Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Havanka']W nocy nabiera energii przy grzejniku, a w dzień ją uwalnia, "dręcząc" staruszki:evil_lol:. Wrzuciłam już te nowe zdjęcia do ogłoszeń. Ciekawe, czy przyniosą jakiś efekt?[/QUOTE]

grzejnik włączam czasem, jak mi zimno, ale to nie ja z ciepła korzystam - ten maluch natychmiast się lokuje tuż przy grzejniku, czasem tak blisko, że przewróci grzejnik ;)

a pierwszy efekt Twoich ogłoszeń był już dzisiaj - przesympatyczny telefon z Oleśnicy, ludzie zakochali się w uszach tego slodziaka :)
jutro mają dzwonić, chcę ustalić wizytę - na razie się nie cieszę, nie chcę "zapeszyć", bywały już pewne domki, ktore się w ostatniej chwili wycofywały.... zobaczymy :)

[quote name='Poker']Przeuroczy jest ten dalmatyńczyk na krótkich łapkach :evil_lol:[/QUOTE]

tak, urok ma ogromny! to dalmatyńczyk niskopodłogowy ;)
wciąż nie potrafię pojąć, jak mogli go tak oddać - nie pogłaskawszy nawet na pożegnanie....

psiaczki słodko śpią, Pikuś zajął Dropsikową podusię, więc slepotek przytulił się do Biedusia tak słodko obaj wyglądają, przytuleni śpią tuż przy moich nogach ( Bieduś tak za mną chodzi, a Dropsik za nim ;))
dwie największe "biedy" trzymają się razem

Posted

[quote name='mari23']jakby moje staruszki wiedziały - oj, wszystkie by mocno kciuki trzymały:evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol:

No to ja też trzymam, żeby staruszki miały spokój już w najbliższym czasie;).

Dostałam 2 meile w spr. Bony; jeden z nich nie nadaje się do cytowania, drugi:
"Piesek z ogłoszenia wygląda raczej na mieszańca owczarka środkowoazjatyckiego, co pasuje też do opisu, niż do bernardyna. Obecnie psom nie kopiuje się uszu, więc widuję ogłoszenia owczarków opisanych jako drobne bernardyny. "

Posted

[quote name='Havanka']:evil_lol:

No to ja też trzymam, żeby staruszki miały spokój już w najbliższym czasie;).

Dostałam 2 meile w spr. Bony; jeden z nich nie nadaje się do cytowania, drugi:
"Piesek z ogłoszenia wygląda raczej na mieszańca owczarka środkowoazjatyckiego, co pasuje też do opisu, niż do bernardyna. Obecnie psom nie kopiuje się uszu, więc widuję ogłoszenia owczarków opisanych jako drobne bernardyny. "[/QUOTE]

co napisał - kwestia dyskusji, ale w jakim celu ?????????????

Posted

No jak to w jakim? Żebyś miała świadomość jakiej RASY psa oddajesz do adopcji ;)

A macie osobę do wizyty PA w Oleśnicy dla czaderskiego kropka?... Bo jak coś, to znam jedną dogomaniaczkę stamtąd ;)

Posted

Trzymam kciuki za czaderskiego kropka (fajne określenie:evil_lol:).
Pani, która zwróciła mi uwagę, że Bona, to raczej mieszaniec owczarka azjatyckiego, napisała:

Azjata to wspaniały, zrównoważony pies i jest właśnie taką szczuplejszą wersją bernardyna. Ale ma silny instynkt opiekuńczy wobec swojego stada i na to warto zwracać uwagę przyszłym opiekunom - pies musi otrzymywać sygnały, kto jest zagrożeniem, inaczej sam to oceni i gotów zaatakować.

I uroda jest całkiem całkiem, właśnie azjaty - ten wklęśnięty grzbiet, sierocy pyszczek, niezbyt zbita budowa (nie jak rottki, czy bule), a do tego ma śliczną, dłuższą sierść.

Posted

[quote name='Nutusia']No jak to w jakim? Żebyś miała świadomość jakiej RASY psa oddajesz do adopcji ;)

A macie osobę do wizyty PA w Oleśnicy dla czaderskiego kropka?... Bo jak coś, to znam jedną dogomaniaczkę stamtąd ;)[/QUOTE]

no tak - znawców zawsze sporo, domków niestety mniej ;)

o wizytę to poproszę już poadopcyjną, bo mały pojechał właśnie :)

jakos pusto i głucho się w domu zrobiło.....
tylko Misiek wyciagnął się zrelaksowany.... chyba wie, że już jest "bezpieczny":evil_lol:

[quote name='Havanka']Trzymam kciuki za czaderskiego kropka (fajne określenie:evil_lol:).
Pani, która zwróciła mi uwagę, że Bona, to raczej mieszaniec owczarka azjatyckiego, napisała:

Azjata to wspaniały, zrównoważony pies i jest właśnie taką szczuplejszą wersją bernardyna. Ale ma silny instynkt opiekuńczy wobec swojego stada i na to warto zwracać uwagę przyszłym opiekunom - pies musi otrzymywać sygnały, kto jest zagrożeniem, inaczej sam to oceni i gotów zaatakować.

I uroda jest całkiem całkiem, właśnie azjaty - ten wklęśnięty grzbiet, sierocy pyszczek, niezbyt zbita budowa (nie jak rottki, czy bule), a do tego ma śliczną, dłuższą sierść.[/QUOTE]

Elu, ściągaj ogłoszenia, czaderski kropek pojechał właśnie :)
fajni ludzie - zakochali się w jego uszach, po przyjeździe okazało się, że jest większy, niż myśleli, do tego wariat (dał popis nie lada), ale zakochani na wady nie patrzą - wzięli, podpisali umowę wraz ze zgodą na wizytę poadopcyjną :)

fajni ludzie, jechali z Oleśnicy, a w Leśnicy zepsuł im się samochód.... zamiast zawrócić - dojechali i odjechali, nieco im pomógł tu na miejscu mój syn, jednak po powrocie czeka ich poważny remont silnika

jestem przekonana, że mały super trafił, jednak wizytę zrobimy :)

a co do Azjaty - no właśnie ten mały jeśli nie Azjatę, to Azję Tuhajbejowicza mi przypomina tym swoim skośnookim spojrzeniem ;)
za to Bona nie bardzo, miałam tu Dianę - w typie owczarka środkowoazjatyckiego, czytałam trochę o cechach tej rasy - ona raczej nie wykazuje takich tendencji

Posted (edited)

Ależ błyskawiczna adopcja ! Czaderski chłopak z cud uszami, już w swoim domku !
Gdzie zamieszka, w bloku, czy w domu ogródkiem?
Sorry, ale jeszcze nie zdejmę ogłoszeń, żeby nie zapeszyć;). Powodzenia maluchu !

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Nutusia']Kropek - CUDOWNIE! Oby tylko to zakochanie przetrwało wyczyny Kropencjusza ;)[/QUOTE]

mam taka nadzieję, widzieli próbkę jego "umiejętności", niczego nie ukrywałam ...

[quote name='Iljova']witam i pozdrawiam
tak sobie zaglądam :loveu:[/QUOTE]

witamy, do zaglądania zapraszamy :)

[quote name='Havanka']Ależ błyskawiczna adopcja ! Czaderski chłopak z cud uszami, już w swoim domku !
Gdzie zamieszka, w bloku, czy w domu ogródkiem?
Sorry, ale jeszcze nie zdejmę ogłoszeń, żeby nie zapeszyć;). Powodzenia maluchu ![/QUOTE]

masz rację, nie zapeszamy :)
prawdopodobnie wkrótce będę musiała wziąć sunię pochodzącą z opuszczonego domu - na razie jest "na próbę" w domu, który w przypadku nie szczekania odda suńcię do mnie....oni potrzebują szczekacza
właścicielka tej suni to starsza pani zabrana przez córkę, psinka się nie "załapała"

niestety dobre wieści ze złymi się przeplatają - Tiara najpierw zwymiotowała to, co zjadła, niewiele, więc nie z przejedzenia....
była też lejąca kupka o wątrobowo-krwawej barwie :( :(
leży teraz na fotelu, tak smutna, że serce pęka :(

Posted

Biedna Tiarunia, tak mi jej szkoda. Teraz, kiedy powinna cieszyć się życiem, są problemy ze zdrowiem. Marysiu, podajesz jej olej z czarnuszki?
Jeszcze raz zapytam, bo mnie to bardzo ciekawi; czy czaderski Brutus zamieszkał w bloku, czy w domu?
Miejsce po Brutusie, jak czytam, długo nie będzie wolne. Kolejne psie nieszczęście już czeka w kolejce...

Posted

Sunia się nie "załapała"... Biedna matka...

Jak nie będzie szczekać - oddadzą. A ja chcę, żeby nie szczekały, a drą paszcze, że o matkoooooo.... Cholera, może powinnam oddać?...

Posted

Myślisz?... Może się... zamienię? ;)

A póki co, serdecznie zaproszę na już TRZECI Regał z książkami :)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251163-TRZECI-Rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-na-Nu%C5%9Bk%C4%99-Lun%C4%99-i-Wier%C4%99-do-01-03-14-godz-21-00[/url]

Posted (edited)

Havanka napisał(a):
Biedna Tiarunia, tak mi jej szkoda. Teraz, kiedy powinna cieszyć się życiem, są problemy ze zdrowiem. Marysiu, podajesz jej olej z czarnuszki?
Jeszcze raz zapytam, bo mnie to bardzo ciekawi; czy czaderski Brutus zamieszkał w bloku, czy w domu?
Miejsce po Brutusie, jak czytam, długo nie będzie wolne. Kolejne psie nieszczęście już czeka w kolejce...

tak, Tiara dostaje olej z czarnuszki, ten od Marinki już się skończył, ale kupiłam Tiaruni
ona dostaje Renala, Ipakitine i ten olejek

a Brutus - czaderski kropek zamieszkał w domu z ogrodem, ale w mieszkaniu, nie w budzie

dostałam już jego fotkę MMS-em ( z kapciem, rzecz jasna! :mad:) i wiadomość:
"Piesek ma się dobrze, wydaje się być szczęśliwy, tylko jest strasznie ruchliwy, bez przerwy by biegał. Póki co jest dość nieposłuszny, ale małymi kroczkami będziemy dochodzić do celu :) "

Nutusia napisał(a):
Sunia się nie "załapała"... Biedna matka...

Jak nie będzie szczekać - oddadzą. A ja chcę, żeby nie szczekały, a drą paszcze, że o matkoooooo.... Cholera, może powinnam oddać?...

one obie "udane" - i matka, i córka....
to sunia biedna jest :( żadna z nich się nad nią nie ulitowała :(
moje też szczekają, to pewnie "efekt domina" u nas jest :evil_lol:
oni po prostu psów powinni mieć "naście" :diabloti:

Edited by mari23
Posted

Trzymam mocno kciuki za zdrowie Tiaruni i za Brutusa ! Cieszę się, ze ma możliwość wybiegania się po własnym ogrodzie ! Mam nadzieję, że ten czaderski chłopak, nie da za bardzo w kość swojej nowej rodzinie:evil_lol:. Jeszcze tydzień "powiszą" ogłoszenia...