Jump to content
Dogomania

INGA o pięknych oczach . Psie utrapienie ! Nieśpiesznie szukamy domu ...

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]Ze schroniska zawsze wychodzi się z ciężkim sercem, zwłaszcza jak odprowadza człowieka zawiedzione spojrzenie psich oczu….[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niektórych spojrzeń nie sposób zapomnieć. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tak było z Ingą.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mała przykuśtykał do krat na trzech łapkach i zaraz wróciła do swojego kącika.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Młodziutka, smutna , przerażona sunieczka z obwisłymi sutkami. Być może niedawno była szczenna, ale do schroniska trafiła już bez dzieci. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rtg zrobiony w schronie wykazał stary uraz panewki stawu biodrowego. Na pewno cierpi. Przewidywany koszt operacji przekracza możliwości schroniska.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Malutka wczoraj trafiła pod nasza opiekę chociaż coraz trudniej pomagać.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wszyscy totalnie zakoceni i zapsieni. Na płatne tymczasy czy hoteliki nas nie stać. Adopcje stoją.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kilka dni przechowa małą nasza Kochana, niezawodna ihabe choć wiemy że to ogromnie pokomplikuje Jej życiową sytuację. To Jej 6 pies i to kaleki !!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest już umówiona wizyta u specjalisty. Zobaczymy czy uda się jeszcze łapeczkę przywrócić do jako takiej sprawności ?[/FONT]

[FONT=Times New Roman]30.VIII,2011.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Malutka jest juz po zabiegu usuniecia główki kosci udowej. Cały czas jest na środkach p.bolowych i antybiotyku. Czuje sie świenie, ale łapki nie obarcza. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]8 wrzesnia wyciagniecie szwów.[/FONT]Zamieszkała u mnie.

27.01.2012r.
Żeby nie było wątpliwosci;
Szukamy Iguni domu, a że prawie wszystko juz o Niej wiemy, mamy takie oto preferencje;
- duży, bezpieczny (szczelny)ogród do wybiegnia się.Uwielbia ruch.Cały czas porusza się wielkim pędem.Niestety, Iga to uciekinier. Nie reaguje na przywołanie. Bez ogrodu byłaby skazana na spacery tylko na smyczy, a tego ja bym nie wytrzymała psychicznie. Poza tym nie byłoby to dobre dla jej operowanej łapki.
- dom niekoniecznie z malutkimi dziećmi. Igunia, jak sie rozbawi potrafi mocno uszczypnąć.
- kota nie zje ale pogoni. Z moich 3 kotów wybrała sobie jedna kocią ofiare, którą nieszkodliwie prześladuje..
- Iga wykazuje nieprzeciętny spryt w kwestii pożywiania się. Znajdzie w domu i rozpracuje wszystkie , najszczelniejsze opakowania .
A tak wogole to jest przesłodka, przytulaśna, mądrutka (ale nie słucha),kochającą cały Świat i nie szczekliwa.Mozna powiedziec; psi ideał

[FONT=Times New Roman]Jak zawsze wielka prośba o pomoc; Trzeba zapłacić za zabieg a małą czeka jeszcze sterylka. To tez spory wydatek.
Wikt i opierunek Iguni biorę na swoje konto.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT]
[FONT=Tahoma]34-300 Żywiec, ul.Folwark 8[/FONT]
[FONT=Times New Roman]nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Darowizna dla Ingi od ( Twój nick )[/FONT]

Rozliczenie:

- 400,00 .......... zabieg ortopedyczny K-ce
+ 10,00 ........... p.Anna P.
+ 40,00 ........... Poker
+ 20,00 ............p. Joanna G.
+ 30,00.............Iwona71
- 20,00 ............Cerenia-lek (K-ce)
- 55,00.............szczepienie
+ 40,00.............2 bazarki Nikaragua ;("Podręczniki za piątaka" i
- - - - - - - - - - --"Podręczniki i ksiązki szkolne ")
+100,00........... bazarek kado ("Karolka dla Lolka..")
+ 30,00.............bazarek Nikaragua ("Filmowo- bizuteryjny...")
+ 24,00.............bazarek Nikaragua ("Chciałyście bazar to macie..")
+ 45,00 ............bazarek Nikaragua ("Kup cały worek pluszaków..")
+ 30,00.............wujek&ciocia
- 248,00............sterylizacja (z fartuszkiem)
+20,00..............p.Karina R.
+248,00.............bazarki Nikaragua ("Buty,3kurtki.." -202,00zł i "Nowe skarpetki" 46.00zł)
+ 35,00..............bazarek Poker ("Na wesoło dla TZ-tów")
+20,00..............Nano i Atrisko (Alicja R.)

- 32,00

kontakt w sprawie adopcji;

[email protected]
tel; 50 23 29 612

Edited by togaa
  • Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Maleńka jest cudowna, jest piękną malutką bardzo młodziutką sunią.
Dziś odbyła się wizyta u dr Gierka w Katowicach. Jestem pod wrażeniem tego gabinetu i dobroci jaką mają w sobie zarówno pan dr jak i Pani Grażyna, jego pomoc:-)

Maleńka dostała narkozę i zrobiono RTG, który wykazał zwichnięcie główki udowej, prawie całkowite oderwanie jej od wiazadła:-( Zdjęcie wygląda starsznie, jak ta biedna malutka istota musi cierpieć przy każdy ruchu:-(

Mała jest oceniania na max 1,5 roczku.

Rokowania na wyleczenie nóżki są bardzo optymistyczne.
Operacja w poniedziałek
29 sierpnia o 11.30

oto kilka zdjęć jeszcze ze schroniska:

Posted

Inga to cudowny piesek, jest typowym jamnikiem, biega, niucha, szczeka:-) Jest przy tym bardzo karnym psiakiem, wystarczy lekko zrobić" kszzzzy" i już jest spokojna. Jest strasznie przytulaśna:-) W dotyku jest taka mięciutka:-) Jestem w niej zakochana:-) Cudo pies:-)

Posted

Dzwoniłam do lecznicy. Niestety, operacja która Ingę czeka jest poważna i w okresie pooperacyjnym bardzo bolesna.
Nie ma więc mowy by przy okazji małą wysterylizować.

Trzeba to bedzie zrobic po rekonalescencji. Zaczynam sie denerwować.
Biedna mała.

Posted

Ingusia to naprawdę cudowny psiak:-) Jest aktywna ale widać, że sie męczy gdyż gdy tylko ma okazje to zaraz sie kładzie i śpi:-) i to niekoniecznie w swoim kojcu:-) np Samsonka kojec jest bardzo wygodny:

na kanapie jest tez całkiem fajnie:-)

lubie odpocząć po grze:-) ten mały facet mnie wykończy z tą konsolą;-)

Posted

Cudna jestem!!!! Pani mnie bardzo kocha:-) Ale jest tylko tymczasem:-(

ja nie moge brać tymczasów:-( bo kochliwa jestem strasznie:-)

Jak te ślepka sie we mnie spojrzą to mam już dość:-(

a tutaj mam wyprostowane uszy, tak jak Monia:-)

Posted

Cudna ta mała. W samym spojrzeniu już można się zakochać ,a co dopiero jak się ją ma na wyciągniecie ręki.
Że też jadę na urlop :roll:, nie mówiąc o tym ,że Nafi jeszcze nie złapana. :shake:
Wpłacam na małą 40 zł w imieniu rodzinki , która adoptowała od nas 2 lata temu Merlinkę :loveu:

Posted

Że też jadę na urlop , nie mówiąc o tym ,że Nafi jeszcze nie złapana.

Poczekamy aż wrócisz, co nie znaczy że Nafi nie życzymy jak najlepiej.;)

Państwu Merlinkowym i Tobie oczywiście ogromnie dziekujemy.
Narazie najważniejszy jest jutrzejszy dzień. Mam miękie kolana jak sobie pomyślę....

Posted

[quote name='ihabe']...................

ja nie moge brać tymczasów:-( bo kochliwa jestem strasznie:-)

Jak te ślepka sie we mnie spojrzą to mam już dość:-( ......

Maleństwo kochane, taka malutka, a już tyle doświadczyła :-(. Jest przeurocza :lol:. Kochana jesteś, że pomagasz maleństwu :loveu:.

Ihabe, wiem coś o tym, ja też jestem taka kochliwa;), też nie mogę brać tymczasów. Zresztą Ty wiesz coś o tym ;).

Posted

Dzisiaj Ingusia dostała miske tylko rankiem i taka bidula chodzi za mną cały czas, bo zapewne głodne maleństwo:-( Ale nie moge jej dać, bo 24 godziny przed operacja ma mieć diete głodową:-( Żeby jej nie było przykro całe stado dzisiaj nie je obiadu:-)

taka jestem urocza:-)

Posted

Cudna mała i synuś ihabe też.
Dlaczego ona musi mieć tak długą głodówkę? Przecież to nie operacja przewodu pokarmowego. Może coś się nie dogadaliście z wetem ?

Posted

Poker napisał(a):
Cudna mała i synuś ihabe też.
Dlaczego ona musi mieć tak długą głodówkę? Przecież to nie operacja przewodu pokarmowego. Może coś się nie dogadaliście z wetem ?

o nie kochanie moje, nic nie pomyliliśmy bo pan dr dał nam wszystko na pismie:
"..... zwierzęta po podaniu leków znieczulających często wymiotują, co może prowadzić do ciężkich powikłań ( np. zachłyst tchawicy i płuc)"

tak napisali więc tak zrobiliśmy:-)

Malutka pojechała rankiem z mężem do jego pracy na dwie godzinki i jadą na zabieg. Trzymajcie kciuki za te kruszynkę:-( Ona jest taka cudna:-)