Jump to content
Dogomania

FREEK - piękny i mądry złoty wilk, 5 lat w schronisku i ... MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Aimez, tu nie Rude, tu Złote ;)

Freek sobie radzi, nie ma wyjścia. A spokój, bo ja w rozjazdach, dwa weekendy mi całkiem wypadły, w kolejny wpadłam tylko na moment pokazać jednemu państwu innego psa, więc biedny Freek zaniedbany. Dziś chcę go odwiedzić.

Miałam o niego kolejny telefon, ale pewnie znów skończy się na niczym.

Posted

Freek miał tydzień temu wizytę, ludzie bardzo sensowni, ale chyba się jednak nie zdecydują.

Żeby więc zapewnić złotemu trochę rozrywki w warunkach schroniskowych, zapisałam go na szkolenie - umiemy już siad :) prawie na komendę ;)

Posted

[quote name='Noemi1']Tak naprawdę to jeszcze u Morisowej siedzi biedna Campari, która wogóle nie schodzi z posałnia i ciągle brak czasu, żeby się nią zająć :(
Siedzi mi na sumieniu bardzo, a do niej trzeba przynajmniej dwóch osób plus kogoś do reszty licznego boksu :(
Campari już u Czarodziejki, zapraszam na wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/216579-Dzika-stara-Campari-lt-5-lat-w-schr-Dosta%C5%82a-szans%C4%99-u-Czarodziejki-prosi-o-wsparcie-!

Posted

A propos owczarkowych dzikusów, to 'mój' Gufi miał nim. miesiąc przerwy w socjalizacji... i nie zapomniał :multi: Znów musiałam go łapać w boksie na pętlę, ale po raz pierwszy sam, bez ciągnięcia wyszedł z boksu! Smycz straszna, ludzie straszni, ale spacerki się spodobały :cool3:

No i skoro zapraszamy na inne wątki, to też zaproszę - Kryśka spędziła w schronisku mniej więcej tyle czasu, co Freek, zestarzała się... i znalazła dom na dożycie
:lol: Zbieramy na leki:
http://www.dogomania.pl/threads/216051-Kryska-prosi-o-wsparcie.

Posted

Wczoraj mieliśmy drugie zajęcia ze szkolenia. Nie ma to jak połączenie rozkojarzonego psa z rozkojarzonym przewodnikiem :evil_lol: No ale pies mądry, to i postępy jakieś są, mimo mojego przeszkadzania ;)
Freek wykazuje ogromny entuzjazm, jest cały uśmiechnięty, rozmerdany, aż skacze z emocji (ale nie po człowieku, wie, że łapy trzyma się przy sobie :)).

Wczoraj dowiedziałam się, że do adopcji poszedł sobowtór Freeka, który brał udział w poprzedniej turze szkolenia :)

Posted

Bardzo dobrze, co chwila zmuszał mnie do wydawania smakołyków ;)
W ogóle to Morgan jest świetny! Wybrałam go głównie dlatego, że jest jednym ze znanych mi psów, które są w pojedynczych boksach (a najłatwiej mi się takim zająć), a tymczasem mam jednego z prymusów :)
Pięknie się skupia, szybko łapie nowe zachowania (nie wiem, na ile rozumie, o co chodzi, ale to nigdy do końca nie wiadomo ;)). No rewelacja, nie spodziewałam się po nim takiego talentu. O ile na pierwszych zajęciach Freek wydawał się bardzo mądry, bo siadanie ćwiczyłam z nim już wcześniej, to już na drugich Morgan go wyprzedził.
I o ile Freek jest aż nadentuzjastyczny (super, super, nie wiem co , ale super ;)), to Morgan jest taki w sam raz, chętny ale opanowany :)
A to taki zupełnie niepozorny kundel:

BTW, w opisie Barysia (Nijakiego) na stronie programu też są same superlatywy :)

Posted

Pięknie się skupia, szybko łapie nowe zachowania

Pamiętasz faceta, co się uparł na Pinho (co tragedia się skończyło). Morgan też mu wpadł w oko, ale przegrał, bo niekontaktowy... A z nim byłoby dobrze...

Posted

Co znaczy mniej więcej tyle, że spacer jeszcze nic nie znaczy. Mysza przegrała z Roxaną/Maltą, bo też niekontaktowa. Dobrze, ze potem trafiła na osoby z niższymi wymaganiami.
Jak wcześniej wzięłam Morgana na krótki spacer, to głównie mnie wyszarpał od zapachu do zapachu (i jeszcze mi się oberwało od naszej ulubionej opiekunki ex wolontariuszki, że znów chodzę przy jej pawilonie :diabloti:), ale na szkoleniu to zupełnie inna bajka. Chyba że sie skupię na słuchaniu prowadzących, wtedy oczywiście korzysta i skupia się na czym innym.