Jump to content
Dogomania

FREEK - piękny i mądry złoty wilk, 5 lat w schronisku i ... MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak naprawdę to jeszcze u Morisowej siedzi biedna Campari, która wogóle nie schodzi z posałnia i ciągle brak czasu, żeby się nią zająć :(
Siedzi mi na sumieniu bardzo, a do niej trzeba przynajmniej dwóch osób plus kogoś do reszty licznego boksu :(

Posted

A Jerez da się złapać na smycz???
Ja go nie znam :( Nic Morisowa nie mówiła. Mam oswojać Olkę, no i nadal Olka, choć on już w miarę normalnie chodzi na smyczy.

Posted

Złapać może się i da, ale nie pójdzie.
Konieczne kaganiec (i Morisowa do jego założenia + kciuki, żeby jej przy tym nie pogryzł), wózek i wolny wybieg. Mieliśmy już w planach próby spaceru, ale zawsze coś przeszkadza.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Możemy spróbować- my będziemy w nd (nie wiem jeszcze czy Justyna też).
A potem ktoś pomoże nam z boksem Refrena :)

Ja też będę w tę niedzielę, a za tydzień w sobotę, bo w niedz. musze iść na obiad do koleżanki na 14:00.

APSA napisał(a):
Złapać może się i da, ale nie pójdzie.
Konieczne kaganiec (i Morisowa do jego założenia + kciuki, żeby jej przy tym nie pogryzł), wózek i wolny wybieg. Mieliśmy już w planach próby spaceru, ale zawsze coś przeszkadza.

Kurczaczki, to by się przydało w tygodniu za niego zabrać, ale ja na razie nie mam sznas w tygodniu się wyrobic. Może w następnym. Postaram się to jakoś zaplanować. Może wtedy i Campari by się udało znowu wyciągnąć?

Posted

Wstępnie z Morisową umówiłyśmy się na Herezową próbę na tę niedzielę, jutro. Przyda się więcej osób: Magda do trzymania psa na wózku, druga osoba do kierowania wózkiem, trzecia do prowadzenia Kryśki i jeszcze ktoś, kto nam przypilnuje wybiegu. Kto chętny? :cool3:

Gufi sprzed tygodnia. Mam szczęście do potworów błotnych ;)

I Freek sprzed tygodnia ;)

Posted

Dada M napisał(a):
Moje ulubione zdjęcie :)

Jaki on duży! :lol:
Dzięki!

Od czasu do czasu mam o niego pytania. Tym razem kolejne w miarę fajne - ale mieszkanie w bloku (z b. podobną suczką) i zostawanie po 10 godzin to nie koniecznie dla niego. Tzn. być może wszystko byłoby ok, jak z Ramzesem, ale przy Freeku nie jestem pewna, jakie zachowania w domu przewidywać.

Posted

Jeszcze trochę i Freek będzie gwiazdą największej liczby obiektywów: wystąpił w moim, w Noemi, Dady, a dziś jeszcze został złapany przez profesjonalnie wyglądający aparat wolontariackiego kolegi :)
Tak się tym zestresował, że potem bez powodu zawarczał na obcą osobę :roll: Freek jest kochany, cudowny, coraz grzeczniejszy*, ale coś w nim drzemie, czego nie całkiem rozumiem. W sumie to się dziwię, czemu taki pies: piękny z jednej strony, a z drugiej potwornie ujadający w klatce na obcych, czemu nikt go sobie nie wziął do pilnowania posesji? W końcu jest cała masa ludzi szukających burka do kojca, zeby dużo szczekał. I sporo ludzi, którzy poza tym chcą, żeby pies był ładny.
Na łańcuch go żal, ale kojec na dzień i teren do biegania na noc to by były dla niego o niebo lepsze warunki niż ma obecnie.

* Freek coraz ładniej chodzi na smyczy i coraz lepiej rozumie komendę "siad" :)
I ogólnie jakby się trochę uspokoił - można mu zrobić zdjęcie w statyce :)

z języczkiem :lol:

:loveu:

Posted

Piękny jest niebywale :) Mnie swoim warczeniem nie zniechęcił :) W końcu się przekona :)
Dziś jeszcze jedna bestia próbowała mnie capnąć i to za zupełnie kogoś innego. Nie udało mu się :)
Miałam szczęście, choć i tak do domu wróciłąm z ranami drapanymi z miłości :)

Posted

magdyska25 napisał(a):
Zapisałam sobie i będę miała na uwadze :)
Mam nadzieję, że nie będzie chciał mnie zjeść jak ew. będę chciała go komuś przedstawić.

Jak będziesz miła to może Cię nie zje :)