Jump to content
Dogomania

FREEK - piękny i mądry złoty wilk, 5 lat w schronisku i ... MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Złote robi kolejne postępy w nauce. Ale, ale, nie to dziś najważniejsze! Dzisiaj Freek miał wizytę! Trzymajcie kciuki za dalsze zapoznawanie z dwiema paniami, a nuż tym razem coś z tego wyniknie :razz:

Friknięty w wersji grzecznej :)

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Freek ukończył dzisiaj kurs :) Pod koniec ostatnich zajęć był mini-egzamin - krótki pokaz umiejętności. Poszło nam bardzo ładnie :)
(Morganowi też poszło bardzo ładnie, jak już udało mi się go na powrót skupić)

Odbierałam też certyfikaty psów Morisowej i KWLa. Lestat, którego dyplom też widać, to wspomniany tu już wcześniej "Fajny Pies ale Trudny" ;)

Saba poleca kawalerów z papierami ;)

Posted

Noemi1 napisał(a):
Jak to Lestat "trudny"??? Przecież to fajny pies :)

Lesio ma kłopoty z serduszkiem ;-) kocha swoich ludzi całym sobą od czubka nosa po koniec ogona, miłością zaborczą i nieskłonną do tolerowania konkurencji.
Stąd małe kłopoty na ostatniej sesji szkoleniowej, kiedy to Lestat namierzał Pinha, a ten postanowił mu być wdzięczny za tak konkretne zainteresowanie...
Obaj są cudowni, ale to duże psy z charakterem, potrzebujące mądrej i rozważnej osoby.

A Norman powinien mieć wpisane "fajny pies, ale czas skupienia poniżej sekundy"

Posted

Ze spaceru może coś wyniknie, jest szansa :) Freek szczęśliwiec w sobotę miał długi spacer ze mną (poszłam w stronę, gdzie dawno nie chodziłam, i się zdziwiłam) i oczywiście szkolenie. A w niedzielę ponownie miał długi spacer z... :cool3:

magdyska25 napisał(a):
Wiecie kiedy ma być następna taka akcja? żebym znowu nie obudziła się z ręką w nocniku...
Może być koło lutego. Jak będzie ciemno i zimno, to ja się nie piszę, ale może jakby była wiosną/latem to znów się wybiorę. Jakichś potencjalnych kandydatów mam :) A w międzyczasie spróbuję się zmobilizować i choć minimalnie ćwiczyć coś z psami. Np. branie małych smakołyków bez palców ;)

Posted

Możesz trzymać kciuki :) I to głównie za to, żeby był grzeczny :) Schronisko w niedzielę było grzeczne i bez problemu wydało go na spacer (a ja się przekonałam, że mam już nieźle utrwaloną neurozę pt. 'na pewno będą robić jakieś problemy' ;) ). Sobotni spacer ducha po wielkiej pustce ;)

Posted

[quote name='morisowa']

"hmm, którego z nich wybrać?" :evil_lol:

trzymam kciuki za Freeka! i oby reszcie panów też się udało :)

Po minie widać, że wybór nie jest łatwy. Może kilku???