Maruda666 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Przygnała mnie Gonzikowa. Toż ta kruszyna jest mniejsza od moich kotów :( Quote
majowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 dokładnie, moje szynszyle dobijaja do kilograma, tyle ze maja duuuuzo futra, a ten na oko tylko ciut wiekszy Quote
BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Maruda666 napisał(a):Przygnała mnie Gonzikowa. Toż ta kruszyna jest mniejsza od moich kotów :( od moich tez tak jak pisalam wczesniej, mysle ze ma 5 lat,moze troszke wiecej, na kielkach ma kamien Quote
ataK Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Trzymam kciuki za Smyka, żeby trafił do Nausicaa... Quote
BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 ataK napisał(a):Trzymam kciuki za Smyka, żeby trafił do Nausicaa... jak bedzie zdrowy to prawdopodobnie pojedzie...ale to na dt no i musi jeszcze zaprzyjaznic sie z kroliczkami i szczurkami Quote
majowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 u mnie teoretyczny pies musiałby pokochac moje szynszyle a to czasem stwory z piekła rodem w takim razie trzymam kciuki :) Quote
funia Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 tzn ,gdzie Budrysku ? jakie to miasto? Boze jak mio go ża; ....Jest chociaż w takiej grupie ,ze go nie pogryzą ? Quote
Agnieszka Co. Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 On mnie rozwalił - malizna jak moja Lusi. Uwielbiam takie maluchy. Lusi ma 2 kg - on jest większy od niej? Quote
majowa Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 mój TZ niecierpi małych psów, kojarza mu się z pinczerkiem znajomych który szczeka i szczeka, a jak nie szczeka to złośliwie obsikuje buty ale widząc ta Malizne powiedział ze jest psiunio fajny, widac cos w sobie ma :) Quote
EVA2406 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 majowa napisał(a):straszyłabym do końca życia tego kto po mojej smierci śmiałby wyrzucic moje stwory potwory Ja to powtarzam mojej rodzince bardzo często :evil_lol: Quote
BUDRYSEK Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 funia napisał(a):tzn ,gdzie Budrysku ? jakie to miasto? Boze jak mio go ża; ....Jest chociaż w takiej grupie ,ze go nie pogryzą ? na razie jest sam w boksie, ale w kazdej chwili moga pojawic sie nowe psiaki a miejsca wolnego juz nie ma :( Agnieszka Co. napisał(a):On mnie rozwalił - malizna jak moja Lusi. Uwielbiam takie maluchy. Lusi ma 2 kg - on jest większy od niej? Lusi ma 2 kg? On jest mniejszy od Niej ale jest taki nabity Quote
Ola164 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Od razu sobie go zaznaczam. Na dniach skombinuję banerek. Quote
Smyku Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jestem na zaproszenie Ewy . Kochana kruszynka z tego mojego imiennika . Quote
Wadercia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 jaki cudowny maluszek. Daloby rade zrobic mu kilka jeszcze zdjec? Pooglaszalabym go wtedy :) Quote
jaanna019 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jakie cudo :) od razu serducho rozmięka na jego widok. Co do spadku psiego to 9zaznaczam, że mogę nie mieć racji, ale..) do zwierząt stosuje się przepisy dotyczące rzeczy o ile ustawa o ochronie zwierząt nie mówi inaczej, czyli wg mnie pies wchodzi w skład masy spadowej po zmarłym, a spadek jak wszystkim wiadomo albo się przyjmuje w całości albo w całości odrzuca, prawo nie przewiduje przyjęcia spadku w cześci chyba że jest testament, w którym spadkodawca szczegółowo przydziela części swojego majątku poszczególnym osobom. Ciekawe jak sąd podszedłby do sprawy. Quote
Poker Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jak nie będą chcieli, to i tak się pozbędą psa .Musiałby być kurator ustanowiony , który będzie pilnował wykonania testamentu.A to pewnie w warunkach polskich jeżeli chodzi o psa ,jest niemożliwe. Quote
monika083 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 LILUtosi napisał(a):Uwielbiam takie małe stworki ;-) a masz miejsce obecnie w hoteliku na takiego stworka? Jejku szkoda go w schronie , taki maluszek. Quote
monika083 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 funia napisał(a):Pytałam w jakim miescie jest piesek ? Wie ktoś Slask pewnie ale miasto nie wiem sama..BUDRYSEK napisze, poki co mozna ogloszac na Slask, lub Wroclaw chyba tez. Quote
monika083 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 ja nie moge robic allegro, czasami sie udaje a dzisiaj dupa.. napisalam taki tekscik na szybko, chociaz kilka ogloszonek niech kazdy zapoda : Smyk to malutki i drobniutki piesek w typie pinczerka, ma ok 5 lat, jest troszke wystraszony tym wszystkim co w okol niego sie dzieje.Do niedawna zyl sobie spokojnie u boku ukochanego pana, teraz sam..w zimnym schroniskowym boksie , wsrod stada rozszczekanych psow i obych ludzi.. Pilnie szukamy dla niego dobrego domu, Smyk przebywa na Slasku, tel w sprawie adopcji: 607 488 598 W miare mozliwosci pomozemy w transporcie do nowego domu, Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
monika083 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 wow udalo mi sie, zrobilam mu wyroznione,podswietlone, pogrubione..postaram sie zedytowac i dorzuc fotki do opisu jeszcze http://allegro.pl/show_item.php?item=1745364869 Quote
Figanna Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 no tak - wchodzi piesek w skład spadku ale jak z każdym spadkiem po przyjęciu możesz różne rzeczy zrobić. np tak jak ubrania - wyrzucić. Nie można robić tego co zakazuje ustawa o ochronie zwierząt. A za porzucenie psa powinni odpowiadać jeżeli go na ulicę wyrzucą. zapis w testamencie może być - tylko chodzi o skuteczność tego zapisu. jak będzie potrzeba konkretna to się zglebię w temat:) Quote
Recommended Posts