Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To Maleństwo trafiło do schronu po śmierci swojego Pana (*)
Spadkobiercy dom przyjęli ale Psu dali kopa!
Kilka dni Maleństwo tułało sie po ulicy...cud, że zyje!... aż w końcu Pani z gminy zgłosiła Go do schronu...i tak dostał na imię Smyku...

Smyku siedzi przerażony w ogromnym boksie...prawie nie widac Go w kąciku...przerazony...załzawionymi oczkami patrzy na przechodących ludzi i czeka....:(

Biedactwo nie wie co sie dzieje?
Nie wie , że Jego Pan juz nie wróci...:(
Nieraz widziałam takie Psiaki , oddane po smierci włascicieli...które czekały...i cichutko umierały z żalu...:(

Proszę pomóżcie Mu...nie pozwolmy Mu odejść...

Maleństwo jest maciupkie...wazy max 5 kg...tuli sie do człowieka , lubi byc noszony na rękach :)
Jest przesłodkim Psiaczkiem , któremu trzeba pomóc!

Uploaded with ImageShack.us

prawdopodobnie stary uraz...skonsultuje to z wetem

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najbardziej wzruszają mnie takie pieski wyrzucane po śmierci właściciela przez bezwzględnych spadkobierców :(
Dlatego uważam, że w testamencie powinno się robić zapis o przekazaniu spadku pod warunkiem dożywotniej opieki dla pozostawionego zwierzaka.

Posted

Wiesz Ewa jak ktos chce pomoc zwierzakowi to zapis nie potrzebny, a jak nie chce to i zapis człowiek obejdzie :(
Biedak. W jakim może byc wieku?

Posted

beka napisał(a):
Wiesz Ewa jak ktos chce pomoc zwierzakowi to zapis nie potrzebny, a jak nie chce to i zapis człowiek obejdzie :(

Jestem tego samego zdania. Jeśli ktoś jest na tyle bezwględny żeby wywalić takie maleństwo, to równie dobrze może przejąć pieska ze spadkiem a za dwa dni pozbyć się go raz na zawsze a spadek zostanie. Jeśli ktoś jest potworem to nic nie sprawi, że stanie się człowiekiem.

Posted

beka napisał(a):

zabki ma w miare, na klach jest kamien, na pewno ma ponad 5 lat

Posted

Słuchajcie, ale musi być jakiś sposób na zabezpieczenie zwierzaka po śmierci właściciela. Może znajdzie się jakiś prawnik, który coś poradzi, bo takich sytuacji jest bardzo dużo i na pewno wiele osób byłoby zainteresowanych takim rozwiązaniem.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Słuchajcie, ale musi być jakiś sposób na zabezpieczenie zwierzaka po śmierci właściciela. Może znajdzie się jakiś prawnik, który coś poradzi, bo takich sytuacji jest bardzo dużo i na pewno wiele osób byłoby zainteresowanych takim rozwiązaniem.

Może umowa z domowym hotelem na warunkach dożywocia i na koncie przeznaczone pieniądze . Nie wiem ale to faktycznie by się przydało .

Posted

Cudny Smykunio:iloveyou::glaszcze:matenko ...przeciez to malizna nakolankowa , takiego malenkiego sie pozbyli ech ....:shake::shake:ide po ciotenki

Posted

jaanka napisał(a):
Może umowa z domowym hotelem na warunkach dożywocia i na koncie przeznaczone pieniądze . Nie wiem ale to faktycznie by się przydało .

Bardzo dobry pomysl:lol: