mmd Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Dałoby się zrobić jeszcze zdjęcia? Z tych tylko to pierwsze jest fajne. Na sukces Reksia złożyło się kilka czynników, ale zdjęcia są bardzo ważne. No i konieczna jest dobra współpraca. Adopcją Reksia zajmował się radomski schron, więc nie sądzę, żeby podali kontakt, zresztą tam się załapały inne psy po tej naszej "kampanii". Quote
Poker Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Może uda mu się załapać na poprzednie ogłoszenie. Kujcie żelazo póki gorące. Quote
mmd Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 [quote name='majowa']na Reksiowych chyba juz nie da rady[/QUOTE] Na Reksiowych teraz ta mała czekoladka leci, ale może jutro pójdzie do domu... Quote
mmd Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Dziewczyny - tekst - nie za długi. Jakiś kontakt. Dobrze napisać do mgie - robi szybko ogłoszenia. Jeśli ta mała pójdzie do domu to Reksiowego wyróżnienia na gumtree zostanie jeszcze 3 dni i mogę chłopaka wrzucić. Tak koło południa jutro Quote
Poker Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 zamówcie ogłoszenia na bazarku , ja zapłacę. Quote
Ellig Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Reksio mial wydarzenie na FB, wiedzialam wszystko o jego zachowaniach bo w schronisku pracuje psycholog zwierzecy, wiedzialam co oglaszac ,co pisac i jakich opiekunow szukac, mialam caly czas doskonaly kontakt ze schroniskiem, moglam odpowiadac na wszystkie pytania w sumie zglosily sie po Reksia 3 rodziny i wszystkie wziely psy ze schroniska.mmd zrobila ogloszenia. Tu jest potrzebny dobry ale tez prawdziwy tekst na temat tego psiaka, jezeli nie moze wyjsc na spacer to co tak naprawde mozecie powiedziec o jego zachowaniu, skad to wycofanie a moze on np. gryzie?Moze nie chce kontaktu z czlowiekiem? Zal patrzec na te psinke. Mam zamowiony pakiet 50 ogloszen wiec moge je przezucic na tego psiaka tylko musze miec zdjecia i dobry tekst z kontaktem do adopcji oraz gdzie psiak przebywa.Bardzo nie dobrze, ze on nie wychodzi na spacery..................... Quote
fiorsteinbock Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dzieki Kizi za zaproszenie, zapisuje sie. Gdybyscie sie zdecydowaly sie na hotelik dorzucam 10zł/m-c. Nawet nie wiem kto prowadzi domowy tymczas, chyba Owieczka - ale to kawal drogi od nas. Quote
Ellig Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Ellig']Reksio mial wydarzenie na FB, wiedzialam wszystko o jego zachowaniach bo w schronisku pracuje psycholog zwierzecy, wiedzialam co oglaszac ,co pisac i jakich opiekunow szukac, mialam caly czas doskonaly kontakt ze schroniskiem, moglam odpowiadac na wszystkie pytania w sumie zglosily sie po Reksia 3 rodziny i wszystkie wziely psy ze schroniska.mmd zrobila ogloszenia. Tu jest potrzebny dobry ale tez prawdziwy tekst na temat tego psiaka, jezeli nie moze wyjsc na spacer to co tak naprawde mozecie powiedziec o jego zachowaniu, skad to wycofanie a moze on np. gryzie?Moze nie chce kontaktu z czlowiekiem? Zal patrzec na te psinke. Mam zamowiony pakiet 50 ogloszen wiec moge je przezucic na tego psiaka tylko musze miec zdjecia i dobry tekst z kontaktem do adopcji oraz gdzie psiak przebywa.Bardzo nie dobrze, ze on nie wychodzi na spacery.....................[/QUOTE] Co mozecie napisac o tym psiaku?Mam zamowiony pakiet ogloszen u mgie i moge poprosic o oglaszanie tego psiaka tylko potrzebny jest tekst, zdjecia , zreszta ju o tym pisalam........ Quote
majowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 czy psiak w ogóle nie wychodzi na spacery, czy to tylko na tą chwilę? sytuacja wygląda chyba tak (jesli dobrze rozumiem), że mozliwe jest jedynie zabranie psa na pewny ds/dt, nie ma możliwości zeby wrocił do kojca? cioteczki kora i kizimizi jak wy to widzicie? czy jest dobry kontakt w schronisku? ktoś kto mógłby cos o nim powiedzieć, być kontaktem do adopcji? co wiemy o zachowaniu psa oprócz wycofania? jaki jest wobec ludzi - dorosłych i dzieci, psów, kotów? może lepszy byłby dt na miesiąc dwa żeby psa poznać? mozemy zaczac ogłaszać psa od dziś, pomożemy wam jak umiemy, ale konieczne są informacje tekst, pilnie tekst Quote
majowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 tak sobie pomyślałam, że warto nadać psiakowi jakieś imię, zmienić tytuł wątku na np: (imię psa) wycofany psiak, popada wdepresję, omóż znaleźć mu domek Quote
Ellig Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Ellig']Co mozecie napisac o tym psiaku?Mam zamowiony pakiet ogloszen u mgie i moge poprosic o oglaszanie tego psiaka tylko potrzebny jest tekst, zdjecia , zreszta ju o tym pisalam........[/QUOTE] Ogloszenia poszly na innego psiaka, brak decyzji tak wlasnie skutkuje, moze jak cos o nim napiszecie to zamowimy kolejne. Quote
kora78 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 tak, imie trzeba wybrac szybko. spacerow w schronie nie ma nigdy. psy tylko z kojca wychodza raz w roku na szczepienie i zabiegi weterynaryjne w razie potrzeby. lub jak sa roszady, bo sie gryza, lub jak jest remont, itp no i jak ja wyciagam do czesania, ale u tego psiaka nie ma co czesac. pilne do czesania mam onkowate dlugowlose i kundelki dlugowlose. zeby przed zima stara, zeszloroczna siersc stracily i zeby nowa siersc je grzala podczas nadchodzacej zimy. agresywny on zapewne nie jest, glaskalysmy go przez kraty wtedy, gdy kizi te fotki mu porobila. nic o nim nie wiemy i sie nie mozemy dowiedziec. poki te 3 tyg nie mina. fotki przez kraty tylko i to z duzym przyblizeniem moge robic, bo jak pisalam, on do krat podejsc nie chce. a tez musialabym czekac, az wyjdzie z domku, czy zechce akurat. wiec 1. fotki dopiero za pare dni i to takie schroniskowe, z kratami :( 2. nie znamy w ogole jego charaktreru i nie poznamy teraz szybciej, niz za 3 tyg, o ile nie wyjdzie wczesniej na dt 3. w schronie opiekunki tez nic o charakterze nie powiedza, nie pomoga 4. osoba do kontaktu to tylko ja, z osob fizycznych. mail [email protected] lub mail do kizimizi i moj nr tel. 668 836 964 Quote
majowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 dzieki za odpowiedz bardzo niedobrze, że nie ma dobrego kontaktu w schronisku? z czego to wynika, z niechęci do kontaktów? z nawału pracy i dużej liczby psów, czy tam w ogóle nikt sie nie interesuje charakterem i poznaniem psa? bo jesli można namówic kogos do sprawdzenia jaki jest byłoby super jednym słowem najlepszy byłby dt? ciężko takiego psiaka ogłaszać na ds Quote
kora78 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 z czego to wynika, to wiele czynnikow sie sklada. nie chce pisac publicznie tego. najlepszy dt i krotki dt to chyba by byl. ale wg mnie taki fajny pies, ja bym ryzykowala i oglaszala bez dt nawet, jako lagodnego. tyle, ze ciezko tekst napisac, jak sie nic o psie nie wie. trzeba tylko wodę lac i brac na litosc. to jest chwytliwe. a z chetnych wybrac ds, ktory bedzie swiadomy, ze pies moze okazac sie rozny. my z kizi tez juz kilka dziesiatek tych psow wydalysmy od nas i domki jakos nie narzekaja na psy :) nie oglaszamy wlasnie takich, ktore pewne nie jestesmy i ktore moga ew. komus duza krzywde zrobic, duzych, agresywnych psow, lub niepewnych, raz milych, a raz warczacych. Quote
mmd Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ok, to jeśli zwolni mi się gumtree dzisiaj, a pewnie się zwolni, bo ludzie z Sosnowca pojechali do Radomia (psicę wypatrzyli na FB) to wrzucę go z tym co ma. Na litość nie ma co, tylko konkrety. Co wiemy? Wykastrowany? Ile toto może ważyć? Dokąd sięga człowiekowi, do pół łydki? Z psami chyba ok? O kotach nie wiemy nic i się zapewne nie dowiemy... Quote
kora78 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 na innym watku, naszym ogolnym znalazlam info, ze piesek ma 2 lata. samce sa u nas kastrowane, wiec on tez powinien byc, ale na 100proc pewnosci nie mam. jutro telefonicznie sie dowiem. na pewno ma czip i szczepiony na wscieklizne. do psow lagodny, redzej to on obrywa do kotow na te chwile tez chyba lagodny, skoro on taki smutny i nic go nie interesuje. siega do pol lydki, co kizi? do kolana na pewno nie. ale jest wyzszy i dluszy, niz jamnik, masywniejszy. na moje oko moze wazyc 12kg? Quote
majowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 w takim razie prosimy o krótki tekst no i to imię, tak jak napisała mmd bez lania wody, nawet mało ale konkretów powinno wystarczyć Cos w stylu: Mały wycofany, smutny, łagodny psiak, zaczipowany wykastrowany? dogaduje się z psami, w schronisku traci radość zycia szukamy kochającego cierpliwego domku, który pomoze wyjść z depresji kontakt na ciebie kora? może macie cioteczki jakieś pomysły na imię? edit: kizi pisze ze wykastrowany Quote
kizimizi Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Rudolf (niech bedzie) jest taka powiekszona wersja jamnika. Wyglada jak kilkutygodniowy szczeniak jakiegos wielkiego owczarka. Tak do lydki w klebie, troche dlugawy jak jamnik. No i ma te przednie lapki jak pletywy, smieszne. Powinien byc kastrart bo jak sie na Swieta pytalam o neigo to opiekunka powiedziala mi wlasnie ze po kastracji sie taki zrobil. Ma 2 lata, szczepienie p/wsciek. i czipa. Quote
majowa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 to skompilujcie ten tekst dla mmd dzis mogło by isc gumtree Quote
mmd Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='majowa']w takim razie prosimy o krótki tekst no i to imię, tak jak napisała mmd bez lania wody, nawet mało ale konkretów powinno wystarczyć Cos w stylu: Mały wycofany, smutny, łagodny psiak, zaczipowany wykastrowany? dogaduje się z psami, w schronisku traci radość zycia szukamy kochającego cierpliwego domku, który pomoze wyjść z depresji kontakt na ciebie kora? może macie cioteczki jakieś pomysły na imię? edit: kizi pisze ze wykastrowany[/QUOTE] Majowa - coś koło Twojego tekstu już ukleję :) Jeśli jest szansa zrobienia chłopakowi paru fajnych zdjęć przez kraty czy jak się da to tylko podniesie jego szanse. Możemy próbowac. Poker wołała, że zapłaci za ogłoszenia :) Quote
kora78 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 czyli mam jechac obfacac przez kraty. no dobra, mam to na wzgledzie. hmmm ale nie moze deszcz padac, bo wtedy bankwo nie bedzie chcial wyjsc, jak bardzo mokro bedzie. teoretycznie moglabym jutro, pojutrze jechac. bo w srode na poadopcyjna jade. a od czw tz wyjezdza i bede miala dom na glowie. pojade jak cos to z synkiem malym. jak nie bedzie padalo. rudolf za powaznie na takiego slodziaka niewielkiego. tak, kizi ma racje, wtedy w swieta wielkanocne byl po kastracji i wtedy ledwo do nas trafil. widzialam go 1 raz. Quote
Recommended Posts