zachary Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 AgaG, bardzo mało jest takich ludzi jak Ty! Pomponio miał niesamowite szczęście,że swoje ostatnie dwa!!! lata życia spędził z Wami. Chylę czoła przed Tobą i bardzo współczuję,że już go nie ma:-(...Pozostanie w Waszych sercach i na zdjęciach. Gdyby wszystkie psy miały takie domy........ Quote
handzia Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Napiszę do moderatora z prośbą o zmianę działu tego wątku :( Quote
Tola Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Nie było mnie trochę na dogo i dopiero dzisiaj zobaczyłam wiadomość o śmierci maluszka:( Tak mi przyktro:( Aga - dziękuję Ci za wspaniałą opiekę nad Pomponikiem; dzięki Tobie odszedł kochany, we własnym domu. Quote
funia Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Aga wielki szacunek za to ,ze dałaś mu ostatnie dwa lata w takiej miłości... Jestem z Tobą myślami .... POmponik z góry patrzy na Ciebie i bardzo kocha :-( Quote
funia Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='AgaG']Widząc stan Pomponika w dniu adopcji baliśmy się bardzo o niego od samego początku. ale udało się wywalczyć dla niego dwa lata życia. niestety tylko dwa :-(:-( Handziu to ja dziękuję za Pomponika, Pragnę też podziękować moim kochanym wetkom z gabinetu przy Majora. Takich weterynarzy już nieczęsto się spotyka. Moja kochana Gosia i pani Dominika nie tylko wiedzą jak pomóc psu, ale autentycznie kochają zwierzęta i przejmują się ich losem, walczą jak długo się da. Jedno ze zdjęć mojego POmponika z naszych ostatnich wakacji postawię w pokoju Zuzi. Kiedyś gdy będzie starsza, opowiem jej o naszym piesku i o tym, że należy adoptować stare i chore psy, które zostały porzucone. Taka decyzja wbrew pozorom przynosi nie tylko dużo problemów. Pomponik przynosił nam ogromne dużo radości i uśmiechu. Nasz przedziwny zwierzak. Handziu chyba trzeba napisać do moderatora, by przeniósł wątek do TM[/QUOTE] Napisłaś to w przepiekny i mądry sposob ... To wspaniałe ,ze są tacy ludzie którzy przekazują takie wartości dzieciom .Zawsze powtarzam to swoim ,ze właśnie takie psy powinniśmy kochać najbardziej bo niestety większość woli młode i zdrowe ...najchętniej rasowe... Przypomniała mi się moja tymczaska 17 letnia babuleńka Korcia która odeszła też po około 1,5 roku u mnie .ZOstała tak jak Pompon wyrzucona jak śmieć. Zwyłam się okrutnie .... Aga jeszcze raz wielki szacun za Pomponika i staruszki . Quote
AgaG Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='funia']Napisłaś to w przepiekny i mądry sposob ... To wspaniałe ,ze są tacy ludzie którzy przekazują takie wartości dzieciom .Zawsze powtarzam to swoim ,ze właśnie takie psy powinniśmy kochać najbardziej bo niestety większość woli młode i zdrowe ...najchętniej rasowe... Przypomniała mi się moja tymczaska 17 letnia babuleńka Korcia która odeszła też po około 1,5 roku u mnie .ZOstała tak jak Pompon wyrzucona jak śmieć. Zwyłam się okrutnie .... Aga jeszcze raz wielki szacun za Pomponika i staruszki .[/QUOTE] Dziękuję Ci i Toli też za miłe słowa. Jest mi ciężko. Pomponik był taki kochany. Nigdy nie pojmę, jaK ktoś mógł tak bezradnego niewidomego i głuchego psa wyrzucić pod mostem. bardzo żałuję, że spędziłam z nim tylko dwa lata. Mój malutki piesio, a pustka taka wielka Quote
Poprawna Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [*] dla Pomponika. Aga, dopiero dziś się dowiedziałam. Ogromne wyrazy współczucia. Dzięki Tobie psiak ostatnie lata życia spędził komfortowo i otoczony wielką miłością.... Quote
AgaG Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 minęło parę tygodni od śmierci Pomponika... Nigdy nie przestanę myśleć i tęsknić za nim - moim malutkim kochanym pieseczkiem ale wezmę następnego starszego psa, który cierpi w schronisku. Jadę po starszą sunię w tym tygodniu. Quote
Poprawna Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Aga.... nie można Cię sklonować? Wielki szacunek dla Was .... Quote
AgaG Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 jest już z nami Maja http://www.dogomania.pl/forum/threads/138853-!-PSY-j%C4%85-ROZSZARPI%C4%84-!4-lata-i-WR%C3%93CI%C5%81A-DO-SCHRONU nie zastąpi nam Pomponika, ale cieszymy się, że ma u nas dom. Jest dużo młodsza od Pomponika w dniu adopcji. Ma dopiero 9 lat i mam nadzieję, że jeszcze długie życie przed nią. Quote
Asia_M Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Kochany Pomponiku, będziemy o Tobie pamiętać... Dzięki ogromne Aga za wszystko co robiłaś i robisz dla tych bezbronnych istot... Quote
handzia Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Aga, jesteś aniołem. Nic innego nie można o Tobie napisać. Wielki szacunek dla Ciebie i podziękowania :loveu: Quote
AgaG Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 handzia napisał(a):Aga, jesteś aniołem. Nic innego nie można o Tobie napisać. Wielki szacunek dla Ciebie i podziękowania :loveu: handziu :) jestem najzupełniej normalna i bynajmniej nie anielska :) po prostu żal mi ogromnie psów cierpiacych w schronisku, zwłaszcza tych starych, których szanse na dom są bliskie zeru. i wielką radość oraz satysfakcję przynosi mi patrzenie na to, że jest im dobrze, że mają ludzi, którzy ich kochają. Prawdę mówić nie mogę pojąć, że można inaczej postępować w życiu... i choć mam wiele wyrozumiałości wobec ludzkich słabości, to okrucieństwa nie potrafię wybaczyć ani zrozumieć. Quote
handzia Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 AgaG napisał(a):handziu :) jestem najzupełniej normalna i bynajmniej nie anielska :) po prostu żal mi ogromnie psów cierpiacych w schronisku, zwłaszcza tych starych, których szanse na dom są bliskie zeru. i wielką radość oraz satysfakcję przynosi mi patrzenie na to, że jest im dobrze, że mają ludzi, którzy ich kochają. Prawdę mówić nie mogę pojąć, że można inaczej postępować w życiu... i choć mam wiele wyrozumiałości wobec ludzkich słabości, to okrucieństwa nie potrafię wybaczyć ani zrozumieć. Aguś, oczywiście zgadzam się z Tobą. Wiem, że tak wszyscy powinni postępować, ale wiemy niestety, że takich ludzi jak Ty ( ja nawet do pięt Ci nie dorastam w pomaganiu) jest bardzo mało. Dlatego tak bardzo ta cecha, czyli wrażliwość na cierpienie innych, jest cenna. Quote
Recommended Posts