Noelle Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 byłam dziś u Grubaska, był na dość długim spacerze :) chłopak jak zawsze wesoły i przekochany :D Avaloth zrobiła mu kilka zdjęć, pewnie wstawi je później:) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='Noelle']byłam dziś u Grubaska, był na dość długim spacerze :) chłopak jak zawsze wesoły i przekochany :D Avaloth zrobiła mu kilka zdjęć, pewnie wstawi je później:)[/QUOTE] No to czekamy z niecierpliwością na foteczki:) Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Właśnie, właśnie i przy okazji podrzucam psiaka ;) Quote
róża35 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Mój piesio ze schroniska zabrany w wieku 11 lat,też zostając sam, zniszczył kompletnie drzwi wejściowe,tzn zdarł obicie,gąbkę i wydrapał trochę drewna,masakra ,drzwi do remontu:mad:,zaczęły się lekcje zostawiania samemu w domu, zaczynając od kilku minut,zwiększając czas nieobecności domowników do kilku godzin,po dwóch miesiącach nie było z tym problemu i poczciwa kochana psina spokojnie czeka już na powrót "pańców":lol:wraz z czterema kiciami:cool3:.Niestety, człowiek musi się postarać i znależć czas na ułożenie swojego psa w kierunku lęku separacji,warto;)Najprościej ,ale najgorzej dla zwierzęcia ,to oddanie go spowrotem do schroniska.....:-(. Quote
Avaloth Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 (edited) Zdjęcia wrzucę dzisiaj, tylko później. ---- Wybaczcie za spam, ale DT w Krakowie chociaż na jeden dzień ( w zasadzie noc), od jutra do poniedziałku, potrzebny baaardzo pilnie! Szczeniak nie ma się gdzie podziać! http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALIŻOWANY-SZCZENIAK-pilnie-szuka-domu!!!-Inaczej-zostanie-UŚPIONY!! ---- nie będę pisać postu pod postem, więc zdjęcia doklejam ;) Edited September 22, 2012 by Avaloth Quote
paula_t Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Cudeńko się wybiegało szczęśliwe na spacerze :) Odzew zerowy...? Quote
Noelle Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 tak, ciągle cisza :( porozwieszałam ulotki o nim na mieście, ale tego jest ciągle za mało.. sama nie jestem w stanie oplakatować aż tak dużej części miasta przecież... Quote
Monika89 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ja zawsze mam parę plakatów przy sobie. Więc jak mam tylko możliwość to rozwieszam. Quote
Noelle Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='Monika89']Ja zawsze mam parę plakatów przy sobie. Więc jak mam tylko możliwość to rozwieszam.[/QUOTE] dzięki wielkie :loveu: zawsze to większa szansa dla Grubego :D Quote
kalina5648 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Kurcze , aż dziwne że po takiego przystojniaka brak odezwu :'( Quote
margoth137 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 takie cudeńko z tego Maksia i cisza:( Quote
Noelle Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 u Maksa dobrze, ale mam większy problem.. :( temu psu zostały 3 dni życia, jeśli nie znajdzie się inne DT: https://www.facebook.com/events/106147549543053/ pomóżcie, proszę :( Quote
paula_t Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Kolejna psia tragedia :( 3 dni, to prawie nic, będzie bardzo ciężko coś znaleźć. Noelle, spróbuj mu na szybko może założyć wątek albo pisać do ciotek do astów. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Noelle']u Maksa dobrze, ale mam większy problem.. :( temu psu zostały 3 dni życia, jeśli nie znajdzie się inne DT: https://www.facebook.com/events/106147549543053/ pomóżcie, proszę :( Boże, biedny psiak:shake::-(... Quote
Noelle Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 on miał wątek zakładany już dawno temu, ale z różnych przyczyn przestał funkcjonować. ciotki od astów nie pomogły, bo pisałam na ogólnym wątku bullowatych nie raz, nie dwa przez ostatnie miesiące, ma wydarzenie na fb, fundacja AST odmówiła pomocy. Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Cholera:( A AST czemu odmówił? Kasa? Nie mają miejsca? Może chociaż spróbować zebrać na miesiąc, dwa na hotelik, a w tym czasie intensywnie szukać czegoś i ogłaszać dalej chłopaka? Quote
Avaloth Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Nie mają wolnych DT ani hoteli... Z tego co mówiła Natalia teoretycznie aktualny tymczas Heksa zdeklarował się przeznaczyć 500zł jeśli ktoś go weźmie. Na miesiąc/półtorej w hoteliku powinno wystarczyć. Tylko co jeśli po tym czasie nadal nie znajdą się chętni? Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 No, ale z tego co widzę, to innej opcji nie ma, nawet nie tyle lepszej, co żadnej...A czasu malutko. Quote
Noelle Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 podobno AST nie ma miejsca w DT i hotelach.. ale nie chcę się na ten temat wypowiadac na forum... Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 W porządku Noelle, zastanawiałam się tylko czy jakoś to wytłumaczyli czy nie. No i co myślicie o tym hoteliku...? Quote
Noelle Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 pies ma takie problemy (spowodowane biciem... KATOWANIEM go w wieku szczenięcym), że w hotelu go nie przyjmą, jedynie Jamor, a tam kolejki miesięczne, z resztą znajoma chciała tam dać niedawno znalezionego rottka- ponoć nie przyjmują psów na razie. nie chcę go dawać byle gdzie do hotelu, bo na pewno karzą go zabrać za 2 tyg. bo sobie nie poradzą, ciężki przypadek. i wtedy jak umrze, to tylko na dodatek nieszczęśliwy... :( gdybym ja miała warunki... :( wczoraj byłam na... ostatnim spacerze z nim, pokazał mi jak bardzo mnie kocha, a za swojego tymczasowego właściciela to w ogień skoczy... :( popłakałam się, a on siedział przy mnie i lizał mnie po twarzy... świat jest beznadziejny, nagorsze, że to wszystko wina ludzi... Quote
paula_t Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Matko, żeby znalazło się jakieś wyjście z tej sytuacji...Skoro on ma takie problemy, z tego co czytałam, to w schronisku go uśpią, a znalezienie doświadczonego DT, które sobie z nim poradzi graniczy z cudem. Na wątku u Aramisa, który ma problemy z agresją odezwała się Katarzyna Starkiewicz i proponowała hotelik swojej teściowej, podobno Ona też się zajmuje takimi przypadkami, spróbuj napisać. Quote
Noelle Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 nie mam kontaktu do tej osoby, mogłabyś dać? Quote
paula_t Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 (edited) Proszę: http://www.dogomania.pl/forum/members/110343-Katarzyna-Starkiewicz . Jeszcze chyba był podawany nr telefonu, poszukam. Edit: Noelle, teraz zauważyłam, że Oni prowadzą szkolenie, nie hotelik. Cholera :( Edited September 30, 2012 by paula_t Quote
Recommended Posts