Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']oplata roczna serwera - zalezy jaki serwer. są tez darmowe. trzeba popytac:))
ale wydaje mi sie, ze taka strona www z reklamami będzie dla tymczasowiczów oknem na świat[/QUOTE]

Ja mam stronkę zespołu na darmowym serwerze vgh. Żadne cuda, no ale też i nie mam czasu, żeby to porządnie robić... Jak któraś "Balonówa" ciekawa, to może zajrzeć ;) niezapominajki.vgh.pl

Posted

[quote name='anita_happy']pokażę Wam mega BDT - najwspanialszy tymczas jaki widziałam :P
teraz na BDT mają 2 jamniczki :) szorstką DUNKĘ i czarną NEGRĘ :)

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1056/59c452bb232f07dfmed.jpg[/IMG]

reszta parówek z adopcji - wszyscy znają biankę zresztą:P
na podwórku jest jeszcze Yogi, który nie chce mieszkać w domu - woli spokój od jamników
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/139376-Uwaga-jamniki....-i-reszta?p=17617331#post17617331[/URL][/QUOTE]

jakie słodziaki!!!!
i udało się "rodzinne" zdjęcie zrobić :)

co z pomocą w sterylce dla suni u Ulv ?
czy ktoś ma pomysł, jak pomóc?

Posted

[quote name='mari23']
czy ktoś ma pomysł, jak pomóc?[/QUOTE]
Proponuję, żeby Santino napisała PW do wszystkich deklarujących składki, że niestety przyszła pora się opodatkować :) To jedyne, co możemy szybko zrobić.

(a jak nie ma czasu - pewnie nie ma - niech mi da znać, to ja się tym zajmę)

Posted

To jest wątek Lusi:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/214034-Lusia-przejechana-spisana-na-straty..-wygra%C5%82a-%C5%BCycie-b%C5%82aga-o-na-sterylk%C4%99[/URL]!!

..gdzie jest skarbonka sterylkowa?

Posted

[quote name='mmd']Proponuję, żeby Santino napisała PW do wszystkich deklarujących składki, że niestety przyszła pora się opodatkować :) To jedyne, co możemy szybko zrobić.

(a jak nie ma czasu - pewnie nie ma - niech mi da znać, to ja się tym zajmę)[/QUOTE]
ja czekam na konto:)

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page115"]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page115[/URL] o tu :)

Posted

[quote name='mari23']

Możemy przekazać 200 zł ze spadku po Rudim.

W kwestii deklaracji wysłałam nr konta do roszpunki i necianeta

Posted

[quote name='santino']Możemy przekazać 200 zł ze spadklu po Rudim.

W kwestii deklaracji wysłałam nr konta do roszpunki i necianeta[/QUOTE]
santino jeszcze do mnie konto:)

Posted

[quote name='santino']Możemy przekazać 200 zł ze spadku po Rudim [/QUOTE]
santino, dziekuje:smile: a to dzieki temu chlopakowi dziewczyna ma szanse na pieniadze.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206279-Rudi-ju%C5%BC-w-nowym-domu%21-Trzymamy-kciuki-za-jego-nowe-%C5%BCycie%21%21%21?p=17622993#post17622993"]http://www.dogomania.pl/threads/206279-Rudi-ju%C5%BC-w-nowym-domu!-Trzymamy-kciuki-za-jego-nowe-%C5%BCycie!!!?p=17622993#post17622993[/URL]

Posted

[quote name='santino']Moje konto ma też Igiełka jakby co ;) mmd - Ty przecież też masz :):):)
Tytuł przelewu: Baloniarki + [nick] :)[/QUOTE]
Ja mam i zaraz wyślę, ale może komuś trzeba przypomnieć, bo wcześniej nie było pewne od kiedy i czy na pewno zbieramy :)
No i jakiś post rozliczeniowy by się przydał.
I jakieś zasady pomocowe - obraczus87 mogłaby coś podsunąć :)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Pewnie że dobry ;)

Przyszłam się wyżalić.
Moja tymczasowiczka Lusia ma ogromne szczęście że żyje, jeszcze większe że chodzi. I chętny domek. Miała dosłownie zmiażdżoną miednicę. Udało mi się ja uratować i postawić na nogi dosłownie bez złotówki wsparcia, teraz potrzebuję tylko zrobić sterylkę - i nie mam za co, na watku pustki, no po prostu czarna dziura :(
Jak to jest, że dla jednych psów znajdują sie tysiące na hotele, a ja nie umiem wyżebrać głupich dwóch stówek....[/QUOTE]

[quote name='mari23']

[quote name='santino']Możemy przekazać 200 zł ze spadku po Rudim.
[/QUOTE]

Poproszę o nr konta na który przesłać pieniądze na sterylkę

Posted

Przepraszam za nieobecność, ale... :roll:

Deklaruje skromne 5zł miesięcznie :oops:

Jesli chodzi o skarbonke, to na pewno muszą być ustalone zasady. Z doświadczenia wiem, że wiele osób tylko szuka okazji gdzie można wyciągnąć kasę...Oczywiście pieniądze ida zawsze na psiaki, ale wiecie jak to jest.

Posted

[quote name='obraczus87']Przepraszam za nieobecność, ale... :roll:

Deklaruje skromne 5zł miesięcznie :oops:

Jesli chodzi o skarbonke, to na pewno muszą być ustalone zasady. Z doświadczenia wiem, że wiele osób tylko szuka okazji gdzie można wyciągnąć kasę...Oczywiście pieniądze ida zawsze na psiaki, ale wiecie jak to jest.[/QUOTE]

[SIZE=2][COLOR=#ff0000][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Tahoma]
W przypadku BDT jest mało szans na "wyciąganie" kasy, bo BDT jak na lekarstwo ;)
[/FONT][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Tahoma]Dobra, to podprowadziłam tekst z Kundelkowej Skarbonki i na tym sobie rzeźbię :) [/FONT][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Tahoma]Myślę, że takie ogólne zasady na razie wystarczą.

Zebrane pieniądze będą [COLOR=#000000]stanowiły fundusz pomocowy WYŁĄCZNIE dla psów w BDT lub BDT za dary
[COLOR=black]
[/COLOR][/COLOR][/FONT] [/COLOR][FONT=Tahoma][COLOR=black]Formy zasilenia skarbonki:[/COLOR][/FONT][COLOR=black]
[/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]- deklaracja stała
- wpłaty jednorazowe
[/FONT][/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]- zakładanie bazarków- dochód przeznaczony na skarbonkę[/FONT][/COLOR][COLOR=black]

[/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]
Przedział finansowy pomocy:[/FONT]

[/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]- leczenie – do 200zł[/FONT]
[/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]- transport – do 100zł
- karma – do 100 zł
[/FONT] [/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]- jednorazowa pomoc w uzasadnionych przypadkach - do 50 zł[/FONT]
[/COLOR][COLOR=black][FONT=Tahoma]
Udzielamy pomocy psom, które mają wątek na dogomanii, należy podać link oraz opisać na co i w jakiej kwocie potrzebne jest wsparcie.
[/FONT][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[quote name='wadercia']a ja nie dostalam zadnego nr kont a:([/QUOTE]

[quote name='necianeta89']przesłałam :)[/QUOTE]
Ja też :)

A tak przy okazji - zbieram na ogłoszenia dla dwóch psin - jeden w BDT (czyli taki balonowy), a drugi w schronie. Zrobiłam w tym celu bazarek :)
Proszę o podnoszenie w miare możliwości
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214557-Ksi%C4%85%C5%BCki-wszystko-KT-na-Fuksa-i-Batmana-do-21.09.-godz.-20?p=17626968#post17626968"]http://www.dogomania.pl/threads/2145...8#post17626968[/URL]

Posted

Santino, kocham Cię i już wysyłam nr konta :)

A wiecie jaki ja miałm wczoraj dzień?
miałam dzień z cyklu "k..... co ja tu robię".
Rano zaspałam, więc lecę galopem na operację z Manim, Żubr zwiał na schodzy, mówię czort, idziesz z nami. Dobra, Maniek na stole, Żubr się socjalizuje (przy okazji go zważyłam: 2,4 kg, upasłam go prawie pół kilo.....).
Wracamy do domu, Maniek został na operacji. Na środeczku skrzyżowania pod moim domem radośnie bzykają się dwa psy. Rzuciłam ciężkim słowem, poleciałam do domu, cap za smycze, Żubi zostaje, lecę łapać. Oczywiście auta trąbią, mijając zajęte sobą psy o centymetry, pół ulicy ryczy ze śmiechu, pół udaje, ze nie widzi. Przy pomocy jakiejś dziewczyny złapałam towarzystwo. Rozdzieliły się.
Dobra, pannę do łazienki, chłopaka do schronu (miał nakładkę, że chipowany).
Włażę do schro, załatwiamy formalności, pies okazuje się sąsiedzki [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/206287-Bezpłatny-DT-ulvhedinn-Dramatyczna-sytuacja-wszyscy-chorują-Pomoc-potrzebna!!!!!/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]
Do biura wchodzi kobita z czymś na rękach. Coś ma rozmiary chomika i wyje w niebogłosy....... no tak, matka porzuciła na działkach, czarne diablę, coś ze dwa tygodnie może, oczy jeszcze niebieski, głodne. W schronie, to woadomo do uśpienia, bo co zrobisz. Dzwonię do Bianki. Bianka po wyklęciu mnie w czorty mówi "przyjeżdżaj'.
Dobra, a co z suką? Elzamilicz się zgadza na przerzymanie kilka dni, zrobimy sterylkę, poszukamy właściciela (ja tą suke chyba trochę kojarzę i nie ma opcji oddania bez ciachnięcia). Kot wyje.

W międzyczasie dzwoni doktor, że Mani do odbioru. Kot wyje.
Jadę po Mańka, zabieram pocerowanego zaćpańca, wsadzam w kenelik, niech odsypia.

Jadę do Milicza. Z suką w transporterze. Kot wyje.

Z Milicza do Żmigrodu, a raczej kawał za Żmigród. Kot wyje.
Wpadam do Bianki, dostaję butle w rękę, kotu do dzioba wtykam, uff, cisza, pije :)

Wracam do Wrocka, po drodze ładując się w roboty drogowe i w tym momencie uświadamiam sobie że muszę odebrać leki dla kotów...... szybki telefon do lecznicy, wpadam 10 po dziewiątej, leki w łapkę, idę koty kłuć, karmić etc.

Ok 22 dochodzę do wniosku, że mam kompletnie pustą lodówkę, więc udaję się na zakupy do marketu....

Godzina 23.30 Obiad ;)

Jakby kto pytał, to mam w tej chwili Mańka po operacji, bardzo poważnej, stare złamanie łapki stabilizowane blachą. Kotka ciężko chora, jej maluszek, ciężko chory (mają infekcję bakteryjna, 7 maluchów już nie żyje, ostatni walczy o życie i o zachowanie łapki, bo grozi amputacja), do tego kicia zagłodzona, z uszkodzoną miednicą, z chorym brzuszkiem i ogonem z martwicą. Plus 8 kotów "normalnych". Kra w kołnierzu po operacji odleżyny lata wściekła. Piku dostała cieczki i nabzdyczona leje wszystkich, Żubr izolowany od Piku leje po ścianach. Luśka dzięki kasce od Santino ma umówioną sterylkeę na piątek. A teraz mam na głowie jeszcze malca u Bianki (przysięgłam znaleźć mu dom) i chyba-czyjąś zapyloną suczkę, której absolutnie z łap nie puszczę bez sterylki..... do tego mam długi po poprzednich tymczasach, głównie po Kaju i Falko.
Chyba faktycznie nie jestem normalna...........