Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No Morus na pewno lepiej się przystosuje do mrozu niż Mika ;) Jak to robactwo nie przymarznie, to będzie koszmar latem :shake:
Furminator podobno nie nadaje się dla psów z długą sierścią, bo ją troche przycina. Ale z drugiej strony - na lato to nawet lepiej, bo im krócej tym chłodniej ;) No i na opakowaniu tej mojej szczotki nic nie pisze, że nie można jej używać na długowłosych psach (zasadniczo nie jest nawet nazwana 'furminatorem' tylko 'zgrzebłem'). Ja mam w planach tym na lato Cekina wyczesać, bo on bardzo źle znosi upały.

Posted

maryg22 napisał(a):
To mamy takie same wymagania :D

Bo ja działam na baterie słoneczne: jak słońca nie ma to nie chce mi się nic, nawet żyć, marudzę wtedy strasznie. ;)

Posted

To jest trudny czas dla naszych pupili... strzelanie... Mój pies zawsze wygryza się do krwi, wybałusza oczy i omal serce mu nie wyskoczy, w tym roku żal na niego patrzeć. Jednak przed pół godziną puściłam mu muzykę relaksacyjna dla psów, teraz jakąś inną i zastosowałam masaż TTouch. Ktoś podmienił mi psa, powoli się uspokaja, właśnie spokojnie leży, mięśnie rozluźniał i powoli zasypia, choć wokół ciągle strzelają. Aż łzy mi lecą ze wzruszenia :). Życzę każdemu z Was, aby jak najmniej boleśnie przeżyć ten straszny czas.

Posted

Dziękujemy. Muzyka jest magiczna :loveu: Koteł śpi wręcz na laptopie, bo stąd wydobywa się muzyka. Tylko budzi się, gdy ćwierkają ptaki i robi wielkie oczy pt "Kto śmie zakłócać mój sen?" :D Natomiast z M. różnie, tylko na razie 3 utwory mu podszły tak, że był całkowicie zrelaksowany. Teraz, od 40min słuchamy tego: http://www.youtube.com/watch?v=4Dfy01uuQJs i wiecie co? Najbardziej to kochamy. Jak tylko to włączyłam, nerwowy pies (bo akurat strzelali blisko) poszedł spać. BA! Położył się na drugim końcu pokoju, choć w takich chwilach woli być na kolanach :). Co więcej - Morus właśnie CHRAPIE. Choć w tle strzelają. Ktoś podmienił mi psa :D Jeeeny, że też wcześniej nie odkryłam tej ścieżki dźwiękowej!

Posted

W Nowym Roku życzę Ci zdrowia, szczęścia, pomyślności,
potęgi miłości, siły młodości,
samych spokojnych, pogodnych dni
i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil.
Niech taneczny, lekki krok
będzie z Tobą cały rok.
Niech prowadzi Cię bez stresu
od sukcesu do sukcesu . :calus:

Posted

leónowa napisał(a):
Fajna ta muzyka, dobra alternatywa dla bojących się psów, zamiast faszerować tabletkami na uspokojenie;)

NA Leon muzyka też działa kojąco? Bo mój zwierzyniec jak tyko słyszy, układa się do spania, głównie Mileczka :evil_lol:

Phase, dziękuję za piękne życzenia :loveu:

Posted

Leon już od kilku godzin chrapie, tak więc nie mam jak sprawdzić :evil_lol: Ale mi się bardzo podoba, na pewno wykorzystam, ciekawa jestem tylko czy w czasie burzy podziała, jak strzały teraz olał, to za każdym razem jak usłyszy, że grzmi, wpada w paranoję, nic, kompletnie nic nie działa, tak więc będziemy testować;)