)

Edited by Agucha
Posted

[IMG]http://img835.imageshack.us/img835/2197/sam7589.jpg[/IMG]

[IMG]http://img846.imageshack.us/img846/999/dsc01132m.jpg[/IMG]

[B]Ta, to się potrafi urządzić ...[/B]

Posted

Necia, ty mi sie tu nie chichraj!
Ale fakt, tyje w oczach !
Nie dziwota, jak opanowała dojście do kociej "stołówki" i regularnie im wyżera.
Jak nie znajdzie szybko domu, to się rozpuknie.

Ale miewa momenty "chudosci". Oto i one;

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/5686/sam75832.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='necianeta89']haha, ja też jestem chuda jak leże na plecach :P[/QUOTE]

Chciałabym to zobaczyć...:razz:

Wczoraj[B] Igunia[/B] ganiała po ogrodzie z czymś czerwonym w paszczy.
Myslałam że piłke ktoś wrzucił do ogrodu, a to był wygrzebany z kompostu zamrożony pomidor.
Oczywiście zdążyła zeżreć połowę nim go dała sobie odebrać..

Posted

Zrobiłam ogloszenie na tablica.pl

[url]http://tablica.pl/oferta/inga-o-pieknych-oczach-mix-biggla-miala-pozostac-kaleka-na-cale-zycie-ale-tak-sie-nie-stalo-IDHtSR.html[/url]

Posted

Dzieki [B]Iwonko[/B] kochana.Ja ją ogłaszam po lecznicach z tym tekstem;
Dobrze by ją było zaczipować , bo to że wcześniej czy póżniej mi czy komuś nawieje, to raczej pewne. Strasznie się tego obawiam, ale tfu,,tfu..

[I] IGA SZUKA WYJĄTKOWEGO DOMU !

Ta prześliczna suczka ma nie więcej niż 1 ½ roku .Waży koło 8 kg. Trafiła do schroniska z ciężkim urazem tylniej łapki. Bardzo cierpiała. Rtg wykazał zwichnięcie główki kości udowej. Pomyślnie przeszła operacją i porusza się już całkowicie sprawnie. Potrzebuje b.dużo ruchu by utrzymać łapkę w dobrej kondycji, stąd szukamy Iguni domu z dużym, bezpiecznym ogrodem.
To przemiła, przylepna i pełna radości suczka. Bez problemu dogaduje się z innymi psami. Akceptuje koty, ale lubi czasem za nimi pobiegać. Z pewnością ma w sobie dużą domieszkę beagla i jamnika.
Obecnie przebywa w Domu Tymczasowym .Jest wysterylizowana i zaszczepiona.
Szukamy Iguni domu, ale bez pośpiechu.. Trafi tam, gdzie będzie najbardziej rozpieszczana kochana i zaopiekowana. To wyjątkowa suczka.
Potencjalnych opiekunów obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy.
[/I][B]Kontakt w sprawie adopcji;[/B]
[I]mniejsi,[email protected] tel. 50 23 29 612 Bielsko-Biała
[/I]

Posted

[url]http://srvimg07.tablica.pl/images_tablicapl/10362981_1_644x461/inga-o-pieknych-oczach-mix-biggla-miala-pozostac-kaleka-na-cale-zycie-ale-tak-sie-nie-stalo-bielsko-biala.jpg[/url]

cuudo piesa...aż dziw że jeszcze nikt się nie zakochał na zabój...

Posted

Bo szukamy tak bardziej po znajomych itp...
Dzisiaj byl telefon w sprawie malutkiej. Pani chciała pieska na wieś, dla swoich rodziców....

Posted

[QUOTE]uciekanie nie ważne za czym, byle do przodu[/QUOTE]
No ,to jest koszmarne...
To samo [B] Igunia[/B].

Poza tym jest piękna, słodka, przytulaśna, jak na 'blondynkę' to całkiem kumata. Błyskawicznie się uczy.

Wie że jest awantura jak podeżre kotom jedzonko , więc w mojej obecności nawet nie patrzy w tą stronę, ale niech no wyjdę z domu...Wiadomo.