Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek dla Niki jest już na 99%. Basia mowi, ze ją adoptuje na 100% ale ja dopóki suni nie zobacze w nowym domku to nie pisze, ze na 100%.
Niki zamieszka na Ochocie w Warszawie. Czyli ziścił sie mój plan szukania domu w obrebie mojej dzielnicy :diabloti:

Monita moja znajoma jedzie jutro lub w poniedzialek do Warszawy. Czy ma brac karme?

Niki do nowego domu trafi jakos w kwietniu. Pierwsza sprawa to chce aby byla zoperowana na ucho. Druga sprawa Basia zmienia mieszkanie i nie chce robic Niki prania mozgu.

Basia zabierze Niki najszybciej jak sie tylko da, poniewaz pobyt w Klinice jej nie sluzy. Niestety Niki znowu schudla. W nowym domku jednak szybko nadrobi ;)

Posted

przeklejam info od doddy z innego forum (mam nadzieje ze doddy nie masz nic przeciwko temu). informacje nie sa generalnie zbyt optymistyczne:

"Nikulina miała być operowana, ale niestety wet zachorował i jest na zwolnieniu do wtorku. Basia jednak cały czas wypytuje o niunie i chce ją odwiedzić w poniedziałek.
A co do reszty naszych psiaków na sggw to nie jest dobrze... W sumie teraz cały czas myślę co z nimi zrobić by jak najszybciej znalazły albo domy albo lepszy byt.
Z sggw muszą zniknąć wszystkie zdrowe psy, ponieważ jest zbyt dużo teraz pacjentów i nie ma miejsc.
W piątek zawieźliśmy Pariske do hotelu pod Radom. Udało nam się zorganizować jej hotelik, w kótrym nawet będzie szkolona.
Postanowiliśmy wybudować kojce u naszej znajomej na posesji, gdzie później psy będą mogły czekać na nowe domy. Do tego jednak potrzebne nam fundusze i czas.
Na sggw pilnie musimy zabrać zagłodzonego Bastera (bo wcale nic nie przytył przez 3 tyg pobytu w lecznicy)... oraz dobermana. Prawda jest taka, że nawet nie mamy za co za nie zaplacić już, a co dopiero utrzymać je jeszcze np. miesiąc w hotelu...
Ale cóż, obojętnie też nie umiemy przejść obok psów w potrzebie."

Posted

w tym momencie to glownie Baster i Nicolas bo NIki czeka na operacje (albo dzisiaj ja ma), Paris juz przeniesiona. Benio niby zdrowy ale ostatnio kaszlal wiec nie wiem na jakiego sie kwalifikuje :shake:

mam nadzieje ze doddy mnie nie obije jesli cos pomieszalam.

Posted

Mamy całe mini zoo :diabloti:
Niki vel Laki - operacje ma niestety dopiero 2 kwietnia, bo nie bylo wcześniejszego terminu :placz:

Mamba - chora na grzybka się leczy - dziś wstawiłam nowe foto :eviltong:
Baster - w 100% zdrowy - gotowy do adopcji, siedzi na sggw
Nicolas - w 100% zdrowy - gotowy do adopcji, siedzi na sggw
Benio - obserwowany w kierunku kaszlu, siedzi na sggw

Paris - zabrana do hotelu ze szkoleniowcem pod Radomiem. Potrzebna pomoc finansowa. Doba w hotelu kosztuje 18zł.

Posted

doddy napisał(a):
Mamy całe mini zoo :diabloti:
Niki vel Laki - operacje ma niestety dopiero 2 kwietnia, bo nie bylo wcześniejszego terminu :placz:

Mamba - chora na grzybka się leczy - dziś wstawiłam nowe foto :eviltong:
Baster - w 100% zdrowy - gotowy do adopcji, siedzi na sggw
Nicolas - w 100% zdrowy - gotowy do adopcji, siedzi na sggw
Benio - obserwowany w kierunku kaszlu, siedzi na sggw

Paris - zabrana do hotelu ze szkoleniowcem pod Radomiem. Potrzebna pomoc finansowa. Doba w hotelu kosztuje 18zł.
a na sggw ile kosztuje doba? a Nicolas dlaczego tam siedzi???? z tego co wiem to Olena chciala go wziac na tymczas. ma duza posesje a do tego ogrod i staw 300m od domu.czy to nie jest lepsze rozwiazanie niz klatka w klinice?