Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[SIZE=5]Nasz Fuksior postanowil zasiedziec sie w swoim dt a jego opiekunowie sa bardzo z tym szczesliwi wiec ... FUKSIOR zostaje:diabloti:

[FONT=Arial]Dziekuje wszytskim za pomoc w wyciagnieciu Fuksiora! Psiak zostaje w swoim dt na zawsze :)
DZIEKUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/FONT]

[FONT=Arial]FUKSIOWE FOTECZKI Z DT:
[/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page10
http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page8
http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page15
http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page17
[FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]

Uploaded with [/FONT] [FONT=Arial]ImageShack.us

[/FONT] [FONT=Arial]

[/FONT] [FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial]
Gdyby ktoś zechcial oglaszac chłopaka to tu jest tekscik:

[/FONT]

Fuksik to super, domowy pies, który przebywa w tej chwili w domu tymczasowym. Codziennie daje nam przykład tego jaki fajowy z niego kumpel jedna kilka tyg. temu jego zycie nie było wcale kolorowe. Fuks z trudną historią jak wiele innych, trafil do schroniska gdzie od pierwszych dni nie potrafił sie odnaleźć. Pies stawał sie coraz bardziej apatyczny, przestał jeść i kompletnie reagować na otoczenie ... w koncu popadł w depresję. Fuksik leżał całymi dniami na betonowej posadzce boksu i nie okazywał zadnego zainteresowania. W jego oczach nie było juz przerażenia czy smutku, raczej cierpienie i prośba o jedno, o uwolnienie od życia jakie go spotkało! Pies pozostałby w takim stanie tak długo aż inne psy by go zagryzły gdyby nie pewni ludzie, którzy postanowili go ocalić. Teraz wiemy, ze byla to ostatnia deska ratunku!!!

Fuksior potrzebował jednak kilkunastu dni by WRESZCIE odzyskać radość z życia. Ze smutnego, psa zmieniłem się w aktywnego, chętnego do zabaw pieszczocha i wiernego przyjaciela. Pies mieszka z dzieckiem w stosunku do ktorego jest łagodny jak baranek. Kocha sie bawić i pozwala się "wygłupiać" ;-) Jest czystym psem domowym, uwielbia chodzic na smyczy, na której czasem jeszcze szarpie.
Fuksik jest jeszcze psim przedszkolakiem gdyż ma zaledwie 1,5 roku. Jego obecni opiekunowie korzystali z porad wychowawczych by pies zanim trafi do dobrego domu stałego, był idealnie ułożony i bezproblemowy. Mimo, ze uczniem jest nad wyraz pojętym zdarza mu sie jeszcze negatywnie reagować na większe psy, których sie po prostu boi. Jednak smakołyki i codzienna praca przynoszą efekty!
Czego Fuksika nie da sie oduczyc? Ze małe zwierzatko to nie zabawka a juz tym bardziej obiad! Pies sarkastycznie spogląda na wszelkie chomiki i świnki morskie wiec lepiej gdyby w domu ich nie miał. Suczki natomiast KOCHA jak na młodego gentelmena przystało ;-)

Fuks ma około 1,5 roku, jest zaszczepiony na wściekliznę, odrobaczony i zdrowy. Posiada mikroczip na wypadek zaginięcia. Waży 15kg, ma budowę jamnika, jest niski i dłuuugi. Ma piękne, bursztynowe oczy, którymi potrafi zauroczyc!

Więcej informacji pod nr 668 836 964
lub mailowo [email protected]

[FONT=Arial]

A tak było:

[/FONT][FONT=Times New Roman]Rudiego poznalam w tegoroczne Świeta. Siedział z nosem wlepionym między kratki schroniskowego kojca i zdawał sie nei zwracać uwagę na to co dzieje sie wokół niego. Inne psiaki biegały, skakały, nastawiały plecy do drapania albo zęby do ugryzienia a Rudi nic! Patrzył sie martwo w jakiś sobie tylko znany punkt i nawet nie drgnął. Stałam tak chwilę przy jego kojcu starając sie nawiązać z nim kontakt. Niestety pies w końcu położył sie na ziemi i obrzucił mnie spojrzeniem przeraźliwie zrezygnowanymi i mokrymi oczyma ... tak, ten pies potrafi płakać!

Święta minęły kilka miesięcy temu a Rudi
[/FONT][FONT=Times New Roman]nie interesuje nikogo swoją adopcją. [/FONT][FONT=Times New Roman]No bo po co komu smutny pies, który [/FONT][FONT=Times New Roman]nie reaguje na to co dzieje sie wokół niego? Czasem tylko podnosi swoje pełne żalu oczy i zdaje się prosić juz tylko o śmierć.

Rudi cierpi na schroniskową depresję .. zdaje sie ze ma dość swojego okropnego życia i chciałby umrzeć w tej swojej samotności i beznadziejności. A my, wolontariuszki nie możemy zrobić nic dopóki pies jest w schronisku!
[/FONT][FONT=Times New Roman] Musimy na to patrzeć![/FONT][FONT=Times New Roman]

Rudi naprawdę bardzo pilnie potrzebuje nowego domku ! Jeśli możesz mu zaoferować dom tymczasowy i pomóc uratować psiaka PROSZE NIE ZWLEKAJ I SKONTAKTUJ SIE Z NAMI! Za parę tygodni być może nie będzie juz kogo ratować!
[/FONT][FONT=Times New Roman]

KONTAKT
668 836 964
mailem:[email protected]
[/FONT]

Edited by kizimizi
  • Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no dobrze to on juz na Wielkanoc nie wygladal :(

To jest jakis paradoks naszego schronu. Niespelna kilka tyg. temu udalo sie wreszcie wyadoptowac inne dwa psiaki, Flipa i Flapa, oba z depresja (na roznym poziomie) i też byly takie biało-rude!

edit:
dzieki za przybycie tak w ogole!
3 w nocy, matko ja spadam! Mam nadzieje, ze jutro uda sie cos wspolnie wymyslec a psiak poczeka jeszcze troche na nas.

Posted

Jestem na zaproszenie kizimizi . A może poszukać lokalnej gazety i namówić ich na napisanie artykułu o psiaku , o psiej depresji. Może znajdzie się ktoś , kto go przygarnie? DT to dobry pomysł ale na to potrzeba KASY!!!!!!! Ja jestem zupełnie spłukana i nie mam już ani grosza ;(

Posted

Trzeba mu robić intensywnie ogłoszenia. Jest jakiś bazarek ogłoszeniowy? Niech kora 78 napisze o nim coś więcej./Ułożymy tekst .Ja opłacę ogłoszenia na bazarku.
Czy widział go wet , może jest chory?

Posted

fotki

http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page20

http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page17

http://www.dogomania.pl/threads/212854-Zdesperowany-uratowany-ze-schroniska-Fuksik-zasiedzial-sie-w-dt-potrzebne-OGLOSZENIA/page15

jestem i ja.
widzialam psiaka bezimiennego wczoraj. wciaz bez zmian, wciaz smutny i apatyczny. nigdy nie podejdzie do kraty, bo tam zawsze jest zadyma, zwlsacza teraz ponad miesiac jest w kojcu kudlata, mloda sunia, ktora rzadzi calym kojcem, nawet takimi starymi wygami, staruszkami parowkami, ktore siedza tam juz 4 lata i wiecej. ta kudlata wrocila z adopcji.
no i kto podejdzie do kraty, do czlowieka, a kudlata tam wciaz stoi i che, by tylko ja glaskac, od razu z zebami wyskakuje do konkurencji i gryzie niezle.

wiec laciatek nie podchodzi blizej, niz pare metrow. nawet w sumie, jak jej nie bylo to tez nie podchodzil. inne zawsze przybiegaja, ciesza sie, niktore ujadaja. a on zawsze, zawsze z tylu. stoi chwile, popatrzy i idzie do domku sie schowac, lub sie kladzie gdzies daleko i patrzy.
tylko tu, gdzie na fotach kizi, jak byl w mnijeszym domku, to tam tylko byl przy kracie. jak trafil na inny, wiekszy domek i tam jest ok 10 psow, to juz nie podchodzi.

wiekiem, wg mnie bardzoej 1,5-2,5 roku. nie 2-3lata.

to byl pewnie fajny, normalny domowy psiak, ktos go wywalil i nie umie sie odnalezc w schronisku.

z wygladu jest niski i dlugi, jak jamnik. widac krzywizne przednich lapek. czesto u niskopodlogowych psow. ale jest wiekszy, niz jamnik. nie jak basset, ale wiekszy niz jamnik. ma piekne oczy, zielone, czy blekitne.

prosze o tekst do ogloszen to tez pooglaszam go. 20-30 stron.

Posted

[quote name='Basia1968']mamuniu jakie oczęta - nie no koniecznie trzeba go statąd zabrać. Macie jakieś miejsce?[/QUOTE]

nie mamy.
Najblizsze hotele Zuzia (Zgorzelec), Lilu albo Paja we Wrocku. Tylko nie o hotel tu chodzi ale raczej o domowy dt.

Na pewno przydaloby sie pooglaszac psiaka, moze ktos sie zlituje i na ds go wezmie. Problem jednak w tym ze ja go nie znam w ogole i nie wiem co mialabym o nim powiedziec.
Jak oglaszalismy Flipa i Flapa (pozostale 2 psiaki z deprecha) to my je juz znalismy ho ho a tego nie. Boje sie troche wyslac go na DS bo ciezko mi wogole przewidziec jaki on bedzie. I jakby sie okazalo, ze cos nie tak i musialbyz now do schronu wrocic? ... :(
... DT bylby lepszym rozwiazaniem.

Postaram sie wieczorem napisac mu tekst

[quote name='Poker']
Czy widział go wet , może jest chory?[/QUOTE]

Z tego co pamietam to opiekunka mowila, ze on po kastracji sie taki smutny zrobil i wydaje mi sie ze ponziej go wet znow widzial.

Posted

[quote name='Maruda666']Mogę tylko podnieść . Wiadomo jak radzi sobie w tym tłoku z jedzeniem?[/QUOTE]

nie wiadomo. to foto, ktore dzis wkleilam to robione bylo, jak zanioslam im smakolyki, zwacze, itp. kazdy porwal i poszedl na bok jesc w spokoju. jemu tez sie udalo, ale celowalam tak, by trafic kolo niego.
karmienie jest raz dziennie

Posted

nie mamy, zwlaszcza teraz dostaly wszystkie jakies zastrzyki uodparniajace i nie mozna wyprowadzac i wchodzic obcym do kojcow, tylko pracownicy moga. 3 tyg nic nie zrobie.
ale adopcje moga byc, bo psy wyjda i nie beda sie spotykac ze soba. czyli zabrac na dt, ds go mozna. na spacer nie.

Posted

w zeszłym tygodniu dziewczyny z mazowsza wyadoptowały ekspresowo Reksia podobny baaaardzo, malutki biało-rudy, też depresyjny
Zainteresowanie było ogromne,
Dorzucę się do płatności za ogłoszenia
nie mam fb ale tu wydarzenie by nie zaszkodziło zrobić

Posted

Zróbcie tekst ogłoszenia, info jak najpełniejsze
wezmę zdjęcia z wątku i zrobie taki roboczy plakat, rozwieszę u siebie w małopolsce

koniecznie pakiet ogłoszeń
juz rozsyłam do innych

Posted

a mozecie mi dac namiar do osoby ktora zajmowala sie ejgo adopcja? (tego Reksia).
To moze jakby zainteresowanie ejszcze bylo to i bidulek by sie zalapal.

Ja napisz etekst

Posted

wiedziałam do kogo napisać
cioteczka mmd angażowała się aktywnie, pewno da znac komu trzeba :)
tekst pilnie, ja mam jeszcze niecałe 2 tygodnie do urlopu ale może sie uda z ogłoszeniami w Krakowie