Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hund napisał(a):
Napisz coś więcej proszę .Trzymam kciuki za WAs!!!

Ale co wiecej? :) Jak wiadomo Sed musiał zmienic lokum, bo Gajowa nie może się nim opiekowac przez czas jakiś. Miałam nadzieje, że uda mi się załatwić mu miejsce w Wawie, ale te hotele, które znam i są dostepne cenowo niestety nie wypaliły. Dlatego Sed będzie mieszkał w Teresinie. Hotel został polecony przez Dziewczyny z Ostrowii, wiec miejsce jest już sprawdzone. Sed będzie w kojcu obudowanym z każdej strony, wiec nie ucieknie.

Coś wiecej napiszę jak juz dowiozę go na miejsce.

Myślę, że ta zmiana bedzie dla neigo ogromnym stresem. Gajowa prawdopodobnie była pierwszym człowiekiem, który okazał mu ciepło, więc Sed bardzo się przywiazał i będzie tęsknił...

Posted

Też myślę że będzie tęsknił...:( a sters....nowa buda, nowe miejsce...musi się biedaczek przyzwyczaić od nowa do wszystkiego....Marzę że ktoś go pokocha!

Posted

czyli co sie stanie z Sedzikiem...gdzie bedzie mieszkal ??? Gajowa nie moze sie nim juz zajac :( wiem, że to ma związek z jej zdrowiem.....Sedziku...co z Toba, gdze domek ???

Posted

to będzie zdecydowanie stres dla Seda.. On jest wrażliwym psiakiem.. i faktycznie troche plochliwym...do nowych osób.najbezpieczniej czuł sie w swoim boksiku i budzie..
Milady wrzuc te fotki ,które ci wysłałm kiedys są tam zdjatka z moja Dorą-onką - bedzie mozna rozjasnic sytuacje co do wielkosci Seda..;-))
i pozamieszczac ogłoszenia z pieknymi portretami SEDa..;-)

Posted

elainfo napisał(a):

Milady wrzuc te fotki ,które ci wysłałm kiedys są tam zdjatka z moja Dorą-onką - bedzie mozna rozjasnic sytuacje co do wielkosci Seda..;-))
i pozamieszczac ogłoszenia z pieknymi portretami SEDa..;-)

ale te zdjęcia sa już w watku :) nie napiszę na której stronie, bo ja mam ustawiona inną numerację :)

Posted

I Sedzik po 10 miesiącach opuscił swój kojec, w którym czuł się bardzo bezpiecznie... Ciekawe jak minęła podróź i spotkanie z nowymi opiekunami... jest nam bardzo smutno :-(...

Posted

Witam.
Sed jest już w nowym miejscu. Podróż minęła nie najgorzej, poza tym, że Sed jest straszna wiercipiętą. Musiałam usiąść z nim na tylnej kanapie,by nie przechodził do przodu.

Teraz Sed mieszka w dużym kojcu. Koło niego sa dwie ostrowskie koleżanki. Jedna przyjęła go miło, druga szczekała, Paskuda mała :)

Na razie Sed będzie wychodził na spacery wyłącznie na smyczy, żeby mógł się przyzwyczaić. Cóż wiecej mogę napisać - nie był jakoś strasznie zachwycony nowym lokum, ale tez nie schował się od razu do budy, tylko stał przy siatce i patrzył na nas. Był nieco skołowany...

Dzisiaj rano dzwoniłam i usłyszałam, że je i pije, wiec chyba nie ma jakiejś strasznej melancholii, chociaż oczywiście chowa się za budą, biedaczek, kiedy nowi opiekunowie wchodzą do boksu. Zdjęcia też będą, ale nieco później...

Posted

oj Sedziku...Sedziku...pasowałoby znaleść stały domek

No, ale mam nadzieje, ze tam gdzie jestes będzie Ci też dobrze, tak jak u Gajowej :)

i oczywiście czekam na fotki !!!!

Posted

Ostatni spacerek u Gajowej

Krótki przystanek w lesie

Samochodowa wiercipiętka

A to już w nowym kojcu

Ostrowskie koleżanki z kojca obok

A to cały Sed ;)

Posted

Zupełnie nie wiadomo dlaczego tyle czasu nikt sie Sedzikim nie zainteresował by zabrać do domu..
Może trzeba nadać mu nowe imię by go odczarować?

Posted

beka napisał(a):

Może trzeba nadać mu nowe imię by go odczarować?

no jest to jakis pomysł, ale musiałoby byc podobne do tego, ktore posiada, zeby mu nie robic wody z mózgu !!!!!

juz dawno powinien miec domek - on przeciez taki piekny jest !!!!!!!!!