BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 To Maleństwo trafiło do schronu po śmierci swojego Pana (*) Spadkobiercy dom przyjęli ale Psu dali kopa! Kilka dni Maleństwo tułało sie po ulicy...cud, że zyje!... aż w końcu Pani z gminy zgłosiła Go do schronu...i tak dostał na imię Smyku... Smyku siedzi przerażony w ogromnym boksie...prawie nie widac Go w kąciku...przerazony...załzawionymi oczkami patrzy na przechodących ludzi i czeka....:( Biedactwo nie wie co sie dzieje? Nie wie , że Jego Pan juz nie wróci...:( Nieraz widziałam takie Psiaki , oddane po smierci włascicieli...które czekały...i cichutko umierały z żalu...:( Proszę pomóżcie Mu...nie pozwolmy Mu odejść... Maleństwo jest maciupkie...wazy max 5 kg...tuli sie do człowieka , lubi byc noszony na rękach :) Jest przesłodkim Psiaczkiem , któremu trzeba pomóc! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us prawdopodobnie stary uraz...skonsultuje to z wetem Uploaded with ImageShack.us Quote
Trisza Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Jestem,jak można pomóc?Rozgłosić w moim mieście?....:((( Quote
EVA2406 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Najbardziej wzruszają mnie takie pieski wyrzucane po śmierci właściciela przez bezwzględnych spadkobierców :( Dlatego uważam, że w testamencie powinno się robić zapis o przekazaniu spadku pod warunkiem dożywotniej opieki dla pozostawionego zwierzaka. Quote
beka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Wiesz Ewa jak ktos chce pomoc zwierzakowi to zapis nie potrzebny, a jak nie chce to i zapis człowiek obejdzie :( Biedak. W jakim może byc wieku? Quote
Elka_Ka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 beka napisał(a):Wiesz Ewa jak ktos chce pomoc zwierzakowi to zapis nie potrzebny, a jak nie chce to i zapis człowiek obejdzie :( Biedak. W jakim może byc wieku? Jestem tego samego zdania. Jeśli ktoś jest na tyle bezwględny żeby wywalić takie maleństwo, to równie dobrze może przejąć pieska ze spadkiem a za dwa dni pozbyć się go raz na zawsze a spadek zostanie. Jeśli ktoś jest potworem to nic nie sprawi, że stanie się człowiekiem. Quote
BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 beka napisał(a):Wiesz Ewa jak ktos chce pomoc zwierzakowi to zapis nie potrzebny, a jak nie chce to i zapis człowiek obejdzie :( Biedak. W jakim może byc wieku? zabki ma w miare, na klach jest kamien, na pewno ma ponad 5 lat Quote
DORA1020 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 omi napisał(a):Budrysku zgłoś maliznę, do mikropsiaków. Koniecznie,mysle ,ze szybko znajdzie dom,jest taki malutki,sliczny i taki smutny. Quote
EVA2406 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Słuchajcie, ale musi być jakiś sposób na zabezpieczenie zwierzaka po śmierci właściciela. Może znajdzie się jakiś prawnik, który coś poradzi, bo takich sytuacji jest bardzo dużo i na pewno wiele osób byłoby zainteresowanych takim rozwiązaniem. Quote
jaanka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Mam nadzieję że takie maleństwo znajdzie dom . Może na Allegro miałby szansę . Jest śliczny i strasznie biedny . Quote
jaanka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 EVA2406 napisał(a):Słuchajcie, ale musi być jakiś sposób na zabezpieczenie zwierzaka po śmierci właściciela. Może znajdzie się jakiś prawnik, który coś poradzi, bo takich sytuacji jest bardzo dużo i na pewno wiele osób byłoby zainteresowanych takim rozwiązaniem. Może umowa z domowym hotelem na warunkach dożywocia i na koncie przeznaczone pieniądze . Nie wiem ale to faktycznie by się przydało . Quote
Nadziejka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Cudny Smykunio:iloveyou::glaszcze:matenko ...przeciez to malizna nakolankowa , takiego malenkiego sie pozbyli ech ....:shake::shake:ide po ciotenki Quote
DORA1020 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 jaanka napisał(a):Może umowa z domowym hotelem na warunkach dożywocia i na koncie przeznaczone pieniądze . Nie wiem ale to faktycznie by się przydało . Bardzo dobry pomysl:lol: Quote
majowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 straszyłabym do końca życia tego kto po mojej smierci śmiałby wyrzucic moje stwory potwory Quote
Martika&Aischa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Jestem i ja na zaproszenie Ewuni :( ech ....biedna psinka :( Quote
BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Poker napisał(a):Biedne maleństwo, a gdzie on jest? u mnie w schronie Quote
Recommended Posts