Nutusia Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jeśli chodzi o odpowiedzialność za psa w DT, od razu stawiam taki warunek, że to ja decyduję kiedy i czy jadę do weta, jakie podejmujemy działania, czym karmimy, ja odbieram telefony od potencjalnych domów, bo nikt inny nie udzieli wyczerpujących i wiarygodnych informacji o psie, który jest u mnie. Ja podpisuję umowę jako opiekun psa i ja mam prawo do wizyt poadopcyjnych. Na układ "tylko przechowalnia" nie idę nigdy. Pomimo braku umowy. Quote
mmd Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='pola53']Dziewczyny, mój haszczak znalazł dom, jesteśmy już po wizycie przedadopcyjnej, którą przeprowadziła p. Kinga z Koszalina. Piesek tam właśnie pojedzie. Muszę się tylko umówić z panem na konkretny dzień. Bardzo dziękuję za pomoc! :). Czy tę 1/4 mogę zwrócić na to samo konto z którego pomoc została wysłana?[/QUOTE] Tak, oczywiście - bank u mnie :) Quote
NikaEla Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='mestudio']Ciekawe stwierdzenie, niegrzeczne i zastanawiające. .[/QUOTE]delikatnie powiedziane czytałam tę całą nagonkę i kłótnie na wątkach i mam wielki niesmak niestety Quote
necianeta89 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='Nikaragua']delikatnie powiedziane czytałam tę całą nagonkę i kłótnie na wątkach i mam wielki niesmak niestety[/QUOTE] uf, dobrze że ja tam nietrafiłam, bo ostatnio wszędzie kłótnie, aż odechciewa mi się tu wchodzić... Quote
zerduszko Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Nie ma żadnej nagonki, a przede wszystkim kłótni. Sugeruję tylko, że ten medal ma dwie strony. Tak jak osoba wydająca psa na dt potrafi zawalić coś na całej linii, tak i dt. I ja równiez mam niesmak kiedy ktoś kogo postępowanie pozostawia wiele do życzenia, ocenia innych. Ja byłam już po obu stronach i daje mi to ciut inny obraz, pewne rzeczy widzę inaczej. Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Masz racje mestudio-to będzie odpowiedzialność,ale my nie chcemy pełnić roli,,przechowalni,,.Chcemy dać pełną opiekę na zasadzie przejęcia za psa odpowiedzialności.Będziemy chcieli ofiarować psu wszystko tzn.począwszy od I wizyty u lekarza tzn oceny stanu psa,poprzez wyleczenie,odkarmienie.Będziemy chcieli w przypadku psa bez kastracji kastrować..Pytałam więc o taki druczek odnośnie umowy z osobą powierzającą psa.Nie chcemy ani być lekceważeni,ani sami lekceważyć.Wszystko powinno być jasno dopowiedziane.Gdyby ktoś miał taki formularz to prosimy o przesłanie nam na PW. I kolejne pytanie: w przypadku zdjęć psa do ogłoszeń-same robicie,ktoś robi?Macie jakieś ekstraaparaty czy każdy robi czym ma? Miłego dnia kochane baloniarki. Elżbieta Quote
ataK Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='waldi481']I kolejne pytanie: w przypadku zdjęć psa do ogłoszeń-same robicie,ktoś robi?Macie jakieś ekstraaparaty czy każdy robi czym ma? Miłego dnia kochane baloniarki. Elżbieta[/QUOTE] Aparat musi być porządny. Ja dysponuję tylko telefonem komórkowym i do ogłoszeń zdjęcia się nie nadają... Quote
Ellig Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='mmd']Post rozliczeniowy uzupełniony. Sprawdźcie, czy wszystko doszło, co miało dojść. :)[/QUOTE] z tego co ja podawalam nr konta sa wszystkie:) Quote
pola53 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='mmd']Tak, oczywiście - bank u mnie :)[/QUOTE] Ok, w takim razie przelewam. Dojdą pewnie dopiero we wtorek, bo mój bank w weekend nie działa :). Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Quote
Igiełka Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Serdecznie Witamy mmd :) Baloniary dobrego popołudnia Quote
necianeta89 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Uf, melduję, że dziś odbyła się wizyta PA dla jednej z małych, Misia i i i ... w końcu będzie miałam dom! :) Quote
Nutusia Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 No i cudnie! [LEFT]A ja, zanim zdążyłam się pochwalić nową tymczasowiczką, która przyjechała do nas w ubiegłą sobotę, jak dobrze kciuki zaciśniecie, za 2 tygodnie, po sterylce, pojedzie do domku:razz: [IMG]http://global.images10.fotosik.pl/755/701fd4df45b1c1d5.jpg[/IMG] [/LEFT] Quote
Ellig Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='Igiełka']Serdecznie Witamy mmd :) Baloniary dobrego popołudnia[/QUOTE] Wzajemnie!:) [quote name='necianeta89']Uf, melduję, że dziś odbyła się wizyta PA dla jednej z małych, Misia i i i ... w końcu będzie miałam dom! :)[/QUOTE] Cudownie, powodzenia!:) [quote name='Nutusia']No i cudnie! [LEFT]A ja, zanim zdążyłam się pochwalić nową tymczasowiczką, która przyjechała do nas w ubiegłą sobotę, jak dobrze kciuki zaciśniecie, za 2 tygodnie, po sterylce, pojedzie do domku:razz: [IMG]http://global.images10.fotosik.pl/755/701fd4df45b1c1d5.jpg[/IMG] [/LEFT][/QUOTE] [img]http://us.cdn2.123rf.com/168nwm/studiom1/studiom11007/studiom1100702072/7371448-kciuki-w-gore-zestaw-ikon.jpg[/img] Quote
Soema Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jestem BDT od 4 lat i dopiero tu trafiłam :splat: obecnie w domu mam Molly od półtorej roku. Połamana jako psie dziecko, teraz jest wzorem i dowodem na to, że wetom nie zawsze się wierzy ;) no i 4 psiaki na DT.... :mdleje: dwa szczeniaki z Klembowa, Fado mix asta szkielet z Klembowa... i osobistego przydupasa Nafi co się mi coraz bardziej otwiera..:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/222542-Biegunka-robaki...-ko%C5%9Bci-na-wierzchu...-klembowskie-SZKIELETY-prosz%C4%85-o-wsparcie[/url]! Quote
mestudio Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Około południa - już dziś - przyjedzie do nas sunia z tego wątku [url]http://www.dogomania.pl/threads/222669-Mini-sunia-Punia-na-krowim-%C5%82a%C5%84cuchu-ch%C5%82op-chce-si%C4%99-jej-pozby%C4%87[/url]!!! Będzie to 9 piesek w naszym domu, koteczków mamy jeszcze więcej:-). Quote
mestudio Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='waldi481']Masz racje mestudio-to będzie odpowiedzialność,ale [B]my nie chcemy pełnić roli,,przechowalni,,.Chcemy dać pełną opiekę na zasadzie przejęcia za psa odpowiedzialności.[/B]Będziemy chcieli ofiarować psu wszystko tzn.począwszy od I wizyty u lekarza tzn oceny stanu psa,poprzez wyleczenie,odkarmienie.Będziemy chcieli w przypadku psa bez kastracji kastrować..Pytałam więc o taki druczek odnośnie umowy z osobą powierzającą psa.Nie chcemy ani być lekceważeni,ani sami lekceważyć.Wszystko powinno być jasno dopowiedziane.Gdyby ktoś miał taki formularz to prosimy o przesłanie nam na PW. I kolejne pytanie: w przypadku zdjęć psa do ogłoszeń-same robicie,ktoś robi?Macie jakieś ekstraaparaty czy każdy robi czym ma? Miłego dnia kochane baloniarki. Elżbieta[/QUOTE] Nie bardzo wiem jak to rozumieć. Czy chodzi o to, że zamierzacie w pełni samodzielnie pokrywać koszty pobytu psa u Was? Quote
sceptiques Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Baloniareczki, mamy szansę wyciągnąć Leo ze schronu. Zapraszam na jego wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/221556-Kaukaz-stary-i-zrezygnowany-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/221556-Kaukaz-stary-i-zrezygnowany-%28[/URL] Każda pomoc (zapraszanie, deklaracje, fanty na bazarek, podnoszenie wątku) jest na wagę złota! Quote
mari23 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Nutusia']No i cudnie! [LEFT]A ja, zanim zdążyłam się pochwalić nową tymczasowiczką, która przyjechała do nas w ubiegłą sobotę, jak dobrze kciuki zaciśniecie, za 2 tygodnie, po sterylce, pojedzie do domku:razz: [IMG]http://global.images10.fotosik.pl/755/701fd4df45b1c1d5.jpg[/IMG] [/LEFT][/QUOTE] jaka śliczna!!!! trzymam kciuki! :) Quote
sceptiques Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Mam pytanie: w wątku rozliczeniowym figuruje moja deklaracja 20 zł. Czy jest to zapis deklaracji stałej? Nie deklarowałam, że będę wpłacać co miesiąc. Przesłałam 20 zł i czasami będę przesyłać jakieś kwoty, ale nie jestem w stanie podjąć stałej deklaracji... Quote
mmd Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='dogomaniaczkaa']Mam pytanie: w wątku rozliczeniowym figuruje moja deklaracja 20 zł. Czy jest to zapis deklaracji stałej? Nie deklarowałam, że będę wpłacać co miesiąc. Przesłałam 20 zł i czasami będę przesyłać jakieś kwoty, ale nie jestem w stanie podjąć stałej deklaracji...[/QUOTE] Aha - dopisałam Cię na przymuleniu powyjazdowym. Zaraz usunę, że stała :) Quote
sceptiques Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='mmd']Aha - dopisałam Cię na przymuleniu powyjazdowym. Zaraz usunę, że stała :)[/QUOTE] Ok, dziękuję. Quote
kaja69 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Soema']Jestem BDT od 4 lat i dopiero tu trafiłam :splat: obecnie w domu mam Molly od półtorej roku. Połamana jako psie dziecko, teraz jest wzorem i dowodem na to, że wetom nie zawsze się wierzy ;) no i 4 psiaki na DT.... :mdleje: dwa szczeniaki z Klembowa, Fado mix asta szkielet z Klembowa... i osobistego przydupasa Nafi co się mi coraz bardziej otwiera..:) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222542-Biegunka-robaki...-ko%C5%9Bci-na-wierzchu...-klembowskie-SZKIELETY-prosz%C4%85-o-wsparcie[/URL]![/QUOTE] A ja myslałam,ze Ty tylko sterylki robisz:evil_lol: Quote
Soema Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='kaja69']A ja myslałam,ze Ty tylko sterylki robisz:evil_lol:[/QUOTE] Buahahaha dobre ;) sterylki to taki przerywnik.. miałam dość szczeniaków na DT:diabloti: w sumie przez te lata miałam u siebie ponad 40 psiaków. I już większość rzeczy mi niestraszna :) mnie nie trzeba płacic za wierne spojrzenie i merdanie ogonem, ale dziewczynom z dogo wiele zawdzięczam pomocy i wsparcia :) Quote
kaja69 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Soema']Buahahaha dobre ;) sterylki to taki przerywnik.. miałam dość szczeniaków na DT:diabloti: w sumie przez te lata miałam u siebie ponad 40 psiaków. I już większość rzeczy mi niestraszna :) mnie nie trzeba płacic za wierne spojrzenie i merdanie ogonem, ale dziewczynom z dogo wiele zawdzięczam pomocy i wsparcia :)[/QUOTE] A to podobnie jak u mnie :) tylko,ze ja nie wiem ile psów sie przewinęło przez mój dom, nawet z bierząca liczba mam zawsze problem :) Quote
Recommended Posts