APSA Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [FONT=Tahoma]4 grudnia Freek pojechał do nowego domu :multi:[/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=1] __________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________[/FONT] [FONT=Tahoma] [SIZE=3]Freeka poznałam jakieś 3 lata temu - piękny i żywiołowy, zaprzyjaźniony ze swoim schroniskowym opiekunem. W klatce "friknięty" - kręci się w kółko lub wyskakuje w górę, zamiast jak inne psy stać, merdać ogonem i szczekać. Czy to przez zachowanie w klatce nikomu się nie spodobał? Czy ma taką straszną opinię wśród innych pracowników (ten zaprzyjaźniony już nie pracuje...), że zniechęcają chętnych? Czy po prostu ma takiego pecha? Nie wiem. Wiem, że to cudowny, piękny pies. Nie polecam go do dzieci ani do innych psów, bo nie jestem pewna, jak zareaguje. W stosunku do mnie zachowuje się zawsze nienagannie, ani śladu agresji, ale do obcych jest nieufny, potrafi zawarczeć. Wymaga czasu na zapoznanie. Jest dużym, energicznym i raczej dominującym zwierzakiem - takim jakich tysiące żyją sobie szczęśliwie w domach lub jako burki podwórkowe. Mam nadzieję, że i Freek w końcu znajdzie swój kąt na ziemi. __________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________[/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=1] tekst do ogłoszeń poniżej: [/FONT][FONT=Tahoma]__________________________________________ [/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]__________________________________________[/FONT] [FONT=Tahoma] [SIZE=3]Freek to cudowny pies, moja schroniskowa miłość. Jest piękny, duży, smukły i zgrabny, ma miękką, jedwabistą sierść. Ma też wspaniały charakter - w stosunku do swoich ludzi jest bardzo serdeczny, ale nie nachalny. Jak na swój rozmiar potrafi być bardzo delikatny, uważa, żeby nie zrobić człowiekowi krzywdy, wybiegany nie ciągnie na smyczy (niewybiegany niestety potrafi). Spacery z nim to przyjemność :-) Energiczny, pełen życia, zawsze chętny na spacer. Być może jest mieszańcem rasy golden retriever - uwielbia wodę, nawet jeśli jest to tylko większa kałuża. W swoim malutkim schroniskowym boksie zachowuje się trochę jak "friknięty" - kręci się w kółko albo skacze w miejscu w górę. Takie zachowanie odstrasza, a przecież to tylko wyraz nadmiernej energii, która ma zbyt mało okazji, by znaleźć ujście. Freek dobrze by się czuł mając do dyspozycji teren, który mógłby patrolować. Gdyby miał zamieszkać w mieszkaniu, niezbędna będzie odpowiednia dawka ruchu w postaci długich spacerów. Za dom Freek odwdzięczy się psią miłością i swoim pięknym uśmiechem. Najważniejsze, by miał wreszcie swego człowieka. [/FONT] ____________________________________ Kontakt: 0 608 088 298 [email protected] ____________________________________ Quote
Katcherine Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Zapisuje sie do klubu Freeka. A co mi tam...Lol. Apsa usmiechnij sie do waderci w sprawie wyroznionego allegro...jak juz bede sie z nia rozliczac za moje to i Freek sie moze podlapac...czyz nie? Quote
Noemi1 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Ja też się zapisuję :) Jest przepiękny :) Dlaczego ja go nigdy nie widziałam??? I chyba muszę z Claudynką jednak odwiedzić to wasze bajorko :) Czy tam są duże kolejki i trzeba się zapisywać? Quote
APSA Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Claudię zapraszamy bez zapisów ;) Ano właśnie, bajorko! [video=youtube;elepQCrDDLY]http://www.youtube.com/watch?v=elepQCrDDLY[/video] Quote
Noemi1 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 CUdne :) Tylko muszę nabyć Flexa, bo inaczej ja też przejdę kurację odmładzającą :) BARDZO DZIĘKUJEMY za zaproszenie i niebawem skorzystamy :) Quote
Katcherine Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Kurde- mam szatanski plan- z Szejkiem by Tworzyly pare nie do pobicia...Lol. Quote
Katcherine Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Podsylam Freeka waderci do allegro wyroznionego. Quote
APSA Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Dziękujemy :multi: Jeszcze taki filmik sprzed tygodnia :) [video=youtube;U7B2vJfNTPg]http://www.youtube.com/watch?v=U7B2vJfNTPg[/video] Quote
sambo_os1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Jestem i ja ;) Wow jaki piękny jest,szkoda że nikt do tej pory go nie wypatrzył i najlepsze lata swojego życia spędza w schroniskowym boksie :-( ale miejmy nadzieję że to się zmieni,trzeba tylko ogłaszać.... Quote
sambo_os1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 To ja zaproszę na watek nowej wyrzuconej Onki,która ma szansę dołączyć do paluchowego grona niestety....:-( http://www.dogomania.pl/threads/212916-ONeczka-wyrzucona-z-auta-kolejna-ofiara-ludzkiej-bezduszno%C5%9Bci-( Quote
APSA Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Powąchał, ale nie zajrzał ;) Lubimy wodę :) Quote
Wadercia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 przepiekny :)ocen czy allegro moze wygladac tak jak u Szejka jest na watku u niego :) Quote
Katcherine Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 ogloszonka Freeka http://www.dogomania.pl/threads/212460-Bazarek-ogłoszeniowy-30-ogłoszeń-za-5-zł.-dla-Neli-na-HOTEL-I-DŁUG-do-17.08-do-21.00?p=17443625#post17443625 Quote
Noemi1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ach ten dom.... Freek taki ładny i charakterystyczny i bez domu.... Quote
sambo_os1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 A mi on jakby podchodzi pod szpica http://pl.wikipedia.org/wiki/Szpic_niemiecki taaaaki pies w schronisku....o losie,on powinien być ozdobą domu....a tu 5 lat takiego życia zasr...go -no tak bez promocji piękne psy starzeją się w schronisku. Quote
APSA Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Mi za to przypomina białego owczarka szwajcarskiego - spójrzcie na tę stojącą sunię z jasnym nosem :) Quote
sambo_os1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 APSA faktycznie,masz rację,trzeba by go w ogłoszeniach podciągnąć pod tę rasę koniecznie,na pewno przyciągnie większą uwagę. Quote
magdyska25 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ja również zapisuję sobie wątek. Faktycznie- może zacząć go ogłaszać jako mix owczarka szwajcarskiego...? Quote
APSA Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Dałam go na forum BOSów. Czyli tak: - maść goldena - głowa BOSa - ogon szpica Mieszanka samych szlachetnych ras :) kto da więcej? :) Quote
Noemi1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Przyglądam się, i przyglądam... Dla mnie to on w 100% wyglada jak owczarek szwajcarski :) EDIT: Widzę APSA, że już go wrzuciłaś na forum owczarków szwajcarskich :) Quote
magdyska25 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ja też obstawiałabym owczarka szwajcarskiego ;) Quote
APSA Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 No biały to on nie jest, nawet po ciemku czy pod światło. Edit: już jest :lol: Mamy nową rasę: złoty owczarek szwajcarski :) Quote
magdyska25 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Asia- trochę białej farby jeszcze chyba gdzieś mam. Przynieść w nd do schroniska?:diabloti: Quote
Recommended Posts