Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maruda666 napisał(a):
Przygnała mnie Gonzikowa. Toż ta kruszyna jest mniejsza od moich kotów :(

od moich tez

tak jak pisalam wczesniej, mysle ze ma 5 lat,moze troszke wiecej, na kielkach ma kamien

Posted

ataK napisał(a):
Trzymam kciuki za Smyka, żeby trafił do Nausicaa...

jak bedzie zdrowy to prawdopodobnie pojedzie...ale to na dt
no i musi jeszcze zaprzyjaznic sie z kroliczkami i szczurkami

Posted

mój TZ niecierpi małych psów, kojarza mu się z pinczerkiem znajomych który szczeka i szczeka, a jak nie szczeka to złośliwie obsikuje buty ale widząc ta Malizne powiedział ze jest psiunio fajny, widac cos w sobie ma :)

Posted

majowa napisał(a):
straszyłabym do końca życia tego kto po mojej smierci śmiałby wyrzucic moje stwory potwory

Ja to powtarzam mojej rodzince bardzo często :evil_lol:

Posted

funia napisał(a):
tzn ,gdzie Budrysku ? jakie to miasto? Boze jak mio go ża; ....Jest chociaż w takiej grupie ,ze go nie pogryzą ?

na razie jest sam w boksie, ale w kazdej chwili moga pojawic sie nowe psiaki a miejsca wolnego juz nie ma :(

Agnieszka Co. napisał(a):
On mnie rozwalił - malizna jak moja Lusi. Uwielbiam takie maluchy. Lusi ma 2 kg - on jest większy od niej?

Lusi ma 2 kg? On jest mniejszy od Niej ale jest taki nabity

Posted

Jakie cudo :) od razu serducho rozmięka na jego widok.
Co do spadku psiego to 9zaznaczam, że mogę nie mieć racji, ale..) do zwierząt stosuje się przepisy dotyczące rzeczy o ile ustawa o ochronie zwierząt nie mówi inaczej, czyli wg mnie pies wchodzi w skład masy spadowej po zmarłym, a spadek jak wszystkim wiadomo albo się przyjmuje w całości albo w całości odrzuca, prawo nie przewiduje przyjęcia spadku w cześci chyba że jest testament, w którym spadkodawca szczegółowo przydziela części swojego majątku poszczególnym osobom.
Ciekawe jak sąd podszedłby do sprawy.

Posted

Jak nie będą chcieli, to i tak się pozbędą psa .Musiałby być kurator ustanowiony , który będzie pilnował wykonania testamentu.A to pewnie w warunkach polskich jeżeli chodzi o psa ,jest niemożliwe.

Posted

ja nie moge robic allegro, czasami sie udaje a dzisiaj dupa..
napisalam taki tekscik na szybko, chociaz kilka ogloszonek niech kazdy zapoda :
Smyk to malutki i drobniutki piesek w typie pinczerka, ma ok 5 lat, jest troszke wystraszony tym wszystkim co w okol niego sie dzieje.Do niedawna zyl sobie spokojnie u boku ukochanego pana, teraz sam..w zimnym schroniskowym boksie , wsrod stada rozszczekanych psow i obych ludzi..
Pilnie szukamy dla niego dobrego domu,
Smyk przebywa na Slasku, tel w sprawie adopcji: 607 488 598
W miare mozliwosci pomozemy w transporcie do nowego domu,
Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

no tak - wchodzi piesek w skład spadku ale jak z każdym spadkiem po przyjęciu możesz różne rzeczy zrobić. np tak jak ubrania - wyrzucić. Nie można robić tego co zakazuje ustawa o ochronie zwierząt. A za porzucenie psa powinni odpowiadać jeżeli go na ulicę wyrzucą. zapis w testamencie może być - tylko chodzi o skuteczność tego zapisu. jak będzie potrzeba konkretna to się zglebię w temat:)