Istar19 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 u nas co chwile gdzieś zakaz wstępu bo wycinki robią :( ale na szczęście ścieżek mamy mnóstwo, a całości nie zamykają :) aczkolwiek miałam już sytuację, że idąc spokojnie do lasu, trafiałam na strefę wycinki..a że cofać się nie lubię, to szłam gdzieś naokoło..a potem zamiast krótki 6 km spacer to wychodził 10/15 km :P sprawdzaniu z matmy nie zazdroszczę, ale życzę powodzenia! Quote
łamAga Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Hejka ;) tutaj chyba był temat o kleszczach ? dzisiaj wpadłam na coś takiego http://allegro.pl/odstraszacz-kleszczy-dla-zwierzat-tickless-ultra-i5248615188.html ciekawe czy jest skuteczne ;) Quote
Guest TyŚka Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Brzęczek podobno nie działa ;) Tzn. działa, ale nie jest 100% skuteczny :p U nas zamknęli lasy, bo teraz pryskają je przed chrząszczami majowymi. Mnie to nie cieszy w ogóle. A z mamty poprawiam geometrię. Nienawidze jej. Quote
marta1624 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Z lasem współczuję, a za matmę trzymam kciuki :) Quote
Majkowska Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Co,zakaz wchodzenia do lasu? Z jakiej okazji? Quote
kalyna Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ja jak widzę, że u nas na polach robią opryski to też odpuszczam spacer... niby psy gospodarzy biegają po tym, jednak moim psom doopy nie urwie jak jeden dzień na spacerze nie będą, a ja nie będę mieć schiz... zwłaszcza, że jak jest okres pylenia to jak psy się zaciągają to potem i tak chrumkają... Quote
Majkowska Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 U nas w mieście psikają chodniki i pobocza alejek srodkiem chwastobojczym. Dla mnie jakas paranoja bo powinni choc dac kartkę że psikane a oni nic. Wszystkie psy zreja trawe jak kozy a wlasciciele nie spodziewajac sie ze chwike temu spadl tam roundap puszczaja psy. Quote
Guest TyŚka Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 U nas dali wici w necie oraz tabliczki przy lesie, że są opryski i faktycznie latają sobie samoloty nad lasami... natomiast tabliczki postawili w tak świetnym miejscu, że trzeba mieć szczęście, by je zobaczyć, więc heh, ciężko. Z HiSu dostałam 4, hłehłe, a myślałam, że gorzej :D. Za to matma - porażka, chyba sie nie poprawiłam. Na szczęście to koniec, zaraz się pakuje i idę na biwak leśny, łuhuhu <3 Quote
marta1624 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Gratki za HIS, z matmą na pewno nie będzie tak źle :) Nie zgub się w tym lesie :p Quote
Guest TyŚka Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ja i rozszerzona matma, buahhahaahha :D Nie, nie mam. Ja jestem noga z matmy. Nie zgubię. Bylebym nie zamarzła, bo zimne noce zapowiadają ;p Quote
Dzikie nieporadne Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 weź termofor ! :Albo lepiej psa! :D Jak ja sie cieszę że nie muszę się już matmy uczyć...ale będę musiała, bo jest jakaś "psychometria" :O Quote
Buńka Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 No tak... matma i wszystko jasne :D Zmora uczniów :D Brawa za ocenkę z historii ;) Quote
ewes Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Matmę wystarczy zrozumieć, resztę trzeba zakuć :P nie wiem co gorsze :p Quote
łamAga Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Matematyki nie idzie się nauczyć z tym trzeba sie urodzić , dla mnie to zawsze była czarna magia ;( Quote
marta1624 Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Ja na szczęście z matmą nie miałam problemu ;) Chociaż teraz to nie wiem czy coś pamiętam :) Quote
Baton Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Ja matme nawet względnie ogarniam, co nie znaczy że lubię :p Chociaż akurat geometria mi pasuje ;) Quote
rashelek Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Geometria fuj, dużo bardziej wolę jakieś logiczne zadania na liczenie ;) U nas teraz chyba jakoś rzucali szczepionki dla lisów, ale w sumie nie słyszałam samolotów, to może zapomnieli... Jak tam po biwaku? Quote
Oscar Patric Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Matematyki nie idzie się nauczyć z tym trzeba sie urodzić , dla mnie to zawsze była czarna magia ;( oj tak,albo jesteś zdolna albo nie Quote
Erykowa Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 E tam,nie znacie się matematyka jest super ! Jak w lesie? bo u nas to tak dosyć zimno jest a nocami to juz w ogóle masakra. Quote
ewes Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Dla tych, którzy to lubią to tak jest super :D. Ja uwielbiałam matematykę dopóki nie poszłam na studia :P Quote
marta1624 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 E tam na studiach też niezła :p I właśnie, daj znać po wyprawie :) Quote
Guest TyŚka Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Żyyyję... i mogłabym dzisiaj napisać sprawdzianik z mięsniowego układu, czuję je wszystkie :D Jednak 20kg na plecak przez 15km, niespanie przez całą noc po całym dniu harówki, warty nocne oraz rozbieranie nmiotu 10tki i wnoszenie jego stelażu na górę, a następnie w stanie ja-śpię-zostawcie-mnie-w-spokoju wracać do domu już tylko ponad 10km to za dużo. Wczoraj jak się położylam o 13 to wstałam o 20, zjadłam obiad (łyżka taka ciężka :D), poiuczyłam się hormonalnego na dzisiejszy sprawdzian i o 22 już spałam :D. Ale było fantastycznie, pogoda nam dopisała (noo kropiło, ale króciutki), jedzenie też zjadliwe, brakowało mi tego typu wyjazdów, ale następnym razem biorę psa. Będzie mi łatwiej stac na wartach i pilnować, by do obozowiska nie podszedł żaden dziki zwierz (w nocy się świeciły czasem oczy, ale przegoniłam) ani złodziej :p Fotek jeszcze nie mam, wspomnien trylion i chodze jak połamaniec, mój kręgfosłup i moje kolana się odezwały - jednak cały weekend w glanach to za dużo, muszę w koncu te Gromy kupić... Quote
Recommended Posts