APSA Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Przynieś! :lol: ja już go raz próbowałam wybielić, efekt był jak u Ani z Zielonego Wzgórza - zzieleniał :evil_lol: Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Niestety, temat "psy w domkach + opinie ich opiekunów" jest dość drażliwy - 3/4 psów mieszkających w domkach ma łatki "wariatów". Dziwne, że nikomu nie przychodzi na myśl, że problemem jest tu nie pies, a miejsce, w jakim zmuszony jest przebywać. Miejmy nadzieję, że Freekowa akcja ogłoszeniowa przyniesie porządany rezulat :) Najwyższy czas, by tak piękny pies trafił do DS. Zapraszam na wątki kolejnych weteranów z tego schroniska - Wafel - w schronisku od 10,5 lat: http://www.dogomania.pl/threads/212769-Słodki-WAFEL-długowłosy-piękniś-od-ponad-10-LAT-w-schronisku-!!!! Piękna ONka Rosa - nasza rekordzistka, w schronisku przebywa od prawie 12 (!!!) lat: http://www.dogomania.pl/threads/212943-Piękna-ONka-ROSA-od-prawie-12-lat-w-schronisku-... Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='APSA']ja już go raz próbowałam wybielić, efekt był jak u Ani z Zielonego Wzgórza - zzieleniał :evil_lol:[/QUOTE] Hmm, zielony Freek może mieć większe szanse na adopcję ;) Quote
APSA Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Może powinnam go ogłosić na forum zielonych? :lol: Odebrałam właśnie telefon: "Dzień dobry, ja w sprawie tego szczeniaka, czy to jest w Poznaniu?!?" W ogłoszeniu nie mam pojęcia jakiego szczeniaka był mój numer :roll: Taaa :diabloti: Quote
Katcherine Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 dawaj do Ani szczeniaki- on ma na stanie... Quote
Wadercia Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 APSA wlasnie bede robic allegro Freeka rozumeim ze tekst mam wziac z pierwszego postu? :) i prosz epodaj mi w linkach filimiki z nim to tez dodam do allegro :) Quote
Noemi1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='APSA']No biały to on nie jest, nawet po ciemku czy pod światło. Edit: już jest :lol: Mamy nową rasę: złoty owczarek szwajcarski :) [quote name='magdyska25']Asia- trochę białej farby jeszcze chyba gdzieś mam. Przynieść w nd do schroniska?:diabloti: [quote name='APSA']Przynieś! :lol: ja już go raz próbowałam wybielić, efekt był jak u Ani z Zielonego Wzgórza - zzieleniał :evil_lol: I teraz nie wiadomo, który kolor wybrać :) A ja myślę, że jakby go wrzucić do szamponu z bielinką byłby 100% szwajcarem :) Quote
APSA Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Jednak nie całkiem - jest wyższy, szczuplejszy i ma zbyt piękny ogon ;) (tzn. za bardzo puchaty i zawinięty). Linki do allegro: http://www.youtube.com/watch?v=U7B2vJfNTPg http://www.youtube.com/watch?v=elepQCrDDLY Quote
magdyska25 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 To zdjęcie jest piękne: http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/psy/Freek/PICT7058.jpg tzn. Freek na nim wygląda niesamowicie nawet pomijając błotną kąpiel z odrobiną glonów. Ile on może mieć? Wygląda młodo ale 5 lat w schronisku już przesiedział. Quote
APSA Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Myślę, że ma z 6-7, nie więcej. Pewnie trafił tu jak wyrósł / znudził sie komuś. Quote
magdyska25 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 APSA napisał(a):Myślę, że ma z 6-7, nie więcej. Pewnie trafił tu jak wyrósł / znudził sie komuś. A jakieś ogłoszenia ma? Zapiszę go do dziewczyny, która robi 30 ogłoszeń za darmo dla bezdomniaków. Edit: Ok- widzę, że ma wykupione ale i tak go zgłosiłam- im więcej tym lepiej. Quote
APSA Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Ma wykupione, ma kilka ode mnie. Nawet miał jeden telefon i jeden mail z pytaniem (1. jak on do dzieci i 2. jak on do kotów). Freek jest kochany, ale nie polecę go do dzieci, zwłaszcza osobie niedoświadczonej z psami :shake: Jest duży, energiczny i nie jestem pewna, co zrobi, jak mu dziecko na odcisk nastąpi. A do kotów nie sprawdzałam, bo pani po tym pierwszym mailu z jednym pytaniem się już nie odezwała :roll: Dziś byliśmy na krótkim spacerze i Freek coś niestety lekko utyka na przednia łapkę. Quote
Katcherine Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 No ale masz przynajmniej jakis ruch. Trzymam kciuki za dalsze telefony. Hopsa. Quote
APSA Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Obawiam się, że 12-letnia testerka wychowana ze zwierzętami nie do końca wiarygodnie przetestuje spa na zachowanie wobec czterolatki, która się na psach nie zna ;) Ale w razie czego będę o nią wołać :) Quote
magdyska25 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Masz rację....ta 12- latka nie skacze po psach, nie ciągnie za ogon ani uszy....ehhh..... Chyba reklamację muszę zgłosić bo mi testerka źle działa......;) Quote
APSA Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 magdyska25 napisał(a):Masz rację....ta 12- latka nie skacze po psach, nie ciągnie za ogon ani uszy....ehhh..... Ani pewnie nie piszczy i nie chowa się w panice za nogi rodziców ;) Quote
magdyska25 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='APSA']Ani pewnie nie piszczy i nie chowa się w panice za nogi rodziców ;) Niestety..... co do piszczenia to miałam niedawno taki incydent z małą dziewczynką i Kari.... ok. 3-latka, która przyprawiłaby o zawał mojego psa i przy okazji mnie. Widząc Kari wpadła w płacz "bo ona nie chce przechodzić obok dużego pieska"....mogę tylko dodać, że wcale nie szłyśmy w jej kierunku a skręcałyśmy w boczną alejkę bo Kari boi się małych dzieci.... Freek- zmykaj do domu!!! Jesteś za bardzo adopcyjnym psem, żeby nam głowę zawracać swoją obecnością w schronisku! ;) Quote
Dada M Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='magdyska25']Jesteś za bardzo adopcyjnym psem, żeby nam głowę zawracać swoją obecnością w schronisku! ;) Święte słowa ;) Zapraszam do Saby, którą wczoraj właścicielka oddała do schroniska po ... 10 latach od adopcji !!! http://www.dogomania.pl/threads/213092-Po-10-LATACH-od-adopcji-ODDANO-JĄ-DO-SCHRONISKA-!!!!-SABA-BŁAGA-o-pomoc-!!!! Quote
Noemi1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ja mam testera 5 i pół roku. Nie wiem co mu się porobiło, ale panicznie zaczął bac się psów. To syn mojej siostry, ale może go wypożyczy :) Teraz ja go uczę jak mijać psy, żeby się nim nie interesowały. Na razie mamy taki postęp, że z ledwością, ale potrafi stanąć za mną czy za Mamą i w miarę spokojnie stać, jednak dźwięki wydaje komiczne :) Quote
APSA Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Napisałam posta i sobie sama skasowałam :roll: Zapamiętam, kto oferuje wypożyczenie dziecka w określonym wieku :lol: Freeka nie bardzo widzę z dziećmi z kilku względów. Pomijając to, że nie jestem pewna, jak zareaguje na różne zachowanie, to nawet jego miłość może się okazać dla dzieciaka nieprzyjemna. Jest duży i ma tendencję do gwałtownych ruchów: nagle zawrócić w miejscu, wyskoczyć do góry, oprzeć się o człowieka całym ciałem. Przy yorczku takie zachowania by nie przeszkadzały, ale przy owczarku już mogą :) Quote
magdyska25 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ale z nas ciotki/siostry. Na dzieciach testować hahahahha i jak? żadnego sensownego tel w jego sprawie? Asia a jak on do ludzi? typ "trzymaj krócej bo jak nie to wejdzie na głowę?" Quote
APSA Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='magdyska25']i jak? żadnego sensownego tel w jego sprawie? Asia a jak on do ludzi? typ "trzymaj krócej bo jak nie to wejdzie na głowę?" Najsensowniejszy był ten z czterolatką - pan sam przyznał, że dziecko + duży pies + brak doświadczenia to nie jest najlepsze połączenie. Wcześniej ze dwa zapytania z domów z innymi psami-samcami. Muszę go przetestować na samce, może będzie jak z Gawronem - niby dominant, a wrzucony do boksu ze staruszkami okazał się całkiem w porządku. Ale może być jak z Tufem - "albo się podporządkujesz, albo nie żyjesz". I hit- telefon sprzed dwóch lat: "Za rok przeprowadzamy się z Gdańska do Bydgoszczy i wtedy byśmy go wzięli" :p Znalazłam jeszcze dwa zdjecia Freeka w jego rezydencji: Quote
Recommended Posts