Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Lili - nie przejmuj się :)
Ja kilka dni temu dostałam PW, zresztą bardzo nieprzyjemne. Zostałam posądzona o to, że Myszka (moja tymczasowiczka) wcale nie miała poharatanego języka, że sobie wymyśliłam to, aby wyłudzić kasę i... że tak naprawdę to mój pies, tylko szkoda mi kasy na Jego utrzymanie.[/QUOTE]

Masakra, naprawdę kasę tam zebrałaś, że hej. Na Twoim miejscu założyłabym lokatę w banku.

Posted

[quote name='mestudio']A jaki to problem?
A co do pomagania to chwilami strach się bać na dogo, jest tu kilka tak mądrych osób, że masakra. Nie przeskoczysz tych mądrości w żaden sposób.
Ja też chwilami się zastanawiam po co mi te psy, przecież bieda u mnie jak diabli i warunki nieciekawe, więc zawsze można mi wytknąć, że wszystko mam nie tak.[/QUOTE]

Sika mi na łóżko non stop, korzysta z każdej okazji żeby to zrobić, mój materac nadaje się już na śmietnik i połowa pościeli :shake:
Czasami pokazuje zęby i jest agresorem.
Kiedy pojechał do DS po 2 tyg był zwrot z adopcji bo demolował mieszkanie.
Szczeka na każdego obcego człowieka i ciężko go uspokoić... Aż mi głupio kiedy ktoś do Nas zawita, bądź na spacerze i straszliwie szczeka na każdy trzask, szelest cokolwiek takiego...

Posted

[quote name='Lili8522']A ja przyszłam się wyżalić... zostałam zrobiona w wielkiego BALONA.
I wiecie co?
Odechciewa mi się być DT po tym co się dzieje ostatnio na dogomanii.[/QUOTE]
Nutusia też miała kiepskie doświadczenia z tymi osobami.
Uważam, że powinnyście się konsultować dziewczyny między sobą, a najlepiej jak bierzecie psiaka na DT to sprawdzajcie inne wątki.

Posted

[quote name='mmd']Nutusia też miała kiepskie doświadczenia z tymi osobami.
Uważam, że powinnyście się konsultować dziewczyny między sobą, a najlepiej jak bierzecie psiaka na DT to sprawdzajcie inne wątki.[/QUOTE]

Wtedy to żal mi było 'maluszka' i serce się krajało z którego wyłonił się teraz diabeł wcielony... :mad::mad::mad:

Polak mądry po szkodzie... ;)

Posted

[quote name='Lili8522']Sika mi na łóżko non stop, korzysta z każdej okazji żeby to zrobić, mój materac nadaje się już na śmietnik i połowa pościeli :shake:
Czasami pokazuje zęby i jest agresorem.
Kiedy pojechał do DS po 2 tyg był zwrot z adopcji bo demolował mieszkanie.
Szczeka na każdego obcego człowieka i ciężko go uspokoić... Aż mi głupio kiedy ktoś do Nas zawita, bądź na spacerze i straszliwie szczeka na każdy trzask, szelest cokolwiek takiego...[/QUOTE]

Czytałam o nim, czy masz go od kogoś z dogo? Ktoś jest za niego odpowiedzialny? No i czy czepiają się moje ulubione gwiazdy, te same co u ataK?
Ja mam listę ludzi, z którymi nie chcę mieć nic wspólnego w przyszłości, radzę dużo czytać i też robić taką listę.

Posted

[quote name='obraczus87']Oczywiście PW było odpowiednio ubrane w słowa na k... i ch... ;)
Mestudio - masz rację. Muszę koniecznie założyć lokatę :cool3:[/QUOTE]
Prosimy o nick nadawcy na PW. Przyda się. Baloniarki powinny wiedzieć.

Posted

[quote name='mestudio']Czytałam o nim, czy masz go od kogoś z dogo? Ktoś jest za niego odpowiedzialny? No i czy czepiają się moje ulubione gwiazdy, te same co u ataK?
Ja mam listę ludzi, z którymi nie chcę mieć nic wspólnego w przyszłości, radzę dużo czytać i też robić taką listę.[/QUOTE]

Tak mam go od kogoś z dogo, o jego problemach pisze zawsze otwarcie i od pierwszych dni od kiedy jest u mnie żeby później nie było żadnego ALE, już był taki moment (przed adopcją) że mój TZ kazał go oddać bo do niego skoczył. Napisałam ów osobie powiedziała że będzie czegoś szukać, temat się urwał bo ja jestem taka że nie wchodzę ' do dupy' później po nieudanej adopcji nikt mnie nie zapytał czy mam dla niego miejsce i czy mogę go wziąść do siebie bo to przecież oczywiste prawda...i i teraz... Do trzech razy sztuka :)

I nie wiem czy to te same gwiazdy na wątek ataK wpadłam tylko na chwilę... i szybko zawróciłam...

Posted

[quote name='mmd']Prosimy o nick nadawcy na PW. Przyda się. Baloniarki powinny wiedzieć.[/QUOTE]

Jak odnajdę w notesiku to Wam wyślę. Nick był tak dziwny, że nie zapamiętałam. Aaaaaa i liczba postów tego usera wynosiła ZERO. Widocznie ktoś mnie bardzo nie lubi ;) użytkownik dostał bana.

Posted

[quote name='obraczus87']Ja też mam listę osób, które omijam szerokim łuuuukiem.[/QUOTE]

Ja też, niestety.
Afera wywołana przez 'cioteczki' na wątkach ataK zupełnie mnie dobiła :( i jeszcze na innych wątkach ją 'obrabiają' .
Niektóre fajne dziewczyny przez to uciekły z dogo :(

Posted

[quote name='Nikaragua']Ja też, niestety.
Afera wywołana przez 'cioteczki' na wątkach ataK zupełnie mnie dobiła :( i jeszcze na innych wątkach ją 'obrabiają' .
Niektóre fajne dziewczyny przez to uciekły z dogo :([/QUOTE]
Te cioteczki już nie pierwszą taką akcję zrobiły, więc pod wrażeniem nie jestem :diabloti:

Posted

[quote name='[email protected]']bo jak ludzie widzą że psiak bezpieczny ma co jeśc to ręce umywają lili ja i tak Cię podziwiam bo Alf jest trudnym psem[/QUOTE]

Oj tak ciężki orzech do zgryzienia :-(
Zastanawiam się co z nim będzie jak rzeczywiście mój TZ cierpliwość straci do niego... i do mnie przy okazji...
Do będzie lament na wątku...

Posted

[quote name='Lili8522']Oj tak ciężki orzech do zgryzienia :-(
Zastanawiam się co z nim będzie jak rzeczywiście mój TZ cierpliwość straci do niego... i do mnie przy okazji...
Do będzie lament na wątku...[/QUOTE]
Wyznacz termin i nie zbieraj deklaracji.

Posted

Tak sobie czytam, czytam, podglądam... I dochodzę do wniosku, że wolę sobie tymczasy w rowach znajdować :roll:
Raz miałam psa z dogo, zostałam pięknie zrobiona w balona i teraz się mocno zastanowię, zanim wezmę kolejnego... Na (nie)szczęście mieszkam w województwie, gdzie bezdomniaki są wszędzie i nie jest to wielki problem, wystarczy się rozejrzeć. Za chwilę suki znowu będą się masowo szczenić :-(

I jeszcze jak czytam o niezapowiedzianych kontrolach w DT, nawet bezpłatnych, to mi się miętowo robi :shake:
O niczym tak nie marzę, jak o nalotach w stylu UB - bo z wizytą to nie łaska...
Smutno się robi i beznadziejnie na dogo :-(

Posted

ja też poproszę o taką listę, po tych wpisach i ostatnich mailach z dziewczynami z zaprzyjaźnionej fundacji.. zaczęłam tworzyć listę. I na prawdę myślę 100 razy zanim wezmę do siebie psiaka z DOGO, a pytałam na temat fundacji, ponieważ wiem, że na tą fundację zawsze mogę polegać. Nie zostawią mnie samą z problemem.
Fakt faktem, nie jesteśmy w stanie poznać wszystkich tu na dogo, ale internet to kopalnia wiedzy...
Ogólnie myślę, że jeśli ktoś ma "czarną listę nicków" to mógłby to przesłać jednej osobie, zrobimy sobie może własne CZK? Bo co jak co, ale my baloniarki wiemy jak to jes być zrobione w balona, i żadna z nas nie chce powtórki z rozrywki.
Więc jeśli powstanie taka lista, chętnie poproszę na PW.

Posted

[quote name='Roszpunka']Tak sobie czytam, czytam, podglądam... I dochodzę do wniosku, że wolę sobie tymczasy w rowach znajdować :roll:
Raz miałam psa z dogo, zostałam pięknie zrobiona w balona i teraz się mocno zastanowię, zanim wezmę kolejnego... Na (nie)szczęście mieszkam w województwie, gdzie bezdomniaki są wszędzie i nie jest to wielki problem, wystarczy się rozejrzeć. Za chwilę suki znowu będą się masowo szczenić :-(

I jeszcze jak czytam o niezapowiedzianych kontrolach w DT, nawet bezpłatnych, to mi się miętowo robi :shake:
O niczym tak nie marzę, jak o nalotach w stylu UB - bo z wizytą to nie łaska...
Smutno się robi i beznadziejnie na dogo :-([/QUOTE]

Też mam tu w okolicy wybór jak się trochę rozejrzę. Po co mam się narażać na nieprzyjemności, z drugiej strony jak założę wątek takiej znajdzie to mi powiedzą, że mój i kłamię??? Robi się jakiś koszmar na tym portalu.
Nie wyobrażam sobie żeby ktoś miał do mnie przyłazić na jakieś kontrole.
Naprawdę czas się zastanowić nad tym wszystkim.

Posted (edited)

Dziewczyny i chlopaki :) wiem ze nowa na tym watku jestem i zawsze nie na temat, ale wybaczcie bo od poczatku go studiuje :oops:

ad.1 Macie w jednym z pierwszych watkow temat: oddam/pomoc rzeczowa (i niekoniecznie widze to zwierzece rzeczy sa wypisane) :)
Mam do oddania:
-ladny prawie nieuzywany kwietnik na jednej nozce, w stylu jak to [url]http://sprzedajemy.pl/stojak-na-kwiaty-stolik-kwietnik,165331[/url] tylko na jeden kwiatek
-bardzo stary dywan (jak ktos sie opiekuje kotami w piwnicy, do przyczepy/domku na wsi, juz raczej nie do domu)
-troche maskotek
-ksiazki, slowniki
-jakies ubranka na bazarek, szalik polarowy, cos, co moze byc na bazarek, jak sie nie sprzeda pod mala psia/kocia pupcie
-2 albo 3 torebki male na ramie z ery nowe horyzonty (ok.25-50 cm)

*moze byc dla kogos/na bazarek dla potrzebujacych
*odbior we Wroclaclawiu

ad.2 /co do fundacji
Mialam kiedys tymczasy psiowe (teraz tylko kotami sie zajmuje) i jak bralam piesia z fundacji wielkopolskiej (chyba Animalia albo podobna nazwa) to mial wszystko oplacone - potrzebowalam linke to byla, kaganiec - byl, nie mowiac o jedzonku i wecie. Nawet jak bylam bez grosza to nie mialam jakichkolwiek obaw przed wzieciem psiaka od nich. Na kazdy tymczas tez podpisywalam umowe, pies byl sprawdzony na koty.

Edited by adkoci
dodanie