Baton Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Paulinka10 napisał(a):To brązowe to ropa z krwią W gabineciku,tzn?Tosia miała wszystkie badania pod względem chorób skóry,brała sterydy jakiś czas,kąpiele w takim różowym płynie,leczyliśmy ją na wiele sposobów,teraz mogłabym zrobić testy alergiczne ale drogą eliminacji szukaliśmy co ją uczula,a uczula praktycznie wszystko,jeśli jest na totw jest ok,chyba że zje coś na dworze lub choćby wyliże miske drugiego psa... A to że teraz sie drapie to albo ta karma jakaś lewa albo nie widze jak zjada śmieci na dworze,bo jeszcze 2 tygodnie temu drapała się sporadycznie,a rana wygląda tak bo ja ciągle rozdrapuje nie z winy pogarszającego sie stanu zdrowia...normalnie jak daje o sobie znać alergia to są to strupki i drapanie. A, że się tak wtrącę... Wiesz może czy TOTW w wszystkich smakach ma takie same granulki i czy chihuahua może je pogryźć? :lol: Bo właśnie chcę zamówić TOTW, tylko jeszcze nie wiem jaki dokładnie (albo ryba, albo jagnięcina), też dla alergiczki... Quote
Paulinka10 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Ja nie pogardze żadną radą;)wiadomo nikt nie jest nieomylny i weterynarze również...a ciężko teraz trafić na dobrego,ale że to alergia nie ma wątpliwości,wcześniej takie rany pojawiały się jak jeszcze szukaliśmy przyczyny,gdyby ten osiołek nie zjadał rzeczy niedozwolonych byłoby bez problemów,ale nie ma na nią siły. Chciałabym zrobić jej testy,niestety moje dzieci są chorowite i poprostu nie stać mnie na te testy w tej chwili... Granulki są takie na pół cm,nigdy nie miałam innej niż ta rybna bo Tosia na jagnięcine też uczulona wiec nie wiem,ale wydaje mi się że takiej samej wielkości,mój pekińczyk 3,5 kg gryzie bez problemów tą karme,a jest bardzo delikatna w tych sprawach jak na księżniczke przystało,Twoja większa chyba od kruszynek Rami?myśle że da rade;)ale może popytaj jeszcze,jest chyba wątek o tej karmie,jak się więcej osób wypowie będziesz pewniejsza;) Quote
Baton Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Paulinka10 napisał(a):Ja nie pogardze żadną radą;)wiadomo nikt nie jest nieomylny i weterynarze również...a ciężko teraz trafić na dobrego,ale że to alergia nie ma wątpliwości,wcześniej takie rany pojawiały się jak jeszcze szukaliśmy przyczyny,gdyby ten osiołek nie zjadał rzeczy niedozwolonych byłoby bez problemów,ale nie ma na nią siły. Chciałabym zrobić jej testy,niestety moje dzieci są chorowite i poprostu nie stać mnie na te testy w tej chwili... Granulki są takie na pół cm,nigdy nie miałam innej niż ta rybna bo Tosia na jagnięcine też uczulona wiec nie wiem,ale wydaje mi się że takiej samej wielkości,mój pekińczyk 3,5 kg gryzie bez problemów tą karme,a jest bardzo delikatna w tych sprawach jak na księżniczke przystało,Twoja większa chyba od kruszynek Rami?myśle że da rade;)ale może popytaj jeszcze,jest chyba wątek o tej karmie,jak się więcej osób wypowie będziesz pewniejsza;) Dzięki za odpowiedź ;) Tak, moja trochę większa, 2 kg :lol: To myślę, że sobie poradzi, teraz też je karmę o sporych granulkach :lol: Ja się właśnie bardziej skłaniam ku jagnięcinie, bo teraz jest na rybnej karmie i zaczyna się drapać...:roll: Quote
RUDA ZUZIA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a): A mnie zarazki dopadają... chyba polegnę, ale jeszcze walczę:mad: Fatalnie się czuję:mad: Kuruj się.Zdrówka życzę:lol: Quote
andegawenka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 I znów zagadałam wątek a tu Pancia cziłek chora:splat::oops: Quote
RUDA ZUZIA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 andegawenka napisał(a):I znów zagadałam wątek a tu Pancia cziłek chora:splat::oops: A ja czytam z zainteresowaniem,bo szukam ostatnio karmy czystej,bez żadnych konserwantów i innych.Nie,żeby moje były uczulone ale jak już jestem zmuszona dać im karmę,to chcę,żeby była prawdziwa. Quote
andegawenka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 RUDA ZUZIA napisał(a):A ja czytam z zainteresowaniem,bo szukam ostatnio karmy czystej,bez żadnych konserwantów i innych.Nie,żeby moje były uczulone ale jak już jestem zmuszona dać im karmę,to chcę,żeby była prawdziwa. Wysłałam Paulinki problem wetom. Skopiowałam posty i zdjęcie. Albo wyślą mnie do diabła albo może coś podpowiedzą. Nie licze na jakieś rewelacje. Nie zaszkodzi spytać. Quote
RUDA ZUZIA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 andegawenka napisał(a):Wysłałam Paulinki problem wetom. Skopiowałam posty i zdjęcie. Albo wyślą mnie do diabła albo może coś podpowiedzą. Nie licze na jakieś rewelacje. Nie zaszkodzi spytać. No pewnie. Quote
andegawenka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 RUDA ZUZIA napisał(a):No pewnie. Rzadko korzystamy z ich porad, gdy juz sobie nie radzimy bo jeden lekarz tak drugi inaczej to wtedy "pędzimy" do nich czyli znajomych Przemka. Quote
Ewanka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Przywitam się tylko ze słoneczkami :loveu: i biegnę w świat ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Zuziu miło mi było Cię usłyszeć:loveu: Paulinko wszystkie moje znajome które miały TOTW odradziły mi... Ja teraz mam Acanę Grain Free Ranchlands. Ma zero zbóż, bardzo mięsna. Dziewczyny przyjęły ją super! Poza tym jedzą Ziwipeaka super jest, tylko dość tłuste, więc nie dostają dużo :) Quote
andegawenka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Zuziu miło mi było Cię usłyszeć:loveu: Paulinko wszystkie moje znajome które miały TOTW odradziły mi... Ja teraz mam Acanę Grain Free Ranchlands. Ma zero zbóż, bardzo mięsna. Dziewczyny przyjęły ją super! Poza tym jedzą Ziwipeaka super jest, tylko dość tłuste, więc nie dostają dużo :) Jak się czujesz, przechodzi trochę? Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Po nafaszerowaniu lepiej ;) zobaczymy co będzie jutro z rana.. oby lepiej! Quote
andegawenka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Po nafaszerowaniu lepiej ;) zobaczymy co będzie jutro z rana.. oby lepiej! Musi być i bedzie lepiej:iloveyou: Quote
RUDA ZUZIA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Zuziu miło mi było Cię usłyszeć:loveu: Paulinko wszystkie moje znajome które miały TOTW odradziły mi... Ja teraz mam Acanę Grain Free Ranchlands. Ma zero zbóż, bardzo mięsna. Dziewczyny przyjęły ją super! Poza tym jedzą Ziwipeaka super jest, tylko dość tłuste, więc nie dostają dużo :) Mi Ciebie też:loveu: Czy te karmy o których piszesz zawierają konserwanty,te różne E itp? Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Kurcze ja w składzie nie widziałam, ale głowy sobie za to nie dam... Holistyczna całkiem jest Canine Caviar, mam ją w domu, ale nie chcę mieszać za dużo naraz, musiałabyś skład poczytać. Quote
Paulinka10 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 andegawenka napisał(a):Wysłałam Paulinki problem wetom. Skopiowałam posty i zdjęcie. Albo wyślą mnie do diabła albo może coś podpowiedzą. Nie licze na jakieś rewelacje. Nie zaszkodzi spytać. Dziękujemy ślicznie;)Tosina historia alergiczna jest dosyć długa i skomplikowana,to taki przypadek ciężki można powiedzieć,nawet przy sterylizacji wystąpiła reakcja alergiczna,nie ma mięsa które mogłaby jeść,z tą rybą tak na 100% też nie jesteśmy pewni ale tak jak mówie na tOTW jest dobrze,chociaż nie do końca,więc albo ta karma nie jest w 100%dla niej albo to wina tego że jest okropnym żarłokiem i śmieciarzem,jednak takie rany jak ta teraz odkąd jest na tej karmie robią sie bardzo rzadko,kiedyś co chwile coś takiego miała..."normalnie" są to tylko strupki... Chiquita&DeeDee napisał(a):Zuziu miło mi było Cię usłyszeć:loveu: Paulinko wszystkie moje znajome które miały TOTW odradziły mi... Ja teraz mam Acanę Grain Free Ranchlands. Ma zero zbóż, bardzo mięsna. Dziewczyny przyjęły ją super! Poza tym jedzą Ziwipeaka super jest, tylko dość tłuste, więc nie dostają dużo :) Tylko problem w tym że ta karma o której mówisz jest na mięsie...u nas musi być karma bez mięsa i bez zbożowa... Quote
andegawenka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Dlatego napisałam pytanie jak to mozna zagoić i czy nie ma jakiś antyalergenów które mozna ewentualnie sprowadzić.Przeciez musi ją to strasznie boleć albo swędzieć ..nie wiem co gorsze. Quote
Baton Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Zuziu miło mi było Cię usłyszeć:loveu: Paulinko wszystkie moje znajome które miały TOTW odradziły mi... Ja teraz mam Acanę Grain Free Ranchlands. Ma zero zbóż, bardzo mięsna. Dziewczyny przyjęły ją super! Poza tym jedzą Ziwipeaka super jest, tylko dość tłuste, więc nie dostają dużo :) Teraz to mówisz! :mad: Ja wczoraj zamówiłam (bo inaczej pies by mi głodował :evil_lol:). Skład mi w zasadzie pasuje, nie ma tam nic na co ma alergie (ale wiadomo, źe też nie o wszystkim wiem...). A po acanie u nas jest masakra :shake: A dlaczego Ci odradzały TOTW, podały jakieś powody ? ;) Quote
Paulinka10 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Dlatego ja ciągle powtarzam że coś takiego goi się szybciutko gdy nie może rozdrapać,a teraz ja smaruje ona drapie,i w kółko rana się babrze,czy ją to boli i swędzi,napewno ale ona nie drapie tego non stop,jest wesoła,napewno nie cierpi...a o ranę dbamy,kąpiemy w płynie z polecenia weterynarza,smarujemy,pierwszy raz kupiłam coś na własną rękę,ale wiem że jest to stosowane u zwierząt... http://allegro.pl/tea-tree-oil-100-olejek-8ml-i2801243627.html http://allegro.pl/octenisept-dezynfekcja-ran-skory-blon-suz-50ml-i2754490191.html moje zwierzaki kocham prawie jak moje dzieci,robie dla nich tyle ile moge i na ile mnie stać,powinnam zrobić jej jeszcze testy ale w tej chwili to nie możliwe,jeśli tylko bede mogła pierwsze co zrobie pójdziemy z Tosią na testy,to by nam dużo wyjaśniło,niestety często mamy pod górke... Ona była leczona,zdaniem jednej wetki powodem były zatoki odbytowe-wyleczone,zastrzyki tego nie pamiętam dokładnie na co,sterydy pomagały na czas kiedy je dostawała,po odstawieniu drapanie wróciło,ale wtedy jadła jeszcze mięso... Jadła również eucanube dermatosis,lekarka mówiła że jeśli ta karma nie dała rezultatów to ona już ręce rozkłada, Na totw jest świetnie,nigdy nie osiągnęliśmy tego co teraz,poza incydentami takimi jak ten... już nie wiem jak to wytłumaczyć jaśniej...żeby nie było że psa zaniedbuje z taką ciężką chorobą... Sorki Rami za zaśmiecanie;) Quote
andegawenka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Gdy wpadłam z moją do gabinetu ze słowami wezmę yorka albo coś w tym stylu (chodziło mi o wielkość psa bo na rece tego czegoś z avatara nie mogłam wziąć) to lekarz mi odpowiedział: " kłopoty z Karą prosze sobie pomnożyć razy ..." i tu wymienił solidny liczebnik. Przerasowanie, z białymi bokserami też jest problem na tle alergicznym a buldog francuski (bliski krewny boksera)to prawie każdy ma. Rami i jak? choroba poszła precz?:roll: Quote
Pegaza Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Ja tez juz czulam zblizajace sie przeziebienie ale dalam rade je odeprzec;) pomogla herbatka z sokiem prawdziwym malinowym i miodem.. co do karm sie nie wypowiem bo ich nie znam my mamy RC i nie narzekamy;) Quote
andegawenka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Pegaza napisał(a):Ja tez juz czulam zblizajace sie przeziebienie ale dalam rade je odeprzec;) pomogla herbatka z sokiem prawdziwym malinowym i miodem.. co do karm sie nie wypowiem bo ich nie znam my mamy RC i nie narzekamy;) Czyli wetek Kary nie miał racji, są zdrowe yorki:) Quote
Pegaza Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 andegawenka napisał(a):Czyli wetek Kary nie miał racji, są zdrowe yorki:) A są..:) ale wet sie wypowiadal o skorze yorkow czy ogolem ? Quote
andegawenka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Pegaza napisał(a):A są..:) ale wet sie wypowiadal o skorze yorkow czy ogolem ? Tak ogólnie, pewnie miał na mysli też o pielęgnacji i całym utrzymaniu delikatnego yorka. Quote
Recommended Posts