Ty$ka Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Jean napisał(a):Biedna ta Suri.. ma takie mądre oczka.. Też zaczarowała mnie swoim wzrokiem... dzisiaj ją spotkałam. Leżała w trawie, na mój głos podniosła głowa, ale tylko na mnie spojrzała wzrokiem "myślałam, że dasz mi dom" i poszła spać. Aż żal serce ściska... a tymczasu dalej nie ma. Jean napisał(a):A Morus jak to Morus. Tylko go czochrać i miziać :) Chyba się zakochał? :D :loveu: Czy ja wiem czy się zakochał ;). On ma już swoją miłość życia, jest nią Maja - czarna sucz w typie hawańczyka :cool3: Natomiast wobec Sury zachowywał się łagodnie, polubił ją, ale jednak był o mnie zaborczy - mój kochany jedynak :loveu:. Po powrocie do domu się do mnie przytulał, jakby chciał powiedzieć: "Ty masz tylko mnie i o tym nie zapominaj" :evil_lol: Wiem, wiem... antropomorfizuję psa, ale tylko na forum. W życiu jestem dla niego dość rygorystyczna, biedak ;) stokrotka.af napisał(a):smutna śliczna Suri... I do tego cudowna. Nic tylko brać i kochać ;). Patik napisał(a):W końcu koniec kucia do egzaminów wiec przyszłam. Psiaki cudowne :loveu: A Morusek jaki kudłacz śliczny:-D Jak Ci poszło na egzaminach? ;) A za komplementy dziękujemy i zapraszamy... za jakiś czas na świeże fotki :eviltong: Quote
Molowe Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 http://img12.imageshack.us/img12/2812/p1070357lh.jpg jakie ona ma masakrycznie smutne oczka :(:(:( a Morus jak zawsze cudny :loveu: wymiziaj sierściucha od nas <3 Quote
Ty$ka Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 Molowe, wyczochram tę Zarazę, wyczochram :) Dzisiaj jest gorąco... Morus nie może. Biedak leży na betonie w cieniu i marzy o śniegu... Nawet nie ma siły się ruszyć. Quote
Dzikie nieporadne Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Ty byłaś w mojej galerii tyle razy a ja dopiero teraz się tu pofatygowałam i ..żałuje że tak późno... Morus jest z tego co piszesz strasznie podobny do Lejdi , to moje kundlostwo to też straszna zazdrośnica ;) Zresztą przepiękny ma pyszczek :loveu: i to długi stylowe futro oraz roześmiany jęzor i oczy :)Taki zawadiaka ;) Ah ja też czasem spotykam kundelki bezpańskie , które także doczepiają się do nas na cały spacer a ja je traktuje jak własne i nadaje imiona gryząc się z myślami że nie mogę ich wziąść i nie mam komu ich wcisnąć... Ale i tak zwykle odłączają się od nas najpóźniej przed domem... Quote
rashelek Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Nono Suri to bardzo elegancka panienka, ma niesamowite spojrzenie. Szkoda, że tak niesamowicie smutne... A co do upałów - nie myślałaś, żeby Morusa ściąć na krócej? Chyba, że on tą sierść ma rzadką a długą po prostu. Bo chłodniej to już raczej nie będzie, pogoda się rozkręca :shake: Quote
Dzikie nieporadne Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Moja koleżanka ma podobnego psiaka do Morusa :) http://www.psy.pl/myspace---galerie/go:1/art6757.html Quote
Ty$ka Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Mada95 napisał(a):Ty byłaś w mojej galerii tyle razy a ja dopiero teraz się tu pofatygowałam i ..żałuje że tak późno... Morus jest z tego co piszesz strasznie podobny do Lejdi , to moje kundlostwo to też straszna zazdrośnica ;) No widzisz... trzeba było wcześniej zajrzeć :eviltong: Morusław jest zazdrosny o każdy głask Endusia: gdyby mógł to by zagryzł swego przyjaciela... ale nie, matka uczyła go miłości do bliźniego, więc się jej słucha :loveu: :cool3: Mada95 napisał(a):Zresztą przepiękny ma pyszczek :loveu: i to długi stylowe futro oraz roześmiany jęzor i oczy :)Taki zawadiaka ;) Lepiej go opisać nie umiałabym :). Trafiłaś w sedno. Mada95 napisał(a):Ah ja też czasem spotykam kundelki bezpańskie , które także doczepiają się do nas na cały spacer a ja je traktuje jak własne i nadaje imiona gryząc się z myślami że nie mogę ich wziąść i nie mam komu ich wcisnąć... Ale i tak zwykle odłączają się od nas najpóźniej przed domem... A to takie bolesne, prawda? Dokładnie wiem, co w takiej chwili czujesz... rashelek napisał(a):Nono Suri to bardzo elegancka panienka, ma niesamowite spojrzenie. Szkoda, że tak niesamowicie smutne... Dzisiaj już jej nie widziałam... Straszne upały są, więc albo gdzieś się schowała... albo - nie, tego nie wypowiem, nie dam rady :( rashelek napisał(a):A co do upałów - nie myślałaś, żeby Morusa ściąć na krócej? Chyba, że on tą sierść ma rzadką a długą po prostu. Bo chłodniej to już raczej nie będzie, pogoda się rozkręca :shake: Myśleć myślałam, ale na myśleniu się kończyło zawsze :evil_lol: Boję się, że w zły okres trafię: M. jest psem podwórkowym, więc trzeba by go wystrzyc na upały, ale na tyle wcześnie, by sierść zdążyła odrosnąć do jesieni ;). Dzisiaj go co rusz skubałam i czesałam... sierść rewelacyjnie wychodzi. I równie rewelacyjnie wyglądam po takich zabiegach :cool3: - cała jestem w kłakach. Mam też zdjęcia. Niewiele, ale mam. Wstawię je jednak już jutro. ;) Quote
Ty$ka Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Usmażymy się razem, co? Tak chciałbym zimę... :cool3: Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 biedne te nasze futrzaki ..Holi też się smaży ^^ ale zabawie nie odpuści ... Morusek i Endi jak zawsze piękni :D Quote
Ty$ka Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Morus niestety wysiada. Spacery skróciłam, bo pies nie daje rady: nawet wieczorem. Natomiast Endy cały dzień przesypia, a w nocy rozpiera go energia... Biedaki, nie potrafią się przestawić na upały ;). Quote
ewes Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 biedne zwierzaki w te upały... Dela też strajkuje... po prostu się kładzie i dalej nie idzie :D Quote
Istar19 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 eh a Holi biega zawsze aż pada ^^ dlatego spacery też skracam i tylko chwilę się bawimy .. Maszy za to taka pogoda bardzo pasuje :shake: Sol ma podobnie jak Endi .. dzień przesypia a w nocy rozrabia ^^ Quote
paoiii Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Cuudny chłopak jest :D widze, że upały mu nie służą ale da radę! Quote
stokrotka.af Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 no Rufol lata z wywieszonym na bok jęzorem, daję mu wodę podczas spacerów, ale i tak jak znajdzie trochę piachu to sie okopie i leży i dycha ;) Quote
Molowe Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 http://img841.imageshack.us/img841/979/p1070383x.jpg a Morus jak zawsze szczęśliwy :) Quote
Jean Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 http://img259.imageshack.us/img259/643/p1070385.jpg słodziak :loveu: a nie myślałaś trochę przyciąć Mu futro na lato/upały? Quote
Ty$ka Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Istar19 napisał(a):eh a Holi biega zawsze aż pada ^^ dlatego spacery też skracam i tylko chwilę się bawimy .. Maszy za to taka pogoda bardzo pasuje :shake: Ach ta Holi, wariatka jest :evil_lol: Istar19 napisał(a):Sol ma podobnie jak Endi .. dzień przesypia a w nocy rozrabia ^^ Wiadomo, ładują akumulatory na słońcu :eviltong: paoiii napisał(a):Cuudny chłopak jest :-D :loveu::loveu::loveu: Ciekawa jestem tylko... czy równie cudnie wyglądałby ostrzyżony? :P paoiii napisał(a):widze, że upały mu nie służą ale da radę! E, tam nie służą... Dzisiaj cały dzień burzowy, więc pies w domu siedzi. :cool3: A do samych upałów się przyzwyczai - musi :P stokrotka.af napisał(a):no Rufol lata z wywieszonym na bok jęzorem, daję mu wodę podczas spacerów, ale i tak jak znajdzie trochę piachu to sie okopie i leży i dycha ;-) My też wodę nosimy na spacery. No, ale na piachu panicz się nie położy - co to to nie: jeszcze sobie sierści wybrudzi :diabloti:. Najchętniej to wypoczywa w moich ramionach, szkoda tylko, że ja jego zdania nie podzielam :lol: Molowe napisał(a):http://img841.imageshack.us/img841/979/p1070383x.jpg a Morus jak zawsze szczęśliwy :smile: Bo pańcia przy okazji go czochra, skubie, łaskocze, czesze i masuje :lol: Jean napisał(a):http://img259.imageshack.us/img259/643/p1070385.jpg słodziak :loveu: :loveu: Jean napisał(a):a nie myślałaś trochę przyciąć Mu futro na lato/upały? Odpowiadałam już na te pytanie rashelek :evil_lol: . Tak - myślałam, ale główne problemy to: kiedy przyciąć (by zdażyła odrosnąć), gdzie to zrobić (u nas nie ma groomerów) i jak (Morus to jednak nadal tchórz, bojący się nowych rzeczy, a taką byłaby maszynka). Z drugiej jednak strony... już dla samej ciekawości zrobiłabym z Morusa królika doświadczalnego i go pozbyła tych długich kudłów :cool3: Quote
Molowe Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Ty$ka napisał(a):Bo pańcia przy okazji go czochra, skubie, łaskocze, czesze i masuje och jaka kochana pańcia :loveu: Quote
Ty$ka Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Molowe napisał(a):och jaka kochana pańcia :loveu: Czasami :evil_lol: Zazwyczaj biedny pies musi wykonywać głupie zachcianki pani: to siadać, to skakać, to robić przysiady, to przybiegać na zawołanie... no i jeszcze wysłuchiwać gadki o tym jaki to nie jest Morus: głupol, brzydal i śmierdziuch :evil_lol:. Biedak. ;) Quote
Patik Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 (edited) http://img705.imageshack.us/img705/9973/p1070379.jpg jaka mordka uśmiechnięta i kotecek :P też śliczny A co do egzaminów całkiem dobrze :P myślałam,ze będzie gorzej ,ale zobaczymy dopiero w czerwcu .. Edited May 2, 2012 by Patik Quote
rashelek Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Co do tego przycięcia - nie martw się, moja M to też rozhisteryzowany tchórz i troche się boje jej reakcji na maszynkę. Ale niestety, źle mi się patrzy jak sobie ewidentnie nie radzi w taki upał. Co prawda jak poleży z 20min na dworze to się przestawia i jest ok, ale przecież to troche bezsensowna praktyka ;) A do tego wkurza mnie jej baranek i chcę ją zobaczyć w innym wydaniu. Myślę, że jeżeli zetniesz teraz (w miarę szybko) to spokojnie odrośnie na jesień. I ja ze swoją też nie idę do jakiegoś superekstrawypasionego(istraszniedrogiego) fryzjera, a do osiedlowej budy - bo ona ma być krótka, a nie piękna :diabloti: Quote
Molowe Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Ty$ka napisał(a):Czasami :evil_lol: Zazwyczaj biedny pies musi wykonywać głupie zachcianki pani: to siadać, to skakać, to robić przysiady, to przybiegać na zawołanie... no i jeszcze wysłuchiwać gadki o tym jaki to nie jest Morus: głupol, brzydal i śmierdziuch :evil_lol:. Biedak. ;) hahaha XD niedobra pani taka wymagająca :) Quote
heksa82 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Takim szybkim wpisem przypominamy o sobie i dajemy znać, że pamiętamy po PANU M. Quote
stokrotka.af Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Ty się ciesz,że Morus w piachu nie leży bo przynajmniej nie masz w domu pisakownicy :) ja też sie zastanawiam nad przycieciem Rufola, kupiłam już nawet maszynke do włosów, zastanawiam się czy da sie tylko przerzedzić siersć....zawsze to lżej , nie chce go ciachac na westa :) Quote
Recommended Posts