Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']Czy mozecie skończyć? Nie od wczoraj wiadomo w jakim "poważaniu" kto kogo miał i ma...wszyscy zainteresowani wiedzą...

To moze teraz, żeby zejsć do bardziej przyziemnych rzeczy poczytajcie:

[URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10162618,Radny_zastrzelil_psa_na_oczach_niepelnosprawnego_mezczyzny.html[/URL]

i tylko mam nadzieje, że pewna osoba silnie związana z tym rejonem nie zostawi tak tego....mam nadzieję...choc nadzieja matką głupich...[/QUOTE]
.........................................................

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ANETTTA']

czy wy nie macie wrogów otóż macie tak samo jak EMIR -ma wrogów w WAS

[/QUOTE]
Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza.[/QUOTE]
Myślę dokładnie tak samo...

Posted

[quote name='Agata Balu']Podpiszcie petycję:
[URL]http://www.petycje.pl/petycja/7740/roztrzaskanie_glowy_psa_malo_okrutne_???_strzelce_opolskie_.html[/URL][/QUOTE]
[B]Ta petycja jest głupia i szkodliwa![/B] Wymyślił ją ktoś, kto po pierwsze nie zna ustawy o ochronie zwierząt, a po drugie nie zna kodeksu postępowania karnego! Że dziennikarz nie zna, to nic. Nie musi, chociaż powinien skoro się zabiera za temat. Ale że działacze i [B]Adwokaci [/B]Zwierząt nie znają, to już skandal!

Dobrowolne poddanie się karze, to jakby taka ugoda pomiędzy prokuratorem a sprawcą. Jeżeli sąd się nie zgodził na 4 miesiące pozbawienia wolności i symboliczną nawiązkę, a skierował sprawę na wokandę, to znaczy, że może chce zasądzić wyższy wymiar kary!!! Nawet bez szczególnego okrucieństwa drań może dostać rok więzienia zamiast czterech miesięcy!

Mniej emocji, a więcej rozwagi i... znajomości rzeczy bym doradzała Państwu! Przyda się zwierzakom!

Posted

no to Zofia Sasza moze podpiszesz inna petycję: [URL]http://www.petycje.pl/petycja/7741/petycja_w_sprawie_podtrzymania_bezwzglednej_kary_pozbawienia_wolnozci_dla_oprawcow_psa.html[/URL]
Tam nie ma nic o społeczności dogomanii

Posted

[quote name='Saeta'][B]Ta petycja jest głupia i szkodliwa![/B] Wymyślił ją ktoś, kto po pierwsze nie zna ustawy o ochronie zwierząt, a po drugie nie zna kodeksu postępowania karnego! Że dziennikarz nie zna, to nic. Nie musi, chociaż powinien skoro się zabiera za temat. Ale że działacze i [B]Adwokaci [/B]Zwierząt nie znają, to już skandal!

Dobrowolne poddanie się karze, to jakby taka ugoda pomiędzy prokuratorem a sprawcą. Jeżeli sąd się nie zgodził na 4 miesiące pozbawienia wolności i symboliczną nawiązkę, a skierował sprawę na wokandę, to znaczy, że może chce zasądzić wyższy wymiar kary!!! Nawet bez szczególnego okrucieństwa drań może dostać rok więzienia zamiast czterech miesięcy!
Mniej emocji, a więcej rozwagi i... znajomości rzeczy bym doradzała Państwu! Przyda się zwierzakom![/QUOTE]

Saeta, jak widze wogóle nie przeczytałas dokładnie całego artykułu. A tekst petycji zostal uzgodniony z publicznym oskarzycielem !!!
To właśnie Twoje gdybanie jest szkodliwe!

Posted

[quote name='Agata Balu']no to Zofia Sasza moze podpiszesz inna petycję: [URL]http://www.petycje.pl/petycja/7741/petycja_w_sprawie_podtrzymania_bezwzglednej_kary_pozbawienia_wolnozci_dla_oprawcow_psa.html[/URL]
Tam nie ma nic o społeczności dogomanii[/QUOTE]
Mogę, aczkolwiek nie uważam niezliczonych petycji za najlepszą metodę walki o prawa zwierząt ;)
Myślę jednak o zasadzie - forum internetowe to otwarta, amorficzna grupa. Ma prawo mi się nie podobać, jeśli ktoś bez konsultacji występuje w naszym imieniu.

Posted

[quote name='Agata Balu']Saeta, jak widze wogóle nie przeczytałas dokładnie całego artykułu. A tekst petycji zostal uzgodniony z publicznym oskarzycielem !!!
To właśnie Twoje gdybanie jest szkodliwe![/QUOTE]
Ja artykuł przeczytałam. Dokładnie. Art. 35 ustawy o ochronie zwierząt też. A Ty?
Gratulacje dla publicznego oskarżyciela! Nie pierwszy to i zapewne nie ostatni mało kompetentny oskarżyciel w tym kraju!
Możecie już od dziś, razem z autorką petycji, zająć się studiowaniem odnośnych przepisów zamiast robić dogomaniakom wodę z mózgu!

[quote name='czarok']A ja przypomnę tylko swój wpis z poprzedniej strony na temat dat - [B]dla mnie to jest bubel[/B], bo niezgodny z faktami.[/quote]
Cała ta petycja jakże pięknie wpisuje się w dogomaniacką tradycję "achania" i "ochania" różnych bezmyślnych dogocioteczek, które zamiast zacząć pomaganie zwierzętom od wyedukowania się w dziedzinie ochrony zwierząt, nieustannie "trzymają kciukasy" i ekscytują się swoją "dobroczynnością"!

Byłoby śmieszno, gdyby nie to, że jest straszno!

Posted

[quote name='Saeta']Ja artykuł przeczytałam. Dokładnie. Art. 35 ustawy o ochronie zwierząt też. A Ty?
Możecie już od dziś, razem z autorką petycji, zająć się studiowaniem odnośnych przepisów zamiast robić dogomaniakom wodę z mózgu![/QUOTE]
A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym?
Gdybasz sobie, choć w nagłówku artykułu jest wyraźnie napisane, że sędzia nie dopatrzył sie tu "szczególnego okrucieństwa"? No to ja zacytuję ci inny artykuł który może umknął Twojej uwadze:
[B]Art. 4[/B].[B]ust. 8[/B]
8) "okrutnym traktowaniu" - rozumie się przez to wymienione w ustawie przypadki znęcania się nad zwierzętami oraz inne postępowanie właściciela bądź innej osoby, prowadzące do skutków porównywalnych ze skutkami znęcania się;
a Art 35 ust.12 daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu:
12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, [B]a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania;
[/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu

Posted

[quote name='Ada-jeje']Totalna pomylka, nikt z nas nie jest wrogiem Emira, kazdy wie ile zrobila i robi dla zwierzat, raczej trudno nam zrozumiec jej wpisy o osobach ktore tak samo poswiecaja swoje zycie jak i Ona dla zwierzat, a ktorych to nie raczy zauwazac a wrecz niejednokrotnie obraza. Wielka szkoda ze nie potrafi rozroznic plew i kakolu od zboza.[/QUOTE]

Gdzie sa te wpisy? O kim?
Jesli stale miedlisz cytat ze strony, to zajrzyj sobie pare postow wstecz, gdzie wyjasniam jak w pierwszej klasie znaczenie cytatu.
A jesli nie ze strony - to wydaje mi sie ze emir od dosyc dawna nie produkuje sie na dogomanii. Wiec nie rzucaj slow na wiatr, bo - jak juz dawno wiele osob podkreslilo, glownym tematem watku jest zupelnie co innego.

Guest Elżbieta481
Posted

Witam
dostaliśmy na maila prośbę o podpisanie petycji.Podpisałam,ale mam pytanie co to za grupa,,adwokaci zwierząt,,?To jest jakaś nowa organizacja?Zespół prawników?Kto to jest?Jakie maja umocowanie prawne?
Elżbieta

Posted

[quote name='Osiolek']Gdzie sa te wpisy? O kim?
Jesli stale miedlisz cytat ze strony, to zajrzyj sobie pare postow wstecz, gdzie wyjasniam jak w pierwszej klasie znaczenie cytatu.
A jesli nie ze strony - to wydaje mi sie ze emir od dosyc dawna nie produkuje sie na dogomanii. Wiec nie rzucaj slow na wiatr, bo - jak juz dawno wiele osob podkreslilo, glownym tematem watku jest zupelnie co innego.[/QUOTE]
Robisz naprawdę złą robotę takimi agresywnymi wpisami... Cytat, którego znaczenie trzeba wyjaśniać "jak w pierwszej klasie" jest cytatem złym, bo niezrozumiałym.

Posted

[quote name='Agata Balu']A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym?
Gdybasz sobie, choć w nagłówku artykułu jest wyraźnie napisane, że sędzia nie dopatrzył sie tu "szczególnego okrucieństwa"? No to ja zacytuję ci inny artykuł który może umknął Twojej uwadze:
[B]Art. 4[/B].[B]ust. 8[/B]
8) "okrutnym traktowaniu" - rozumie się przez to wymienione w ustawie przypadki znęcania się nad zwierzętami oraz inne postępowanie właściciela bądź innej osoby, prowadzące do skutków porównywalnych ze skutkami znęcania się;
a Art 35 ust.12 daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu:
12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, [B]a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania;
[/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu[/QUOTE]
Czytasz, czytasz, cytujesz, a niewiele rozumiesz...

Ja bym wolała, żeby drań został skazany na rok więzienia i 2,5 tys. zł nawiązki z art. 35 ust. 1 niż na cztery miesiące i 1000 zł nawiązki z art. 35 ust. 2. A Ty? Zgoda sądu na dobrowolne poddanie się karze przez sprawcę zamyka drogę do wyższego wyroku! Więc nie chrzań tutaj o jakimś zamykaniu furtki! Otwórz sobie furtkę w głowie najpierw!

[B]Moim zdaniem ta petycja OŚMIESZA środowisko obrońców zwierząt, przedstawiając nas jako totalnych ignorantów[/B]!

I zgadzam się z Zofią.Saszą, że podpieranie swoich bajdurzeń "ogólnopolską społecznością Dogomania" jest nadużyciem. Kto tę panią do tego upoważnił???

Posted

Trochę fotek z marszu:
[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.207024406020175.50970.148097168579566[/url]

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293336_207024936020122_148097168579566_457587_5095348_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Agata Balu']A kimże Ty jesteś ż tak swietnie się znasz na tym?
Art. 4.ust. 8
[B]a [COLOR=red]Art 35 ust.12 [/COLOR]daje właśnie furtkę dla oddalenia kwalifikacji czynu:
12) "szczególnym okrucieństwie zabijającego zwierzę" - rozumie się przez to przedsiębranie przez sprawcę działań charakteryzujących się drastycznością form i metod zadawania śmierci, a zwłaszcza zadawanie śmierci w sposób wyszukany lub powolny, obliczony z premedytacją na zwiększenie rozmiaru cierpień i czasu ich trwania;[/B]I to co na grubo daje właśnie te furtkę dla obniżenia kwalifikacji czynu[/QUOTE]
Nie wiem, skąd bierzesz te rewelacje. Pewnie od pani Kolasy albo tego oskarżyciela posiłkowego. :evil_lol:

Radziłabym Ci jednak zmienić źródło informacji, bo zapewniam Cię, że [B]obowiązująca ustawa o ochronie zwierząt [COLOR=red]ma tylko pięć ustępów w artykule 35[/COLOR]!
[/B]
A jak nie wierzysz mi na słowo, to sama możesz sprawdzić: [url]http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19971110724[/url]

Posted

A mnie Saeta nie podobaja sie Twoje chamskie i agresywne wpisy na watkach, juz jedna praktykowala ta sama metode co TY i jest juz zbanowana. Twoj obrazajacy styl pisania stosowalas juz na innym watku jako dosia.wl i nie probuj mi po raz kolejny tlumaczyc ze to nie Ty, jak wiesz jest to do sprawdzenia przez moda.

Posted

Dla wyciszenia emocji udostępniam Wam album ze zdjęciami z marszu, dysponujcie nim według uznania, to są moje zdjęcia. Jesli ktoś potrzebuje lepszej rozdzielczości. proszę o numery zdjęć - prześlę mailem.

[URL]https://picasaweb.google.com/103931095401712183077/MarszPoparcia?authuser=0&feat=directlink[/URL][URL="https://picasaweb.google.com/fundacja.emir/MarszPoparcia?authuser=0&feat=directlink"]
[/URL]

Posted

[quote name='Asior']czy Twoje mogę też wrzucić na naszą stronę?? Bo Isadorka swoje mi pozwoliła..[/QUOTE]

Kochana Asiu, nawet fototapetę sobie możesz w sypialni zrobić....

Posted

Agato Balu :smile: obie petycje podpisałam, a podpisy zostały już zweryfikowane.

Saeto vel Dosiu, proszę nie pouczać nas tu wszystkich wokół zważywszy choćby na fakt, że Ty nawet Psa nie potrafiłaś porządnie u ... ratować i musiała Twój bałagan, jaki narobiłaś z Binką sprzątać Emir i to Emir wzięła na klatę to co Ty SPAPRAŁAŚ od początku do końca.
Wiesz chociaż Dosiu- Saeto gdzie jest teraz Binka?
Jeśli wiesz - pokaż tu kilka fotografii z jej aktualnego życia.
Korzystając z okazji Dosiu vel Saeto - akurat w Twoim przypadku dobrze Emir zrobiła, że Cię wywaliła z Fundacji.

Kahoono :smile:, z przyjemnością pooglądam album ze zdjęciami.
Tym marszem pokazaliście światu, że zwierzęta się liczą, że jesteście mocni, że my wszyscy kochający zwierzęta jesteśmy mocni.
Jeszcze raz gratulacje i podziękowania dla WSZYSTKICH MASZERUJĄCYCH :loveu: