Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna, które psy ew. pojada do Dt?
Nie chce się wtracać ale myślę że powinny dostać szanse psy z pierwszej Krzykoskiej drużyny. One też dają największa nadzieje na socjalizację.

Posted

Agata69 napisał(a):
Justyna, które psy ew. pojada do Dt?
Nie chce się wtracać ale myślę że powinny dostać szanse psy z pierwszej Krzykoskiej drużyny. One też dają największa nadzieje na socjalizację.

Prawdopodobnie (na 95%) pojadą: Mopsik, Psotka, Lucky, Perełka i jeszcze ktoś, w tej chwili nie pamiętam... Wybierałam mniejsze psiaki, żeby wziąć jak najwięcej, ale nie zarzucić kobiety dużymi w dużej liczbie.

Posted

Na wypadek, gdyby było zainteresowanie szczeniakami, informuję, że została jeszcze biszkoptowa dziewczynka o roboczym imieniu Wera oraz jasnorudy chłopak o roboczym imieniu Słodzik. Miłek i George (biszkoptowy i ciemnorudy chłopak) już mają domy :)

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Prawdopodobnie (na 95%) pojadą: Mopsik, Psotka, Lucky, Perełka i jeszcze ktoś, w tej chwili nie pamiętam... Wybierałam mniejsze psiaki, żeby wziąć jak najwięcej, ale nie zarzucić kobiety dużymi w dużej liczbie.

Karmel?

Ja myślę, że jak już się nauczy chodzić na smyczy, to szybko dom powinna znaleźć Psotka. Szybko przekonuje się do człowieka i jest najbardziej kontaktowa.

Posted

Na ogłosezniach szczeniaków w necie jest mój telefon a ja mam teraz niewielkie pojęcie o tym wszystkim.

Wczoraj dzwonił pan spod Gniezna, więs, chce szczeniaka pieska do budy, zastrezgł, ze nie na łańcuch. mam namiary, komu przekazać? Kto decyzyjny?
To jest wieś, więc na 100% trzeba sprawdzić i monitorować.

Posted

Ostatnie rozliczenie finansowe, jakie robiłam pochodzi z okolic 22 sierpnia.
Od tamtego czasu uzyskaliśmy kilka wpłat:
1. 300zł Rysio dla Bohuna (23.08.)
2. 10zł Maria Anna W. z Wieliczki (29.08.)
3. 50zł Ewa N. z Chełmży na paliwo dla Castora (02.09)
4. 205,42zł Eva-Maria (05.09)
5. 100zł Dorota M. ze Szczecina (20.09) - z wydarzenia na facebooku "Wymyśl imię dla szczeniaka" - imię George:)
6. 300zł Aneta C. z Głogowa (21.09) - z wydarzenia na facebooku "Wymyśl imię dla szczeniaka" - imiona Słodzik i Miłek:)
7. 60zł Justyna K. z Rokitna (21.09) - z wydarzenia na facebooku "Wymyśl imię dla szczeniaka" - imię Wera:)
8. 35zł Aleksandra P. z Poznania (26.09)

SUMA: 1060,42ZŁ

Licząc pozytywnie, poprzedni minus (1127zł) zmniejszył się do -66,58zł

Niestety, wygenerowaliśmy kolejne koszty: kolejne kastracje/sterylizacje, szczepienia, czipy, transporty...
Nie mam policzonych jeszcze wszystkich faktur, ale będzie tego pomiędzy 3000zł a 3500zł.

Tym bardziej dziękuję za zorganizowanie bazarków i zachęcam do udziału w nich:)

Posted

Rozmawiałam z pania od koyków: niestety mimo wystawiania im codziemnnie jedzenia i wody koty sie nie pokazują.
Pani bardzo to przezywa za kazdym razem przeprasza. Moim zdaniem to nie do końca jej wina.
Wyadoptowałam jej psa i na razie jest super, ale to zwierzak normalnie socjalizowany..

Posted

Właśnie wróciłam spod Bielefeld, dokąd pojechały: Mopsik, Lucky, Psotka i Karmel. Jest to domowe DT, psy mieszkają w domu z ogródkiem pod czujnym i opiekuńczym okiem dwojga ludzi, w towarzystwie kilku innych psiaków.
Spędziłam tam dwie noce i widziałam, że nasi krzykosianie robili małe postępy.
Początkowo znaleźli sobie bazę pod ławą w kuchni i wychodzili tylko na chwilkę i za wyjątkową potrzebą.
Dzisiaj już Lucky bawił się drewnianym kółkiem, swobodnie jadł i pił, przechadzał się po domu. Psotka leżała na kanapie, krążyła po domu. Karmel nawiązywał pierwsze kontakty z mieszkańcami. Mopsik wychodziła najrzadziej, ale chętnie dawała się głaskać w swojej bazie.
Wygląda na to, że wszystko będzie w porządku:)