Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jean napisał(a):
Biedna ta Suri.. ma takie mądre oczka..

Też zaczarowała mnie swoim wzrokiem... dzisiaj ją spotkałam. Leżała w trawie, na mój głos podniosła głowa, ale tylko na mnie spojrzała wzrokiem "myślałam, że dasz mi dom" i poszła spać. Aż żal serce ściska... a tymczasu dalej nie ma.

Jean napisał(a):
A Morus jak to Morus. Tylko go czochrać i miziać :) Chyba się zakochał? :D :loveu:

Czy ja wiem czy się zakochał ;). On ma już swoją miłość życia, jest nią Maja - czarna sucz w typie hawańczyka :cool3: Natomiast wobec Sury zachowywał się łagodnie, polubił ją, ale jednak był o mnie zaborczy - mój kochany jedynak :loveu:. Po powrocie do domu się do mnie przytulał, jakby chciał powiedzieć: "Ty masz tylko mnie i o tym nie zapominaj" :evil_lol: Wiem, wiem... antropomorfizuję psa, ale tylko na forum. W życiu jestem dla niego dość rygorystyczna, biedak ;)

stokrotka.af napisał(a):
smutna śliczna Suri...

I do tego cudowna. Nic tylko brać i kochać ;).

Patik napisał(a):
W końcu koniec kucia do egzaminów wiec przyszłam. Psiaki cudowne :loveu:
A Morusek jaki kudłacz śliczny:-D

Jak Ci poszło na egzaminach? ;)

A za komplementy dziękujemy i zapraszamy... za jakiś czas na świeże fotki :eviltong:

Posted

Molowe, wyczochram tę Zarazę, wyczochram :)

Dzisiaj jest gorąco... Morus nie może. Biedak leży na betonie w cieniu i marzy o śniegu... Nawet nie ma siły się ruszyć.

Posted

Ty byłaś w mojej galerii tyle razy a ja dopiero teraz się tu pofatygowałam i ..żałuje że tak późno...

Morus jest z tego co piszesz strasznie podobny do Lejdi , to moje kundlostwo to też straszna zazdrośnica ;)

Zresztą przepiękny ma pyszczek :loveu: i to długi stylowe futro oraz roześmiany jęzor i oczy :)Taki zawadiaka ;)

Ah ja też czasem spotykam kundelki bezpańskie , które także doczepiają się do nas na cały spacer a ja je traktuje jak własne i nadaje imiona gryząc się z myślami że nie mogę ich wziąść i nie mam komu ich wcisnąć...
Ale i tak zwykle odłączają się od nas najpóźniej przed domem...

Posted

Nono Suri to bardzo elegancka panienka, ma niesamowite spojrzenie. Szkoda, że tak niesamowicie smutne...
A co do upałów - nie myślałaś, żeby Morusa ściąć na krócej? Chyba, że on tą sierść ma rzadką a długą po prostu. Bo chłodniej to już raczej nie będzie, pogoda się rozkręca :shake:

Posted

Mada95 napisał(a):
Ty byłaś w mojej galerii tyle razy a ja dopiero teraz się tu pofatygowałam i ..żałuje że tak późno...

Morus jest z tego co piszesz strasznie podobny do Lejdi , to moje kundlostwo to też straszna zazdrośnica ;)

No widzisz... trzeba było wcześniej zajrzeć :eviltong: Morusław jest zazdrosny o każdy głask Endusia: gdyby mógł to by zagryzł swego przyjaciela... ale nie, matka uczyła go miłości do bliźniego, więc się jej słucha :loveu: :cool3:

Mada95 napisał(a):
Zresztą przepiękny ma pyszczek :loveu: i to długi stylowe futro oraz roześmiany jęzor i oczy :)Taki zawadiaka ;)

Lepiej go opisać nie umiałabym :). Trafiłaś w sedno.

Mada95 napisał(a):
Ah ja też czasem spotykam kundelki bezpańskie , które także doczepiają się do nas na cały spacer a ja je traktuje jak własne i nadaje imiona gryząc się z myślami że nie mogę ich wziąść i nie mam komu ich wcisnąć...
Ale i tak zwykle odłączają się od nas najpóźniej przed domem...

A to takie bolesne, prawda? Dokładnie wiem, co w takiej chwili czujesz...

rashelek napisał(a):
Nono Suri to bardzo elegancka panienka, ma niesamowite spojrzenie. Szkoda, że tak niesamowicie smutne...

Dzisiaj już jej nie widziałam... Straszne upały są, więc albo gdzieś się schowała... albo - nie, tego nie wypowiem, nie dam rady :(

rashelek napisał(a):
A co do upałów - nie myślałaś, żeby Morusa ściąć na krócej? Chyba, że on tą sierść ma rzadką a długą po prostu. Bo chłodniej to już raczej nie będzie, pogoda się rozkręca :shake:

Myśleć myślałam, ale na myśleniu się kończyło zawsze :evil_lol: Boję się, że w zły okres trafię: M. jest psem podwórkowym, więc trzeba by go wystrzyc na upały, ale na tyle wcześnie, by sierść zdążyła odrosnąć do jesieni ;). Dzisiaj go co rusz skubałam i czesałam... sierść rewelacyjnie wychodzi. I równie rewelacyjnie wyglądam po takich zabiegach :cool3: - cała jestem w kłakach.

Mam też zdjęcia. Niewiele, ale mam. Wstawię je jednak już jutro. ;)

Posted

Morus niestety wysiada. Spacery skróciłam, bo pies nie daje rady: nawet wieczorem. Natomiast Endy cały dzień przesypia, a w nocy rozpiera go energia... Biedaki, nie potrafią się przestawić na upały ;).

Posted

eh a Holi biega zawsze aż pada ^^ dlatego spacery też skracam i tylko chwilę się bawimy ..
Maszy za to taka pogoda bardzo pasuje :shake:

Sol ma podobnie jak Endi .. dzień przesypia a w nocy rozrabia ^^

Posted

Istar19 napisał(a):
eh a Holi biega zawsze aż pada ^^ dlatego spacery też skracam i tylko chwilę się bawimy ..
Maszy za to taka pogoda bardzo pasuje :shake:

Ach ta Holi, wariatka jest :evil_lol:

Istar19 napisał(a):
Sol ma podobnie jak Endi .. dzień przesypia a w nocy rozrabia ^^

Wiadomo, ładują akumulatory na słońcu :eviltong:

paoiii napisał(a):
Cuudny chłopak jest :-D

:loveu::loveu::loveu: Ciekawa jestem tylko... czy równie cudnie wyglądałby ostrzyżony? :P

paoiii napisał(a):
widze, że upały mu nie służą ale da radę!

E, tam nie służą... Dzisiaj cały dzień burzowy, więc pies w domu siedzi. :cool3: A do samych upałów się przyzwyczai - musi :P

stokrotka.af napisał(a):
no Rufol lata z wywieszonym na bok jęzorem, daję mu wodę podczas spacerów, ale i tak jak znajdzie trochę piachu to sie okopie i leży i dycha ;-)

My też wodę nosimy na spacery. No, ale na piachu panicz się nie położy - co to to nie: jeszcze sobie sierści wybrudzi :diabloti:. Najchętniej to wypoczywa w moich ramionach, szkoda tylko, że ja jego zdania nie podzielam :lol:

Molowe napisał(a):
http://img841.imageshack.us/img841/979/p1070383x.jpg a Morus jak zawsze szczęśliwy :smile:

Bo pańcia przy okazji go czochra, skubie, łaskocze, czesze i masuje :lol:

Jean napisał(a):

:loveu:

Jean napisał(a):
a nie myślałaś trochę przyciąć Mu futro na lato/upały?

Odpowiadałam już na te pytanie rashelek :evil_lol: . Tak - myślałam, ale główne problemy to: kiedy przyciąć (by zdażyła odrosnąć), gdzie to zrobić (u nas nie ma groomerów) i jak (Morus to jednak nadal tchórz, bojący się nowych rzeczy, a taką byłaby maszynka). Z drugiej jednak strony... już dla samej ciekawości zrobiłabym z Morusa królika doświadczalnego i go pozbyła tych długich kudłów :cool3:

Posted

Molowe napisał(a):
och jaka kochana pańcia :loveu:

Czasami :evil_lol:

Zazwyczaj biedny pies musi wykonywać głupie zachcianki pani: to siadać, to skakać, to robić przysiady, to przybiegać na zawołanie... no i jeszcze wysłuchiwać gadki o tym jaki to nie jest Morus: głupol, brzydal i śmierdziuch :evil_lol:. Biedak. ;)

Posted

Co do tego przycięcia - nie martw się, moja M to też rozhisteryzowany tchórz i troche się boje jej reakcji na maszynkę. Ale niestety, źle mi się patrzy jak sobie ewidentnie nie radzi w taki upał. Co prawda jak poleży z 20min na dworze to się przestawia i jest ok, ale przecież to troche bezsensowna praktyka ;) A do tego wkurza mnie jej baranek i chcę ją zobaczyć w innym wydaniu. Myślę, że jeżeli zetniesz teraz (w miarę szybko) to spokojnie odrośnie na jesień. I ja ze swoją też nie idę do jakiegoś superekstrawypasionego(istraszniedrogiego) fryzjera, a do osiedlowej budy - bo ona ma być krótka, a nie piękna :diabloti:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Czasami :evil_lol:

Zazwyczaj biedny pies musi wykonywać głupie zachcianki pani: to siadać, to skakać, to robić przysiady, to przybiegać na zawołanie... no i jeszcze wysłuchiwać gadki o tym jaki to nie jest Morus: głupol, brzydal i śmierdziuch :evil_lol:. Biedak. ;)

hahaha XD niedobra pani taka wymagająca :)

Posted

Ty się ciesz,że Morus w piachu nie leży bo przynajmniej nie masz w domu pisakownicy :)
ja też sie zastanawiam nad przycieciem Rufola, kupiłam już nawet maszynke do włosów, zastanawiam się czy da sie tylko przerzedzić siersć....zawsze to lżej , nie chce go ciachac na westa :)