Noemi1 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 To się Freek naszalał :) I Gufi załapie o co chodzi. Patrząc na niedzielny spacer, a to co piszesz to szalony postęp. Quote
magdyska25 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Podła Asia....Wyciąga psa na siłę.... A tak szczerze to fajnie, że ktoś się wreszcie nim zajął :) Ja psiaka nie kojarzę jaki nr domku? Quote
Noemi1 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Tak naprawdę to jeszcze u Morisowej siedzi biedna Campari, która wogóle nie schodzi z posałnia i ciągle brak czasu, żeby się nią zająć :( Siedzi mi na sumieniu bardzo, a do niej trzeba przynajmniej dwóch osób plus kogoś do reszty licznego boksu :( Quote
APSA Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Domek 84, tuż przed Freekiem. U Morisowej jest jeszcze Jerez, który nigdy nie był na spacerze (pawilon VII, boks z Kryśką). Quote
Noemi1 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 A Jerez da się złapać na smycz??? Ja go nie znam :( Nic Morisowa nie mówiła. Mam oswojać Olkę, no i nadal Olka, choć on już w miarę normalnie chodzi na smyczy. Quote
magdyska25 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Możemy spróbować- my będziemy w nd (nie wiem jeszcze czy Justyna też). A potem ktoś pomoże nam z boksem Refrena :) Quote
APSA Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Złapać może się i da, ale nie pójdzie. Konieczne kaganiec (i Morisowa do jego założenia + kciuki, żeby jej przy tym nie pogryzł), wózek i wolny wybieg. Mieliśmy już w planach próby spaceru, ale zawsze coś przeszkadza. Quote
Noemi1 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 magdyska25 napisał(a):Możemy spróbować- my będziemy w nd (nie wiem jeszcze czy Justyna też). A potem ktoś pomoże nam z boksem Refrena :) Ja też będę w tę niedzielę, a za tydzień w sobotę, bo w niedz. musze iść na obiad do koleżanki na 14:00. APSA napisał(a):Złapać może się i da, ale nie pójdzie. Konieczne kaganiec (i Morisowa do jego założenia + kciuki, żeby jej przy tym nie pogryzł), wózek i wolny wybieg. Mieliśmy już w planach próby spaceru, ale zawsze coś przeszkadza. Kurczaczki, to by się przydało w tygodniu za niego zabrać, ale ja na razie nie mam sznas w tygodniu się wyrobic. Może w następnym. Postaram się to jakoś zaplanować. Może wtedy i Campari by się udało znowu wyciągnąć? Quote
APSA Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Wstępnie z Morisową umówiłyśmy się na Herezową próbę na tę niedzielę, jutro. Przyda się więcej osób: Magda do trzymania psa na wózku, druga osoba do kierowania wózkiem, trzecia do prowadzenia Kryśki i jeszcze ktoś, kto nam przypilnuje wybiegu. Kto chętny? :cool3: Gufi sprzed tygodnia. Mam szczęście do potworów błotnych ;) I Freek sprzed tygodnia ;) Quote
APSA Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Freek ze środy :) [video=youtube;fIMt2CXDMoQ]http://www.youtube.com/watch?v=fIMt2CXDMoQ[/video] Quote
Noemi1 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Ja się piszę w niedzielę na tę akcję :) Ale sobie Freek znowu pobiegał :) Zdecydowanie APSA przodujesz w stworach błotnych :) Quote
Dada M Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Moje ulubione zdjęcie :) Mordują !!! Quote
APSA Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Dada M napisał(a):Moje ulubione zdjęcie :) Jaki on duży! :lol: Dzięki! Od czasu do czasu mam o niego pytania. Tym razem kolejne w miarę fajne - ale mieszkanie w bloku (z b. podobną suczką) i zostawanie po 10 godzin to nie koniecznie dla niego. Tzn. być może wszystko byłoby ok, jak z Ramzesem, ale przy Freeku nie jestem pewna, jakie zachowania w domu przewidywać. Quote
APSA Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Jeszcze trochę i Freek będzie gwiazdą największej liczby obiektywów: wystąpił w moim, w Noemi, Dady, a dziś jeszcze został złapany przez profesjonalnie wyglądający aparat wolontariackiego kolegi :) Tak się tym zestresował, że potem bez powodu zawarczał na obcą osobę :roll: Freek jest kochany, cudowny, coraz grzeczniejszy*, ale coś w nim drzemie, czego nie całkiem rozumiem. W sumie to się dziwię, czemu taki pies: piękny z jednej strony, a z drugiej potwornie ujadający w klatce na obcych, czemu nikt go sobie nie wziął do pilnowania posesji? W końcu jest cała masa ludzi szukających burka do kojca, zeby dużo szczekał. I sporo ludzi, którzy poza tym chcą, żeby pies był ładny. Na łańcuch go żal, ale kojec na dzień i teren do biegania na noc to by były dla niego o niebo lepsze warunki niż ma obecnie. * Freek coraz ładniej chodzi na smyczy i coraz lepiej rozumie komendę "siad" :) I ogólnie jakby się trochę uspokoił - można mu zrobić zdjęcie w statyce :) z języczkiem :lol: :loveu: Quote
Noemi1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Piękny jest niebywale :) Mnie swoim warczeniem nie zniechęcił :) W końcu się przekona :) Dziś jeszcze jedna bestia próbowała mnie capnąć i to za zupełnie kogoś innego. Nie udało mu się :) Miałam szczęście, choć i tak do domu wróciłąm z ranami drapanymi z miłości :) Quote
Noemi1 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 I Herezowa próba troszkę się udała, jak widziałam :) A ja Was cioteczki zaprosze jeszcze na watek Rudego z korytarzaz bud. VII. Biedulek jest umierający, może wspólnie uda się nam coś uradzić.... http://www.dogomania.pl/threads/214856-RUDY-guzy-na-śledzionie-i-nerkach!!!-Daj-szansę-mu-odejść-u-boku-człowieka!!!?p=17655975#post17655975 Quote
Noemi1 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Aż trudno uwierzyć, że tak pięknego psiaka nikt nie wypatrzył, chociażby na spacerach. APSA może go trzeba trochę polansować pod biurem??? :) Quote
magdyska25 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/psy/Freek/PICT8925.jpg WOW! Piękny! I to fakt- ludzie szukają młodego, szczekającego, do pilnowania... Apsa- przypomnij mi gdzie on jest? Quote
APSA Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 magdyska25 napisał(a):Apsa- przypomnij mi gdzie on jest? Domek 87 (mniej więcej na przeciwko A-8, czyli byłej klatki Ramzesa :)) Quote
magdyska25 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zapisałam sobie i będę miała na uwadze :) Mam nadzieję, że nie będzie chciał mnie zjeść jak ew. będę chciała go komuś przedstawić. Quote
Noemi1 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 magdyska25 napisał(a):Zapisałam sobie i będę miała na uwadze :) Mam nadzieję, że nie będzie chciał mnie zjeść jak ew. będę chciała go komuś przedstawić. Jak będziesz miła to może Cię nie zje :) Quote
magdyska25 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Noemi1 napisał(a):Jak będziesz miła to może Cię nie zje :) Dziękuję Noemi- teraz to nawet na oczy mu się nie pokażę ;) Quote
Noemi1 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Aaaa nie chcesz być miła. I wszystko jasne ;) Quote
Recommended Posts