Owieczka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='kkasiiiar'][B]Kochane Baloniarki zapraszam na bazarek: Ciuchland do potęgi między innymi DIVERS, OLIVER, ORSEY i wiele innych w tym kiecki balowe !! Prosimy o podnoszenie, rozsyłanie i zakupy :)[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221438-Ciuszkowo-i-bucikowo-na-Mini-Rupiego-i-polamana-sunke-do-31.01-ZAPRASZAMY-![/URL][/QUOTE] bazarek ma wesprzeć bardzo trudnego tymczasa u mestudio oraz połamaną malutką sunieczkę też w BDT u Pauliny. [B]Drugi bazarek - ciuchowisko-gratowisko[/B] przeznaczony na pomoc 8 szczylom po stracie matki oraz dwum rudym liskom... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221049-MEGA-BAZAR-REAKTYWACJA-103-poz.do-26.01.-dla-maluszków-i-dwupaka[/URL] [CENTER][B][COLOR=purple]Z obu bazarków jedna wysyłka !!!! [/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]ZAPRASZAMY!!![/COLOR][/B][/CENTER] Quote
obraczus87 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='mestudio']Wiecie, ludziom w miastach się wydaje, że mi się może nie chce i bajki wypisuję. Ale w takich miejscach jak my mieszkamy to jest beznadziejnie jeśli chodzi o komunikację. W ciągu dnia mam aż 4 autobusy do miasta i 4 do domu, a najgorsze jest to, że od godziny 16 już niczym do domu się nie dostanę i np. z pracy muszę iść 6 km piechotą przez pola, czasami jest tak ciemno, że asfaltu nie widać.[/QUOTE] Ja Ci wierzę :) naprawdę! Tylko mam nadzieję, że ktoś z Radomia się zgodzi na zrobienie wizyty. Jesli nie, trudno - wyciągnę wnioski na przyszłość dotyczące robienia wizyt dla innych ;) Quote
Ellig Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='mestudio']Chyba nie chciałybyście tak spacerować jak ja przy -20 np. całą poprzednią zimę. Nic fajnego, a do tego niebezpiecznie bo samochody jadące z drugiej strony jadą jak wściekłe i nic sobie nie robią z tego, że brak pobocza aby zejść.[/QUOTE] Wiesz ludziom brakuje po prostu wyobrazni, niestety.... Cioteczki co z ta wizyta niedaleko Radomia, pomozcie, pies ma szanse na dom, nie mozna tego zmarnowac!:) Quote
mestudio Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='Ellig']Wiesz ludziom brakuje po prostu wyobrazni, niestety.... Cioteczki co z ta wizyta niedaleko Radomia, pomozcie, pies ma szanse na dom, nie mozna tego zmarnowac!:)[/QUOTE] Niestety, przez wieś tez jadą ponad 100 na godzinę. Mam nadzieje, że obaczus87 znajdzie kogoś, na tamtym wątku jest dużo osób z Radomia. Quote
Drzagodha Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='malagos']a mozesz go przetrzymać? Duza klatka, jedzenie, woda - może musi odpoczaąć, a moze jakiś chory od urodzenia.......Mam i wolierę dla ptaków, na wszelki wypadek, ale do mnie daleko - wzięłabym tego ptasia.[/QUOTE] Trzymam, nie on pierwszy ;) Ale woliery nie posiadam, do domu go wziąć nie mogę, bo się nim psy i koty "zajmą". Ma całą komórkę na dworze dla siebie. Jedzenie dla gołębi ma, wodę również. Znalazłam chętnych posiadających gołębnik, którzy chcą go wziąć, tylko się zastanawiam, jak stado zaakceptuje obcego gołębia? Nie mam zielonego pojęcia na temat tych ptaków. Quote
kasumi Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 obraczus... przepraszam, ale ja na prawdę robiłam tylko raz w życiu wizytę p.a. i nawet nie mam od kogo się przyuczyć... :/ a nie chcę schrzanić wizyty.... zamieściłam apel na radomskim wątku..... mam nadzieję, że odezwie się ktoś do Ciebie jak w najszybszym czasie.... pomimo pozorów, wcale nie ma tak dużo osób z Radomia ;) raptem garstka..... Quote
zerduszko Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='kasumi']zamieściłam apel na radomskim wątku..... mam nadzieję, że odezwie się ktoś do Ciebie jak w najszybszym czasie.... pomimo pozorów, wcale nie ma tak dużo osób z Radomia ;) raptem garstka.....[/QUOTE] I nikt z tej garstki jak zwykle nie może ;) Nie naciskam, ale ja tez kiedyś pierwszy raz byłam na wizycie, sama! a błąd popełniłam po 10 :D I teraz jak mi 15 raz odmówiono, to tez nie jestem taka wyrywna do wizyt, bo z jakiej racji? Quote
obraczus87 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='kasumi']obraczus... przepraszam, ale ja na prawdę robiłam tylko raz w życiu wizytę p.a. i nawet nie mam od kogo się przyuczyć... :/ a nie chcę schrzanić wizyty.... zamieściłam apel na radomskim wątku..... mam nadzieję, że odezwie się ktoś do Ciebie jak w najszybszym czasie.... pomimo pozorów, wcale nie ma tak dużo osób z Radomia ;) raptem garstka.....[/QUOTE] Kochana do odważnych świat należy ;) [quote name='zerduszko']I nikt z tej garstki jak zwykle nie może ;) Nie naciskam, ale ja tez kiedyś pierwszy raz byłam na wizycie, sama! a błąd popełniłam po 10 :D I teraz jak mi 15 raz odmówiono, to tez nie jestem taka wyrywna do wizyt, bo z jakiej racji?[/QUOTE] Jedną z moich wad jest to, że pamiętliwa jestem ;) a do wizyt tez już wyrywna nie jestem. :cool1: trzeba zacząć szukać domu dla psiaków w swoim mieście :) Quote
mestudio Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ale to nikt się nie podjął z Radomia? Nikt???? Quote
sylwija Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 głupio było zmarnować szansę na domek przez brak wizyty PA.. Nikt nie potrzebuje tego Biotraksonu? przekażę najwyżej lecznicy Quote
obraczus87 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='mestudio']Ale to nikt się nie podjął z Radomia? Nikt????[/QUOTE] Na razie dostałam odpowiedzi na "nie". Jedna odpowiedź sensownie wytłumaczona - wyjazd na ferie z dzieckiem. Na część PW wcale nie dostałam. Quote
mestudio Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='obraczus87']Na razie dostałam odpowiedzi na "nie". Jedna odpowiedź sensownie wytłumaczona - wyjazd na ferie z dzieckiem. Na część PW wcale nie dostałam.[/QUOTE] To daj mi namiary to się jakoś umówię. Napisz o jakiego psa chodzi co bym wiedziała o czym gadać i napisz w ogóle co mam gadać, o co pytać - matko, ja jestem beznadziejna w tych sprawach. Quote
mestudio Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='[email protected]']Mestudio kochana jesteś[/QUOTE] To jest zwyczajnie wstyd żeby osoby mające dobry dojazd bezpośrednio z miasta do miasta tak się zachowywały. Im taka wizyta z dojazdem zajmie 2 -2,5 godziny maksymalnie. Dojazd busem z Radomia do Pionek to 30 minut i zapewne znają Pionki. Quote
Ellig Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='obraczus87']Na razie dostałam odpowiedzi na "nie". Jedna odpowiedź sensownie wytłumaczona - wyjazd na ferie z dzieckiem. Na część PW wcale nie dostałam.[/QUOTE] Moze lepiej dzwonic? Quote
obraczus87 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='mestudio']To daj mi namiary to się jakoś umówię. Napisz o jakiego psa chodzi co bym wiedziała o czym gadać i napisz w ogóle co mam gadać, o co pytać - matko, ja jestem beznadziejna w tych sprawach.[/QUOTE] [quote name='mestudio']To jest zwyczajnie wstyd żeby osoby mające dobry dojazd bezpośrednio z miasta do miasta tak się zachowywały. Im taka wizyta z dojazdem zajmie 2 -2,5 godziny maksymalnie. Dojazd busem z Radomia do Pionek to 30 minut i zapewne znają Pionki.[/QUOTE] Bardzo Ci dziękuję :loveu: ale wiem, że dla Ciebie taki wyjazd to ogromne poświęcenie. Więc jeszcze się łudzę, że dzisiaj znajdę kogoś. Czekam też na odpowiedź od osoby z W-wy, czy nie będzie tam przejazdem. Quote
mestudio Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='obraczus87']Bardzo Ci dziękuję :loveu: ale wiem, że dla Ciebie taki wyjazd to ogromne poświęcenie. Więc jeszcze się łudzę, że dzisiaj znajdę kogoś. Czekam też na odpowiedź od osoby z W-wy, czy nie będzie tam przejazdem.[/QUOTE] Ale pamiętaj, że jakbym robiła wizytę to najlepiej dziś i jutro dla mnie bo TZ jest w domu i ma akurat samochód firmowy, w poniedziałek nie dam rady bo będę w pracy i jak wychodzę o 8 rano to wracam około 21 bo nie mam czym po pracy dojechać do domu. Dalsze dni nie wiem jak będę bo mam do przepracowania jeszcze 4 dni w tym miesiącu. W weekendy u nas w ogóle nie ma połączenia z miastem więc bym skorzystała z podwózki. Quote
mmd Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='obraczus87'] Jedną z moich wad jest to, że pamiętliwa jestem ;) a do wizyt tez już wyrywna nie jestem. :cool1: trzeba zacząć szukać domu dla psiaków w swoim mieście :)[/QUOTE] Ja też pamiętliwa ale w obie strony :) Nie pojmuję, co się porobiło, że nie można nikogo znaleźć. Generalnie to te wizyty można sobie odpuścić, jeśli z psiakiem jedzie ktoś z jego opiekunów lub ktoś po prostu przytomny. Wizyty nieraz wypadają dobrze, a później jest skucha i moim zdaniem to traci sens. Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 1.chcialam wplacac co miesiac na wasz fundusz ale nie moge znalezc konta w 1-szym poscie 2.nie moge brac psow na bdt ale rozumiem ze to nie przeszkadza 3.rozumiem ze psy na tymczas bdt sam sobie znajduje i nie ma takiego miejsca gdzie byliby kandydaci na bdt ani przywileju propozycji psa na bdt zaleznego od wysokosci wplat na fundusz lub stazu wplacajacego na fundusz 4.dwa razy do roku wyjezdzam na 2-3 tyg. i place kupe kasy za opieke nad swoimi zwierzetami w moim domu i cieszylabym sie aby te pieniadze byly wykorzystane w jakiejs czesci na psy w potrzebie ale nie mam pomyslu jak to zrobic Quote
mmd Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 1. konto wysyłam na PW 2. nie przeszkadza 3. tak, BDT sam znajduje, chociaż widać, że Baloniarki sobie nawzajem pomagają i czasem jedna drugiej podeśle jakiegoś. nie może to być łączone z wpłatami, bo pośrednio stałoby się zwykłym hotelowaniem 4. może wpis na bazarkowym wątku usługowym? Quote
dorobella Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Nieśmiało przypomnę biedę z Miedar, powiększyłam suczkę, żeby było lepiej widać. Na razie nie ma chętnych, żeby wziąć ją na DT. [url=http://wstaw.org/h/6f20865cf51/][img]http://wstaw.org/m/2012/01/19/suka_z_miedar__JPG_300x300_q85.jpg[/img][/url] [url=http://wstaw.org/h/fc7546dc821/][img]http://wstaw.org/m/2012/01/19/sunia_z_m1__JPG_300x300_q85.jpg[/img][/url] Quote
D O R K A Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='obraczus87']Bardzo Ci dziękuję :loveu: ale wiem, że dla Ciebie taki wyjazd to ogromne poświęcenie. Więc jeszcze się łudzę, że dzisiaj znajdę kogoś. Czekam też na odpowiedź od osoby z W-wy, czy nie będzie tam przejazdem.[/QUOTE] Z Pionek jest Monika G. (nie ma jej na dogomanii) To doświadczona dziewczyna w adopcjach. Obraczus87 podaję Ci na pw jej namiary. Quote
Drzagodha Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='santino']Dziewczyny, "mój" maluch poszedł dzis do adopcji :) Było bardzo wielu chętnych na niego - jedna Pani nadal jest zainteresowana adopcją małego psiaka, więc umówiłam się z nią, że zbiorę propozycje i jej za kilka dni podeślę. A zatem kochane jeśli macie: 1. małego psiaka (nie musi być szczeniak) 2. najlepiej "kudłatego" :) To podeślijcie proszę zdjęcia, z krótkim opisem oraz danymi do kontaktu na adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Prześlę Pani Wasze propozycje.[/QUOTE] Jeśli jeszcze aktualne, to ja mam w schronie taką sunię [url]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/397419_10150621714696057_314364786056_11075206_340738121_n.jpg[/url] Trochę dziwnie na zdjęciu wyszła. Ma ok. 4 miesięcy i jest bardzo charakterna ;) Quote
obraczus87 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='D O R K A']Z Pionek jest Monika G. (nie ma jej na dogomanii) To doświadczona dziewczyna w adopcjach. Obraczus87 podaję Ci na pw jej namiary.[/QUOTE] Dziękuję. Jutro rano zadzwoni do Niej osoba koordynująca adopcję. :) Quote
mmd Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Dopisałam 55zł z bazarku torebkowego[SIZE=1][URL="http://www.dogomania.pl/threads/220823-ZAKO%C5%83CZONY-Torebki-paski-kurtki-i-du%C5%BCo-wi%C4%99cej-na-DT-Iwoniam-i-Baloniarki-do-17.01?p=18364567#post18364567"]http://www.dogomania.pl/threads/220823-ZAKO%C5%83CZONY[/URL] :) [/SIZE] Quote
Recommended Posts