Topi Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ja tu pewnie już jak przysłowiowa musztarda po obiedzie ale tak na wszelki wypadek ... znacie ten watek ? http://www.dogomania.pl/threads/124989-Niekonwencjonalne-wyleczenie-nużycy **************************************************************** Tessa, trzymaj się psinko. Quote
J_ulia Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Kopiuje :) 27.02 - wizyta kontrolna Wyniki mykologii - ujemne; zmiany na skórze Tessy nie są spowodowane inwazja grzyba tylko zapaleniem skóry. Obecne są jeszcze miejscami ropno-krwiste pęcherze, ale jest ich znacznie mniej.Łapy w dalszym ciagu są opuchnięte i między paluchami utrzymuje się stan zapalny skóry. Generalnie wszystkie zmiany poowli zarastają nową sierścią; zniknął charakterystyczny odrażający zapach ciała. Pobrano materiał do badań cytologicznych i zeskrobiny . Tessa jest wesoła, dynamicznma,ale marudzi przy jedzeniu. Karmiona 2 x dz. Wdrożone leczenie zostaje utrzymane bez zmian. Sądzę,że jeśli dwukrotne badanie zeskrobin da wynik ujemny można będzie oddać( jeśli nowi opiekunowie się zgodzą) Tessę do jej nowego domu, gdzie zapewne warunki do pielęgnacji ( kąpiele) będą lepsze niż u nas w schronisku. Quote
rita60 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 No to cieszymy się,że coraz lepiej...mam nadzieję,ze domek odpowiedzialny i zadba o nasza " małą":razz: Quote
J_ulia Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Domek bardzo dopowiedzenie ;) Wiem, bo sama osobiście go z ANETTTĄ sprawdzałyśmy. Żeby nie zapeszać jak tylko Tessa będzie mogła jechać do domu, ze szczegółami go Wam opisze ;) Quote
storozak Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 ooo to Tessunia ma domek??? Zdradzicie coś więcej?? Quote
Incia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Tessunia, nie każ czekać domkowi, pewnie tęsknią za Tobą! Quote
Martika&Aischa Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dawno mnie nie było u Tesuni a tu takie dobre wieści :) trzymam mocno kciuki za domek dla dziewczynki!!! Quote
marmosia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 I ja mocno trzymam kciuki za nowy domek dla Królewny:) Quote
abra43 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 :ylsuper::kciuki::kciuki:Tessunia już niedługo w kochającym domku,trzymam kciuki Quote
Iljova Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 witam wszystkich w dniu dzisiejszym, po długiej przerwie zniknięcia dogo Trzymam kciuki :-) Quote
inga.mm Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Tess, pomóż pozapraszać klientelę na bazarek z banerka robiony n długi moich lokatorów, którzy nie mają szczęścia do znajdowania domów. Quote
Aimez_moi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Odwiedzam Tessunie....jak tam Panienka sie miewa? Quote
J_ulia Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Kopiuje: Badanie kontrolne 19.03: w zeskrobinach w dalszym ciągu utrzymuje się nużeniec; kontynuacja leczenia; sierść odrasta. Tessa w najbliższych dniach zostanie ogolona i wykąpana w kapieli odkażającej. Quote
Iljova Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ciężko będzie, ale mam nadzieję że w końcu zniknie to paskudztwo na zawsze :) Quote
Isadora7 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Zasiądźcie wygodnie, przygotujcie sobie kawusię, bo wieczorem 9najszybciej jak dam rade) będe zdjęcia Tessuni i to takie żę zawyjecie ze wzruszenia. Quote
Incia Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Isadora7 napisał(a):Zasiądźcie wygodnie, przygotujcie sobie kawusię, bo wieczorem 9najszybciej jak dam rade) będe zdjęcia Tessuni i to takie żę zawyjecie ze wzruszenia. Rozpoczynam odliczanie:lol: Bardzo mi już brakowało widoku najpiękniejszego Plusza. Quote
Recommended Posts