magdyska25 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Wiem już jak się testuje na koty a na psy? ;) Wspólny spacer? Jak już ludzie będą zainteresowani to sami wybiorą się do schroniska ze swoim psem chodź wiem, że to też nie daje 100% gwarancji czy będzie spokój w domu. Quote
Wadercia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 No i juz jestwyroznione allegro Freeka :) Jakies sugestie cos zmienic? http://allegro.pl/freek-cudowny-zloty-pies-szuka-domu-i1777956347.html Quote
APSA Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='magdyska25']Wiem już jak się testuje na koty a na psy? ;) Wspólny spacer? Generalnie tak, najpierw obserwacja na odległość, potem z bliska. Oczywiście tester musi być odpowiedni, jak przy kotach :) Na spacerach Freek zupełnie się nie interesuje innymi psami. Raz się zdarzyło, że wpadł na nas jakiś uciekinier i nie było żadnego problemu (uciekinier podbiegł i poleciał dalej). Z suczkami jest w miarę ok, tzn. przy zapoznawaniu Freek zrobił się bardzo męski, pióropusz w górę, głowa w górę i głową ustawiał sie nad suką - dominant? Nie wiem, jakby zareagował, jakby suka mu sie odgryzała za zbytnią poufałość, ta nie próbowała. Jak już ludzie będą zainteresowani to sami wybiorą się do schroniska ze swoim psem chodź wiem, że to też nie daje 100% gwarancji czy będzie spokój w domu.To często daje pojęcie głównie o tym, jak bardzo domowy piesek zestresuje się w tym strasznym miejscu :p Asia a jak on do ludzi? typ "trzymaj krócej bo jak nie to wejdzie na głowę?" Hmmm, trudne pytanie. Mi nie wchodzi, nawet nie próbuje. Dam ci go kiedyś na spacer, to się okaże ;) On jest dość energiczny i dość pobudliwy i lubi sobie wyskoczyć do góry - ale przy tym ostatnim prawie mu sie nie zdarza oprzeć łap na człowieku. Więc ma i zadatki na skakanie po głowie, i na panowanie nad sobą. Quote
magdyska25 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Oooo i w końcu ja zostanę testerką!!! :) Oj tak- piesek domowy przy schronisku.....masakra....haha "i lubi sobie wyskoczyć do góry" może jak taki skoczny to zapoznać go z frisbee byłoby dobrym pomysłem ? jeszcze okaże się, że jest do tego stworzony ;) Quote
Noemi1 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 I mamy kolejną testerkę :) Przynajmniej nikt nam nie zarzuci, ze testujemy psy tylko na obcych :) Quote
APSA Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Byłam dziś w schronisku, wzięłam nawet paróweczki dla Freeka... ale nie starczyło już czasu na spacer. Najpierw różne zaległości i psy, które trzeba sfotografować do ogłoszeń, a potem kto inny był gwiazdą dnia. Trzeba będzie odwiedzić Freeka w tygodniu, bo potem mam urlop i mnie nie będzie. Quote
Noemi1 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Biedny Freek bez spacerku :( Ja jadę jutro, ale jak Ciebie APSA nie będzie to odwiedzę tylko te moje. A swoją drogą zniknęła mi z oczu Zoja :( Czy Ty z nią chodzisz na spacery? Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Freek ma obserwatora allegro:) chyba ze to ktoras z ciotek? :) Quote
Katcherine Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 nie ja....no przyznawac sie ktora Ciotka tak rozrabia ;)... Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 nadzieja przy obserwatorach zawsze wzrasta :roll: Quote
Katcherine Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 swiete slowa...zobaczymy Wadercia zmienilabys lokalizacje szejkusia na woj Mazowieckie? wadercia napisał(a):nadzieja przy obserwatorach zawsze wzrasta :roll: Quote
Katcherine Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Oj nie chcialam tak zabrzmiec :(... Tylko on ma ostatnie dwa dni aukcje i teraz chyba bedzie najbardziej widoczny... Moze zrobimy takie zalozenie: Ktora ciotka obserwuje na allegro Freeka ta go adoptuje po skonczeniu aukcji...dobry pomysl Waderciu? Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 alez ja wcale nie mam nic za zle, stwierdzenie szefowa mialo wyjsc jako zart :) Tak dwa ostatnie dni powinny byc najlepsze dl psa podwzgledem ogladalnosci mam nadzieje ze ktos rozsadny go w koncu wypatrzy :) Ja jestem za, kto obserwuje ten bierze! :D Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja niestety go nie obserwuję na Allegro, bo się na tym nie znam. ALe na pomysł się zgadzam :) Quote
APSA Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 A t się okaże, że obserwatorem jest jakiś facet i co wtedy? :evil_lol: Na obserwatorów raczej nie liczę - jak ktoś się poważnie zastanawia, to pisze/dzwoni, ale zawsze to miło, taki większy wyraz zainteresowania niż samo kliknięcie :) Quote
Katcherine Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Jak Facet to dostanie Szejka w komplecie...;) zeby sie czul dowartosciowany ;)....i wybiegany. Kobiete oszczedzimy i Najpierw Freek pojdzie do domku LOL. Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 APSA napisał(a):A t się okaże, że obserwatorem jest jakiś facet i co wtedy? :evil_lol: Na obserwatorów raczej nie liczę - jak ktoś się poważnie zastanawia, to pisze/dzwoni, ale zawsze to miło, taki większy wyraz zainteresowania niż samo kliknięcie :) Ah, wiesz APSA ja to w te pisane czasem nie wierze :( czasem nawet mnie to drazni gdy ludzie pisza zesa zainteresowani prosze o dodatkowe zdjecia, a pozniej cisza :( Quote
sambo_os1 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Do góry Freekciu,pokazuj się pięknotko ;-) Quote
Dada M Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 wadercia napisał(a):Ah, wiesz APSA ja to w te pisane czasem nie wierze :( Na ogół faktycznie nic z tego nie wychodzi ;) Jeśli ktoś jest naprawdę zainteresowany - dzwoni. Z "wymiany maili" wyszły może ze 2 adopcje w ciągu tych kilku lat, odkąd zajmuję się psimi sprawami. Najgorsze jest to, że zawsze czuję się w obowiązku odpisać na mail z pytaniem o psa - w efekcie tracę mnóstwo czasu, bo zazwyczaj po kilku wymienionych wiadomościach, otrzymuję coś w stylu "Ok, dziękujemy za informacje, na razie nie możemy sobie pozwolić na adopcję" ;), albo po prostu kontakt się urywa. Quote
Noemi1 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Zaglądam do Freeka. Cioteczki a jak działa taka promocja zdjęciowa z gwiazdami w schronie???? Może udało by się Freeka tak wypromować? Quote
magdyska25 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Przyłączam się do pytania. Nie wiem za bardzo o co chodzi..... Apsa....trzeba będzie zastanowić się intensywniej co z Aresem zrobić.....mój plan rozciąga się w czasie i podejrzewam, że jeszcze rok minie.....a Ares naprawdę już gaśnie.... Quote
APSA Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Gwiazdy promują psy wskazane przez biuro, więcej nie wiem. Magda, może w takim razie hotelik? W hotelu Terier w Mielcu zwolniło się miejsce po Lennonie :-| Quote
magdyska25 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 No tak.....kasa, kasa, kasa....... Zaraz napiszę do Justyny i ją zwołam na dogo. Skontaktuje się z hotelikiem i zobaczymy. Quote
APSA Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 No niestety, ostatnio to albo hotel, albo musisz wziąć psa do siebie. Domów tymczasowych na lekarstwo, zapchane lub przekształcone w hoteliki :shake: Freek pobiegał sobie wczoraj po wybiegu. Dorwał piłkę i najpierw biegał sobie z nią w pysku :) Quote
Recommended Posts