Jump to content
Dogomania

Krzyk cierpienia ... Tessa szczesliwa w swoim nowym domu !!!!

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tobciu napisał(a):
Podczytuję wątek. :)
Wspaniałe, przewspaniałe wieści !!! I jeszcze blisko Ciebie, będzie pod okiem ! ;)
Jest piękna.. dostojna, dumna - cudna ! :)

nie musze jej miec pod okiem to dom zwierzolubny cudny ....

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='basiunia131']:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na wieści z nowego domku Tessuni i zdjęcia, dużoooo zdjęć!:-)
Zaglądam i czekam :)

Posted

J_ulia napisał(a):
Próbowałam zmienić jak tylko Tessa do domu trafiła, ale zmiana się nie zapisuje. Pisałam do moderatora.

oki oki ...fajnie by było cieszyć do konca

Posted

jest cudna naprawde piękna zarośnięta
posłuszna ładnie chodzi na smyczy
w domu zostaje sama nie szkudzi ...czeka na swoich państawa i skacze odbijając sie jak piłka od ziemi

co mam wam napisac wszystko jets ok

mam fotkę pieknisi ale nie umie z komórki jej tu wrzucić

moze Julia wrzuci przesłałam jej

Posted

aaaaa TESSA była u weta swojego nowego weta

przywitała go buziakami i tak samo pożegnała

był nia oczarowany

to PIES IDEAŁ >>.

mnie powitała podobnie a potem wywaliła brzuchol i łapa trącała -głaskaj !!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

feliksik napisał(a):
może zmiana tytułu wątku by się przydała, przecież Tessa piękna i w domku

Już pisałam... Tytuł nie chce się przeedytować. Pisałam do moda, ale jeszcze nic z tym nie zrobiono.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam Wszystkich serdecznie
Tak, to Ja Tessa !!.

Długo się nie odzywałam, ale już się ulokowałam na dobre i zadomowiłam. Powiem tak. Zalatana byłam strasznie, ogródek, spacerki, wizytki u lekarza, wizyty nowych znajomych. No i muszę się pochwalić, mnóstwo ludzi poznałam. Ale po kolei.
No, więc mam warzywa i kwiaty, mnóstwo pracy w to włożyłam!!- serio. Kopałam deptałam i urosło! Wszyscy zadowoleni, ja też! Na przykład taki skalniak. Pańcia ciągle narzekała, że trzeba plewić, że chwasty i coś tam. Jakie chwasty?. Poradziłam sobie w mig!. Poleżałam w skalniaczku i po chwastach!! Ogórki też piękne, ale mam zakaz plewienia. Nie wiem, dlaczego. Ale w sumie dobrze, bo zmęczona jestem tym harowaniem w ogrodzie.
Do skalniaczka też mam zakaz wchodzenia, Pani tylko kiwa głową, że nie wolno. Nie to nie!! Niech sami pracują, ja poleżę. Powiem Wam super mi tu jest. Wszyscy mnie lubią i znają. Sąsiedzi mówią mi cześć Tessa, jakaś Ty ładna!!! Ja na nich nie szczekam. Szczekam tylko na Tych, którzy nic do mnie nie mówią.

Ciotek mam mnóstwo i wujków też, wszyscy mają psy. Jedna ciotka nawet powiedziała, że jestem ładniejsza od jej psów! Nooo! Aaa, Pan weterynarz powiedział, że jestem śliczna, miła i bardzo ułożona. Fajny ten doktor, ale nie lubię strzykawek, igiełek i innych takich gratów!
A wiecie! We wtorek był u mnie fryzjer! No!. Przyjechał do domu takim samochodem. To jest mobilny fryzjer dla psów. Ostrzygł mi futerko, ale to nie koniec!. Pani mnie wykąpała znów. O rety! Tego to nie lubię!!. Ale podobno muszę się kąpać. No nie mam czasu się nudzić!!!

A Wiecie jak Oni do mnie mówią? Tenia, Taniuchna, Niunia, Teśka, Teńka. No imion mam bez liku! Mój Pan mówi na mnie Księżniczka! Mówi, że jestem najpiękniejszą Księżniczką Żabką z Żabiej Woli.

Najbardziej lubię jak Pani ze mną leży na podłodze i smyra mnie po brzuszku i całuje po nochalku. Jest mi tu dobrze, czas płynie szybko i minęły dwa miesiące od chwili, kiedy opuściłam Emirka, ale pamiętam o moich przyjaciołach, o Pani Krysi i o Wszystkich, którzy mi pomogli w drodze do domu.
Jeśli chodzi o zdrówko, to czuję się świetnie, śpię dobrze, apetycik mam, nic mnie nie boli.

Jednak leki nadal muszę jeszcze brać. Kochani jak dobrze mieć dom!! Dom, bo ja mieszkam w domu i nawet wolno mi wchodzić na kanapę, ale nie lubię. Za to mogę leżeć gdzie chcę, i jak chcę! Jadam dobre rzeczy i przytyłam 2,5 kg, ale muszę uważać bo mi talia zniknie!!! Jest super naprawdę. Pozdrawiam Was Wszystkich Moi Przyjaciele.
Tenia.

Posted

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH PRZYJACIÓŁ TESSY

Minęły dwa miesiące odkąd Tenia jest u nas. Pamiętam jak sobie ją wyobrażałam jak będzie. Pani Sroczyńska dała nam cudownego psa, przyjaciela. Tessa przyjechała do nas wspaniale odżywiona, czyściutka i pachnąca!!. Tak, pachniała i miała lśniące futro. Sunia była tak zadbana. Jest cudowna, a jaka piękna! To bardzo mądra i grzeczna sunia. Jest pełna miłości do wszystkich i nie ma w niej ani krzty agresji, bardzo ją kochamy i nie wyobrażamy sobie już domu bez Teni.

Jest wielkim pieszczochem i łasuchem, pogodna, łagodna nad wyraz delikatna. Z obserwacji wnioskuję, że nie zbyt lubi koty. Podoba się wszystkim bardzo. Tenia to jedyny pies na naszej ulicy, który lubi listonosza, a listonosz jej się nie boi, bo daje mu łapkę. To perełka!

Tessa jeszcze bierze leki, ale nużeńca już nie ma, jest radosna, ma apetyt i przybrała na wadze, hormony tarczycy też w normie, jednak musieliśmy ją jeszcze ostrzyc tak zadecydował lekarz, no i nadal kąpiele. Nie lubi dużo chodzić, jest leniuszkiem, ale ją zmuszamy do spacerków.

Mieszka w domu od początku, nic nie zniszczyła, nie nabrudziła jest kochana. Wita nas, kiedy wracamy do domu, musimy ją przytulać i całować a ona cieszy się, a jak śmiesznie skacze! Na wszystkich łapach do góry jakby była piłeczką na gumce, uwielbia przebywać w kuchni, to jej kącik. Jak chce wymusić poza normą smakołyka to siada i powarkuje cichutko, kiedy chce się bawić kładzie się na grzbiecie i wyciąga do góry łapki, w ten sposób nas przywołuje. Nie lubi się czesać. Grzbiet czesze leżąc na grzbiecie a brzuch leżąc na brzuchu!
Daje nam wiele radości. Tessa bardzo się podoba wszystkim, jest przyjazna dla ludzi i dzieci. Po ostatniej wizycie fryzjera wygląda jak lwiczka! Pozdrawiamy serdecznie Wszystkich Ula Rysiek i Tenia