Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzień dobry dziewczynki :loveu:
Rami, jak zdrówko? ... nie daj się paskudzie, stosuj dobre domowe 'babcine' sposoby - napar z lipy, sok z malin, imbir, czosnek i miodzio :cool1:

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Walczę dzielnie, ale nie zapeszam :mad:

Paulinko, a tej karmy próbowałaś ? http://pronatureholistic.pl/pl/dog-products
Mają dwie rybne. Ja mam też rybną Canine Caviar, musiałabyś sobie zerknąć na skład ja mam tą http://www.caninecaviar.abc24.pl/default.asp?kat=80924&pro=690463 .

Maryg odradzały mi koleżnaki, bo u jednej sraczka niezła, u drugiej alergia i drapanie, u trzeciej coś też nie halo, więc nawet nie kupowałam. Na pewno są psy dla których jest ok, ale ja miałam same złe przypadki dookoła.

A co do offików to piszcie do woli dziewczynki, my gościnni bardzo :)
Macie kawusie :morning::morning: czy co tam kto woli ... :knajpa: ... :evil_lol:

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Walczę dzielnie, ale nie zapeszam :mad:

Paulinko, a tej karmy próbowałaś ? http://pronatureholistic.pl/pl/dog-products
Mają dwie rybne. Ja mam też rybną Canine Caviar, musiałabyś sobie zerknąć na skład ja mam tą http://www.caninecaviar.abc24.pl/default.asp?kat=80924&pro=690463 .

Maryg odradzały mi koleżnaki, bo u jednej sraczka niezła, u drugiej alergia i drapanie, u trzeciej coś też nie halo, więc nawet nie kupowałam. Na pewno są psy dla których jest ok, ale ja miałam same złe przypadki dookoła.

A co do offików to piszcie do woli dziewczynki, my gościnni bardzo :)
Macie kawusie :morning::morning: czy co tam kto woli ... :knajpa: ... :evil_lol:

Ta do której dałaś link to faktycznie nizła ;) (zapisuję sobie, będzie na wszelki wypadek następna w kolejce, jakby z TOTW nie wyszło :lol:)
A to wiadomo, że nie każdemu psu taka karma pasuje... najwyżej pójdzie do schroniska :lol:
Widzę, że bar zakładasz :evil_lol: A może jakieś jedzonku dodasz jeszcze do menu? :sabber:

Posted

Ta pierwsza którą podałaś odpada,ma mięso,ryż itd...
ta druga skład ciekawy,nie widze nic co mogłoby Tosie uczulać,troche jednak droga za 2kg 65 zł do tego wysyłka...
A wiadomo każda karma jednemu przypasuje innemu nie...moje dwie na tOTW mają kupy idealne,Maja kiedyś miała często biegunki,i to takie że strzelała mi po meblach,nie było nocy żebym nie miała ob...nej łazienki(bo one takie kumate jak je pogoni to lecą do łazienki;))
ale może spróbujemy tej drugiej kiedyś...dzięki;)

a i dziękujemy za kawusie;)ja właśnie po obiedzie,kotlety mielone miałam,objadłam sie i pierogów nie wcisne;)

Posted

Mówisz Ninuś, że pierogi są tuczące?? ;)

Aha czyli ryż też odpada? To poszukam coś dla Was jeszcze :) Napisz co odpada to ja coś znajde ;)

Dla mnie chlebek z woda poproszę:roll:

Posted

Ninuś nie chcę Cię martwić, ale chlebek to dopiero tuczący :D
Poza tym chyba troszkę przesadzasz co? ;)

Masz rację , szklaneczke wody poproszę , nic nie przesadzam. Wcześniej podałam link do pomiarów wagowych ile i kto powinien ważyc. Otwórz link.

Posted

Sprawdzcie czy w karmach nie ma kurczaka, jest dodawany do prawie każdej karmy, bo to najtańsze źródło białka zwierzęcego, a bardzo uczula.

Acany niektóre nie mają kurczaka w ogóle.

Posted

Otworzyłam i piszą, że mam super wagę :D haha jaka bajka, a ja właśnie się dietuję ;)

Gosia dokładnie tak.. a Orijen Fish? Paulinko zobacz sobie, moja znajoma poleca, ja osobiście nie miałam.

ja ze swej strony mogę polecić Orjen Fish. Nero jadł tę karmę przez ok rok. Pięknie wygladał,był zdrowy, miał lśniącą sierść, nie mial żadnych dolegliwości alergicznych. Przestałam ją podawać tylko dlatego że ryba była zbyt dietetyczna dla Nero. On dużo biega i potrzebował karmy bardziej kalorycznej. Jedyna wada tej karmy to jej cena :)
Głaski dla Trojaczków :)

Posted

Hej, hej :) Rami, gdzie te foty, hę? ;) ja polecam bardzo Fish4dogs. Moje psy, białe , wrażliwe, bardzo dobrze funkcjonują na tej karmie. orjena nie chciały tknąć, Acana biegunka, Wolfsblut duże koo, Royal C - zacieki.

Posted

mshume napisał(a):
na 1 miejscu kukurydza w składzie... nic dobrego niestety

Co oni do niej pachają że ja mam zatrucia pokarmowe jesli w skład wchodzi kukurydza lub jej przeróbka?W sklepch musze dokładnie czytać wszystko:roll:

Posted

Tak też myślałam...kurcze no,a teraz tak czytam sobie o homeopati,nie wiem jak to się ma do zwierząt ale moja córka jest leczona homeopatycznie...słyszałyście o leczeniu psów tym sposobem?
Rami pożyczam sobie Twoją galerie bo u Ciebie dużo ludzi;)

Posted

Pegaza napisał(a):
Jakie apetyczne pierożki:)
ja dziś miałam gołąbkowo;)też się obżarłam:roll:

Gołąbki mi się jakoś odwidziały ;) tylko coś mi przez te pierogi odchudzanie nie idzie :evil_lol:

mshume napisał(a):
Hej, hej :) Rami, gdzie te foty, hę? ;) ja polecam bardzo Fish4dogs. Moje psy, białe , wrażliwe, bardzo dobrze funkcjonują na tej karmie. orjena nie chciały tknąć, Acana biegunka, Wolfsblut duże koo, Royal C - zacieki.

Foty mówisz :evil_lol: nie mogę znaleźć takiego czegoś by zrzucić je z aparatu:eviltong:
Fish4dogs, coś słyszałam, ale muszę obadać :)

Paulinka10 napisał(a):

mshume napisał(a):
na 1 miejscu kukurydza w składzie... nic dobrego niestety

andegawenka napisał(a):
Co oni do niej pachają że ja mam zatrucia pokarmowe jesli w skład wchodzi kukurydza lub jej przeróbka?W sklepch musze dokładnie czytać wszystko:roll:

Paulinka10 napisał(a):
Tak też myślałam...kurcze no,a teraz tak czytam sobie o homeopati,nie wiem jak to się ma do zwierząt ale moja córka jest leczona homeopatycznie...słyszałyście o leczeniu psów tym sposobem?
Rami pożyczam sobie Twoją galerie bo u Ciebie dużo ludzi;)

Zgadzam się z Asia, że mięsa w tej karmie nie ma pewnie wcale.. a ta kukurydza, no mi się ta karma nie widzi.
Ja na szczęście na Acanie i Ziwipeaku mam super.
Homeopatia - sama nie wiem, nie mam głowy do nazw, czym to się charakteryzuje?
Spoko Paulinko używaj sobie do woli, bardzo nam miło:loveu:

Posted

Tak, psy są leczone homeopatią, np. znajoma Czeszka tak wyleczyła ciężko chorą po ugryzieniu osy sunię. Co do karmy to polecam też Wolfsblut, większość psów na niej wygląda i czuje się świetnie, a pahnie jak dobry domowy obiad (np. ta z kaczką ) ;)