Jump to content
Dogomania

FREEK - piękny i mądry złoty wilk, 5 lat w schronisku i ... MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Napisałam do dwóch hotelików (bardziej "domowych"- czyli pies nie byłby w kojcu a pokoju) w sprawie Aresa ale jak na razie cisza- zobaczymy.

Freeknięty freek :)

Asia podeślij mi proszę wątek Szekspira- gdzieś mi umknął...

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie musisz się zasadzać ;) - jest regulamin wybiegu, każdemu wolontariuszowi/grupie wolontariuszy przysługuje pół godziny ;)
Najlepiej jest w dni robocze, bywa, że wybieg jest wolny przez cały dzień :)
W weekendy trzeba trochę powalczyć ;)

Posted

Wczoraj był wolny... prawie. Bez żadnej wcześniejszej rezerwacji zajął go sobie haszczak - uciekinier :lol:

Friknięty Freek :)
[video=youtube;kkUMBL2IKW4]http://www.youtube.com/watch?v=kkUMBL2IKW4[/video]

Posted

Właśnie chyba muszę się jakoś zorganizować w tygodniu, tylko, ze ja nie jestem jeszcze wolontariuszem i jak wiecie wtedy spacery są utrudnione.
A Freek pięknie bryka :)

• 2 weeks later...
Posted

No to dla Caludynki wybieg już nie potrzebny, bo ma własny domowy na stałe :)
A co słychać u Freeka?

Moje dziewczyny już zostają na trochę same i się nie zjadają, więc teraz bedę bywała w schronie :)
W domu tez nic nie niszczą, więc mam dwie grzeczne, czyściutkie dziewczynki. Aż nie moge uwierzyć w to szczęście :)

Posted

Szczęście? Dla mnie to norma, ale może po prostu ja mam takiego farta,że większość czysta i grzeczna :) Tylko jeden z brudzeniem wyrobił mi normę na najbliższe 10 lat :diabloti:
Do Freeka powinnam pojechać jeszcze w tym tygodniu.
Może sie spotkamy :)

Posted

Patrzę na stronę schroniska... i na razie znalazłam to:

"W sobotę 03.09.2011 do adopcji wydanych zostało 34 naszych podopiecznych. Jest to rekord w tym roku. Mamy nadzieję, że wszystkie działania Wolontariuszy i Pracowników na rzecz zwierząt oraz pozytywna promocja przełożą się na wspaniały wynik adopcji - i to adopcji odpowiedzialnych."

W sobotę jeszcze do 17:

adopcje - /wiosenno-letnie, od dn. 15 maja do 15 września/ - w godz.12-17

Nie jestem pewna, jak planuję być. Możliwa opcja: 14-17 w niedzielę.
W sobotę jesteśmy z sukami na pikniku Jokota na Bielanach :)

Jeszcze się zastanawiam luźno nad piątkiem po pracy, póki można do 17tej.

Jak popełnisz wątek dla Santo, daj linka :)

Posted

magdyska25 napisał(a):
No prosze, proszę. Rekord pobity w moje urodziny :)

To ja tez życzę sobie takiego prezentu :)
A Tobie częstszych urodzin :lol:

Posted

Ja też chciałabym dostać taki prezent, choć Claudynka już w domu.
Magdyska możesz mieć urodziny co tydzień, a przynajmniej raz w miesiącu :)
Wszystkiego naj,naj,najlepszego urodzinowo :B-fly::Rose::new-bday::BIG::beerchug:

Posted

W piątek był spacer, były zdjęcia, ale nie wiem, kiedy je dostanę :)

Tymczasem moje z komórki: biały owczarek szwajcarski ;)

I złoty owczarek warszawski ;)

Posted

I jeszcze muszę się pochwalić :)
Kilka klatek przed Freekiem jest Gufi, który trafił do schroniska w 2002 roku i jest dziki. Dowiedziałam się o nim od Magdy, że jest taki, podpytałam opiekuna (dzikus, nie chodzi na smyczy). Parę razy Dada karmiła go parówkami, raz ja go pokarmiłam... a przedwczoraj złapałam go na smycz i zabrałam na wybieg :)

Boję się...

Bardzo się boję...

Schowam się w krzakach

Jak już dał się przekonać, żeby wyjść z tych krzaków, to nawet całkiem fajnie spacerował - ogon w górze, tu powęszył, tam podlał krzaczka. Tylko jest niesterowny i wymaga dłuuugiej smyczy, inaczej tylko stara się uciec. Na pierwszym filmiku widać, jak sie stara schować za krzakami. Na drugim nie ma krzaków ;)
[video=youtube;vn48EOXupAs]http://www.youtube.com/watch?v=vn48EOXupAs[/video]

[video=youtube;sozeszUosv8]http://www.youtube.com/watch?v=sozeszUosv8[/video]

Posted

Na razie wstawiam filmik z wczorajszego spaceru BIAŁEGO OWCZARKA SZWAJCARSKIEGO :)

[video=youtube;yR5FXq4cjsg]http://www.youtube.com/watch?v=yR5FXq4cjsg[/video]

EDIT: I zdjęcia Freeka z dnia wczorajszego :)
Najpierw po SPA:
Z koleżanką z innego boksu, Labombą

Posted

Dziękuję za życzenia i w następnym roku też będzie pobity rekord 03.09 w adopcjach. Mówię Wam ;)

Freeka widziałam w nd na spacerze ale jeszcze czystego :)

Gufi- faktycznie...wystraszony....Myślę, że kilka spacerów i będzie się wyciskał z klatki (tak samo jak dzikuska- Zulka- z tymczasowego schroniska- podchodząc do Jej klatki jest najgłośniejsza, najbardziej wyciska się z klatki, liże po rękach- jak na razie tylko w boksie bo na spacerze nadal przyjmuje bezpieczną odległość ode mnie ale ogólnie zrobiła ogromne postępy! Jeszcze nie tak dawno złapanie Jej na pętle to był wyścig po klatce, o obroży nie było mowy bo się od razu wyślizgnęła, a jak już udało się ją wyciągnąć, zamierała na spacerze i trzeba było nieść albo skakała w powietrzu, żeby tylko zdjąć pętle).Zresztą kolejnego przykładu nie muszę szukać długo- mam taką poczwarę w domu ;) Teraz spróbuj nie wziąć jej na spacer od razu po pracy albo przypadkowo dotknij smyczy- pierwsza sterczy przy drzwiach- nie ważne, że niedawno była na spacerze- zawsze gotowa na kolejny!.

Posted

Freek miał wczoraj swoje pięć minut - dosłownie, załapał się na wybieg o 16.55 :)
To najprawdopodobniej ostatnia moja śródtygodniowa wizyta w tym roku - od jutra spacery do 16.
Po kilku spacerach luzem po wybiegu pan pies docenił jego zalety. Teraz już nie idzie do kąta i nie marudzi, że postawili ogrodzenie, tylko biega :) I za piłką i bez piłki. Korzysta z przestrzeni i braku smyczy :)

Gufi robi postępy. W niedzielę wyciągnęłam go na spacer poza schronisko, wczoraj znów był na wybiegu. Przy wyprowadzaniu już ani razu nie próbował gryźć smyczy ani nie przykleił sie do ziemi. Za to przez większość spaceru szukał wyjścia z wybiegu z powrotem w stronę swojego bezpiecznego domku :p