Jump to content
Dogomania

FREEK - piękny i mądry złoty wilk, 5 lat w schronisku i ... MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]4 grudnia Freek pojechał do nowego domu :multi:[/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=1]
[SIZE=3]Freeka poznałam jakieś 3 lata temu - piękny i żywiołowy, zaprzyjaźniony ze swoim schroniskowym opiekunem. W klatce "friknięty" - kręci się w kółko lub wyskakuje w górę, zamiast jak inne psy stać, merdać ogonem i szczekać. Czy to przez zachowanie w klatce nikomu się nie spodobał? Czy ma taką straszną opinię wśród innych pracowników (ten zaprzyjaźniony już nie pracuje...), że zniechęcają chętnych? Czy po prostu ma takiego pecha?
Nie wiem.
Wiem, że to cudowny, piękny pies. Nie polecam go do dzieci ani do innych psów, bo nie jestem pewna, jak zareaguje. W stosunku do mnie zachowuje się zawsze nienagannie, ani śladu agresji, ale do obcych jest nieufny, potrafi zawarczeć. Wymaga czasu na zapoznanie. Jest dużym, energicznym i raczej dominującym zwierzakiem - takim jakich tysiące żyją sobie szczęśliwie w domach lub jako burki podwórkowe. Mam nadzieję, że i Freek w końcu znajdzie swój kąt na ziemi.

__________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________[/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=1]
tekst do ogłoszeń poniżej:
[/FONT][FONT=Tahoma]__________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________[/FONT]
[FONT=Tahoma]

[SIZE=3]Freek to cudowny pies, moja schroniskowa miłość. Jest piękny, duży, smukły i zgrabny, ma miękką, jedwabistą sierść. Ma też wspaniały charakter - w stosunku do swoich ludzi jest bardzo serdeczny, ale nie nachalny. Jak na swój rozmiar potrafi być bardzo delikatny, uważa, żeby nie zrobić człowiekowi krzywdy, wybiegany nie ciągnie na smyczy (niewybiegany niestety potrafi). Spacery z nim to przyjemność :-) Energiczny, pełen życia, zawsze chętny na spacer. Być może jest mieszańcem rasy golden retriever - uwielbia wodę, nawet jeśli jest to tylko większa kałuża.

W swoim malutkim schroniskowym boksie zachowuje się trochę jak "friknięty" - kręci się w kółko albo skacze w miejscu w górę. Takie zachowanie odstrasza, a przecież to tylko wyraz nadmiernej energii, która ma zbyt mało okazji, by znaleźć ujście.
Freek dobrze by się czuł mając do dyspozycji teren, który mógłby patrolować. Gdyby miał zamieszkać w mieszkaniu, niezbędna będzie odpowiednia dawka ruchu w postaci długich spacerów.
Za dom Freek odwdzięczy się psią miłością i swoim pięknym uśmiechem. Najważniejsze, by miał wreszcie swego człowieka.
[/FONT]

Kontakt:
0 608 088 298
[email protected]

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapisuje sie do klubu Freeka. A co mi tam...Lol.

Apsa usmiechnij sie do waderci w sprawie wyroznionego allegro...jak juz bede sie z nia rozliczac za moje to i Freek sie moze podlapac...czyz nie?

Posted

Ja też się zapisuję :)
Jest przepiękny :) Dlaczego ja go nigdy nie widziałam???
I chyba muszę z Claudynką jednak odwiedzić to wasze bajorko :)
Czy tam są duże kolejki i trzeba się zapisywać?

Posted

Claudię zapraszamy bez zapisów ;)

Ano właśnie, bajorko!
[video=youtube;elepQCrDDLY]http://www.youtube.com/watch?v=elepQCrDDLY[/video]

Posted

Dziękujemy :multi:

Jeszcze taki filmik sprzed tygodnia :)
[video=youtube;U7B2vJfNTPg]http://www.youtube.com/watch?v=U7B2vJfNTPg[/video]

Posted

Jestem i ja ;)
Wow jaki piękny jest,szkoda że nikt do tej pory go nie wypatrzył i najlepsze lata swojego życia spędza w schroniskowym boksie :-( ale miejmy nadzieję że to się zmieni,trzeba tylko ogłaszać....

Posted

Dałam go na forum BOSów.

Czyli tak:
- maść goldena
- głowa BOSa
- ogon szpica

Mieszanka samych szlachetnych ras :)

kto da więcej? :)

Posted

Przyglądam się, i przyglądam... Dla mnie to on w 100% wyglada jak owczarek szwajcarski :)

EDIT: Widzę APSA, że już go wrzuciłaś na forum owczarków szwajcarskich :)