Nutusia Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Marysiu, podaj mi na PW swój nr tel. Napiszę do mmd sms-a i poproszę o kontakt z Tobą. A ja właśnie czekam na 2 suczki... Nasz Doktor ma awarię - dostał zgłoszenie o 2 psinach w polu, a w nowej lecznicy nie ma jeszcze klatek. Właśnie je zamówił w internecie, ale dopóki nie dotrą, gdzieś trzeba przetrzymać te bidy, żeby nie zamarzły... Szczerze mówiąc, jestem przerażona, bo 8 psów to wyzwanie, a którym jeszcze się nie mierzyłam... Quote
sleepingbyday Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 podobno nowe wyzwania sa bardzo ważne w zyciu... ale trzymaj się! Quote
mestudio Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='Nutusia']Marysiu, podaj mi na PW swój nr tel. Napiszę do mmd sms-a i poproszę o kontakt z Tobą. A ja właśnie czekam na 2 suczki... Nasz Doktor ma awarię - dostał zgłoszenie o 2 psinach w polu, a w nowej lecznicy nie ma jeszcze klatek. Właśnie je zamówił w internecie, ale dopóki nie dotrą, gdzieś trzeba przetrzymać te bidy, żeby nie zamarzły... Szczerze mówiąc, jestem przerażona, bo 8 psów to wyzwanie, a którym jeszcze się nie mierzyłam...[/QUOTE] Nutusia, jeszcze tylko dwa psy do tych 8 i nas dogonisz. Ale nie wiem czy to jest dobry kierunek..... ;-) TZmestudio Quote
Ziutka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mestudio']Nutusia, jeszcze tylko dwa psy do tych 8 i nas dogonisz. Ale nie wiem czy to jest dobry kierunek..... ;-) TZmestudio[/QUOTE] Jak się uda złapać sunię ciężarną, to nie dwa a trzy i was dogoni... ;) Quote
Nutusia Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Ale u mnie WSZYSTKIE w domu ;) No i te 11 godzin poza domem - to jest najgorsze... Sunie są fajniutkie - jedna taki typowy jamnik mazowiecki, a druga śmieszny szorściaczek z brwiami jak o Leonida Breżniewa :) Za oknem -9 stopni... Na tym przystanku, na którym wysadził je jakiś gnój, nawet wiaty nie było!!!! Quote
mmd Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Witajcie :) Nutusia mnie zaalarmowała, że mam się skontaktować z mari23, skontaktowałam się i już jasne: za [B]sierpień [/B]i [B]wrzesień [/B]deklaracje od mari przesłałam do Maci (również inne, np. od sajlany, mtf zalesie) [B]listopadową [/B]odesłałam mari23 i już doszła, [B]grudniową [/B]też i pewnie jutro u mari będzie a za październik zdefraudowałam :oops: (miałam wtedy spory ruch na koncie i "w życiu", moja wina, nie zauważyłam). Mari23 uregulowała za 3 miesiące teraz do Maci (październik-grudzień), więc te skubnięte 5 zł oddaję Jej. BTW: Gucio żyje. Przez sierpień i wrzesień zachowywał się jak goopek, chyba z 5 lat mu ubyło. No, ale zima przyszła i znów przybyło, łapa boli, ale dajemy radę. Ściskam wszystkich :) Quote
mestudio Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mmd']Witajcie :) (...) [B]Ściskam wszystkich[/B] :)[/QUOTE] My również.... (TZ)mestudio Quote
barb Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 mmd, jak miło Cię znów czytać. Pozdrowienia dla Gucia. Wstawisz kiedyś jakąś fotkę ? Quote
mestudio Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='Nutusia']Ale u mnie WSZYSTKIE w domu ;) No i te 11 godzin poza domem - to jest najgorsze... Sunie są fajniutkie - jedna taki typowy jamnik mazowiecki, a druga śmieszny szorściaczek z brwiami jak o Leonida Breżniewa :) Za oknem -9 stopni... Na tym przystanku, na którym wysadził je jakiś gnój, nawet wiaty nie było!!!![/QUOTE] Przygarniamy wszystkie bidy a gnoi zbyt dużo przybywa. To błędne koło.... Idę spać... TZmestudio Quote
mmd Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mestudio']My również.... (TZ)mestudio[/QUOTE] :) [quote name='barb']mmd, jak miło Cię znów czytać. Pozdrowienia dla Gucia. Wstawisz kiedyś jakąś fotkę ?[/QUOTE] Gucio dziękuje. Kiedyś pewnie wstawię, choć może wolisz nagranie, jak drze dziób na wszystko i wszystkich? ;) - pan na włościach się zrobił.... Quote
barb Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mmd']:) Gucio dziękuje. Kiedyś pewnie wstawię, choć może wolisz nagranie, jak drze dziób na wszystko i wszystkich? ;) - pan na włościach się zrobił....[/QUOTE] Chętnie :lol: Quote
Ziutka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mestudio']mmd, jak miło, że jesteś:-)[/QUOTE] Podpisuje się :loveu: :loveu: :loveu: Quote
obraczus87 Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='Ziutka']Podpisuje się :loveu: :loveu: :loveu:[/QUOTE] Ja tysz :loveu::loveu: Quote
mestudio Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 zajrzyjcie proszę do tej smutnej, wygłodniałej suni [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237101-okropnie-wychudzona-suka-same-ko%C5%9Bci-z-chorob%C4%85-sk%C3%B3ry-mo%C5%BCe-nie-przetrwa%C4%87-zimy-POMOCY?p=20108231[/url] Quote
Ziutka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='mestudio']zajrzyjcie proszę do tej smutnej, wygłodniałej suni [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237101-okropnie-wychudzona-suka-same-kości-z-chorobą-skóry-może-nie-przetrwać-zimy-POMOCY?p=20108231[/URL][/QUOTE] Już brykam!!! Quote
iwoniam Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 pozdrowienia dla Guciosława choć pewnie za to oberwę :/ poproszę o nr konta Maci na PW - muszę uregulować 2-3miesiące za KWB Dzięki.. Quote
majowa Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 cześć ciociu mmd :) zaraz ci Iwoniu przeslę na pw nowe konto Quote
iwoniam Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 dzięki wielkie ! [quote name='majowa']cześć ciociu mmd :) zaraz ci Iwoniu przeslę na pw nowe konto[/QUOTE] Quote
mari23 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='mmd']Witajcie :) Nutusia mnie zaalarmowała, że mam się skontaktować z mari23, skontaktowałam się i już jasne: za [B]sierpień [/B]i [B]wrzesień [/B]deklaracje od mari przesłałam do Maci (również inne, np. od sajlany, mtf zalesie) [B]listopadową [/B]odesłałam mari23 i już doszła, [B]grudniową [/B]też i pewnie jutro u mari będzie a za październik zdefraudowałam :oops: (miałam wtedy spory ruch na koncie i "w życiu", moja wina, nie zauważyłam). Mari23 uregulowała za 3 miesiące teraz do Maci (październik-grudzień), więc te skubnięte 5 zł oddaję Jej. BTW: Gucio żyje. Przez sierpień i wrzesień zachowywał się jak goopek, chyba z 5 lat mu ubyło. No, ale zima przyszła i znów przybyło, łapa boli, ale dajemy radę. Ściskam wszystkich :)[/QUOTE] cieszę się, że dzięki "zamieszaniu" mogłam poznać mmd i pogadać :) wszystko wyjaśnione, uzgodnione i załatwione - mmd uparła się, że odeśle piątkę, żeby było, jak to w porządnej księgowości ;) i o Guciu pogadałyśmy, i o mojej dwunastce :) opowiadałam, jak to wczoraj dobroduszna starsza pani chciała mi oddać swojego psa-utrapieńca, bo słyszała, że ja zbieram pieski..... ale też miałam wczoraj "akcje ratunkową" jeszcze.... dostałam sygnał, że w polu leży zamarznięty czarny piesek, więc co prędzej pobiegłam we wskazane miejsce ( auto przy -15 stopni odmówiło współpracy) harcerzy, którzy psa znaleźli już tam nie było, ale sama biedaka w wysokich suchych trawach wypatrzyłam..... ...i rozpoznałam - to był staruszek naszej bibliotekarki - od rana go szukali, bo choć go wynoszą na podwórko, to jakimś cudem poszedł gdzieś sobie... niedaleko był od domu, ale zwinął się w kłębuszek na takim nieużytku, to już obrzeża miejscowości - dobrze, że harcerze mieli jakieś gry terenowe i go tam zobaczyli, nie przeszli obojętnie zadzwoniłam i jego pani przyszła po niego - ma mnie tylko smutno patrzył, do niej podniósł głowę i lizał po rękach, kiedy brała go na ręce i niosła do domu od miesiąca "trawią" propozycję eutanazji, nie potrafią jej podjąć.... do wieczora ryczałam, jak dziecko na wspomnienie tego psa, spory, owczarkowaty, stawy opuchnięte, on zrezygnowany, smutny..... wciąż o nim myślę :( :( i o Płomyczku maleńkim - taki mróz był znów w nocy :( :( :( Quote
Ellig Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='mmd']Witajcie :) Nutusia mnie zaalarmowała, że mam się skontaktować z mari23, skontaktowałam się i już jasne: za [B]sierpień [/B]i [B]wrzesień [/B]deklaracje od mari przesłałam do Maci (również inne, np. od sajlany, mtf zalesie) [B]listopadową [/B]odesłałam mari23 i już doszła, [B]grudniową [/B]też i pewnie jutro u mari będzie a za październik zdefraudowałam :oops: (miałam wtedy spory ruch na koncie i "w życiu", moja wina, nie zauważyłam). Mari23 uregulowała za 3 miesiące teraz do Maci (październik-grudzień), więc te skubnięte 5 zł oddaję Jej. BTW: Gucio żyje. Przez sierpień i wrzesień zachowywał się jak goopek, chyba z 5 lat mu ubyło. No, ale zima przyszła i znów przybyło, łapa boli, ale dajemy radę. Ściskam wszystkich :)[/QUOTE] Cześć, cześc, zadzwonie jak tylko znajde chwilkę, no normalnie wstreciucha ze mnie:) Glaski dla psich chłopaków:) Quote
Ellig Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [SIZE=3][B][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Przypominam o zmianie w regulaminie, bez względu na to czy ktoś płaci składki lub robi bazarki. Zmaiana zostala ustalona przez Zarząd oraz większość czlonków Klubu WB[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=3][U][B]Pieniądze ze Skarpety Klubowo-Balonowej nie będą przeznaczane na płatne DT i hotele oraz na BDT, które świadomie nie dokonują stery[SIZE=3]lizacji[/SIZE] aborcy[SIZE=3]j[/SIZE]nych lub w ostateczności nie usypiają ślepych miotów, [COLOR=#ff0000]to nie podlega dyskusji [/COLOR][/B][/U][/SIZE][B][COLOR=#ff0000]![/COLOR][/B] Quote
sleepingbyday Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='mmd']:) Gucio dziękuje. Kiedyś pewnie wstawię, choć może wolisz nagranie, jak drze dziób na wszystko i wszystkich? ;) - pan na włościach się zrobił....[/QUOTE] jak lisław, jak llisław. mari, ja też mysle o płomyku. myślę, że nie ma szans i cholera mnie bierze. od kilku dni mam obrzydzenie do adopcji, ostatnio nic mnie do nich nie zachęca. Quote
malagos Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 A moze ktoś jedzie na[B] trasie Katowice - Warszawa?[/B] Potrzebny transport dla kota do domu stałego?.... Quote
barb Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='malagos']A moze ktoś jedzie na[B] trasie Katowice - Warszawa?[/B] Potrzebny transport dla kota do domu stałego?....[/QUOTE] malagos, pisalas na transportowym ? Quote
Recommended Posts