Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=black]Generalnie jak rozmawiałam z nimi, to nie przyjmowałam postawy atakującej. Pogadałam sobie z Kierownikiem, z wetem. Rozumiem, ze zawsze będą wybielac to co jest szare, ale uważam że nie jest źle.[/COLOR]
[COLOR=black] [/COLOR]
[COLOR=black]Trzeba będzie ją zabrać na pewno. jeżeli będzie zrzeczenie się, zajadę do lecznic i pogadam czy by nie wzięliby do lecznicy na wyleczenie. mam nadzieję, ze jednak nie jest chora, bo to ze miała kupę kleszczy nie oznacza, ze jest chora. [B]Wet po prostu powiedział, że były kleszcze więc trzeba będzie sprawdzić czy nie jest chora. Więc nie wiadomo czy jest chora !![/B][/COLOR]

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że nawet jeśli policja wyciągnęłaby od tego... "człowieka":angryy: zrzeczenie się suni, to mogłaby ją przejąć tylko jakaś organizacja, bo prywatnej osobie schronisko psa nie wyda przed upływem 14-dniowej kwarantanny (choć oni przy takim przepełnieniu pewnie i tak nie mają czegoś takiego jak kwarantanna, no ale sprawa jest medialna i będą się pilnować).

Posted

Do góry suniu - Ty pewnie nie wiesz co się dzieje - czy będzie dobrze czy dalej źle :-( - bita, głodzona, gwałcona i teraz w schronisku..

Czy można ją już badać pod kątem tej babesjozy ? Na przykład jutro ? Zanim będzie to zrzeczenie ?

Posted

Przeczytalam, zmartwilam sie ta babeszjoza. Coprawda ten region raczej nie mam babszji,sprawdzilam na mapce babeszjozowej, ale....sam wet ichniejszy to jednak powiedzial... Rozmawialam teraz z TOZ Bialystok. Jutro beda pilnowac aby sunia miala krew pobrana w kierunku babeszjozy. Musimy to oplacic, wiadomo schron kasy nie ma. Czekam tez na wiadomosc z policji- czy 'dopadli' trzezwego 'opiekuna' i czy rzekl sie suni.

TOZ tez bedzie jutro dzial w sprawie zrzeczenia, na nich. Wtedy sunia nie musi miec 14 dniowej kwarantanny a tak musi miec. Trafila do schroniska 17 listopada.

CZY JEST JAKIS DOMEK CZASOWY, dla SUNI??? TOZ sam nie ma domkow czasowych.:shake:

HOTEL?? gdzie?? Czy jest w Bialymstoku jakis?

Posted

[quote name='bonika']Do góry suniu - Ty pewnie nie wiesz co się dzieje - czy będzie dobrze czy dalej źle :-( - bita, głodzona, gwałcona i teraz w schronisku..

[B]Czy można ją już badać pod kątem tej babesjozy[/B] ? Na przykład jutro ? Zanim będzie to zrzeczenie ?[/quote]

[B][SIZE=3][COLOR=red]TRZEBA KONIECZNIE!!![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]Jutro tez bede dzwonila, z samego rana, do schroniska. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

Chcialabym podkreslic, ze wet. [B]nie powiedzial[/B] ,
ze sunia jest chora na babeszjoze

Cytuje:

"Wet powiedział, że nie wiadomo czy nie jest chora na b.. cos tam, bo strasznie dużo miała kleszczy"

a to jest ogromna roznica.

Posted

wiecie co mnie w tym wszystkim przeraza ?ten #$%^ zrobil suni cos takiego i jeszcze ma do niej jakies prawa????? trzeba czekac az sie jej zrzeknie ????? zgroza :angryy:

Posted

[quote name='daisy']Chcialabym podkreslic, ze wet. [B]nie powiedzial[/B] ,
ze sunia jest chora na babeszjoze

Cytuje:

"Wet powiedział, że nie wiadomo czy nie jest chora na b.. cos tam, bo strasznie dużo miała kleszczy"

a to jest ogromna roznica.[/quote]

daisy my nie oskarzamy weta w schronie
nie mniej jednak nie wierze ze oni w schronie sami z siebie zrobia jej stosowne (i nie tanie) badania krwi w tym kierunku.
Dlatego warto by ta sprawe ruszyc, choc wiem, ze wiele psow odchodzi w schronach z powodu nie leczonej babesjozy, ta akurat sunia przeszla juz chyba wystarczajaco duzo przez czlowieka psychola, dajmy jej szanse....

Posted

[quote name='gamoń']We wtorek 14.11.06 ukazała sie w Fakcie artykuł napisany przez redaktora Piotra Halickiego o wielkiej [B]tragedii,bólu ,koszmarze i horrorze suczki Muszki[/B](8lat),która katował oraz [B]gwałcił[/B] jej własciciel (54l) Józef S.

fragment -[SIZE=4][COLOR=red]gonil ja po podwórku i dopadł.tam zaczał bic bezbronne zwierze ale na tym nie przestał.Za chwilę zrzucił spodnie i zgwałcił suczke.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]Przez kilka nastepnych dni Muszka nie dała rady sie ruszac.Lezała smutna na podwórku .Jej oczy wyrazały cierpienie.[/COLOR][/SIZE]
Po zawiadomieniu policji sąd grodzki zarzadził 500.zł grzywny za nieobyczajne zachowanie .
Rzecz sie miała w wiosce Świrydy na Podlasiu.
Sad ,który nałozył grzywne to-sad w Bielsku Podlaskim.C

Ludzie co to za kara?????????????????
Moja prosba ,czy ktokolwiek umiałby uzyskac informacje od redakcji co z ta sunia ,czy tam została z tym oprawca ,czy została zabrana do schronu i gdzie,
Ta psina powiinna miec kochajacego człowieka po takich przejsciach.
Moze mi ktos poradzic i pomóc ?[/quote]
Rozmawiałam dziś z policją z oficerem dyżurnym; funkcjonariusza prowadzącego dochodzenie nie bylo a ten nie wiedział co się dzieje z suczką; usilowałam dodzwonic się też do prokuratora w Bielsku Podlaskim - niestety nie odbierał telefonu.
Zawiadomiłam oficjalnie tamtejszą policję, że fundacja EMIR złoży pisemne doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez tego dewianta ( jego personalia znam!) i będzie też wnioskowała o ustanowienie fundacji oskarzycielem posilkowym w tej sprawie.Staram sie też zainteresować ta zbrodnią tv i inne media; żeby naglośnic sprawę.
To tyle na dzis - jutro spróbuję znów porozumieć się z prokuratorem prowadzącym
EMIR

Posted

daisy, chodzi mi o to, ze skoro wspomnial o chorobie, wogole, i miala sunia kleszcze, to jednak w tym regionie maja przypadki babeszjozy. Mimo,ze teoretycznie, sprawdzilam na mapie 'babeszjozowej' teren nie jest 'chorobowy'.

Wiesz, jak jest-ktory wet i to schroniskowy wspomina o babeszji nie majac JUZ przypadkow:shake: widocznie maja..ale...nie lecza, szczegolnie tam, gdzie kasy nie ma i jest przepelnienie schronisk. A szczegolnie,ze przeciez to schronisko mialo sprawy sadowe, za bezpodstawne usmiercanie, rok temu?
Czyli selekcja 'naturalna' jest 'cacy':shake: :shake:

Posted

Dziewczyny to się składamy czy co ?

Dobrze by było porozmawiać z Wetem - powiedzieć, że są osoby które opłacą wszelkie potrzebne badania jeśli widzi potrzebę ich przeprowadzenia.

Dobrze by było też aby ktoś odwiedzał sunię i podawał dla niej jakieś lepsze jedzonko, może jakieś posłanie, kocyk ?

Karina1002 czy Ty byś się podjęła takiej "opieki" nad sunią ? :oops:

Posted

Mam nadzieję, że jest wycieńczona przez tego (nie wiem jak go nazwać)... wcale nie musi być chora od kleszczy. Dobrze, żeby sunia trafiła w lepsze warunki. Czy przez to gwałcenie nic jej nie uszkodził, Boże, żeby mu odpadł ten h... samosądy powinny być dozwolone w takich przypadkach.

Posted

O 10 jadę do babki z TOZ-u i jedziemy do schroniska w celu pobrania krwi. Jedna rzecz mnie zastanawia (gdzieś czytałam tu w jakimś watku), czy jeżeli ona jets tak osłabiona to czy znajdą żyłę, zeby pobrac tą krew.
Zobaczymy.

Posted

Rozmawialam z Karina, weta schroniskowego dzis niet!

Emir dziala i wyglada na to, ze bedzie dzis zrzeczenie suni, wiec Emir po nia jedzie!!

Prosze wplacajcie pieniazki na konto Emir!
z dopiskiem [B][SIZE=3][COLOR=red]'sunia ze Świrydy"[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000]Konto Fundacji: [/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=2]Bank Śląski O / Grodzisk Maz.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=blue]88 1050 1924 1000 0022 6878 6056[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000]Adres:[/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][B][SIZE=2] Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola[/SIZE][/B][/FONT][/B]

Posted

ARKA napisała już wszystko.
Dziś sunia wyszła z budy ale nie podeszła do krat. Leżała skulona i tyle. Wczoraj pracownicy mi ją wyciągnęli więc mogłam obejrzeć, ale dziś już nie.
Za to zrobiłam zdjęcie dalmatyńce :)

Posted

Jesu aż się rozpłakałam :oops:

ARKA, Emir, Karina1002 (alfabetycznie;) ) co prawda skromne i wirtualne, ale [COLOR=blue][B]PIĘKNE DZIĘKI[/B][/COLOR] :Rose: :Rose: :Rose:

Ja pieniążki wysyłam jutro.

[COLOR=red]Podajcie w temacie może na której stronie konto ;) [/COLOR]