piesia Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 [quote name='koosiek']Wyzywacie od najgorszych jakieś dziecko, które może i klepie głupoty, ale jako dziecko ma do tego prawo... Nie za bardzo się zapędzacie? Jedynym winnym jest tu jej matka, która najpierw nie wybiła młodej pomysłu rozmnożenia suni, a potem jeszcze beztrosko oddała szczeniaki do schronu... Jak ta młoda ma być inna, skoro matka daje jej taki przykład? Czy schronisko dopilnuje teraz sterylki tej suni?[/QUOTE] Sunia wyszła ze schronu za czasów starych władz , które najchętniej gdyby mogły pousypiały by wszystkie psy , żeby mieć problem z głowy . Od niedawna jest nowa kierowniczka , która stara się wszystko po starych władzach posprzątać i wyprostować . Teraz wszystkie sunie są sterylizowane jeżeli ich stan zdrowia na to pozwala . Postaram się dotrzeć do suni i załatwić sterylizację przez fundację , która zajmuje się sterylizacją suczek z terenów wiejskich ( stawiam , że sunia się zakwalifikuje ) . Quote
Aleksandra Bytom Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 może lepiej zapytać ile to dziecko ma lat bo jeśli naście to już powinno być rozumne,ja jako dziewczyna 15 letnia przytargałam do domu psa-suńke nie dopuściłam żeby miała młode chociaż wet nam radził żeby ja raz dopuścić dla zdrowia i ludzie chcieli w tamtych czasach szczenieta po naszej suni,ba chcieli płacic a była to kundlica,wielka wprawdzie i piękna ale kundlica,do czego zmierzam-mimo młodego wieku to nawet dziecko widzi że w domu cienko i nie stac domu na psiaka,tu wydaje mi się że suńka została dopuszczona z premedytacją bo dziewczyna sama napisała że chciała żeby miała szczenieta o niedopilnowaniu więc chyba nie ma tu mowy PS.My tez byliśmy dziećmi,w naszym domu nigdy nie rozmnożyło się żadne zwierze i nie rozmnoży bo mamy mózgi zwyczajnie,nie powołuje sie kolejnego zycia na świat nie mogąc mu nic zapewnić Quote
piesia Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Przykre jest to bezmyślne rozmnażanie . Ale wciąż niestety pokutuje głupie przekonanie o tym , ze suczka musi mieć chociaż raz szczeniaki , bo głupieje . Quote
Aleksandra Bytom Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 wiesz co, weci wygadują takie głupoty,ja na kastracje mojego młodego dostałam rade od TAKSÓWKARZA po co kastrować,psa krzywdzić,dopuścić psa niech sobie poużywa,no po moim trupie jakiekolwiek moje zwierze będzie miało dzieci,a złość na tą dziewczyne pochodzi z tąd że psaiaki w ciężkim stanie a ona biadoli nad ich imionami i bardziej nad sobą moim zdaniem Quote
koosiek Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A ja mam lat 19 i jeszcze pamiętam, jak to jest być dzieckiem i jak się wtedy postrzega świat ;) I że nie można nawet od piętnastolatka wymagać takiego myślenia, jakiego wymagacie od tej dziewczynki, jeśli nie jest tego uczony od małego i jeżeli wzorem dla niego są osobniki takie, jak jej matka. W tym wieku człowiek dopiero uczy się samodzielnego myślenia... Cieszę się, że spróbujecie dopilnować sterylki! Quote
piesia Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Na konto maluchów wpłynęło [SIZE="4"]100 zł od pani Karoliny P. z Lubonia :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:. Nie znalazłam pani na fb , więc nie wiem gdzie mam słać podziękowania . Quote
Tola^^ Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Dopiero teraz dotarłam na wątek maluszków Obornickich... Jak się ciesze, że już jest z nimi lepiej, oby teraz już było tylko i wyłącznie lepiej i lepiej :loveu: Miałam przyjemność poznać szczeniaki, jak jeszcze były zdrowe, są naprawdę cudowne. A Lunka totalnie podbiła moje serducho jest przeurocza, tylko na kolana mi się pchała i potem przytulała :loveu::loveu: Bardzo się ciesze że udało się je uratować, chociaż Szczęściara niestety nie miała tyle szczęścia, co pozostała trójka...:-( Chociaż, gdyby właściciele suczki Agi (matki szczeniąt) postąpili inaczej maluchy by tyle nie cierpiały, lecz już nie będę tego komentować. Jeśli szczeniaczki będą mogły być już ogłaszane to z przyjemności w tym pomogę :) Żeby po tym co teraz je spotkało miały wszystkie cudowne domki :) Quote
bric-a-brac Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='nat927']Bo chciałam żeby moja suczka nie czuła się samotna , żeby poczuły ciepło i nie tylko one ale także i ja .. i tak wgl . ! nie chciałam im tam oddawać doo tego okrutnego miejsca . ! od dnia w którym przyszły na świat szukałam im domów a decyzja nie zależała ode mnieee . !!! ;( Słuchajcie, szczeniaki oddała... A suka? Nat, jedyne co możesz dobrego teraz zrobić to doprowadzić do sterylizacji suki i czytać, czytać, czytać i uczyć się, aby nigdy więcej nie rozmnażać zwierząt. Samotna nie będzie jak jej poświęcisz codziennie trochę czasu. Ciepło będzie miała jak jej budę styropianem ocieplisz... Quote
Angel Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 witam, zakończmy ten temat- kto jest tu winny. Ten kto jest winny, będzie meczyło go sumienie, bo ja nawet gdyby mama kazała mi oddać szczeniaki- nie zrobiłabym tego! NIGDY! tym bardziej że są wakacje i jest mnóstwo czasu by poszukać im domu. Ja miałam 9 lat jak dostałam psa- sunie, który jest ze mną do dzisiaj. I nie ukrywam chciałam by miala szczeniaki ale jak zaczął się mój wolontariat tak i skończyła się ta moja chęć i rok temu wystarylizowałam moją sunie. Jeśli ktoś się tym interesuje choć troche to jest od tego internet by dowiedzieć się o sterylkach, życiu takich maluchów w schronisku itd. A pani xxxx jest osobą siejąca tylko jakies chore zarzuty. Prosze dac sobie spokój, bo tyle pani niby pomaga.. hmmmm.. a zamiast krytykować to może pomogłaby pani w naszym schronisku? pomogła chociażby w ogłoszeniach? zamiast pisać te brednie i najazdy na nas to prosze sie zabrac za oglaszanie psów, lepiej spozytkujesz czas :) ale nie o tym chciałam pisać. Ciesze się że maluchy wracaja do formy, wczoraj rozsyłałam wątek wraz z linkami do bazarków i widze, że dużo osób z zaproszonych sie pojawiło- za co bardzo dziękuje :loveu: podałam konto na fb jeszcze kilku osoba, więc wpłaty powinny być dziś lub jutro niektóre zaksięgowane :) jak moge jeszcze pomóc maluszką? jest jeden pakiecik ogłoszeń wykupiony, który miał być dla Toli- więc można przekazać go maluszką :) całusy dla nich ode mnie. Chciałabym je bardzo zobaczyć chociaż na tych zdjęciach ; ) pozdrawiam wszystkich! Quote
Angel Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='piesia']Na konto maluchów wpłynęło [SIZE="4"]100 zł od pani Karoliny P. z Lubonia :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:. Nie znalazłam pani na fb , więc nie wiem gdzie mam słać podziękowania . ta wpłata jest od Lorina Peres :loveu: Quote
sylwija Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 szczeniaczki są urocze, dużo zdrówka dla całej trójki bardzo mi przykro, że nie udało się Szczęściarze :( Quote
asia300 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 nat927 napisał(a):Rozumiem i doceniam wasz wysiłek ale bardzo mi przykro że są w tak opłakanym stanie . Zrozum trudno mi się z tym pogodzić .. i nie macie prawa mieć do mnie pretensji . Chętnie wpłace pieniążki na ich leczenie . Pozdrawiam ;) dobra wczoraj wszystko na bierząco czytałam i wierzcie mi córka moja musiała mnie pilnować zebym do dyskusji się nie właczyła bo na bank dostała bym bana:angryy: odnosząc sie do słow dziecka które tu spowodowało taki zamęt proponuje pieniażki które chcesz przeznaczyc na leczenie szczeniaczków , przeznacz na sterylkę swojej suczki :lol: P.S piesia tekstem o kubusiu puchatku rozbawiłaś mnie z samego rana :megagrin: tego było mi potrzeba Quote
Szyna13222 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Tak tu sobie podczytuję i bardzo sie ciesze że psinki już zdrowsze :) Oby im sie tylko nie pogorszyło, trzymam kciuki za maleństwa:) Przydałyby sie jakieś ogłoszenia powoli Quote
Tola^^ Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='Angel']witam, zakończmy ten temat- kto jest tu winny. Ten kto jest winny, będzie meczyło go sumienie, bo ja nawet gdyby mama kazała mi oddać szczeniaki- nie zrobiłabym tego! NIGDY! tym bardziej że są wakacje i jest mnóstwo czasu by poszukać im domu. Dokładnie Angel. Ja mam tylko taką nadzieje że kogoś kto jest za to winny tak jak piszesz będzie męczyło sumienie.. A tu link ze zdjęciem matki szczeniąt jak jeszcze była w schronisku: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/juz_w_nowym_domu/id/978/lp/26 Quote
piesia Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Mam zdjęcia szczeniorków , ale syn mi zwiał na wakacje , wobec czego muszę wyłapać chętnych na wątku do wstawienia , bo ja ciemna masa niestety nie potrafię. Zapewne wkrótce wezmę korepetycje u mojego syna i opanuję tę sztukę , ale póki co jestem zdana na łaskę innych :) . Są jacyś chętni ;) ? Znowu szczeniorki się wzbogaciły i będą miały za co swój dług spłacać ;) : 100 zł od Danuty i Tadeusza K. z Orzesza:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: . Quote
Tola^^ Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Piesia możesz mi przesłac zdjęcia maluszków to je wkleję... mój mail:[email protected] EDIT: A tu zdjęcia maluszków jak jeszcze były zdrowe: LUNKA A tu maleńka u mnie na kolankach :loveu: Benti Kudłaty (Chyba dobrze samczyki rozpoznałam?) I Szczęściara Quote
piesia Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Tola^^ napisał(a):Piesia możesz mi przesłac zdjęcia maluszków to je wkleję... mój mail:[email protected] Ok . Jeszcze jak by mi ktoś podrzucił instrukcję jak mieć dwa banerki :) , bo nie chcę zastępować topikowego , a chcę też mieć maluchy . Quote
Tola^^ Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Luna i Kudłaty (Większe zdjęcie: http://i54.tinypic.com/2nbt4bb.jpg ) Luna i Benti Koniec. Quote
piesia Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Dzięki Tola :) . Niuńki są naprawdę kochane . Może ktoś pomoże w napisaniu tekstu do ogłoszeń ? Bentuś jest najspokojniejszy :) Quote
Recommended Posts