Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kara dzieki jestes wielka:multi: .Jak bys jeszcze miała okazje tak dokładniej sie przyjrzec mamutom to było by juz rewelacyjnie ;) a i jak by ponki i pudle gdzies ci wpadły w oko to tez fajnie.Pozdrawiam cieplutko
PS: moze idz spac, zebys na jutro miała siły ;)
Czekamy na wiesci od samego rana

Posted

Już nie nadążam z oglądaniem dotarłam dopiero do 4 strony a już jest tyle nowości - KraTc dziękuję za odpowiedź - z przyjemnościa oglądnę Owczarki Kelpie...

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Jest to australijski kelpie:loveu: :loveu: :loveu: Cudowne to psy, mialam wlasnie dzisiaj poraz pierwszy je ujrzec na oczy i jeszcze bardziej sie w nich zakochalam:loveu:

Dziękuję bardzo KaRa - zaraz spróbuję gdzieś znaleźć i pooglądać jakieś zdjęcia tej rasy - nie wiedziałam że istnieją też w tym kolorze - moja Choco to baaardzo wielorasowy kundelek ale bardzo chętnie bawię się w rozwiązywanie zagadki kto gdzieś kiedyś mógł sie w niej skrzyżować.
Na żywo dopiero będę miała okazję je zobaczyć dopiero na wystawie we wrześniu u nas w Warszawie.
Już nie nadążam z oglądaniem dotarłam dopiero do 4 strony a już jest tyle nowości

Posted

Rauni napisał(a):
Owczarki pirenejskie a poil long
VIGO de la Colline aux Marmottes

Sidon du Niedersand, NPwR, CACIB, Zw.Świata, BOB

Rauni, a ja wam poszlo ??
Piekny ten BOB :) On ma od polowy ciala dredy, prawda ? Fajnie to wyglada, nawet nie wiedzialam, ze tak mozna. Sa tez cale "dredziaste" ?

Posted

czarne gwiazdy :lol: - ja bym odwrócila pytanie, a co te male pieski niby tam robia dookola ringu onkowego? chyba kazdy kto wystawia psy niezaleznie od rasy przyzna racje ,ze w danej chwili, prezentacja porównanie ocena w danym ringu - najwazniejsza jest ta konkretna wystawiana wlasnie rasa ,te psy ,ich komfort , a nie publicznosc przechodnie itd.

Posted

Honey napisał(a):
Rauni, a ja wam poszlo ??
Piekny ten BOB :) On ma od polowy ciala dredy, prawda ? Fajnie to wyglada, nawet nie wiedzialam, ze tak mozna. Sa tez cale "dredziaste" ?

Nie, u nich dredy robią się głównie na zadku, bo tam jest gęściejszy i grubszy włos, czasem jeszcze się robią pojedyncze sznurki na piersi, ale na całym ciele nie.
Jak nam poszło opisałam w galerii, zmienili nam sędziego, nie dostałam tego, na co liczyłam, czyli rzetelnego opisu od kogoś, kto zna rasę... Do kitu jednym słowem.

Posted

moon_light napisał(a):
To ja bardzo bardzo bardzo proszę!
I pozdrawiam Jazzmana:lol:- wystawiałam Marysieńkę na klubie box-moze mnie kojarzysz:)

jasne ze kojarze :) Jazzmanek pozdrowiony :D