Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

roadtonowhere napisał(a):
Co tak mało fotek Morusa dodajesz :angryy: nie dasz się nacieszyć piękną mordką :shake:

Ostatnimi czasy to tutaj i tak jest dużo zdjęć, trzeba się cieszyć :diabloti:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Jaka banda :loveu:

Grunt, że się z nią dogadywał mój bodyguard :cool3:.

Nie wiem czemu, ale zawsze ilekroć nie mam aparatu to wtedy spotykamy więcej psów, nieraz do pięciu-sześciu i razem sobie szaleją... A kiedy już aparat mam to nagle psy się chowają :razz:

roadtonowhere napisał(a):
Co tak mało fotek Morusa dodajesz :angryy:

Powód pierwszy: to nie mój aparat. Ile ja muszę się namęczyć by jego właściciela przekonać do pożyczki to tylko ja wiem :diabloti:

Powód drugi: Nie lubię co spacer targać aparatu...

Powód trzeci: Niestety na CBC nikt nie wymyślił jeszcze lekarstwa :(

rashelek napisał(a):
Ostatnimi czasy to tutaj i tak jest dużo zdjęć, trzeba się cieszyć :diabloti:

No, a jak :diabloti: Za niedługo przez Wasze marudzenie zdjęć nie będzie w ogóle ;]

Jean napisał(a):
śliczny banerek :smile:

Też mi się podoba :)

Jean napisał(a):
Buziaki dla Moruska!

Przekazane... :)

Patik napisał(a):
Zdjęcia cudne

Dzięki, dzięki ;] Przynajmniej jedna, co nie marudzi, że mało zdjęć :roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='roadtonowhere']ie dasz się nacieszyć piękną mordką :shake:
[quote name='Patik']Morusek wymiata :P
No i drogie cioteczki... korzystając z Waszej obecności na wątku, i na tym że się rozpływacie wręcz nad urodą mojego brzydkiego kundla ;] (aj, coś czuję, że mi się oberwie :evil_lol:), chciałabym Wam przedstawić niemal kopię Morusa, Pusię wraz z siostrą... Ba! Także są mieszkankami Lubelszczyzny.

Krótkowłosa Nelka i jej długowłosa siostra Pusia to jeszcze szczeniaczki. Słodkie, kochane i niewinne. Cóż one zawiniły? Nic. A może właśnie to, że się urodziły. One nie miały racji bytu, nie miały prawa się urodzić. "Właściciele" ich mamusi nie dopilnowali jej, nie pomyśleli nad przyszłością maleństw, nie wykazali się odpowiedzialnością... nic więc dziwnego, że te dwie małe kulki stały się problemem. Nikt ich nie chciał, więc się ich pozbyli. Wepchnęli te dwa żyjątka do reklamówki foliowej i porzucili. Jak zbędną, zepsutą rzecz. Zostawili je na śmierć - gdyby nie szybka reakcja Dobrej Duszy, siostrzyczki udusiłyby się. I nikt by o nich nie wiedział. A jednak ich historia ujrzała światło dzienne - one żyją i są przerażone otoczeniem i sytuacją, którą tak niedawno przeżyły. Nie mogą zrozumieć, co zrobiły nie tak, przecież były kochane, miłe i przyjacielskie - tego samego oczekiwały od człowieka... A on zawiódł. Teraz Pusia i Nelka poznają, co to znaczy ludzka miłość, są bezpieczne i mają zapewniony dach nad głową. Jednak brakuje im jednego - własnego człowieka. Takiego, który pokocha je już na zawsze. Przecież na to zasługują: są przyjacielskie, radosne i sympatyczne. Jak to szczenięta, dziewczynki są wszędobylskie i ciekawskie, wszędzie muszą zajrzeć, wszystko dotknąć, obwąchać. Nelka i Pusia to niezwykle pojętne suczki, bardzo szybko się uczą, są otwarte na świat, nowe wyzwania i ludzi, a ze względu na swój wiek można je do wszystkiego przyzwyczaić. Przy odrobinie miłości, cierpliwości i miłości okażą się cudownymi przyjaciółmi. Wystarczy je mądrze wychować i pokochać.

Do adopcji razem lub osobno, więc jeśli znacie kogoś, kto chciałby adoptować psiego misia to reklamujcie dziewczynki :smile:. Są wprost cudowne, zapowiadają się na małe pieski - Puśka jest identycznej budowy, co Morus za szczyla. Zresztą same zobaczcie, że to takie misie:

PUSIA:

Tu razem:

Posted

[quote name='Ty$ka']NELKA:

A tak były "zapakowane"

O boziu.. czy ci ludzie to już w ogóle rozum stracili? :placz: biedne psiaki :placz: nie mogę uwierzyć, że ludzie są tak bezmyślni :shake::angryy: jak już im się rozmnożyła sunia to mogli inaczej problem rozwiązać a nie do pudła spakować i zostawić :angryy::placz: najchętniej bym takim ludziom :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

[quote name='roadtonowhere']O boziu.. czy ci ludzie to już w ogóle rozum stracili? :placz: biedne psiaki :placz: nie mogę uwierzyć, że ludzie są tak bezmyślni :shake::angryy: jak już im się rozmnożyła sunia to mogli inaczej problem rozwiązać a nie do pudła spakować i zostawić :angryy::placz: najchętniej bym takim ludziom :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Niestety, większość ludzi nadal tak załatwia sprawę niechcianego problemu :(

A tak poza tym, proszę Cię zamień cytowane zdjęcia na linki, bo jeszcze mod wpadnie i będziesz mieć problem ;)
Regulamin "b) Nie cytuj już zamieszczonej fotki. Jeśli jednak jest to niezbędne, to cytowane zdjęcie zamieniaj na link."

[quote name='ewes']Ale one miały szczęście, że ktoś je znalazł
ale są takie fajne pysie, że szybko powinny domy znaleźć ;-)
I oby tak się stało :)

[quote name='Patik']No bo ile marudzić można :P
No masz... to mnie teraz zapędziłaś w kozi róg :placz: :lol:

Posted

Klony nas prześladują :( Coś się boję, że to może być siostra M. - wiek, maść i budowa identyczna... no i ten błysk w oku. :shake: A Morus miał kilka sióstr bliźniaczek...

Zresztą sami zobaczcie, to jest Zambia - przebywa w jednym z lubelskich schronisk:

Posted

A tak w ogóle to przepraszam, że dodaję zdjęcia niemorusowe... ale obiecuję, że niedługo to nadrobię zdjęciami bohatera wątku...

Posted

A wiecie co mi chodzi po głowie? By Zambię adoptować :D. Albo wcisnąć sąsiadce, która szuka psa :P. Hehe... Jutro nie wiem czy dam radę pstryknąć coś, bo mam gości ;). Ale postaram się.

Posted

Ty$ka napisał(a):
A wiecie co mi chodzi po głowie? By Zambię adoptować :D. Albo wcisnąć sąsiadce, która szuka psa :P. Hehe... Jutro nie wiem czy dam radę pstryknąć coś, bo mam gości ;). Ale postaram się.

Nie gadaj tylko adoptuj :P:P

Posted

Słodkie te szczeniaki.. Przykro ze ktoś śmiał się tak podle zachować...

Zambia faktycznie podobna do Moruska :) Adoptujesz ją? :)

Posted

Ty$ka napisał(a):
A tak w ogóle to przepraszam, że dodaję zdjęcia niemorusowe... ale obiecuję, że niedługo to nadrobię zdjęciami bohatera wątku...

Nooo czekamy na te zdjęcia :D!!!

I jeszcze co z Zambią?

Posted

[quote name='Patik']Nie gadaj tylko adoptuj :P:P
[quote name='Molowe']

[quote name='Molowe']faktycznie Zambia bardzo podobna do Moruska :-(

[quote name='Jean']Zambia faktycznie podobna do Moruska :smile: Adoptujesz ją? :smile:

Gdyby to było takie proste :evil_lol:
Wszystko zależy od rodziny, bo to nie takie łatwe - aktualnie nas w domu jest dużo: 6 dwunogich i 7 czterołapnych :razz:

[quote name='paoiii']Nooo czekamy na te zdjęcia :D!!!
Zgodnie z obietnicą mam z soboty, ale nie miałam czasu przegrać. Zaraz to nadrobię ;).

I jeszcze co z Zambią?

[quote name='heksa82']Morus będzie miał towarzystwo, a Zambia nowy domek (oby):multi:
Zambia niestety na chwilę obecną szuka domu... Rodzina nie przekonana (jeszcze :diabloti:). A Morus ma towarzystwo już - sąsiadka, której chciałam wcisnąć Zambię (pewnie u mnie zostałaby przechrzczona na Zombi :cool3:) ma już psa.

Akurat tydzień temu przybłąkał się do niej piesek w typie jamnika. Dzisiaj byłam z piesiem na spacerze (i z jej młodszą panią, Kasią) i jestem nią (psem, nie panią :lol:) zauroczona. Kropka (bo tak się zwie jamnisia) na moje oko (a raczej patrząc po jej ząbkach ;)) ma co najwyżej 1,5roku. Liczne otarcia wokół szyi zdradzają to, że była psem łańcuchowym, a delikatna psychika i strach przed ludźmi, gwałtownymi ruchami oraz patykami wskazują na to, że ktoś ją bił :-(. Na szczęście teraz jest bezpieczna i kochana, budzi swoją 12letnią pańcię przed 5 rano, śpi z nią w łóżku i niedługo zostanie wysterylizowana ;). Ma codziennie kilka spacerów, wraz ze starszą panią odprowadza Kasię do szkoły i ją odbiera, a z Kasią chodzi na razie na niespełna godzinę (Kropka nie daje więcej rady) + kilka krótszych wypadów jak do sklepu, do koleżanki i na siku.
Dzisiaj M. i K. szaleli ze sobą, odważyłyśmy się spuścić Kropkę, która co rusz łapała trop i leciała za... Morusem, który stwierdził, że starszym bratem dziś nie będzie i w ogóle się nie słuchał :angryy:. Kropka za to pokazała, że jest mądrzejsza i choć, co rusz nam uciekała, po kilkakrotnym zawołaniu (słodkim i wysokim, innego się boi), naszej ucieczce i kucaniu, przybiega ile sił w łapkach :loveu:. Morus po... 5 minutach i tylko dlatego, że bardzo tiutiałam i chwaliłam Kropcię - zazdrośnik jeden :evil_lol:.
Kropcia jest cudowna, jestem w niej zakochana po uszy: jak na jamnika przystało lubi pogoń i niuchanie, pod koniec spaceru ledwie dreptała (ponad godzina spaceru z przystankami na odsapnięcie), ale po zobaczeniu kota wyrwała się Kasi i pognała z warkotem wprost na kota :cool3:. Mieszka też z kurami, kocha je, ale inaczej, na swój sposób :cool3: No i zniszczyła już wszystkie piłeczki, jakie miała dla niej Kasia :evil_lol:
Jamnisia lubi się tulić, nie jest też agresywna, ale potrzebuje czasu, aby się oswoić. W dodatku doskonały pies obronny! Podobno, gdy Kasię bił brat (nota bene, znęcający się nad zwierzętami, ale on mieszka w bloku, gdzie nie ma żadnego, a Kasia mieszka z Babcią) to go zaatakowała... Zresztą na własne oczy widziałam, jak do nas wystartowałam ONek, Kropka natychmiast się najeżyła, w ślad za nią Morus (wychodzi na to, że to K. wychowuje starszego brata :razz:) i była gotowa nas obronić... Bądź co bądź jest strasznie krucha, za tym macho czai się mały, lękliwy pies, który... bał się pić z miski, z której wcześniej pił Morus :shake:. A kiedy Kasi dałam lepszą smycz niż posiadała, Kropka stanęła i tak stała... bała się tej smyczy :-(. Po prostu ona musi mieć wszystko to samo, nie lubi zmian. Tak czy siak jest cudna, zakochacie się w niej od razu, gdy Wam pokażę jej zdjęcia... :loveu: No, ale to dopiero za jakiś czas, na razie nie chcę ją stresować aparatem.

A dzisiaj muszą Wam wystarczyć zdjęcia z sobotniego spaceru, które zaraz dodam :)