Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Potrzebne deklaracje jak najszybciej, bo przedłuży się pobyt Timo tam gdzie jest, a niektorzy wiedzą co to znaczy,

mam budę dobrą , dużą ,ocieploną bez kosztów, gdyby zrobiona nam w jakiś sposób nie odpowiadała!!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też uważam,że wymaz z kilku miejsc i im większy ilość antybiotyków w antybiogramie tym lepiej. Miarodajny wymaz jest taki,gdzie miejsce zeskrobin nie miało styczności np. z antybiotykiem ok. 14 dni. A nie wiadomo na co bakterie są wrażliwe.

Posted

Na dzień dzisiejszy nie ma narazie nowych wpłat. Porozsyłałam pw z kontem do wszystkich cioteczek, które deklarowały jakas wpłatę.
DonKO oczywiscie jak tylko pieniążku wpłyną - uzupełniam post rozliczeniowy i daję też znać o nowych $ w treści wątku.

Ale rzeczywiscie trzeba jeszcze szukać chocby 5 - złotowych deklaracji stałych, bo to jest teraz najważniejsze...

Posted

Na chwilę obecną nie mamy nawet na 1 miesiąc hotelikowania...
Czy są w ogóle jakieś plany gdzie psiak pojedzie? Ile bedzie kosztował miesiąc pobytu w hotelu?

Posted

Julia84 napisał(a):
Na chwilę obecną nie mamy nawet na 1 miesiąc hotelikowania...
Czy są w ogóle jakieś plany gdzie psiak pojedzie? Ile bedzie kosztował miesiąc pobytu w hotelu?

musi miec 250 na dt + kase na leczenie

Posted

dziekuje za zaproszenie unixena...

przeczytalam caly watek od deski do deski.... zajelo mi to tyle czasu, ze system mnie wyrzucil i musialam sie na nowo zalogowac

watek jest bardzo emocjonalny i pelen zaangazowanych dobrych duszyczek, ktore robia wszystko aby biedakowi pomoc...
jednoczesnie napelniony informacjami i poradami leczniczymi itd.. kazdy stara sie na swoj sposob to najlepsze rozwiazanie zalesc, aby szybka i nieskomplikowana pomoc dla Timo przyniosla mu wreszcze ulge..
niezaleznie od tego przepisow nie da sie przegiac i do czwartku albo piatku pies musi pozostac w tej kwarantannie....

poniewaz jest deklaracja przejecia oplaty za pierwszy miesiac i dalsze deklaracje stale oraz jednorazowe to nic nie stoi na przeszkodzie aby Timo najpozniej w piatek pojechal do DT...

Jezeli Teresa zajmie sie jego rekonwalescensja to zafunduje zestaw srodkow przez nia polecanych i stosowanych...

Posted

[quote name='Kava']dziekuje za zaproszenie unixena...

przeczytalam caly watek od deski do deski.... zajelo mi to tyle czasu, ze system mnie wyrzucil i musialam sie na nowo zalogowac

watek jest bardzo emocjonalny i pelen zaangazowanych dobrych duszyczek, ktore robia wszystko aby biedakowi pomoc...
jednoczesnie napelniony informacjami i poradami leczniczymi itd.. kazdy stara sie na swoj sposob to najlepsze rozwiazanie zalesc, aby szybka i nieskomplikowana pomoc dla Timo przyniosla mu wreszcze ulge..
niezaleznie od tego przepisow nie da sie przegiac i do czwartku albo piatku pies musi pozostac w tej kwarantannie....

poniewaz jest deklaracja przejecia oplaty za pierwszy miesiac i dalsze deklaracje stale oraz jednorazowe to nic nie stoi na przeszkodzie aby Timo najpozniej w piatek pojechal do DT...

Jezeli Teresa zajmie sie jego rekonwalescensja to zafunduje zestaw srodkow przez nia polecanych i stosowanych...

na 2 miesiace ma zapewniony dt a co potem?
ludzie zmyja sie z watku bo psiak bedzie bezpieczny a my znowu pozostaniemy z dlugami tak jak za Rysia i Romusia...dług 3000 za hotel http://www.dogomania.pl/threads/198134-Rysio-i-Romuś-w-hoteliku.Brak-deklaracji-dług-w-hotelu-wynosi-już-ponad-2000zł-(?highlight=rysio+romus

Posted

Julia84 napisał(a):
To prawda, psiak powienien zebrac komplet deklaracji, bo potem bedzie problem... :-(

co oznacza "komplet deklaracji" ? dwa miesiące pobytu teoretycznie ma zapewnione, a potem...?
no i leczenie jeszcze...
a co się stanie jeśli więcej finansów nie znajdzie się dla niego? co z nim będzie?
czy grozi mu wtedy pojechanie do schroniska?

Posted

Vutz napisał(a):
co oznacza "komplet deklaracji" ? dwa miesiące pobytu teoretycznie ma zapewnione, a potem...?
no i leczenie jeszcze...
a co się stanie jeśli więcej finansów nie znajdzie się dla niego? co z nim będzie?
czy grozi mu wtedy pojechanie do schroniska?

musimy miec uzbierane 250 zl...kto potem dolozy jak zabraknie?

Posted

to znaczy, że potrzeba STAŁYCH DEKLARACJI na kwotę min. 250zł./m-c ?
no to mamy niezbyt wiele...

aha, to znaczy że bardziej optujemy za DT w Gierałtowicach - czyli że u Czarodziejki nieaktualne, tak?
przyznam się szczerze, że troszkę mi się to już pogmatwało...

Posted

Vutz napisał(a):
to znaczy, że potrzeba STAŁYCH DEKLARACJI na kwotę min. 250zł./m-c ?
aha, to znaczy że bardziej optujemy za DT w Gierałtowicach - czyli że u Czarodziejki nieaktualne, tak?
przyznam się szczerze, że troszkę mi się to już pogmatwało...

nie mozemy narazac innych staruszkow u Czarodziejki

Posted

Niestety, dziewczyny mają rację bojąc się wziąć na siebie kolejne zobowiązanie bez deklaracji... Dopóki pieniądze się nie znajdą wykorzystajcie to co jest na leczenie go (czy w tym schronie to będzie możliwe?). Wysłałam 30zł (to za 3 miesiące, ale może dam radę wysyłać więcej niż 10zł na miesiąc).

Posted

Wysłałam psiakowi 300 zł. Chciałam zapytać, czy wobec tego, że pies nie jedzie, to pieniądze będą przeznaczone na leczenie? Nie sądzę jednak, że w schronie będzie możliwe zadbać odpowiednio o psa z wiadomych względów. Wysłałam z intencją na DT.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Wysłałam psiakowi 300 zł. Chciałam zapytać, czy wobec tego, że pies nie jedzie, to pieniądze będą przeznaczone na leczenie? Nie sądzę jednak, że w schronie będzie możliwe zadbać odpowiednio o psa z wiadomych względów. Wysłałam z intencją na DT.

nie jest powiedziane, ze nie jedzie, tylko ze musimy dozbierac deklaracje zeby potem nie zostac z psiakiem na lodzie :(

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
nie jest powiedziane, ze nie jedzie, tylko ze musimy dozbierac deklaracje zeby potem nie zostac z psiakiem na lodzie :(

Rozumiem, trzymam kciuki. Zebranie deklaracji to najtrudniejsza część wszystkiego......... Naprawdę rozumiem.

Posted

mój podopieczny znalazł domek, moja skromniutką deklaracje przenoszę na Oneczka, choć, to tylko 10zl ale sporo wydatków związanych z dożywieniam i częściowo leczeniem przejmę na siebie, , mam też dodatkową wolontariuszkę z Knurowa ktora pomoże w troskliwym doglądaniu psika, jutro postaram się podejść do tej super nowoczesnej kliniki i wytargować specjalną taryfę na leczenie Timo jako pierwszego bezdomniaka pod opieką wielkich serc na tym terenie, może się coś uda??

Trzeba ściągnąć wiecej cioteczek i wujaszków!!!Nie ma za wiele czasu, wyjazd do "schroniska" jest 100% równoznaczny z TM, a Timo mlody i da sie pieknie i szybko wyleczyć!!!!