ANETTTA Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='andzia69']Czy mozecie skończyć? Nie od wczoraj wiadomo w jakim "poważaniu" kto kogo miał i ma...wszyscy zainteresowani wiedzą... To moze teraz, żeby zejsć do bardziej przyziemnych rzeczy poczytajcie: [URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10162618,Radny_zastrzelil_psa_na_oczach_niepelnosprawnego_mezczyzny.html[/URL] i tylko mam nadzieje, że pewna osoba silnie związana z tym rejonem nie zostawi tak tego....mam nadzieję...choc nadzieja matką głupich...[/QUOTE] ......................................................... Quote
ANETTTA Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Proponuję - kubeczek meliski i kończ OT ;)[/QUOTE] kochana wole kubek kawy z mleczkiem Quote
Ada-jeje Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='ANETTTA'] czy wy nie macie wrogów otóż macie tak samo jak EMIR -ma wrogów w WAS [/QUOTE] Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza. Quote
Zofia.Sasza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Ada-jeje']Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza.[/QUOTE] Myślę dokładnie tak samo... Quote
Saeta Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Agata Balu']Podpiszcie petycję: [URL]http://www.petycje.pl/petycja/7740/roztrzaskanie_glowy_psa_malo_okrutne_???_strzelce_opolskie_.html[/URL][/QUOTE] [B]Ta petycja jest głupia i szkodliwa![/B] Wymyślił ją ktoś, kto po pierwsze nie zna ustawy o ochronie zwierząt, a po drugie nie zna kodeksu postępowania karnego! Że dziennikarz nie zna, to nic. Nie musi, chociaż powinien skoro się zabiera za temat. Ale że działacze i [B]Adwokaci [/B]Zwierząt nie znają, to już skandal! Dobrowolne poddanie się karze, to jakby taka ugoda pomiędzy prokuratorem a sprawcą. Jeżeli sąd się nie zgodził na 4 miesiące pozbawienia wolności i symboliczną nawiązkę, a skierował sprawę na wokandę, to znaczy, że może chce zasądzić wyższy wymiar kary!!! Nawet bez szczególnego okrucieństwa drań może dostać rok więzienia zamiast czterech miesięcy! Mniej emocji, a więcej rozwagi i... znajomości rzeczy bym doradzała Państwu! Przyda się zwierzakom! Quote
Zofia.Sasza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Mnie natomiast nie do końca podoba się podpisywanie petycji "społeczność dogomanii" :/ Wolałabym, aby ktoś najpierw zapytał... Quote
Agata Balu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 no to Zofia Sasza moze podpiszesz inna petycję: [URL]http://www.petycje.pl/petycja/7741/petycja_w_sprawie_podtrzymania_bezwzglednej_kary_pozbawienia_wolnozci_dla_oprawcow_psa.html[/URL] Tam nie ma nic o społeczności dogomanii Quote
Agata Balu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Saeta'][B]Ta petycja jest głupia i szkodliwa![/B] Wymyślił ją ktoś, kto po pierwsze nie zna ustawy o ochronie zwierząt, a po drugie nie zna kodeksu postępowania karnego! Że dziennikarz nie zna, to nic. Nie musi, chociaż powinien skoro się zabiera za temat. Ale że działacze i [B]Adwokaci [/B]Zwierząt nie znają, to już skandal! Dobrowolne poddanie się karze, to jakby taka ugoda pomiędzy prokuratorem a sprawcą. Jeżeli sąd się nie zgodził na 4 miesiące pozbawienia wolności i symboliczną nawiązkę, a skierował sprawę na wokandę, to znaczy, że może chce zasądzić wyższy wymiar kary!!! Nawet bez szczególnego okrucieństwa drań może dostać rok więzienia zamiast czterech miesięcy! Mniej emocji, a więcej rozwagi i... znajomości rzeczy bym doradzała Państwu! Przyda się zwierzakom![/QUOTE] Saeta, jak widze wogóle nie przeczytałas dokładnie całego artykułu. A tekst petycji zostal uzgodniony z publicznym oskarzycielem !!! To właśnie Twoje gdybanie jest szkodliwe! Quote
czarok Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 A ja przypomnę tylko swój wpis z poprzedniej strony na temat dat - dla mnie to jest bubel, bo niezgodny z faktami. Quote
Zofia.Sasza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Agata Balu']no to Zofia Sasza moze podpiszesz inna petycję: [URL]http://www.petycje.pl/petycja/7741/petycja_w_sprawie_podtrzymania_bezwzglednej_kary_pozbawienia_wolnozci_dla_oprawcow_psa.html[/URL] Tam nie ma nic o społeczności dogomanii[/QUOTE] Mogę, aczkolwiek nie uważam niezliczonych petycji za najlepszą metodę walki o prawa zwierząt ;) Myślę jednak o zasadzie - forum internetowe to otwarta, amorficzna grupa. Ma prawo mi się nie podobać, jeśli ktoś bez konsultacji występuje w naszym imieniu. Quote
Saeta Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Agata Balu']Saeta, jak widze wogóle nie przeczytałas dokładnie całego artykułu. A tekst petycji zostal uzgodniony z publicznym oskarzycielem !!! To właśnie Twoje gdybanie jest szkodliwe![/QUOTE] Ja artykuł przeczytałam. Dokładnie. Art. 35 ustawy o ochronie zwierząt też. A Ty? Gratulacje dla publicznego oskarżyciela! Nie pierwszy to i zapewne nie ostatni mało kompetentny oskarżyciel w tym kraju! Możecie już od dziś, razem z autorką petycji, zająć się studiowaniem odnośnych przepisów zamiast robić dogomaniakom wodę z mózgu! [quote name='czarok']A ja przypomnę tylko swój wpis z poprzedniej strony na temat dat - [B]dla mnie to jest bubel[/B], bo niezgodny z faktami.[/quote] Cała ta petycja jakże pięknie wpisuje się w dogomaniacką tradycję "achania" i "ochania" różnych bezmyślnych dogocioteczek, które zamiast zacząć pomaganie zwierzętom od wyedukowania się w dziedzinie ochrony zwierząt, nieustannie "trzymają kciukasy" i ekscytują się swoją "dobroczynnością"! Byłoby śmieszno, gdyby nie to, że jest straszno! Quote
Agata Balu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Saeta']Ja artykuł przeczytałam. Dokładnie. Art. 35 ustawy o ochronie zwierząt też. A Ty? Możecie już od dziś, razem z autorką petycji, zająć się studiowaniem odnośnych przepisów zamiast robić dogomaniakom wodę z mózgu![/QUOTE] A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym? Gdybasz sobie, choć w nagłówku artykułu jest wyraźnie napisane, że sędzia nie dopatrzył sie tu "szczególnego okrucieństwa"? No to ja zacytuję ci inny artykuł który może umknął Twojej uwadze: [B]Art. 4[/B].[B]ust. 8[/B] 8) "okrutnym traktowaniu" - rozumie się przez to wymienione w ustawie przypadki znęcania się nad zwierzętami oraz inne postępowanie właściciela bądź innej osoby, prowadzące do skutków porównywalnych ze skutkami znęcania się; a Art 35 ust.12 daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu: 12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, [B]a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania; [/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu Quote
Osiolek Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Ada-jeje']Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza.[/QUOTE] Gdzie sa te wpisy? O kim? Jesli stale miedlisz cytat ze strony, to zajrzyj sobie pare postow wstecz, gdzie wyjasniam jak w pierwszej klasie znaczenie cytatu. A jesli nie ze strony - to wydaje mi sie ze emir od dosyc dawna nie produkuje sie na dogomanii. Wiec nie rzucaj slow na wiatr, bo - jak juz dawno wiele osob podkreslilo, glownym tematem watku jest zupelnie co innego. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Witam dostaliśmy na maila prośbę o podpisanie petycji.Podpisałam,ale mam pytanie co to za grupa,,adwokaci zwierząt,,?To jest jakaś nowa organizacja?Zespół prawników?Kto to jest?Jakie maja umocowanie prawne? Elżbieta Quote
Zofia.Sasza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Osiolek']Gdzie sa te wpisy? O kim? Jesli stale miedlisz cytat ze strony, to zajrzyj sobie pare postow wstecz, gdzie wyjasniam jak w pierwszej klasie znaczenie cytatu. A jesli nie ze strony - to wydaje mi sie ze emir od dosyc dawna nie produkuje sie na dogomanii. Wiec nie rzucaj slow na wiatr, bo - jak juz dawno wiele osob podkreslilo, glownym tematem watku jest zupelnie co innego.[/QUOTE] Robisz naprawdę złą robotę takimi agresywnymi wpisami... Cytat, którego znaczenie trzeba wyjaśniać "jak w pierwszej klasie" jest cytatem złym, bo niezrozumiałym. Quote
Saeta Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Agata Balu']A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym? Gdybasz sobie, choć w nagłówku artykułu jest wyraźnie napisane, że sędzia nie dopatrzył sie tu "szczególnego okrucieństwa"? No to ja zacytuję ci inny artykuł który może umknął Twojej uwadze: [B]Art. 4[/B].[B]ust. 8[/B] 8) "okrutnym traktowaniu" - rozumie się przez to wymienione w ustawie przypadki znęcania się nad zwierzętami oraz inne postępowanie właściciela bądź innej osoby, prowadzące do skutków porównywalnych ze skutkami znęcania się; a Art 35 ust.12 daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu: 12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, [B]a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania; [/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu[/QUOTE] Czytasz, czytasz, cytujesz, a niewiele rozumiesz... Ja bym wolała, żeby drań został skazany na rok więzienia i 2,5 tys. zł nawiązki z art. 35 ust. 1 niż na cztery miesiące i 1000 zł nawiązki z art. 35 ust. 2. A Ty? Zgoda sądu na dobrowolne poddanie się karze przez sprawcę zamyka drogę do wyższego wyroku! Więc nie chrzań tutaj o jakimś zamykaniu furtki! Otwórz sobie furtkę w głowie najpierw! [B]Moim zdaniem ta petycja OŚMIESZA środowisko obrońców zwierząt, przedstawiając nas jako totalnych ignorantów[/B]! I zgadzam się z Zofią.Saszą, że podpieranie swoich bajdurzeń "ogólnopolską społecznością Dogomania" jest nadużyciem. Kto tę panią do tego upoważnił??? Quote
KarolaA Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [B][COLOR=red]Kahoona powinna zamknąć ten żenujący wątek[/COLOR][/B] Quote
siekowa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Trochę fotek z marszu: [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.207024406020175.50970.148097168579566[/url] [IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293336_207024936020122_148097168579566_457587_5095348_n.jpg[/IMG] Quote
Saeta Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Agata Balu']A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym? Gdybasz sobie, choć w nagłówku artykułu jest wyraźnie napisane, że sędzia nie dopatrzył sie tu "szczególnego okrucieństwa"? No to ja zacytuję ci inny artykuł który może umknął Twojej uwadze: Art. 4.ust. 8 8) "okrutnym traktowaniu" - rozumie się przez to wymienione w ustawie przypadki znęcania się nad zwierzętami oraz inne postępowanie właściciela bądź innej osoby, prowadzące do skutków porównywalnych ze skutkami znęcania się; [B]a [COLOR=red]Art 35 ust.12 [/COLOR]daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu: 12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania;[/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu[/QUOTE] Nie wiem, skąd bierzesz te rewelacje. Pewnie od pani Kolasy albo tego oskarżyciela posiłkowego. :evil_lol: Radziłabym Ci jednak zmienić źródło informacji, bo zapewniam Cię, że [B]obowiązująca ustawa o ochronie zwierząt [COLOR=red]ma tylko pięć ustępów w artykule 35[/COLOR]! [/B] A jak nie wierzysz mi na słowo, to sama możesz sprawdzić: [url]http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19971110724[/url] Quote
Ada-jeje Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 A mnie Saeta nie podobaja sie Twoje chamskie i agresywne wpisy na watkach, juz jedna praktykowala ta sama metode co TY i jest juz zbanowana. Twoj obrazajacy styl pisania stosowalas juz na innym watku jako dosia.wl i nie probuj mi po raz kolejny tlumaczyc ze to nie Ty, jak wiesz jest to do sprawdzenia przez moda. Quote
kahoona Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Dla wyciszenia emocji udostępniam Wam album ze zdjęciami z marszu, dysponujcie nim według uznania, to są moje zdjęcia. Jesli ktoś potrzebuje lepszej rozdzielczości. proszę o numery zdjęć - prześlę mailem. [URL]https://picasaweb.google.com/103931095401712183077/MarszPoparcia?authuser=0&feat=directlink[/URL][URL="https://picasaweb.google.com/fundacja.emir/MarszPoparcia?authuser=0&feat=directlink"] [/URL] Quote
Asior Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 czy Twoje mogę też wrzucić na naszą stronę?? Bo Isadorka swoje mi pozwoliła.. Quote
kahoona Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 [quote name='Asior']czy Twoje mogę też wrzucić na naszą stronę?? Bo Isadorka swoje mi pozwoliła..[/QUOTE] Kochana Asiu, nawet fototapetę sobie możesz w sypialni zrobić.... Quote
Odi Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Agato Balu :smile: obie petycje podpisałam, a podpisy zostały już zweryfikowane. Saeto vel Dosiu, proszę nie pouczać nas tu wszystkich wokół zważywszy choćby na fakt, że Ty nawet Psa nie potrafiłaś porządnie u ... ratować i musiała Twój bałagan, jaki narobiłaś z Binką sprzątać Emir i to Emir wzięła na klatę to co Ty SPAPRAŁAŚ od początku do końca. Wiesz chociaż Dosiu- Saeto gdzie jest teraz Binka? Jeśli wiesz - pokaż tu kilka fotografii z jej aktualnego życia. Korzystając z okazji Dosiu vel Saeto - akurat w Twoim przypadku dobrze Emir zrobiła, że Cię wywaliła z Fundacji. Kahoono :smile:, z przyjemnością pooglądam album ze zdjęciami. Tym marszem pokazaliście światu, że zwierzęta się liczą, że jesteście mocni, że my wszyscy kochający zwierzęta jesteśmy mocni. Jeszcze raz gratulacje i podziękowania dla WSZYSTKICH MASZERUJĄCYCH :loveu: Quote
Recommended Posts