Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy.. operują... niestety tchawica się pogarsza :placz: nigdy nie może być wreszcie dobrze, jedno naprawimy to drugie siada, ale ta tchawica, tego się już tak nie da zoperować... Życie mojej maluniej nie oszczędza..:roll:
Musi być dobrze cholera!

Posted

Trzymam nadal kciuki.Musi być dobrze i będzie:)

A co jest z jej tchawicą? Tzn. wiem o zapadalności tchawicy u małych ras.
Mojej małej czasem się zdarza,że się "zatyka".Ale lekarz mi tłumaczył,że się zakłada takie rurki usztywniające(jeśli dobrze zapamiętałam).

Posted

Już po wszystkim, cała trójka przeszła to dobrze:multi:
Deedu czuje się bardzo dobrze, jest dzielna. Dziewczyny też szybko doszły do siebie:multi:

Z tchawicą jest tak, że się zapada. Ten zabieg to ostateczność, bo podobno przedłuża życie o rok, może 2.
Biorąc pod uwagę wielkość Dee to nawet nie ma pewności, że taka operacja by się powiodła, ona ma zaledwie 1 kg, jest o połowę mniejsza od Wiki która ma 1,7kg. Tego na zdjęciach nie widać, ale ona jest naprawdę maleńka.

Zaraz po zabiegu już w rękach mamy

Tu już z wsparciem siostrzyczek

Posted

Dziękujemy :)
Dee sobie radzi coraz lepiej.
Jutro jedziemy na ostatnie zastrzyki i zmianę opatrunku.
Później jeszcze 10 dni i zdejmujemy opatrunek, zleci.
Dziewczyny po czyszczeniu zębów zadowolone bardzo :)
Z Chiquitki zrobił się mały terrorysta:evil_lol: widać kiwające ząbki jej przeszkadzały..
Wiki też doskonale się czuje, także 'wiosenne porządki' niedługo będzie można uznać za zamknięte ;)

Posted

Ahh u nas zawirowania i parę problemów, więc jakoś tak nie chcę się pisać ;):roll:

Dziś wielki dzień - Deedunia będzie miała zdjęty opatrunek :multi: Mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
Chiquitka to terrorystka NO.1 ... :mad: moje biedne palce:evil_lol: Normalnie życi do niej wróciło, teraz wiem, że te zęby ją bardzo ograniczały, a decyzja o ich usunięciu była bardzo dobra :)

A Wiki jak to Wiki... :loveu: bawi się i tuli, bardzo grzeczna dziewczynka się z niej zrobiła. Chodzi do toaletki ładnie, je ładnie, ponad rok jej to zajęło, ale ja jestem bardzo zadowolona z efektu, bo teraz to pies ideał :loveu:

No i tak sobie żyjemy tulimy się zimowo :D

Dziewczyny jakoś tak nie wiem jak.. ekhmmm... zrobiły się lekko okrągłe - bardzo ciekawa jestem dlaczego :niewiem::hmmmm::hmmmm::hmmmm:

Przecież nie przez to, że ostatnio mamusia ma miękkie serce i daje więcej jedzonka prawda... :siara::siara::siara:

A samą siebie przeszła Chiq.. ma.. no jakby to powiedzieć takie dwa pagórki na brzuszku.. po jednej stronie i po drugiej. Jak siada to wygląda jak jakiś pijak z mięśniem piwnym:diabloti:

Cóż na wiosnę będziemy razem zrzucać :D

Ja.. o sobie lepiej nie piszę, bo nic miłego i ciekawego nie mam do napisania.. Teraz jest jakiś taki depresyjno nie fajny okres.. choć mi to się wydaje, że od dłuższego czasu pomijając kilka chwil jest właśnie tak. Ale jak ktoś to ładnie napisał : "Nigdy nie opowiadaj nikomu o swoich problemach - 20% ludzi ma to w dupie, a pozostałe 80% cieszy się, że nic Ci nie wychodzi" ;) tak więc 'poker face' i wszyscy są zadowoleni, przynajmniej pozornie.

No to walnęłam elaborat.. mam nadzieję, że nie zanudzam :oops:

Miłego dnia Cioteczki :loveu:

Posted

:calus:
Trzymam kciuki za Dee ,ale zdjęcie opatrunku to już nie takie straszne i na pewno wszystko będzie dobrze:lol:
Mam nadzieję,że będzie jej się lepiej chodziło.

Czikunia wymiata:evil_lol: Ja proszę:roll: nie,domagam się zdjęć:evil_lol:

Wiki proszę ode mnie pocałować:lol:
Zaokrągliły się panienki i nie wiesz dlaczego?:evil_lol:
No ja też nie wiem,bo na pewno nie od dobrego serca mamci:lol:
Może to z mroźnego powietrza:roll:Albo od śniegu pewnie:evil_lol:
Ja chcę zobaczyć Czikunię w wersji pijaka z mięśniem piwnym :grin::roflt::roflt:

Trzymaj się dzielnie,mam nadzieję ,że ten niefajny okres przeminie i wszystko wróci do normy.Jakoś ja nie należę ani do tych 20%,ani do tych 80%.Być może ludzi jest 101% :evil_lol:i ja należę do tego 1 procenta:lol:
Proszę wycałować ode mnie wszystkie chomiczki mocno i czule.

Posted

I ja się przyłączam do buziaków dla dziewczynek :buzi:
Już prawie nie bywam na dgm, zarobiona jestem po pachy, Bajeczka też przytyła :diabloti:

zdrówka i dobrego humoru dla pięknej mamusi cudnych słodziaków :loveu:

Posted

Trzymam kciuki za Dee :thumbs: Jeśli chodzi o ten okres depresyjny to ja tez tak mam. Ale poczekajmy na promienie wiosennego słońca - przejdzie nam! (mam nadzieję)
Buziaki dla całej trójcy:loveu: a dla zaokrąglonej Chiquni w szczególności :)

Posted

Ja tylko na chwilkę ;)
W sobotę jadę po malutkiego cudaczka, ma 1,3kg i 13 miesięcy :loveu: jak już wszystko się poukłada to będę mu szukać domu, ale najpierw musimy odwiedzić weta.

Aż się boję hahahaha:evil_lol:

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Ja tylko na chwilkę ;)
W sobotę jadę po malutkiego cudaczka, ma 1,3kg i 13 miesięcy :loveu: jak już wszystko się poukłada to będę mu szukać domu, ale najpierw musimy odwiedzić weta.

Aż się boję hahahaha:evil_lol:
:loveu: