Milady Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Sed przeprowadza się w najbliższy weekend do innego hotelu. Ciekawe jak to zniesie :shake:...Będę zdawać relacje... Quote
Hund Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Napisz coś więcej proszę .Trzymam kciuki za WAs!!! Quote
Milady Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Hund napisał(a):Napisz coś więcej proszę .Trzymam kciuki za WAs!!! Ale co wiecej? :) Jak wiadomo Sed musiał zmienic lokum, bo Gajowa nie może się nim opiekowac przez czas jakiś. Miałam nadzieje, że uda mi się załatwić mu miejsce w Wawie, ale te hotele, które znam i są dostepne cenowo niestety nie wypaliły. Dlatego Sed będzie mieszkał w Teresinie. Hotel został polecony przez Dziewczyny z Ostrowii, wiec miejsce jest już sprawdzone. Sed będzie w kojcu obudowanym z każdej strony, wiec nie ucieknie. Coś wiecej napiszę jak juz dowiozę go na miejsce. Myślę, że ta zmiana bedzie dla neigo ogromnym stresem. Gajowa prawdopodobnie była pierwszym człowiekiem, który okazał mu ciepło, więc Sed bardzo się przywiazał i będzie tęsknił... Quote
Hund Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Też myślę że będzie tęsknił...:( a sters....nowa buda, nowe miejsce...musi się biedaczek przyzwyczaić od nowa do wszystkiego....Marzę że ktoś go pokocha! Quote
t_kasiek Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 czyli co sie stanie z Sedzikiem...gdzie bedzie mieszkal ??? Gajowa nie moze sie nim juz zajac :( wiem, że to ma związek z jej zdrowiem.....Sedziku...co z Toba, gdze domek ??? Quote
Milady Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 t_kasiek napisał(a):czyli co sie stanie z Sedzikiem... będzie mieszkał w innym hotelu Quote
elainfo Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 to będzie zdecydowanie stres dla Seda.. On jest wrażliwym psiakiem.. i faktycznie troche plochliwym...do nowych osób.najbezpieczniej czuł sie w swoim boksiku i budzie.. Milady wrzuc te fotki ,które ci wysłałm kiedys są tam zdjatka z moja Dorą-onką - bedzie mozna rozjasnic sytuacje co do wielkosci Seda..;-)) i pozamieszczac ogłoszenia z pieknymi portretami SEDa..;-) Quote
Hund Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Czasami zmiany wnoszą wiele dobrego mimo że na początku wydaje się inaczej!! Quote
esperanza Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Milady koniecznie przypomnij osobom opiekującym się Sedem, by sprawdzały co jakiś czas czy ma adresówkę (tak na wszelki wypadek). Quote
t_kasiek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 najlepiej byłoby dla Sedzika, żeby znalazł stały domek....ale jakoś nie ma biedak szczęścia :( Quote
Hund Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Więc podrzucę go do góry, może ktoś szuka takiego pieska!! Quote
Milady Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 elainfo napisał(a): Milady wrzuc te fotki ,które ci wysłałm kiedys są tam zdjatka z moja Dorą-onką - bedzie mozna rozjasnic sytuacje co do wielkosci Seda..;-)) i pozamieszczac ogłoszenia z pieknymi portretami SEDa..;-) ale te zdjęcia sa już w watku :) nie napiszę na której stronie, bo ja mam ustawiona inną numerację :) Quote
Hund Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ja mimo tych zdjęć .....:razz:....zaćmienie jakieś!!! Quote
*Gajowa* Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 I Sedzik po 10 miesiącach opuscił swój kojec, w którym czuł się bardzo bezpiecznie... Ciekawe jak minęła podróź i spotkanie z nowymi opiekunami... jest nam bardzo smutno :-(... Quote
Hund Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Trzymaj się Gajowa!! Trzymaj się SEd!!! Quote
Milady Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Witam. Sed jest już w nowym miejscu. Podróż minęła nie najgorzej, poza tym, że Sed jest straszna wiercipiętą. Musiałam usiąść z nim na tylnej kanapie,by nie przechodził do przodu. Teraz Sed mieszka w dużym kojcu. Koło niego sa dwie ostrowskie koleżanki. Jedna przyjęła go miło, druga szczekała, Paskuda mała :) Na razie Sed będzie wychodził na spacery wyłącznie na smyczy, żeby mógł się przyzwyczaić. Cóż wiecej mogę napisać - nie był jakoś strasznie zachwycony nowym lokum, ale tez nie schował się od razu do budy, tylko stał przy siatce i patrzył na nas. Był nieco skołowany... Dzisiaj rano dzwoniłam i usłyszałam, że je i pije, wiec chyba nie ma jakiejś strasznej melancholii, chociaż oczywiście chowa się za budą, biedaczek, kiedy nowi opiekunowie wchodzą do boksu. Zdjęcia też będą, ale nieco później... Quote
t_kasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 oj Sedziku...Sedziku...pasowałoby znaleść stały domek No, ale mam nadzieje, ze tam gdzie jestes będzie Ci też dobrze, tak jak u Gajowej :) i oczywiście czekam na fotki !!!! Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Sedziku trzymaj się dzielnie !!!! Przełom w życiu nastąpił.... Quote
Milady Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Ostatni spacerek u Gajowej Krótki przystanek w lesie Samochodowa wiercipiętka A to już w nowym kojcu Ostrowskie koleżanki z kojca obok A to cały Sed ;) Quote
Hund Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Sedziku dobranoc!!! śpij dobrze na nowym miejscu. Quote
t_kasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Milady napisał(a):Podniosę dla nocnych marków to ja w takim razie dla jeszcze późniejszych :) może akurat !!!!! Quote
beka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Zupełnie nie wiadomo dlaczego tyle czasu nikt sie Sedzikim nie zainteresował by zabrać do domu.. Może trzeba nadać mu nowe imię by go odczarować? Quote
t_kasiek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 beka napisał(a): Może trzeba nadać mu nowe imię by go odczarować? no jest to jakis pomysł, ale musiałoby byc podobne do tego, ktore posiada, zeby mu nie robic wody z mózgu !!!!! juz dawno powinien miec domek - on przeciez taki piekny jest !!!!!!!!! Quote
Hund Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Plakat Seda wisi jak wisiał ale kontakty nie są urwane :( Quote
Recommended Posts